SDA-All about

arzuhal

#32751 Re: SDA-All about

Post by arzuhal »

Memić nije desna struja, on je luda struja...
daddy-kool

#32752 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

Kifla je trenutno najopasniji igrač u kantonu.
Hoće li njega pored živog Lagumdžije kandidovati za predsjedništvo?
DonieBrasco

#32753 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

daddy-kool wrote:Kifla je trenutno najopasniji igrač u kantonu.
Becirovic ce biti kandidat ispred SDP za predsjednistvo iz reda boš. naroda.
Banksy

#32754 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Nurudin wrote:
Banksy wrote:Ko je u SDA u kojoj struji?

Ono što se zna,
desna struja:
Hasan Čengić, predsjednik Sabora IZ-e u BiH, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, načelnik sarajevske Općine Ilidža Senaid Memić, Safet Softić, jedan od potpredsjednika SDA, Huso Ćesir, predsjednik Općinskog odbora SDA Novi Grad, načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, (amidža) Hamdija Efendić direktor Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, ko još..?

druga struja: ?

možda nam Nurudin pomogne :-D
nemam pojma , nisam u sda
Pretpostavljam da je Konaković od Kirbaša struja , nije džaba na hadž išao
Ima frakcija i izvan Sarajeva, valjda je to bilo jasno kad su u Srebenici napali na onog Adila
I ta izvan Sarajeva je dirigirana iz Sarajeva.

Dobro, Izetbegovići, Konaković, dalje?

Kome su se priklnili Gačani i Osmanovići? Ili je to i dalje zasebna struja? Pretpostavljam da će se to na kraju pred izbore sve svesti na dvije frakcije.
daddy-kool

#32755 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

DonieBrasco wrote:
daddy-kool wrote:Kifla je trenutno najopasniji igrač u kantonu.
Becirovic ce biti kandidat ispred SDP za predsjednistvo iz reda boš. naroda.
Vidjećemo, ali ovo se piše na temi o SDA.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#32756 Re: SDA-All about

Post by Nurudin »

Banksy wrote:
Nurudin wrote:
Banksy wrote:Ko je u SDA u kojoj struji?

Ono što se zna,
desna struja:
Hasan Čengić, predsjednik Sabora IZ-e u BiH, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, načelnik sarajevske Općine Ilidža Senaid Memić, Safet Softić, jedan od potpredsjednika SDA, Huso Ćesir, predsjednik Općinskog odbora SDA Novi Grad, načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, (amidža) Hamdija Efendić direktor Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, ko još..?

druga struja: ?

možda nam Nurudin pomogne :-D
nemam pojma , nisam u sda
Pretpostavljam da je Konaković od Kirbaša struja , nije džaba na hadž išao
Ima frakcija i izvan Sarajeva, valjda je to bilo jasno kad su u Srebenici napali na onog Adila
I ta izvan Sarajeva je dirigirana iz Sarajeva.

Dobro, Izetbegovići, Konaković, dalje?

Kome su se priklnili Gačani i Osmanovići? Ili je to i dalje zasebna struja? Pretpostavljam da će se to na kraju pred izbore sve svesti na dvije frakcije.
Stvarno ne znam, ti izgeda znaš više od mene o sda . Upoznaj svog neprijatelja princip :mrgreen:
DonieBrasco

#32757 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Nemojte mi samo reci da neko od vas ceka da vidi kojeg ce kandidata da SDA predlozi za predsjednistvo ili druge funkcije pa razmatrate da li da glasate za njih ?

Bog vam pomogao (jer nema ko drugi) ako je tako. :lol:
Banksy

#32758 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Nurudin wrote:
Stvarno ne znam, ti izgeda znaš više od mene o sda . Upoznaj svog neprijatelja princip :mrgreen:
Ako znamo, a znamo, da je ljevica u BiH zauvijek završila karijeru, sudbina i profilacija SDA je zapravo sudbina i pravac BiH. Onaj koji osvoji predizbornu prevlast u stranci, kreiraće društveno ozračje i nametati ciljeve i procese zemlje u narednim godinama. Mislim da je to trenutno najvažnije političko pitanje u BiH. Zato me zanima.
putokaz1

#32759 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Stranka Draganove akcije
Stranka porežene akcije
Stranka Dajdžića Amidžića
Stranka koja pobjedi i kad izgubi
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#32760 Re: SDA-All about

Post by pici »

kolko je brigada osHlo pomoc braci turKima na poziv sultana :bih:
jazzer

#32761 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

pici wrote:kolko je brigada osHlo pomoc braci turKima na poziv sultana :bih:
Sultanovi fanovi iz SDA ce se prikljuciti kada bude trebalo nabaviti oruzje, humanitarnu
pomoc i sl., tj cim sultan obezbijedi lovu za navedeno :) .

Jabi ga, ako iko zna kako s lovom u ratu, onda znaju braca iz SDA :) .
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#32762 Re: SDA-All about

Post by Nurudin »

Banksy wrote:
Nurudin wrote:
Ako znamo, a znamo, da je ljevica u BiH zauvijek završila karijeru, sudbina i profilacija SDA je zapravo sudbina i pravac BiH. Onaj koji osvoji predizbornu prevlast u stranci, kreiraće društveno ozračje i nametati ciljeve i procese zemlje u narednim godinama. Mislim da je to trenutno najvažnije političko pitanje u BiH. Zato me zanima.
Pa ja stvarno nisam insajder , imam nekih poznanika koji su bliži tom poznavanju struja u sda.
Jedan mi je skoro rekao da u BiH postoji samo ekstremna ljevica, koja onda izmišlja ekstremnu desnicu jer tako mogu da pravdaju
svoje ex yu nostalgične i nikad prežaljenje ideološke svjetonazore i dane kad su oni ili njihovi bili direktori preduzeća i nova elita,
odvojena od proste raje i odvojena od realnosti koja nije bila ni blizu dobra, kakvom su je predstavljali u propagandi.
Moje lično mišljenje , koje može biti pogrešno ali vrijeme će da pokaže, jeste da je SDA prvenstveno etničko-politički pokret.
To je njegova temeljna ideja, afirmacija bošnjačkog identiteta.On nije klasični desni pokret iako ima dosta elemenata toga.
Pošto taj identitet ima nekoliko problema , recimo u centar se postavlja islam ili ima problem bosanskog bošnjaštva, pa problem
suptilno uveženog kompleksa krivnje i manje vrijednosti zbog prelaska predaka na islam , pa onda ova lijeva politička struja koja je
od svih bivših republika najjače vezana za propali socijalizam. Sve to je dio te igre i utječe i na struje u sda.
Tzv tihićeva struja čini najveći dio članstva, čiji je cilj malo narodnjački a više lično koristoljublje i dolaze iz svih mogućih
svjetonazora , što gvoori da im to uopće nije bilo ni bitno ha Partija ha Sda,s amo nek se je blizu vlasti.
To je članstvo koje je dominiralo svih godina, a Tihić ih je držao i u vrhu stranke. Međutim, u samom vrhu stranke je morao držati
ove ideološki nastrojene zato što su bili oduvijek bliski Islamskoj zajednici. Tihić je dobro balansirao tu sve do smrti.
Nakon toga ovi izbijaju u prvi plan i donose sad ove neke nove-stare vjetrove.
Po meni , čisto nagađajući, mislim da su obje struje ideološki osvještene ili bolje reći naoštrene ALI je ova hard struja bio i ostao
Hasan Čengić , trenutni predsjednik sabora IZ , bivši reis Cerić i vjerovatno još tu ima svita koja održava Čengića na toj poziciji tako dugo.
Čengić je u suštini pravi nasljednik politike A.Izetbegovića , dok je Bakir upravo suprotno mišljenu javnosti , onaj koji ne slijedi
tu očevu politiku , puno je mekših stavova i ja bih čak rekao zrelijih. Dakle nije nikakav rigidni islamista.
Njegova dobra pozicija u tome svemu jeste što mu koristi prijateljstvo sa Erdoganom i mislim da on ima i podršku sadašnjeg reisa
Kavazovića , koji je vjerovatno i uspio skinuti Cerića sa trona pomoću te struje , iako postoji još jednako jaka opozicija unutar Iz.
Znači hard struja, siva eminecija Čengić , mladi muslimani koji su sad stari i neće da odu
Light verzija Bakir, Genjac, Konaković i ostali uz podršku Kavazovića
treća struja u kojoj su se lični interesi našli u mnoštvu malih krugova koji nemaju ideologiju ali oni će se prikloniti uvijek
vrhu AKO donese rezultate na izborima, a ako ne onda će praviti svoje male političke lične pokrete, kao nezavisni gradonačelnici
nezavisna lista i ko zna šta već
Banksy

#32763 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Hvala za odgovor. Da, i ja nekako tako mislim, donekle.

Šta misliš, ko je u ovom trenutku jači, Bakirovi ili Hasanovi, i ko će krojiti predizborne liste?
Nurudin

#32764 Re: SDA-All about

Post by Nurudin »

Banksy wrote:Hvala za odgovor. Da, i ja nekako tako mislim, donekle.

Šta misliš, ko je u ovom trenutku jači, Bakirovi ili Hasanovi, i ko će krojiti predizborne liste?
Bakir će krojit ali ako loše prođu onda se otvara prostor za ovu hard struju , a ove treće neće onda ni zanimati , nego će
se raspršiti sbb i ostale varijante noge .
Banksy

#32765 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Nurudin wrote:

Bakir će krojit ali ako loše prođu onda se otvara prostor za ovu hard struju , a ove treće neće onda ni zanimati , nego će
Treći će se morati odlučiti prije izbora?
Nurudin

#32766 Re: SDA-All about

Post by Nurudin »

Banksy wrote:
Nurudin wrote:

Nagađam ali mislim da da, barem sudeći po dosašnjem ponašanju Bakira koje je oštrije od Tihića ali ne do kraja, nego uvijek prihvaća
da se dođe tobe . U suštini ta gomila i nije toliki problem, pravi problem su ovi iz tvrde struje tipa onaj doktor Gavran što ga je Sebija
uzela na zub , pošto su se oni smatrali privilegovanom mladomuslimanskom kastom koje je Tihić davao punu autonomiju tj da rade šta im
ćejf jer je tako imao Iz uz sda.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#32767 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

:nosic:
ultima_palabra

#32768 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Gacani su najjaci, ovo je sve tanko...
pici

#32769 Re: SDA-All about

Post by pici »

jazzer wrote:
pici wrote:kolko je brigada osHlo pomoc braci turKima na poziv sultana :bih:
Sultanovi fanovi iz SDA ce se prikljuciti kada bude trebalo nabaviti oruzje, humanitarnu
pomoc i sl., tj cim sultan obezbijedi lovu za navedeno :) .

Jabi ga, ako iko zna kako s lovom u ratu, onda znaju braca iz SDA :) .

osHo je ridji su pickoustim u stambol... valjat ce janicara nakupit za sirije... ima ovijeH sto se klanjaju turskijem zastavama po sarajvu, valjda nece izdat :bih:
Juliuscezar

#32770 Re: SDA-All about

Post by Juliuscezar »

ovako su i sultani okupljali vazale
pici

#32771 Re: SDA-All about

Post by pici »

bhnapoleon1 wrote:ovako su i sultani okupljali vazale
Image

ima nas do marta smo u damasku a onda akobogda u jerusalemu :bih:

beč iduce godine insallah :bih:
Banksy

#32772 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Nurudin wrote:
Banksy wrote:
Nurudin wrote: Bakir će krojit ali ako loše prođu onda se otvara prostor za ovu hard struju , a ove treće neće onda ni zanimati , nego će
Nagađam ali mislim da da, barem sudeći po dosašnjem ponašanju Bakira koje je oštrije od Tihića ali ne do kraja, nego uvijek prihvaća
da se dođe tobe . U suštini ta gomila i nije toliki problem, pravi problem su ovi iz tvrde struje tipa onaj doktor Gavran što ga je Sebija
uzela na zub , pošto su se oni smatrali privilegovanom mladomuslimanskom kastom koje je Tihić davao punu autonomiju tj da rade šta im
ćejf jer je tako imao Iz uz sda.
Nema kod Gačana tobe, samo čakija i slično hladno oružje... :mrgreen:

Ok, hvala. :thumbup:
Dozer

#32773 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

pici wrote:ovako su i sultani okupljali vazale
Image
Vidi Ridjobradom ozarene face sto se vidio s Vucicem... Jbt, ovako se ne obraduje ni Sebiji...
megaman4

#32774 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

Dozer wrote:
pici wrote:ovako su i sultani okupljali vazale
Image
Vidi Ridjobradom ozarene face sto se vidio s Vucicem... Jbt, ovako se ne obraduje ni Sebiji...
Kad ovo vidim, moram reci da me je stid sto sam Bosnjak i sto jedan diletant kao sto je Ridjobradi predstavlja moj narod i moju drzavu. :sad:

Ovakav podanicki odnos u novijoj istoriji BiH jos nije zabiljezen, sto govori da sadasnja BiH je daleko od nezavisne drzave, tj. nezavisna je samo na papiru, a u praksi to je sasvim nesto drugo.

Bruka i sramota... :(
Nurudin

#32775 Re: SDA-All about

Post by Nurudin »

Srbin ne kaže da ga je stid kad Vučić i ekipa stoje na kiši čekajući Putina i bacajući mu se pod noge. Ne, oni su ponosni na
"majku Rusiju" . Hrvati se malo stide kad se Kolinda baca pred Trampa ali više zato što ispada glupo i ofirno i što ne uspijeva
ništa sa tim da dobije, nego zbog samog čina .
S duge strane Izetbegović je kućni prijatelj se Erdoganom i ide da dobije kredit za autoput ....ali Bošnju je stid. :mrgreen:
Post Reply