Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
forest gump

#3276 Re: Smartphone diskusije

Post by forest gump »

:D I meni je taj zapeo za oko.
supercali

#3277 Re: Smartphone diskusije

Post by supercali »

ja ne znam jesam li toliko sretan al razni mobiteli su mi padali i ni jedan nije pukao bilo ekran bilo zadnja strana
a definitivno najizdrzljivi i kojeg sam bukvalno cekicem udarao je sony ericsson active
propalismo

#3278 Re: Smartphone diskusije

Post by propalismo »

Samsung Galaxy S3 Neo pregrijava se cpu zaobidjite ga u kupovini.Telefon ima fabricku gresku :run:
supercali

#3279 Re: Smartphone diskusije

Post by supercali »

propalismo wrote:Samsung Galaxy S3 Neo pregrijava se cpu zaobidjite ga u kupovini.Telefon ima fabricku gresku :run:
mozda je winter edicija da grije ruke na ovoj hladnoci
agent_zero

#3280 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

LikeLike wrote:
kosturx wrote:pozdrav svima,
htio bi par misljenja ili prijedloga vezano za kupovinu telefona... :?

u cjenovnom rangu do 350KM (nov)
neki iz mog licnog izbora su

Huawei G630
Samsung s3 Neo
Alcatel one touch idol 2

ako neko ima neki prijedlog za telefon slicnih specifikacija i u toj cijeni i zasto?

unaprijed hvala
Za te pare mozes naci HTC ONE M7 :))
How yes no. :-)
Dr Kova

#3281 Re: Smartphone diskusije

Post by Dr Kova »

supercali wrote: mozda je winter edicija da grije ruke na ovoj hladnoci
:lol:
propalismo

#3282 Re: Smartphone diskusije

Post by propalismo »

Ne mogu da zamislim Samsung S3 Neo ljeti na +40 kada se ovako ponasa po hladnoci.Zamislite telefon sa usijanim procesorom a baterija samo pada upravo zbog procesora koji se nenormalno grije.Ja sam bio kupio onaj Samsung Galaxy S3 Neo i9301 i mnogooo sam se razocarao.A i ovi sto ga prodaju nije mi jasno kako imaju savjesti sto ga ne povuku iz prodaje :roll:
made_in_sarajevo

#3283 Re: Smartphone diskusije

Post by made_in_sarajevo »

zna li neko iz prve,druge eventualno trece ruke :mrgreen: kakav je Huawei Mate 7??

http://www.gsmarena.com/huawei_ascend_mate7-6543.php

po forumima,recenzija,youtube je dobar ali mi nesto suhveli sto je huawei, prosla generacija procesora i tih cuda mada je huawei to sve svoje razvio i po rezultatima je strasan, cak sam nasao video negdje na testu note 4, mate 7 pa g3 ali dzaba meni sve nesto suhveli da huawei ne usere i za pola godine sjednem i placem :D
Dr Kova

#3284 Re: Smartphone diskusije

Post by Dr Kova »

made_in_sarajevo wrote:zna li neko iz prve,druge eventualno trece ruke :mrgreen: kakav je Huawei Mate 7??

po forumima,recenzija,youtube je dobar ali mi nesto suhveli sto je huawei, prosla generacija procesora i tih cuda mada je huawei to sve svoje razvio i po rezultatima je strasan, cak sam nasao video negdje na testu note 4, mate 7 pa g3 ali dzaba meni sve nesto suhveli da huawei ne usere i za pola godine sjednem i placem :D

Javi se na temu Android OS, Qler-u, on ima isti pa ga fino ispitaj šta te zanima.
TheRedhead

#3285 Re: Smartphone diskusije

Post by TheRedhead »

forest gump wrote:
supercali wrote:
forest gump wrote:Sony Xperia Z3 Compact?

Ima li neko iskustva?
Za mene licno najbolji telefon koji postoji

Ma meni sekunda fali da ga uzmem i onda naletim na ovo :roll:

https://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-Z ... d-p/845995
I ja o njemu razmisljam da ga kupim, mislim da je Sony slabo popularan kod nas a meni su mnogo bolji od Samsunga i LG-a :-)
Qler

#3286 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

made_in_sarajevo wrote:zna li neko iz prve,druge eventualno trece ruke :mrgreen: kakav je Huawei Mate 7??

Imam ga ja. Generalno sam zadovoljan. Pogotovo sad sa novim EMUI 3.0. Telefon se preprorodio. Baterija moze glat 24h da izgura, pogotovo ako gasis mobilni internet i to, ako ne koristis. Meni sve bude upaljeno i od cca 7 ujutro do nekih 12 navece ostane mi cca 60% baterije. Fizicki je kvalitetan pravo. Tu je fakat vrh. Nema nista da skirpi, mrda, cvili. Fakat je kvaliteta extra. Kamera onako, nije losa, ali opet, ja imam i 808PV pa je poslije nje sve smece, realno :) pa nisam objektivan :) Prednja je 8MP i za prednju je fantasticna. Imao sam problema sa proslom verzijom, ali je kolega dao link kako jednostavno snimiti noviju verziju andorida i sad je telefon druga prica. Primjetio sam da ga sad vise koristim, jer mi nije mrsko :) U glavnom, za cca 400KM vrijedi, a ono sto traze 980 u posti, nisu normalni :D
made_in_sarajevo

#3287 Re: Smartphone diskusije

sad trenutno imam LG G2, na izgled mi je huawei boli glava,a opet kontam mate 7 ili lg g3, po nekim testovima huawei bolji ali meni sve nesto u glavi da ne zajebu sa necim pa pocne telefon zajebavati,a u telekomu 3KM skuplji lg g3 :mrgreen:
Qler

#3288 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Huawei ima neki njihov chipset, cpu... pa je to malo skakljivo, dok je kod LG-a Qualcom....

ne znam, mate 7 kazu da je super, ali opet, nije ni LG G3 za baciti....
agent_zero

#3289 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

Qler wrote:

Imam ga ja. Generalno sam zadovoljan. Pogotovo sad sa novim EMUI 3.0. Telefon se preprorodio. Baterija moze glat 24h da izgura, pogotovo ako gasis mobilni internet i to, ako ne koristis. Meni sve bude upaljeno i od cca 7 ujutro do nekih 12 navece ostane mi cca 60% baterije. Fizicki je kvalitetan pravo. Tu je fakat vrh. Nema nista da skirpi, mrda, cvili. Fakat je kvaliteta extra. Kamera onako, nije losa, ali opet, ja imam i 808PV pa je poslije nje sve smece, realno :) pa nisam objektivan :) Prednja je 8MP i za prednju je fantasticna. Imao sam problema sa proslom verzijom, ali je kolega dao link kako jednostavno snimiti noviju verziju andorida i sad je telefon druga prica. Primjetio sam da ga sad vise koristim, jer mi nije mrsko :) U glavnom, za cca 400KM vrijedi, a ono sto traze 980 u posti, nisu normalni :D
Zar ti ono nemaš ascend p7, otkud sad mate7? :-D
forest gump

#3290 Re: Smartphone diskusije

Post by forest gump »

Odustao sam od xperie z3 compact.

Najvjerovatnije uzimam LG G3.
Qler

#3291 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Do mene, P7 imam :) nisam procitao dobro. Izvinjavam se :)

A nemam mate 7, ali sam cuo samo pozitivne kritike. Samo i on ima homebrew cpu, nije qualcom (koliko skontah nije ni mediatek) tako da je to jedino sareno. Ali kazu da je generalno telefon super. Samo, opet, mislim da ne vrijedi para koje traze za njega ovi operateri, bar ne onu punu cijenu, ne racunamo one popuste...
iSwagga

#3292 Re: Smartphone diskusije

Post by iSwagga »

forest gump wrote:Odustao sam od xperie z3 compact.

Najvjerovatnije uzimam LG G3.
Neces se pokajati!
made_in_sarajevo

#3293 Re: Smartphone diskusije

ima li gdje u sarajevu prodavnica da se moze bilo koji mob cackati,tipa zanima me mate 7 pa da vidim kakav je,da ga procackam malo?
gnjev

#3294 Re: Smartphone diskusije

Post by gnjev »

made_in_sarajevo wrote:ima li gdje u sarajevu prodavnica da se moze bilo koji mob cackati,tipa zanima me mate 7 pa da vidim kakav je,da ga procackam malo?
Neki dan sam isao sa drugom da trazi mobitel i u fontelu ti napune bateriju i daju da probas
dzemaludin007

#3295 Re: Smartphone diskusije

Post by dzemaludin007 »

gnjev wrote: Neki dan sam isao sa drugom da trazi mobitel i u fontelu ti napune bateriju i daju da probas
I posle taj telefon prodaju kao nov. :-)
gnjev

#3296 Re: Smartphone diskusije

Post by gnjev »

dzemaludin007 wrote:
gnjev wrote: Neki dan sam isao sa drugom da trazi mobitel i u fontelu ti napune bateriju i daju da probas
I posle taj telefon prodaju kao nov. :-)
Znas kakva je scena poslije bila . Dolazi lik da kupi mob i ovaj mu daje neki sa poderanom kutijom . I govori mu ovaj kupac brate sta je to vidi pocjepana ti kutija . Kaze mu ovaj prodavac ma to se u transportu ostetila . A kutija je bez karikiranja izgledala ko da je tenk u najmanju ruku pregazio . I uze on selotejpa zaljepi je drzi ne daj drzi ne daj i proda mu mob na kraju :D
permanentan

#3297 Re: Smartphone diskusije

Post by permanentan »

propalismo wrote:Ne mogu da zamislim Samsung S3 Neo ljeti na +40 kada se ovako ponasa po hladnoci.Zamislite telefon sa usijanim procesorom a baterija samo pada upravo zbog procesora koji se nenormalno grije.Ja sam bio kupio onaj Samsung Galaxy S3 Neo i9301 i mnogooo sam se razocarao.A i ovi sto ga prodaju nije mi jasno kako imaju savjesti sto ga ne povuku iz prodaje :roll:
pozdrav,
dva komada S3 Neo kupljena prije 5 mjeseci i oba rade
frnomenalno, po mom misljenju definitivno vrijede svake
marke... za 5 mjeseci telefon nije nijednom zastekao niti je
ikako ugasen sto se tice grijanja, mislim da je do tvog
telefona, jer ova dva se ne griju ni prilikom teskog
maltretiranja... baterija uz wifi i 3g izdrzi od jutra do ponoci
bez problema...
LikeLike

#3298 Re: Smartphone diskusije

Post by LikeLike »

agent_zero wrote:
LikeLike wrote:
kosturx wrote:pozdrav svima,
htio bi par misljenja ili prijedloga vezano za kupovinu telefona... :?

u cjenovnom rangu do 350KM (nov)
neki iz mog licnog izbora su

Huawei G630
Samsung s3 Neo
Alcatel one touch idol 2

ako neko ima neki prijedlog za telefon slicnih specifikacija i u toj cijeni i zasto?

unaprijed hvala
Za te pare mozes naci HTC ONE M7 :))
How yes no. :-)
Ja ozb kazem :D prije 2 mjeseca su bili po 400KM :D
Maharadza

#3299 Re: Smartphone diskusije

Post by Maharadza »

Bordo Boja to je ljubav moja! :srce:
iSwagga

#3300 Re: Smartphone diskusije

Post by iSwagga »

Evo gledam sad na ekupi.ba Xiaomi MI4 i OnePlus One kostaju 999 KM!!
Post Reply