Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sigurno su i Messiju nastimali da nije platio porez
Mislim, sigurno da Florentino nije nevinasce, daleko od toga, to je jedna biznis ajkula, ali ga i vi pretjeraste.
Florentino, the Devil himself, hoce da unisti Barcu. Jah. Da prodaju Messija pa time gubi i Real i Primera.
I eto problem je transfer Jamesa, a nije Suareza?
Rivalitet izmedju klubova je veliki, sigurno da ima svasta nesto, ali odoste vi daleko s tim teorijama zavjere. Da nece jos zaratiti na kraju?
Tomahawk11 wrote:Sigurno su i Messiju nastimali da nije platio porez
Mislim, sigurno da Florentino nije nevinasce, daleko od toga, to je jedna biznis ajkula, ali ga i vi pretjeraste.
Florentino, the Devil himself, hoce da unisti Barcu. Jah. Da prodaju Messija pa time gubi i Real i Primera.
Rivalitet izmedju klubova je veliki, sigurno da ima svasta nesto, ali odoste vi daleko s tim teorijama zavjere. Da nece jos zaratiti na kraju?
Nije problem poreza. Koja slucajnost, u slucaju Neymar sudija odbaci slucaj i na insistiranje javnog tuzilastva krece lavina. U slucaju Messi je obratno, javno tuzilastvo ga oslobadja krivicne odgovornosti ali sad sudija insistira da ga sudi jer je "mozda citao ugovore"
Moze se biti biznis ajkula ali ne na grbaci drzave i poreznih obvveznika. I to za poreze ...2009 Florentino je platio 1 %, Cristiano 25% i Messi 57% Krivicno djelo je pocinio Messi naravno.
Tomahawk11 wrote:Sigurno su i Messiju nastimali da nije platio porez
Nije problem poreza. Koja slucajnost, u slucaju Neymar sudija odbaci slucaj i na insistiranje javnog tuzilastva krece lavina. U slucaju Messi je obratno, javno tuzilastvo ga oslobadja krivicne odgovornosti ali sad sudija insistira da ga sudi jer je "mozda citao ugovore"
Moze se biti biznis ajkula ali ne na grbaci drzave i poreznih obvveznika. I to za poreze ...2009 Florentino je platio 1 %, Cristiano 25% i Messi 57% Krivicno djelo je pocinio Messi naravno.
Ali dobro, vidjecemo kako ce se razvijati slucaj.
Pa eto, reci, bi li ga mogli suditi da je sve izmirio, da nije imao neplacenih poreza?
Nisam pravnik, pa ne znam kako tacno hodaju te stvari, ali sam skontao da uvijek ima nesto za sto se moze zakaciti i onaj ko tuzi i tuzeni. Uvijek ima neka kvaka. Ispade da je neplaceni porez bio samo fitilj koji je upalio bure baruta.
Ovo za Cristiana i Messija, razlika u porezu, zasto? Zato sto je Cristiano protektovan ili razlika u visini primanja? Ili neki treci razlog? Ozbiljno pitam, ne znam kako funkcionise sistem kod njih. Cuo sam da u Svici sto imas vise, placas vise.
ascari wrote:
Razocaran sam tvojm nepoznavanjem osnovnih pojmova
Ova tema na pdf fudbal je najedukativnija! Skenderija dominira!
da i ja pohvalim skenderiju... svaka cast... pratim ovu temu cesto kao navijac barce i niti jedan navijac drugih klubova nije ovoliko upucen u stanje svojih klubova kao on u barcu...
skenderija04 wrote:Zato sto je Cristiano placao kotizacije kao nerezidentna osoba, a Messi kao Spanac. Tzv. "Zakon Beckham" Nije nelegalno.
Odvratnije je ovo sto radi Florentino. Preko firmi koje se zovu SICAV , 2009 platio je porez u iznosu od 49.65 eura
Covjek koji zaradjuje vise od Messija i Cristiana zajedno pa sve to pomnozeno sa "nekim" brojem.
To ono tipa kao nasi politicari, nemaju nista na sebi
Ispade onda spanski sistem korumpiran ako je tako.
Korumpiran, i sad kako je kriza pa su i ljudi osjetljiviji vise se prica . Sistem prave bogati, i zakoni za zastitu velikih kapitala postoje svuda pa i u Spaniji. Ja mogu da razumijem da njegova firma ima odredjene povlastice s obzirom na broj radnih mjesta koja kreira. Ali od toga pa da kupi akcije svoje firme znajuci da ce potpisati dobar ugovor i da ce vrijediti vise i poslije ih prodati , i da niko to ne istrazi, je bezobrazluk.
Meni i dalje nije jasno sta bi dobio rasturanjem Barce. Realu to ne moze biti u interesu, sa slabom Barcom bi samo izgubili. Ako fura neki svoj fazon i interes, onda nije dobro ni za jedne ni za druge.
skenderija04 wrote:U slucaju Messi je obratno, javno tuzilastvo ga oslobadja krivicne odgovornosti ali sad sudija insistira da ga sudi jer je "mozda citao ugovore"
Tužioc ga oslobodi a sudija isistira. Pa može li ofirnije.
skenderija04 wrote:U slucaju Messi je obratno, javno tuzilastvo ga oslobadja krivicne odgovornosti ali sad sudija insistira da ga sudi jer je "mozda citao ugovore"
Tužioc ga oslobodi a sudija isistira. Pa može li ofirnije.
Ma jok, nije to nikom u interesu. To se samo od sebe desava...
Tomahawk11 wrote:Meni i dalje nije jasno sta bi dobio rasturanjem Barce. Realu to ne moze biti u interesu, sa slabom Barcom bi samo izgubili. Ako fura neki svoj fazon i interes, onda nije dobro ni za jedne ni za druge.
ne moze on rasturiti barcu da postane treceligas al mogu ih ugroziti toliko da oni postanu jedini klub koji kupi kajmak
da budu nesto kao dinamo u hrvatskoj s tim da bi onda novac od tv prava isao ovako nekako
80% uzima real ostali dijele tih 20% dok je sad slucaj otprilike ovako 40% real i barsa a ostalih 20% ostali
onda tu ide jos milion drugih mogucih i nemogucih izvora prihoda koji se recimo "dijele" na ova 2 tima itd
da se razumijemo vjerovatno ima i u barsi ljudi koji bi zelili takav rasplet samo obrnuto
Tomahawk11 wrote:Meni i dalje nije jasno sta bi dobio rasturanjem Barce. Realu to ne moze biti u interesu, sa slabom Barcom bi samo izgubili. Ako fura neki svoj fazon i interes, onda nije dobro ni za jedne ni za druge.
ne moze on rasturiti barcu da postane treceligas al mogu ih ugroziti toliko da oni postanu jedini klub koji kupi kajmak
da budu nesto kao dinamo u hrvatskoj s tim da bi onda novac od tv prava isao ovako nekako
80% uzima real ostali dijele tih 20% dok je sad slucaj otprilike ovako 40% real i barsa a ostalih 20% ostali
onda tu ide jos milion drugih mogucih i nemogucih izvora prihoda koji se recimo "dijele" na ova 2 tima itd
da se razumijemo vjerovatno ima i u barsi ljudi koji bi zelili takav rasplet samo obrnuto
Jasno mi je o cemu pricas.
Ipak, mislio sam na propast El Clasica, ipak je to najveci derbi na svijetu, a bogme i finansijski dio tih duela je veoma bitan.
Jbm ga, haman je sport poprimio u potpunosti konture biznisa....sporta ni na mahove. Protivnik bi se trebao dobijati na terenu, ostali aspekti trebaju u drugi plan. Nece da valja.
Kad je dosao u Barcelonu, krenula sranja sa Messijem Neymarom, umre Tito....
Juce je Sabella podnio ostavku na mjesto selektora Argentine. Danas , kada je trebao biti promovisan kao selektor, predsjednik Argentinskog saveza Julio Gorondona dozivi srcani udar i po posljednjim jos neprovjerenim informacijama, umro je.
Grondona je rak rana argentinskog fudbala. Em lopina, em budaletina.
Grondona caused controversy in 2003 when, in response to a journalist's question about referee standards in Argentina, he said: "I do not believe a Jew can ever be a referee at this level. It's hard work and, you know, Jews don't like hard work."
In another incident, despite major public pressure for Jose Pekerman to be promoted as the manager of the Argentine national team, he was overlooked time and again by Grondona, who said that Jews have no place in soccer because “Jews don’t like it when it gets rough.”
In 2014 his son, Humberto, a FIFA official, admitted illegally selling on tickets for games at the World Cup in Brazil.