johnnykola wrote:Ma šalim se i nema veze jesi li ili nisi, naravno.Jesi li ga ono stavio u neproporučene?
aha
Moderator: _BataZiv_0809
johnnykola wrote:Ma šalim se i nema veze jesi li ili nisi, naravno.Jesi li ga ono stavio u neproporučene?
Ma nece ti se onda ni drugio dio filma svidjeti. Meni je big lebowski jedan od najboljih filmova koje sam ikad gledao, jer volim onu vrstu humora i radnje (braca Coenkonahawaii wrote:BlackSnake wrote:Ni meni nije Lebowski legao, ali film je ovdje pomenut jedno 100 puta (preko glave) pa baš nije pametno ovako se izjašnjavati ...Raigor Stonehoof wrote:ja sam izdrzao pola sata... JEDVA
iskreno ni meni nije nista posebno...tri puta sam zapocinjao gledat i najvise sto sam dosao je mozda do pola filma. Al koliko ga hvalite morat cu jednom do kraja, mozda je drugio dio filma bolji
Da, naravno, sasvim je ok ako mu se film ne svidi, ja sam samo pokušao sugerirati način na koji filmjohnnykola wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:a probacu jos jednom pogledati
Sasvim je ok ako ti ne leži, šta sad, kraj svemira? Naročito s obzirom na "pure cinema" o kojoj Dale piše.
Nisi uronio u sve to prvi put, pa nećeš vala niti drugi.

Pa to je zato što voliš samo filmove koji imaju progresivnu radnju, tj. filmove klasičnog narativa kao npr. ona vrsta kinematografije što Bordwell naziva Klasični holivudski film (Classical Hollywood cinema), u kojem je vrijeme neisprekidano, a prostorni balans fiksiran. Zato vjerovatno ne preferiraš poetičnu i nelinearnu kinematografiju a la Tarkovski, Malick itd. A tu leže neka od najvećih djela filmske umjetnosti (ne industrije). Tarkovskog Ogledalo (1975.) je vrh svega, jednostavno nema dalje što se tiče filma, a vjerovatno bi ti se ne bi svidio, sudeći da očigledno preferiraš holivudski pristup filmu. Ipak, probaj.kakavdanakneiskustvu wrote: a ne znam,meni je onih prvih sat vremena bezze,nigdje radnje nikakve
tu negdje sam i ja sa godinama bio i zaista kada se sada pogleda nije vrh ali jebiga nista nakon 15 i kusur godina ti se ne cini kao prije . ipak film svakom ko nije gledao preporucujemJack Be Nimble wrote:Dogma mi je bila super kada mi je bilo 17-19 godina. Svi njegovi filmovi su mi tada sjeli. Bas neki dan poceo gledati Dogmu i doslo mi je da odem u proslost i osamarim samog sebe.
derion wrote:Pa to je zato što voliš samo filmove koji imaju progresivnu radnju, tj. filmove klasičnog narativa kao npr. ona vrsta kinematografije što Bordwell naziva Klasični holivudski film (Classical Hollywood cinema), u kojem je vrijeme neisprekidano, a prostorni balans fiksiran. Zato vjerovatno ne preferiraš poetičnu i nelinearnu kinematografiju a la Tarkovski, Malick itd. A tu leže neka od najvećih djela filmske umjetnosti (ne industrije). Tarkovskog Ogledalo (1975.) je vrh svega, jednostavno nema dalje što se tiče filma, a vjerovatno bi ti se ne bi svidio, sudeći da očigledno preferiraš holivudski pristup filmu. Ipak, probaj.kakavdanakneiskustvu wrote: a ne znam,meni je onih prvih sat vremena bezze,nigdje radnje nikakve
karanana wrote:Clerks 1 i 2, ludilo ludila. To su filmovi. Ustvari jesu svi njegovi filmovi tog doba da se upisas ali bih ja rekao da su clerksi najbolji
pa bilo bi jako zabrinjavajuce da rijedje nego cheshce ne pozelis ispleskat 17ogodisnjeg sebe, onako generalno govoreci, tako da je sve okmarkioni wrote:tu negdje sam i ja sa godinama bio i zaista kada se sada pogleda nije vrh ali jebiga nista nakon 15 i kusur godina ti se ne cini kao prije . ipak film svakom ko nije gledao preporucujemJack Be Nimble wrote:Dogma mi je bila super kada mi je bilo 17-19 godina. Svi njegovi filmovi su mi tada sjeli. Bas neki dan poceo gledati Dogmu i doslo mi je da odem u proslost i osamarim samog sebe.
Toplo preporučam:derion wrote:Pa to je zato što voliš samo filmove koji imaju progresivnu radnju, tj. filmove klasičnog narativa kao npr. ona vrsta kinematografije što Bordwell naziva Klasični holivudski film (Classical Hollywood cinema), u kojem je vrijeme neisprekidano, a prostorni balans fiksiran. Zato vjerovatno ne preferiraš poetičnu i nelinearnu kinematografiju a la Tarkovski, Malick itd. A tu leže neka od najvećih djela filmske umjetnosti (ne industrije). Tarkovskog Ogledalo (1975.) je vrh svega, jednostavno nema dalje što se tiče filma, a vjerovatno bi ti se ne bi svidio, sudeći da očigledno preferiraš holivudski pristup filmu. Ipak, probaj.kakavdanakneiskustvu wrote: a ne znam,meni je onih prvih sat vremena bezze,nigdje radnje nikakve

annoy wrote:Kad vec spomenuste Lobstera...meni je bio bezveze
I je li se preživjelo?kakavdanakneiskustvu wrote:odgleda i ja do kraja tree of life
derion wrote:I je li se preživjelo?kakavdanakneiskustvu wrote:odgleda i ja do kraja tree of life