Demokratska fronta Željko Komšić
- kmirsad
#32776 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Eno i Komšić i Čović pozdravljaju potez Naše Stranke, da kandiduje svog kandidata za hrvatskog člana predsjedništva...znači , legalan Hrvat je u stvari onaj Hrvat kojeg možeš pobjediti...
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#32777 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kmirsad wrote:Eno i Komšić i Čović pozdravljaju potez Naše Stranke, da kandiduje svog kandidata za hrvatskog člana predsjedništva...znači , legalan Hrvat je u stvari onaj Hrvat kojeg možeš pobjediti...
"Blagonaklonim stavom (iako dolazi iz potpuno drugačijih motiva od mojih), prema kandidaturi kandidata Naše stranke za hrvatskog člana Predsjedništva, gospoda Čovićevi pobornici, koji sve ove godine nisu prezali ni od najgnusnijih uvreda na moj račun, delegitimizirali su svoju osnovnu tezu o tzv. legitimnim predstavnicima naroda. Tako je danas jasno, da legitiman Hrvat u Sarajevu, može biti i onaj Hrvat koji ne može da pobijedi Dragana Čovića i HDZ, dok je pak sa druge strane po toj logici nelegitiman onaj koji može da pobijedi i HDZ i Čovića, među koje pripadam. Duboko im zahvaljujem što su demaskirali sami sebe", zaključio je Komšić.
- kmirsad
#32778 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
jest, to... to sam i ja pročitao...malakh wrote:kmirsad wrote:Eno i Komšić i Čović pozdravljaju potez Naše Stranke, da kandiduje svog kandidata za hrvatskog člana predsjedništva...znači , legalan Hrvat je u stvari onaj Hrvat kojeg možeš pobjediti..."Blagonaklonim stavom (iako dolazi iz potpuno drugačijih motiva od mojih), prema kandidaturi kandidata Naše stranke za hrvatskog člana Predsjedništva, gospoda Čovićevi pobornici, koji sve ove godine nisu prezali ni od najgnusnijih uvreda na moj račun, delegitimizirali su svoju osnovnu tezu o tzv. legitimnim predstavnicima naroda. Tako je danas jasno, da legitiman Hrvat u Sarajevu, može biti i onaj Hrvat koji ne može da pobijedi Dragana Čovića i HDZ, dok je pak sa druge strane po toj logici nelegitiman onaj koji može da pobijedi i HDZ i Čovića, među koje pripadam. Duboko im zahvaljujem što su demaskirali sami sebe", zaključio je Komšić.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#32779 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
i šta je komšić pogrešno rekao? zar činjenično stanje nije ovako?kmirsad wrote:+jest, to... to sam i ja pročitao...
također ima jedna stvar koju svi zaboravljaju. šta ako čović ne bude kandidat? on će svojim biračima poslati poruku da je klasična kukavica i beskičmenjaković, ali i veliki egoista i ponovo će mu pasti još jedna maska.
-
putokaz1
#32780 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Što bi bio kandidat
Čoviću je svejedno od kontriliše HB,ko god od Bošnjaka da pobjedi
-
privremeni
#32781 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mjesto u Predsjednistvu je stvar sujete nekoliko, u sustini potrosenih politicara.putokaz1 wrote:Što bi bio kandidat
Vazan je broj mjesta u svakom od parlamentarnih domova, Zna se gdje se moze nesto uraditi ili opstruirati, a gdje biti uglavnom ikebana.
Opet nas cijelom pricom zamajavaju.
-
privremeni
#32782 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kao da njegovi biraci ne znaju kakv je on, isto kao sto i mi u Sarajevu, uglavnom znamo sve o nasim politicarima. Niti mi odustajemo od nasih, a ni njihovi od njega.malakh wrote:i šta je komšić pogrešno rekao? zar činjenično stanje nije ovako?kmirsad wrote:+jest, to... to sam i ja pročitao...
također ima jedna stvar koju svi zaboravljaju. šta ako čović ne bude kandidat? on će svojim biračima poslati poruku da je klasična kukavica i beskičmenjaković, ali i veliki egoista i ponovo će mu pasti još jedna maska.
- malakh
#32783 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
između ostalog, ali to bi bio kukavički potez. godinama priča o majorizaciji, ugroženosti, a na izborima izbjegne kandidaturu i bude kandidat za npr. državni parlament. baš kukavički i licemjerno.privremeni wrote: Kao da njegovi biraci ne znaju kakv je on, isto kao sto i mi u Sarajevu, uglavnom znamo sve o nasim politicarima. Niti mi odustajemo od nasih, a ni njihovi od njega.
- kmirsad
#32784 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam ni rekao da je pogrešno. Slažem se s njim.malakh wrote:i šta je komšić pogrešno rekao? zar činjenično stanje nije ovako?kmirsad wrote:+jest, to... to sam i ja pročitao...
-
privremeni
#32785 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa ne ide u osvajanje zlatnog ljiljana pa da pricamo o kukavicluku.malakh wrote:između ostalog, ali to bi bio kukavički potez. godinama priča o majorizaciji, ugroženosti, a na izborima izbjegne kandidaturu i bude kandidat za npr. državni parlament. baš kukavički i licemjerno.privremeni wrote: Kao da njegovi biraci ne znaju kakv je on, isto kao sto i mi u Sarajevu, uglavnom znamo sve o nasim politicarima. Niti mi odustajemo od nasih, a ni njihovi od njega.
Uostalom, bitka se vodi u Parlamentu, al za to treba znanje.
- malakh
#32786 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
čović se nameće kao veliki borac za prava hrvata, što podrazumijeva da ima i hrabrosti lično se suprostaviti političkim suparnicima. zar ne?privremeni wrote:
pa ne ide u osvajanje zlatnog ljiljana pa da pricamo o kukavicluku.a licemjerstvo je drugo ime za nase politicare.
preciznije u domovima naroda i tu po mom mišljenju ljevica polaže ispit, ali i oko kandidature komšića.
i kao što neki misle da se bez hdza neće moći formirati vlast, isto tako imaju razloga to misliti i za stranke koje kontroliraju druga dva doma naroda. mislim na srpski i bošnjački, ali i dom naroda za ostale.
-
baxul
#32787 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
obesmišljavanje komšića je plemenita rabota.
-
privremeni
#32788 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sto se ljevice tice, za ove izbore pisi propalo, nazalost. Za sranje na ljevici poselami tog istog Komsica, zakukuriko prije zore, pa sad kuku lele, niko ne valja, nece da se ujedinjuju da bi njega podrzali. Komsic se ponasa kao nezavisni kandidat, cak i u odnosu na svoju stranku.malakh wrote:čović se nameće kao veliki borac za prava hrvata, što podrazumijeva da ima i hrabrosti lično se suprostaviti političkim suparnicima. zar ne?privremeni wrote:
pa ne ide u osvajanje zlatnog ljiljana pa da pricamo o kukavicluku.a licemjerstvo je drugo ime za nase politicare.
preciznije u domovima naroda i tu po mom mišljenju ljevica polaže ispit, ali i oko kandidature komšića.
i kao što neki misle da se bez hdza neće moći formirati vlast, isto tako imaju razloga to misliti i za stranke koje kontroliraju druga dva doma naroda. mislim na srpski i bošnjački, ali i dom naroda za ostale.
Posebna prica su dogovori lidera ljevice. Mogu misliti kakvo je to licemjerstvo medju njima. Suljagic pricao viceve o Zeljku, otvoreno rekao da je glup i nesposoban, a nakon sto nisu prihvatili Komsicev prijedlog o formiranju de facto nove stranke (sta smo srali zaboravimo), prave zajednicke predizborne platforme, sve sa figom iza ledja.
Bez HDZ-a se moze formirati vlast, to je ucinio SDP i za dugo mislim da nece niko.Isto vrijedi i za stranke iz ostala dva naroda. Ovu zemlju "ruse" vec dvadeset i vise godina, pa nikom nista, ali ne zahvaljujuci nasim politickim patriotima na vlasti i oko vlasti.
- 512MB
#32789 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komsic je morao na svoju ruku ici, kad je vidio kud planovi sdp/ns vode. Jedni bi da popuse protiv bosnjackog kandidata iz SDA a drugi oikiraju 5k glasova sa nekim anonimusom. Pricajte o Komsicu sta hocete, moj glas i glasovi moje porodice idu njemu tojest protiv Covica i HDZa.
-
baxul
#32790 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
budalaština. komšić je prvi izletio i pored toga što su javno rekli da ga neće podržat, ustvari baš iz tog razloga. on je prvi zloupotrijebio ono malo dobre volje što je bilo i sad očekuje da mu se ljudi sklanjaju sa puta. zapravo jedini ko je odigrao, igra i igrat će za SDA i HDZ je ŽK.512MB wrote:Komsic je morao na svoju ruku ici, kad je vidio kud planovi sdp/ns vode. Jedni bi da popuse protiv bosnjackog kandidata iz SDA a drugi oikiraju 5k glasova sa nekim anonimusom. Pricajte o Komsicu sta hocete, moj glas i glasovi moje porodice idu njemu tojest protiv Covica i HDZa.

- 512MB
#32791 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Izletio covjek kad je vidio koga drugi planiraju izbacit. I neka je, jebo vas Falatar i slicni anonimusi.
-
baxul
#32792 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
lol izletio kad je vidio da on ne može biti zajednički, pa bolje rasturit iole dobre volje koja je postojala oko zajedničkog nastupa, jer on je bogom dat i treba mu se sklanjat sa puta, a lagumdžiji pripisivali narcisoidnost. gtfo512MB wrote:Izletio covjek kad je vidio koga drugi planiraju izbacit. I neka je, jebo vas Falatar i slicni anonimusi.
Last edited by baxul on 10/04/2018 14:45, edited 1 time in total.
-
pemanapemani
#32793 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakvo je ovo plačipičkasto saopštenje Komšića?
Željko počeo valjati nebuloze kao Čović. Ispada da je on jedini legitimni kandidat za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda kojeg predlaže neka od građanskih stranaka.
Još poslao trolove da piskaraju kako NS nema općinskih vjećnika u općinama gdje su Hrvati većina. Ali zato se od DF općinskih vjećnika lomi zapadna Hercegovina, a u Posavskom kantonu su nezaobilazna politička snaga.
Naravno, jedina su brana protiv HDZ, a svi ostali su se kandidovali po nalogu Čovića da sjebu Komšića.
Ubleha koja mi je bila skoro idol i za koju sam dva puta glasao. Iskreno mu želim da od oktobra završi na BiH prosječnoj plati (ispod 1000 KM), da mu je radno vrijeme 10 sati i da ima jednu subotu mjesečno slobodnu i tako do penzije.
Željko počeo valjati nebuloze kao Čović. Ispada da je on jedini legitimni kandidat za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda kojeg predlaže neka od građanskih stranaka.
Još poslao trolove da piskaraju kako NS nema općinskih vjećnika u općinama gdje su Hrvati većina. Ali zato se od DF općinskih vjećnika lomi zapadna Hercegovina, a u Posavskom kantonu su nezaobilazna politička snaga.
Naravno, jedina su brana protiv HDZ, a svi ostali su se kandidovali po nalogu Čovića da sjebu Komšića.
Ubleha koja mi je bila skoro idol i za koju sam dva puta glasao. Iskreno mu želim da od oktobra završi na BiH prosječnoj plati (ispod 1000 KM), da mu je radno vrijeme 10 sati i da ima jednu subotu mjesečno slobodnu i tako do penzije.
-
privremeni
#32794 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Budimo posteni, naveo si pogresan red koraka, prvi u zemlji se javio komsic sa svojom kandidaturom.512MB wrote:Izletio covjek kad je vidio koga drugi planiraju izbacit. I neka je, jebo vas Falatar i slicni anonimusi.
Lijepo je sto znas za koga ces glasati i sa kojim motivima. Sretno...
Sto se tice anonimusa, zaista je nezgodno, licno ne znam sta je gore, kad ne znam nista o kandidatu ili kad mislim da ne valja.
-
privremeni
#32795 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pemanapemani wrote:Kakvo je ovo plačipičkasto saopštenje Komšića?
Naravno, jedina su brana protiv HDZ, a svi ostali su se kandidovali po nalogu Čovića da sjebu Komšića.![]()
-
putokaz1
#32796 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ponavlja se Centar
Bakir će izreći čuvenu rečenicu
''Predsjedništvo je bitnije o 10 Kantona''
Nažalost ni KOmšić,ni Nikšić,ni Kojović ni Bjarović nisu ništa naučili
Ako te ista zmija ujede dva puta nit je do Zmije niti je do Rupe
Od naše ljevice NEMA NIŠTA
Bakir će izreći čuvenu rečenicu
''Predsjedništvo je bitnije o 10 Kantona''
Nažalost ni KOmšić,ni Nikšić,ni Kojović ni Bjarović nisu ništa naučili
Ako te ista zmija ujede dva puta nit je do Zmije niti je do Rupe
Od naše ljevice NEMA NIŠTA
- Banksy
#32797 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
+1pemanapemani wrote:
Kakvo je ovo plačipičkasto saopštenje Komšića?
Naravno, jedina su brana protiv HDZ, a svi ostali su se kandidovali po nalogu Čovića da sjebu Komšića.![]()
-
PeraDzetic
#32798 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
privremeni wrote:
Sto se ljevice tice, za ove izbore pisi propalo, nazalost. Za sranje na ljevici poselami tog istog Komsica, zakukuriko prije zore, pa sad kuku lele, niko ne valja, nece da se ujedinjuju da bi njega podrzali. Komsic se ponasa kao nezavisni kandidat, cak i u odnosu na svoju stranku.
Posebna prica su dogovori lidera ljevice. Mogu misliti kakvo je to licemjerstvo medju njima. Suljagic pricao viceve o Zeljku, otvoreno rekao da je glup i nesposoban, a nakon sto nisu prihvatili Komsicev prijedlog o formiranju de facto nove stranke (sta smo srali zaboravimo), prave zajednicke predizborne platforme, sve sa figom iza ledja.
Bez HDZ-a se moze formirati vlast, to je ucinio SDP i za dugo mislim da nece niko.Isto vrijedi i za stranke iz ostala dva naroda. Ovu zemlju "ruse" vec dvadeset i vise godina, pa nikom nista, ali ne zahvaljujuci nasim politickim patriotima na vlasti i oko vlasti.
- Alighieri
#32799 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Danas saznadoh da imaju kancelariju u Jablanici, šok.
-
putokaz1
#32800 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ko su 4 nezavisna kandidata iz Jablanice