Moderator: anex

Loo wrote:Ja bih radije taj tvoj pametni, zdravi obrok![]()
![]()
Sutra cu i ja tako nesto. Po ovim vrucinama najbolje je voce havljati
I " corbetine". povrtne. Buckuris
Nisrin. Jedes li bulgur? (/ja ga mogu samog " na puteru")/
Proso? (Super je dodati saku u supe..tj. Variva)/
I uzgred, jel iko vidio tapioku u perlicama?
I mene zanima?bunk wrote:Ako nije tajna dje to?
Mislim ako si u Bosni i Hercegovini.
samsonsam wrote:svjezije nemai jeftinije
imam jednog dedu,zajedno sa bakicom sve odrzava...dodjes i sam sebi ko cojk naberes
![]()
I mene zanima?Tomahawk11 wrote:bunk wrote:Ako nije tajna dje to?
Mislim ako si u Bosni i Hercegovini.
samsonsam wrote:svjezije nemai jeftinije
imam jednog dedu,zajedno sa bakicom sve odrzava...dodjes i sam sebi ko cojk naberes
![]()
na zalost nije BiH...ovo je u zemlji lala i vjetrenjaca
Stalno kada gosti dodju i probaju moj losos uvijek se cude kako nije masan. A ja do sada nikada nisam probao losos da je masan. Mozda ima razlike izmedju pacifickog i atlanskog lososamoonca wrote:..Dobra vecera![]()
..losos - ne izgleda masan...prilozi-
.. ne mislim, ali ima ako je, farm raised --taj ja jedem i ukusniji mi je od 'divljeg, ' mada .. upozoravaju da trebamo biti oprezni sa unosom..,Jack Be Nimble wrote:Stalno kada gosti dodju i probaju moj losos uvijek se cude kako nije masan. A ja do sada nikada nisam probao losos da je masan. Mozda ima razlike izmedju pacifickog i atlanskog lososamoonca wrote:..Dobra vecera![]()
..losos - ne izgleda masan...prilozi-

Loo wrote:Danas klasika. Gulas i pire.

HavanaLoo wrote:Danas klasika. Gulas i pire.
Juce "proljetni" grah od prekjuce![]()
To jer moram.jesti. a najradije bih sira i paradajza
a ovo se voli i praviti i jesti
Havana![]()
cendlerbing wrote:A mora li baš na pari, nikad nisam ništa tako kuhalavazi wrote:
Evo jedan od nacina spremanja kuskusa. Zrna se poprskaju uljem i vodom pa kuhaju na pari 15 min pa skines i rastares maslacem ili maslinovim uljem ili slanom vodom i kurkumom pa opet kuhas pa rastares pa kuhas i rastares, ukupno 3x
Skuhas meso i povrce, po zelji sa strane razmutis harise pa ko voli nek sebi zaljuti u tanjiru .
Pravi kuskus je predobar, ja ne mogu prestati jesti, ne znam je li ukusnije to zrnevlje ili ostalo![]()

Ja pravim couscous salatu. Super za vrele dane.vazi wrote:cendlerbing wrote:

Da, okrenes ih prema dole, sve iscuri, a vode svakako treba...moonca wrote:---dobro izgleda.....sve
....pitanje- znas li kako se glive ponasaju na ovaj nacin .... da li se oslobode tecnosti-???