malakh wrote:
ovo sve što si naveo o falatari je na bazi tvog osobnog stava i subjektivnog mišljenja. šta ti osobno znač o njemu, sem onoga što je peđa rekao? ako nešto znaš, podijeli to sa nama.
Bolje nešto, nego ništa. Komšić je do sada pokazao ništa. Ovo nešto ako i ne bude ništa, barem smo probali. A ići na ništa i znati da neće biti ništa je samoubojstvo.
malakh wrote:
nemam ništa protiv falatare, ali mjesec dana (kampanja) je premalo da bi donio zaključak je li dovoljno dobar ili ne i glas za njega je glas na slijepo i glas zbog vjerovanja peđi na riječ. da je toliko pomogao bosni i hercegovini, ja mislim da bi već čuli za njega, zar ne? i ne znam na osnovu čega donosiš zaključak da bi kolinda bila u inferiornijem položaju naspram njega, kada je predsjednica države koja je članica eu i kakva god da je, za evropu, ali i za tog macrona će biti važnija od predsjednika države koja je svjetlosnim godinama udaljena od članstva u eu. dakle i to su samo tvoje paušalne izjave i izjave na bazi onoga što je peđa rekao.
Ajde da pružimo priliku u narednom periodu i vidimo što će se izroditi i koliko stvarno vrijedi. Osuditi na početku s takvim komentarima, presuđujemo prije utrke.
malakh wrote:
ja sam više stava da falatara bude kandidat za državni parlament ili parlament fbih i da ga vidimo na djelu četiri godine, pa tek onda da čovjeka osođujemo ili da ga izglasamo u predsjedništvo. četiri godine je sasvim dovoljno da kolektivno uvidimo njegove i kvalitete i mane.
Ja sam stava da mi nemamo više vremena na bacanje i otezanje. Nije ga predložila SDA, HDZ i dokazane slične prevarantske stranke, već NS koja je do sada pokazala (lokalno) principijelnost i profesionalnost. Ako kaže Kojović da ima reference i da je za te pozicije, što sad mi moramo preispitivati i sumnjati do krajnjih granica, a zdravo za gotovo uzeti provjerene ublehaše.
malakh wrote:
upratio sam da kritikuješ komšića zbog para, pa da te pitam koliko to ostali primaju? zar je moguće da se samo komšiću prebacuje tih 600.000 km koje će uzeti kao član predsjedništva, dok se npr. članovima državnog doma naroda, koji uzimaju više, a rade duplo manje, ništa ne prebacuje.
Za mene je Komšić dokazani destruktivac i on ne predstavlja ništa, a najmanje Hrvate u BiH. Ostali se nisu kandidirali za člana predsjedništva. Kada bude Krišto, Čolak, Karamatić, Raguž, Lovrinović, Tomić i dr. neću ostati ravnodušan.
malakh wrote:
evo da te pitam šta je to neki državni funkcioner uradio više o njega? reci mi jednog predsjednika stranke, a koji je ujedno i parlamentarac, koji je bio aktivan u parlamentu? ova pitanja sam postavio više puta, i rijetko ko mi je odgovorio. nadam se da ćeš ti odgovoriti.
Ništa. Vrijeme je da se mjenjaju kao na pokretnoj traci, a ne da im se iz godine u godinu ukazuje povjerenje i govorimo kako nema netko novi, a kada se pojavi, ajde sine 4 godine guli negdje na nižem nivou, dokaži se. Dokazivanje se čini kad se baci u vatru, a ne u blato.
malakh wrote:
šta znači pobjeda komšića? pobjeda komšića znači 2:1 u predsjedništvu stranke, koji je najfunkcionalniji organ države bosne i hercegovine. najvjerovatnije je da će milorad dodik biti izabran za člana predsjedništva, a njegovi stavovi spram bosne i hercegovine su kristalno jasni. njega zanima samo republika srpska i čovjek javno govori da je bosna i hercegovina raspala država. i takav čovjek će ti sutra sjediti kao predsjednik bosne i hercegovine.
Pobjed Komšića ne znači ništa, osim njegove osobne finansijeske koristi po treći put. Pokazao je da nije sposoban za bilo šta.
malakh wrote:
dragan čović dijeli sličnu percepciju bosne i hercegovine, kao milorad dodik. koliko god bili slijepi, jasno se vidi da je njemu cilj reikarnacija tvorevine koju je evropa tenkovima ugasila. samo se bazira na hercegovinu i njegov prijedlog za popunjavanje doma naroda fbih pokazuje i njegove ambicije. ako je tebi to stvarno normalno i pošteno i ako kao državnički odgovoran građanin želiš to posmatrati, bujrum. ja ipak biram onoga, koji ima najviše šanse da im pomrsi račune i koji to sigurno i može i mislim da je glas za falataru (o kojem sam znam samo dvije rečenice), u trenucima kada prijeti opasnost da dvojica najvećih opstruktora bosne i hercegovine zasjednu u predsjeništvo, je ništa više nego potrošen i bačen glas.
Čović neće dobiti treći i dalje će podaničku politiku voditi i brukati bh Hrvate na svakom koraku i dovošće ih u još gori položaj (i to najgori u povijesti). Dodik će brukati zemlju na svakom koraku i treba mu diplomatski imunitet zbog hapšenje. Tko ne vidi da se Dodik odriče RS da bi bio predsjednik BiH on je slijep. Njegovi podanici neće to moći sami iznijeti bez njega dok je on preokupiran državničkim podrivanjem i brukanjem na svjetskoj sceni. Doživjeće sudbinu Bakira koji je isto mislio da može upravljati na 2 fronta. Bakir je imao rasturenu ljevicu, Dodik ima organiziran SDS.