Ma kako nema, pa pola ovih komentara pisu zenturce od 45 50 godina sa obavezno zajednickog profila kojeg iaju sa muzembitanga_sa_otesa wrote:nepismene i zatucane stoke je najvise...jednom slucajno otvorih komentare na neki slican link i zazalihXavier1 wrote:
I da li se meni cini ili je sve vise starijih osoba na fb. Prije nekoliko godina ih nije bilo ovoliko.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
invincible1921
#32751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- vjesticanametli
#32752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sead mirhunisa kokosic 
- Xavier1
#32753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma pretuzno za vidjeti.invincible1921 wrote:Ma kako nema, pa pola ovih komentara pisu zenturce od 45 50 godina sa obavezno zajednickog profila kojeg iaju sa muzembitanga_sa_otesa wrote:nepismene i zatucane stoke je najvise...jednom slucajno otvorih komentare na neki slican link i zazalihXavier1 wrote:
I da li se meni cini ili je sve vise starijih osoba na fb. Prije nekoliko godina ih nije bilo ovoliko.![]()
![]()
Uporedi komentare na neku englesku ili njemacku vijest i sta njihovi ljudi pisu i jasna ti je razlika. Stvarno smo zaostali.
-
The BEN10
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#32755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Xavier1 wrote:
Ma pretuzno za vidjeti.
Uporedi komentare na neku englesku ili njemacku vijest i sta njihovi ljudi pisu i jasna ti je razlika. Stvarno smo zaostali.
Gdje se ljudi mogu edukovati? Kada si vidio neku radionicu za starije kako da koriste nove tehnologije?
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#32756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije problem uopšte baratanje uređajima, problem je nekultura tih starijih, bezobrazluk i prostakluk. Jučer na FB pijaci, neka babuskara pokrivena, 80 joj godina, ide i psuje redom šta god pod prste dođe na objavi, jer aman ti ona ima 80+ i očekuje da je neko poštuje za to
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#32757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
Gandra_1
#32758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovdje treba policija utvrditi šta je stvarni uzrok, malo i ovaj ford Ka izgleda sumnjiv, možda su mu bile loše instalacije...
- SmokingMan
#32759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na šta spadoše ove dvije porodice,e rano....
-
Bodkin
#32760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sve vise, dok mladji idu na druge platformeXavier1 wrote:
I da li se meni cini ili je sve vise starijih osoba na fb. Prije nekoliko godina ih nije bilo ovoliko.
- SmokingMan
#32761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Većinu vodi strast,a rijetke ljubav.Svako nađe sebi ono što traži...
- skafiskafsnjak
#32762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Trenutno na dionici Sarajevo - Konjic. Tacnije Rastelice , Ivan Sedlo, Bradina.
Pa kako ljudi voze i gdje prestizu... da bude 3 outa vise crne hronike, ne bih se cudio.
Konjina niz Ivan pretice 6 auta odjednom...u krivini bukvalno se vraca u svoju traku.
Jebem ti krv. Ovakvima zelim neki zid ili banderu.....
Pa kako ljudi voze i gdje prestizu... da bude 3 outa vise crne hronike, ne bih se cudio.
Konjina niz Ivan pretice 6 auta odjednom...u krivini bukvalno se vraca u svoju traku.
Jebem ti krv. Ovakvima zelim neki zid ili banderu.....
- vjeshalica
#32763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sirotilja ne pravi probleme,sirotilja se ne smije kaznjavat
Samo guzonje prave probleme
Samo guzonje prave probleme
- insomnia78
#32764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa kad ljudi voze ko picketine ne ostaje no preticati
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#32765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Uglavnom je to a fitilj kratak, a sve ljetni gradski vozači
- skafiskafsnjak
#32766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vozis niz Ivan za sleperom...insomnia78 wrote:Pa kad ljudi voze ko picketine ne ostaje no preticati
Tebi je pickasto cekati isprekidanu da predjes ?
- drug_profi
#32767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Propisi su za pitchke. Pravi vozači znaju procijeniti đe se more preticat.
- zateznistub
#32768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
drug_profi wrote:Propisi su za pitchke. Pravi vozači znaju procijeniti đe se more preticat.
Zamalo me ne ubi jedan takav što "zna" kad sam se vraćao sa mora
-
Cookie85
#32769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kad sam u BiH, redovno pokusavaju da me ubiju ili sebe, nisam bas siguran. Ali mi je najgore kad me golf2 ili onaj pasat pijacarski, pokusava da pretekne uzbrno u krivini preko pune linije, niti moze uzbrdo da ide, zacadi toliko da pomislim da se zapalio i redovno (jer nema snage) moram da se sklanjam u stranu jer auto dolazi u susret!zateznistub wrote:drug_profi wrote:Propisi su za pitchke. Pravi vozači znaju procijeniti đe se more preticat.
Da mi je skontati sta ti ljudi misle u tom trenutku ?
Ja nikad ne vozim sporo uvijek iznad ogranicenja 10-20 km/h(osim na autoputu) i cemu ta zurba/ljubomora sto sam ispred? ili mora da pretekne jace auto da bi mu ego bio veci ?? ne kontam. Jos da bude tuznije, pustis coeka da pretekne, da ne bi svi izginuli i nakon 500m do 1km on se parkira ili stane na benziskoj...
Redovno vidjam djecu bez sjedalica, auto u raspadu, niko nije vezan, prica na tel. i vozi preko 100km/h ... i onda se cudimo sto toliko poginulih u saobracajnim nesrecama.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#32770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma ljudi idu iz krajnosti u krajnost ili gamizu ko puzevi ili jurcaju ko sumanuti,malo je nekih koji voze normalno po ogranicenjima i ne smetaju drugima.
- uglavnomja
#32771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
drug_profi wrote:Propisi su za pitchke. Pravi vozači znaju procijeniti đe se more preticat.
- uglavnomja
#32772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
uglavnom sindrom lokalaca, za njih ne vaze prravila kao za "prolaznike", njihova avlijaCookie85 wrote:Kad sam u BiH, redovno pokusavaju da me ubiju ili sebe, nisam bas siguran. Ali mi je najgore kad me golf2 ili onaj pasat pijacarski, pokusava da pretekne uzbrno u krivini preko pune linije, niti moze uzbrdo da ide, zacadi toliko da pomislim da se zapalio i redovno (jer nema snage) moram da se sklanjam u stranu jer auto dolazi u susret!zateznistub wrote:drug_profi wrote:Propisi su za pitchke. Pravi vozači znaju procijeniti đe se more preticat.
Ja nikad ne vozim sporo uvijek iznad ogranicenja 10-20 km/h(osim na autoputu) i cemu ta zurba/ljubomora sto sam ispred? ili mora da pretekne jace auto da bi mu ego bio veci ?? ne kontam. Jos da bude tuznije, pustis coeka da pretekne, da ne bi svi izginuli i nakon 500m do 1km on se parkira ili stane na benziskoj...![]()
Redovno vidjam djecu bez sjedalica, auto u raspadu, niko nije vezan, prica na tel. i vozi preko 100km/h ... i onda se cudimo sto toliko poginulih u saobracajnim nesrecama.
isto na moru, kad izleti lik/usa na vespici na magistralu, bez kacige naravno, u japankama, sa djetetom ... vozi tako 20-30 na sat par stotina metara pa stane na sred bijele cize da skrene na neki putic ....
hercegovci su prvaci
-
Cookie85
#32773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma kad vidim da vozi brzo, a dijete u autu bez sjedalice, niko nije vezan i jos prica na telefon, ja bi mu vozacku i auto oduzeo da sam policajac, ali jok, kao sto ti rece, lokalac, pa kad vidi drota, samo se pozdrave.uglavnomja wrote:Cookie85 wrote:uglavnom sindrom lokalaca, za njih ne vaze prravila kao za "prolaznike", njihova avlijazateznistub wrote:
Kad sam u BiH, redovno pokusavaju da me ubiju ili sebe, nisam bas siguran. Ali mi je najgore kad me golf2 ili onaj pasat pijacarski, pokusava da pretekne uzbrno u krivini preko pune linije, niti moze uzbrdo da ide, zacadi toliko da pomislim da se zapalio i redovno (jer nema snage) moram da se sklanjam u stranu jer auto dolazi u susret!
Ja nikad ne vozim sporo uvijek iznad ogranicenja 10-20 km/h(osim na autoputu) i cemu ta zurba/ljubomora sto sam ispred? ili mora da pretekne jace auto da bi mu ego bio veci ?? ne kontam. Jos da bude tuznije, pustis coeka da pretekne, da ne bi svi izginuli i nakon 500m do 1km on se parkira ili stane na benziskoj...![]()
Redovno vidjam djecu bez sjedalica, auto u raspadu, niko nije vezan, prica na tel. i vozi preko 100km/h ... i onda se cudimo sto toliko poginulih u saobracajnim nesrecama.![]()
isto na moru, kad izleti lik/usa na vespici na magistralu, bez kacige naravno, u japankama, sa djetetom ... vozi tako 20-30 na sat par stotina metara pa stane na sred bijele cize da skrene na neki putic ....
hercegovci su prvaci
A dozivio sam nekoliko puta da lokalac krsi zakon, a policajac se pozdravi sa njim, pa mene zaustavi, da vidi moze li cvaju uzeti
- zateznistub
#32774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vraćam se
, prolazim mostar i ispred mene poluraspadnuti bmw i dijete vozaču u krilu. Svirnem, stavim prst na sljepoočnicu kad on nešto grana rukama... Da je države, momentalno bi mi dijete oduzeli
, prolazim mostar i ispred mene poluraspadnuti bmw i dijete vozaču u krilu. Svirnem, stavim prst na sljepoočnicu kad on nešto grana rukama... Da je države, momentalno bi mi dijete oduzeli
-
Cookie85
#32775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kao sto maloprije rekosmo, mogu lokalci to raditi, jer ih komsija policajac nece kazniti. I ja bih da imam pravo, oduzeo dijete, vozacku, auto i jos bi ga poslao na psihijatriju malo na lijecenje, nazalost ne pitamo se mi smrtnici.zateznistub wrote:Vraćam se
Policajcu je bitno samo da moze uzeti sebi danas dnevnicu, a to sta komsija debil radi, ocigledno je nebitno. Meni samo da je uhvatiti prilike pa da uslikam tako nesto i otisao bih pravo na policijsku stanicu, izdvojio bi vrijeme da se peglam, ali tada bi bilo ,dosao dosljo i pravi se pametan! Nego rijetko mi je telefon u ruci dok vozim.
Samo mene interesuje to razmiljanje ili ne razmisljanje... Kako neko moze da rizikuje djetetov zivot ? kako nije svjestan da rizikuje djetetov zivot ?
Te smjelosti da izadje na magistralu i u krilu dijete za volanom....
Znam samo da me to nervira pravoo!