Evo ja želim normalizaciju međuetničkih odnosa u BiH (i to ne način da Srbi i Hrvati shvate da su oni zapravo Bošnjaci katoličke i pravoslavne vjeroispovjesticyprus wrote:Ciljna grupa su mu svi oni koji žele normalizaciju međuetničkih odnosa u Bosni i Hercegovini, ali i regiji... Pod tim ne podrazumijevam one "i ja sam za normalizaciju, ali samo na ovaj način na koji sam ja to zamislio"... Dakle, oni koji su spremni saslušati i uvažiti i tuđe stavove, poglede i strahove...palermo wrote:Ko bi to trebao da glasa za njega ? Mislim, ko mu je ciljana grupa, po tebi.......cyprus wrote:Evidentno je da Falatar neće pobijediti... Ali on je po meni lakmus papir stanja razuma u ovom društvu... Ukoliko dogura do petocifrenog broja glasova, smatrat ću da za ovu državu možda i ima nade u budućnosti...
Rekao bih da ti je prilično visok kriterij po kojoj sudiš budućnost ove zemlje
Nažalost, mislim da je takvih u maksimumu 2-3% u ovoj zemlji, pa će mi glasovi za Borišu pokazati da li sam ovu grupaciju (kojoj smatram da i sam pripadam) možda precijenio ili potcijenio...
Ako pitaš za demografski aspekt - mislim da Falatarove glasače treba tražiti većinom među visokoobrazovanom i urbanom populacijom, ili što bi insomnijina raja rekla FGR... I da, u većoj mjeri će to vjerovatno biti etnički Bošnjaci i Ostali, ali vjerujem da će u Falatarevom slučaju brojčani disbalans među pripadnicima različitih etničkih grupa biti manji nego kao kod drugih kandidata...
Zbog toga ću glasati za Denisa Bećirovića. Ne zato što me oduševaljavaju njegova otvorena pisma, stav ili pitanja kojima se bavi, nego iz razloga što je daleko bolji kandidat i od Džaferovića i Radončića, a ima relane šanse da postane član Predsjedništva. Osim toga, da ljevica dobije svog člana predsjedništva bi značajno olakšalo ljevici formiranje vlasti. Ako predsjedništvo budu činili Dodik-Čović-Radončić/Džaferović, kako očekivati da ljevica formira vlast na državnom nivou? Sa Denisom Bećirovićem se može očekivati i da neki ljudi iz Naše stranke, a kojem ja jako cijenim, poput Peđe Kojovića ili Edina Forte, zauzmu pozicije u Vijeću ministara.