FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

BHF_Manijak

#32776 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

skenderija04 wrote:
BHF_Manijak wrote:
ascari wrote: Razocaran sam tvojm nepoznavanjem osnovnih pojmova :-D
Ova tema na pdf fudbal je najedukativnija! :mrgreen: :mrgreen: Skenderija dominira! 8-) :thumbup:
Hahahah :D :D :D

Nego sta mislis o Breaking news :Agger u Barsu, Song u Liverpool . Razgovaraju oko doplate
Imas post na Liverpoolovoj temi. Dobra kupovina. Jeftinija mnogo varijanta od kojekakvih Benatija, Marquinhosa i ostalih, a provjeren igrac.

Nego, sto dadose nadimak Marc-Andreu?! :mrgreen:
skenderija04

#32777 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Andreu je Andre na katalonskom. Prevedeno ime. Ovo za Aggera je vrlo izvjesno.
BHF_Manijak

#32778 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Ne to, vec pitam sto "bruder Marquinhos"! :mrgreen: :mrgreen:
ascari

#32779 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

skenderija04 wrote:Agger napustio bazu Liverpoola u Princetonu, USA i vraca se u Englesku :D
Vratio se i Song, mada koliko sam upratio iz privatnih razloga (porodica).
lua

#32780 Re: FC Barcelona

Post by lua »

ascari wrote: Vratio se i Song, mada koliko sam upratio iz privatnih razloga (porodica).
Nek' ga prodaju fakat, umaraju me više glupostima.
ascari

#32781 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Kemal Malovčić wrote:Ili na prethodnoj temi dinty kad govori o "kapitenu" (Maskeranu). Moraš biti redovan na temi da upratiš ko je ko. :mrgreen:

A ko je sada kapiten ako isključimo Čavija? Iniesta, Pike, Mesi?
Kad se kompletira ekipa, napravicemo spisak sa nadimcima.

Dani :D Bice Xavi-Masche-Don-Leo od kojih je samo jedan sa karakteristikama kapitena :-D
ascari

#32782 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Luis Suarez is since last week working with a personal coach in the Pyrenees mountains - Kad se vrati Balboa, ima sve da pocijepamo :D

Ima li negdje podatak o transferu? Faus je o tome juce pricao. Navodno 81mil zvanicna cijena.
Tomahawk11
Globalni moderator

#32783 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Sigurno su i Messiju nastimali da nije platio porez :-) :roll:
Mislim, sigurno da Florentino nije nevinasce, daleko od toga, to je jedna biznis ajkula, ali ga i vi pretjeraste.
Florentino, the Devil himself, hoce da unisti Barcu. Jah. Da prodaju Messija :-) pa time gubi i Real i Primera.
I eto problem je transfer Jamesa, a nije Suareza?
Rivalitet izmedju klubova je veliki, sigurno da ima svasta nesto, ali odoste vi daleko s tim teorijama zavjere. Da nece jos zaratiti na kraju?
skenderija04

#32784 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:Sigurno su i Messiju nastimali da nije platio porez :-) :roll:
Mislim, sigurno da Florentino nije nevinasce, daleko od toga, to je jedna biznis ajkula, ali ga i vi pretjeraste.
Florentino, the Devil himself, hoce da unisti Barcu. Jah. Da prodaju Messija :-) pa time gubi i Real i Primera.
Rivalitet izmedju klubova je veliki, sigurno da ima svasta nesto, ali odoste vi daleko s tim teorijama zavjere. Da nece jos zaratiti na kraju?
Nije problem poreza. Koja slucajnost, u slucaju Neymar sudija odbaci slucaj i na insistiranje javnog tuzilastva krece lavina. U slucaju Messi je obratno, javno tuzilastvo ga oslobadja krivicne odgovornosti ali sad sudija insistira da ga sudi jer je "mozda citao ugovore" :shock: :shock: :shock:

Moze se biti biznis ajkula ali ne na grbaci drzave i poreznih obvveznika. I to za poreze ...2009 Florentino je platio 1 %, Cristiano 25% i Messi 57% Krivicno djelo je pocinio Messi naravno.

Ali dobro, vidjecemo kako ce se razvijati slucaj.
Tomahawk11
Globalni moderator

#32785 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

skenderija04 wrote:
Tomahawk11 wrote:Sigurno su i Messiju nastimali da nije platio porez :-) :roll:
Nije problem poreza. Koja slucajnost, u slucaju Neymar sudija odbaci slucaj i na insistiranje javnog tuzilastva krece lavina. U slucaju Messi je obratno, javno tuzilastvo ga oslobadja krivicne odgovornosti ali sad sudija insistira da ga sudi jer je "mozda citao ugovore" :shock: :shock: :shock:

Moze se biti biznis ajkula ali ne na grbaci drzave i poreznih obvveznika. I to za poreze ...2009 Florentino je platio 1 %, Cristiano 25% i Messi 57% Krivicno djelo je pocinio Messi naravno.

Ali dobro, vidjecemo kako ce se razvijati slucaj.
Pa eto, reci, bi li ga mogli suditi da je sve izmirio, da nije imao neplacenih poreza?
Nisam pravnik, pa ne znam kako tacno hodaju te stvari, ali sam skontao da uvijek ima nesto za sto se moze zakaciti i onaj ko tuzi i tuzeni. Uvijek ima neka kvaka. Ispade da je neplaceni porez bio samo fitilj koji je upalio bure baruta.
Ovo za Cristiana i Messija, razlika u porezu, zasto? Zato sto je Cristiano protektovan ili razlika u visini primanja? Ili neki treci razlog? Ozbiljno pitam, ne znam kako funkcionise sistem kod njih. Cuo sam da u Svici sto imas vise, placas vise.
skenderija04

#32786 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Zato sto je Cristiano placao kotizacije kao nerezidentna osoba, a Messi kao Spanac. Tzv. "Zakon Beckham" Nije nelegalno.

Odvratnije je ovo sto radi Florentino. Preko firmi koje se zovu SICAV , 2009 platio je porez u iznosu od 49.65 eura :D :D

Covjek koji zaradjuje vise od Messija i Cristiana zajedno pa sve to pomnozeno sa "nekim" brojem. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#32787 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

skenderija04 wrote:Zato sto je Cristiano placao kotizacije kao nerezidentna osoba, a Messi kao Spanac. Tzv. "Zakon Beckham" Nije nelegalno.

Odvratnije je ovo sto radi Florentino. Preko firmi koje se zovu SICAV , 2009 platio je porez u iznosu od 49.65 eura :D :D

Covjek koji zaradjuje vise od Messija i Cristiana zajedno pa sve to pomnozeno sa "nekim" brojem. :D
To ono tipa kao nasi politicari, nemaju nista na sebi :mrgreen:
Ispade onda spanski sistem korumpiran ako je tako.
didgeridoo

#32788 Re: FC Barcelona

Post by didgeridoo »

BHF_Manijak wrote:
ascari wrote: Razocaran sam tvojm nepoznavanjem osnovnih pojmova :-D
Ova tema na pdf fudbal je najedukativnija! :mrgreen: :mrgreen: Skenderija dominira! 8-) :thumbup:
da i ja pohvalim skenderiju... svaka cast... pratim ovu temu cesto kao navijac barce i niti jedan navijac drugih klubova nije ovoliko upucen u stanje svojih klubova kao on u barcu...
skenderija04

#32789 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:
skenderija04 wrote:Zato sto je Cristiano placao kotizacije kao nerezidentna osoba, a Messi kao Spanac. Tzv. "Zakon Beckham" Nije nelegalno.

To ono tipa kao nasi politicari, nemaju nista na sebi :mrgreen:
Ispade onda spanski sistem korumpiran ako je tako.
Korumpiran, i sad kako je kriza pa su i ljudi osjetljiviji vise se prica . Sistem prave bogati, i zakoni za zastitu velikih kapitala postoje svuda pa i u Spaniji. Ja mogu da razumijem da njegova firma ima odredjene povlastice s obzirom na broj radnih mjesta koja kreira. Ali od toga pa da kupi akcije svoje firme znajuci da ce potpisati dobar ugovor i da ce vrijediti vise i poslije ih prodati , i da niko to ne istrazi, je bezobrazluk.
Tomahawk11
Globalni moderator

#32790 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Meni i dalje nije jasno sta bi dobio rasturanjem Barce. Realu to ne moze biti u interesu, sa slabom Barcom bi samo izgubili. Ako fura neki svoj fazon i interes, onda nije dobro ni za jedne ni za druge.
Zmijuga loma

#32791 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

skenderija04 wrote:U slucaju Messi je obratno, javno tuzilastvo ga oslobadja krivicne odgovornosti ali sad sudija insistira da ga sudi jer je "mozda citao ugovore"
Tužioc ga oslobodi a sudija isistira. Pa može li ofirnije. :lol:
ascari

#32792 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Zmijuga loma wrote:
skenderija04 wrote:U slucaju Messi je obratno, javno tuzilastvo ga oslobadja krivicne odgovornosti ali sad sudija insistira da ga sudi jer je "mozda citao ugovore"
Tužioc ga oslobodi a sudija isistira. Pa može li ofirnije. :lol:
Ma jok, nije to nikom u interesu. To se samo od sebe desava...
supercali

#32793 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

Tomahawk11 wrote:Meni i dalje nije jasno sta bi dobio rasturanjem Barce. Realu to ne moze biti u interesu, sa slabom Barcom bi samo izgubili. Ako fura neki svoj fazon i interes, onda nije dobro ni za jedne ni za druge.
ne moze on rasturiti barcu da postane treceligas al mogu ih ugroziti toliko da oni postanu jedini klub koji kupi kajmak
da budu nesto kao dinamo u hrvatskoj s tim da bi onda novac od tv prava isao ovako nekako

80% uzima real ostali dijele tih 20% dok je sad slucaj otprilike ovako 40% real i barsa a ostalih 20% ostali
onda tu ide jos milion drugih mogucih i nemogucih izvora prihoda koji se recimo "dijele" na ova 2 tima itd

da se razumijemo vjerovatno ima i u barsi ljudi koji bi zelili takav rasplet samo obrnuto
ascari

#32794 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Nieto iz B tima prelazi u Eibar. Moguce da padne koji milion.
Tomahawk11
Globalni moderator

#32796 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

supercali wrote:
Tomahawk11 wrote:Meni i dalje nije jasno sta bi dobio rasturanjem Barce. Realu to ne moze biti u interesu, sa slabom Barcom bi samo izgubili. Ako fura neki svoj fazon i interes, onda nije dobro ni za jedne ni za druge.
ne moze on rasturiti barcu da postane treceligas al mogu ih ugroziti toliko da oni postanu jedini klub koji kupi kajmak
da budu nesto kao dinamo u hrvatskoj s tim da bi onda novac od tv prava isao ovako nekako

80% uzima real ostali dijele tih 20% dok je sad slucaj otprilike ovako 40% real i barsa a ostalih 20% ostali
onda tu ide jos milion drugih mogucih i nemogucih izvora prihoda koji se recimo "dijele" na ova 2 tima itd

da se razumijemo vjerovatno ima i u barsi ljudi koji bi zelili takav rasplet samo obrnuto
Jasno mi je o cemu pricas.
Ipak, mislio sam na propast El Clasica, ipak je to najveci derbi na svijetu, a bogme i finansijski dio tih duela je veoma bitan.
Jbm ga, haman je sport poprimio u potpunosti konture biznisa....sporta ni na mahove. Protivnik bi se trebao dobijati na terenu, ostali aspekti trebaju u drugi plan. Nece da valja.
lua

#32797 Re: FC Barcelona

Post by lua »

Kad ono igramo protiv Birminghama?
skenderija04

#32798 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Bas je kurate srece Tata Martino.

Kad je dosao u Barcelonu, krenula sranja sa Messijem Neymarom, umre Tito....

Juce je Sabella podnio ostavku na mjesto selektora Argentine. Danas , kada je trebao biti promovisan kao selektor, predsjednik Argentinskog saveza Julio Gorondona dozivi srcani udar i po posljednjim jos neprovjerenim informacijama, umro je.
Zmijuga loma

#32799 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Grondona je rak rana argentinskog fudbala. Em lopina, em budaletina. :oops:

Grondona caused controversy in 2003 when, in response to a journalist's question about referee standards in Argentina, he said: "I do not believe a Jew can ever be a referee at this level. It's hard work and, you know, Jews don't like hard work."

In another incident, despite major public pressure for Jose Pekerman to be promoted as the manager of the Argentine national team, he was overlooked time and again by Grondona, who said that Jews have no place in soccer because “Jews don’t like it when it gets rough.” :lol:

In 2014 his son, Humberto, a FIFA official, admitted illegally selling on tickets for games at the World Cup in Brazil.
Saian

#32800 Re: FC Barcelona

Post by Saian »

sta je misheviiiiiiii :D
Post Reply