citroen xm wrote:Ko je tebe učio da držiš auto parkirano u leru?
kakvo sad parkirano auto svega ti ?
jel se vi drogirate ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
citroen xm wrote:Ko je tebe učio da držiš auto parkirano u leru?
citroen xm wrote:A kada uđeš u auto i hoćeš da ga upališ, je li ono prije toga bilo parkirano ili se samo kretalo? Gubiš se.
citroen xm wrote:Šta je pisac želio reći, mislim da ni on ne konta.
Zar ga nije mogao izbaciti iz brzine kad je sjeo u auto?citroen xm wrote:A kada uđeš u auto i hoćeš da ga upališ, je li ono prije toga bilo parkirano ili se samo kretalo? Gubiš se.
supercali wrote:Zar ga nije mogao izbaciti iz brzine kad je sjeo u auto?citroen xm wrote:A kada uđeš u auto i hoćeš da ga upališ, je li ono prije toga bilo parkirano ili se samo kretalo? Gubiš se.
KvaziExpert wrote:teorija kaze ovako
ja tako radim uvijek iz navike, parkiram u brzini, a ručnu povučem samo ako je brdo, ili izlazim iz auta dok motor radi.Stisnite papučicu spojke (kvačila, kuplunga), jer tada elektropokretač prilikom pokretanja motora neće morati pokretati još i dijelove mijenjačke kutije (getribe).
S druge strane, nervira me kad neko drugi vozi auto i povuce rucnu kad parkira, pa onda moram petljati ispod naslona za ruku da je spustim
nema tu ljubomore, tu ima samo zakon velikih brojeva koji kaže da će 1,5 tona željeza koja ide 60 km/h više nauditi i ugroziti 80ak kg hodajućeg mesa, nego obratnocrnoplavo wrote:Kako je meni to objasnio jedan moj drug (i sam bivsi pjesak, sad ponosni vlasnik automobila) parafraziram: "cinjenica je da onaj ko nema nesto osjeca ljubomoru prema onome ko ima, u vecini slucajeva, naravno postoje moralne osobe koje tu ljubomoru ne iskazuju, ali ona se javlja kod svakog, pa tako i kod pjesaka, koji svoju ljubomoru iskazuju spram vozaca na razne nacine, kritikom voznje, parkiranjima, zanemarujuci (svjesno?) cinjenicu da su se uslovi i vremena promijenili, ako prije nije bilo mnogo ljudi koji su sebi mogli priustiti automobil-danas je broj takvih zasigurno mnogo veci nego u periodu prije rata, a sam period prijeratni je posebna prica, ne samo kod nas, ali na mnogo mjsta u svijetu pjesak je privilegovana osoba u saobracaju!?!??? pa zato imamo parole poput "pjesaku se mora uvijek stat, vozac je uvijek kriv itd". to je samo nista do ostatak vremena u kojem
1- mnogo ljudi nije imalo automobil, automobili su bili novitet (mislim i na periode prije prvog sv rata u svjetskim razmjerima i na periode prijee agresije 1992 u lokalnim razmjerama
i nasilu se zeljela da odrzi ta neka jednakost, kao ok imaju neki ljudi auto, vi nemate, al imacete, al dok ga ne kupite bicete zasticeni ko bubreg u loju, pa su i mnoge zakonske norme isle na mlin pjesaka...
dakle i zakon sam hrani tu ljubomoru, a da ne gpovorim o ljubomori vlasnika slabijih, starijih tzv olupina spram vlasnika automobila boljeg cijenovnog raspona...
uglavnom pjesak koji se domogne automobila brzo zaboravi na sve ono sto je zamjerao vozacima (moj drug je i sam bio vatreni kriticar vozaca, nezaustavljanja, itd)..."
mozda u navedenom ima i istine, ne ovako ali malo
al treba ipak razumjet pokusat razumjeti i pjesake
crnoplavo wrote:Kako je meni to objasnio jedan moj drug (i sam bivsi pjesak, sad ponosni vlasnik automobila) parafraziram: "cinjenica je da onaj ko nema nesto osjeca ljubomoru prema onome ko ima, u vecini slucajeva, naravno postoje moralne osobe koje tu ljubomoru ne iskazuju, ali ona se javlja kod svakog, pa tako i kod pjesaka, koji svoju ljubomoru iskazuju spram vozaca na razne nacine, kritikom voznje, parkiranjima, zanemarujuci (svjesno?) cinjenicu da su se uslovi i vremena promijenili, ako prije nije bilo mnogo ljudi koji su sebi mogli priustiti automobil-danas je broj takvih zasigurno mnogo veci nego u periodu prije rata, a sam period prijeratni je posebna prica, ne samo kod nas, ali na mnogo mjsta u svijetu pjesak je privilegovana osoba u saobracaju!?!??? pa zato imamo parole poput "pjesaku se mora uvijek stat, vozac je uvijek kriv itd". to je samo nista do ostatak vremena u kojem
1- mnogo ljudi nije imalo automobil, automobili su bili novitet (mislim i na periode prije prvog sv rata u svjetskim razmjerima i na periode prijee agresije 1992 u lokalnim razmjerama
i nasilu se zeljela da odrzi ta neka jednakost, kao ok imaju neki ljudi auto, vi nemate, al imacete, al dok ga ne kupite bicete zasticeni ko bubreg u loju, pa su i mnoge zakonske norme isle na mlin pjesaka...
dakle i zakon sam hrani tu ljubomoru, a da ne gpovorim o ljubomori vlasnika slabijih, starijih tzv olupina spram vlasnika automobila boljeg cijenovnog raspona...
uglavnom pjesak koji se domogne automobila brzo zaboravi na sve ono sto je zamjerao vozacima (moj drug je i sam bio vatreni kriticar vozaca, nezaustavljanja, itd)..."
Tačno tako. Kod mene je takovauvau wrote:po pojedini automobili kao sistem zastite ne mogu se upaliti ako nije kvacilo stisnuto
insomnia78 wrote:Ne nervira me al vjerovatno sam ih ja jutros iznerviro
Kreno ja na poso, magla, prst pred okom se ne vidi
Kad malo prije ovog grada gdje radim sudar, pogino frajer
Policija, vatrogasci, hitna, zatvoreno sve
Ispred mene bus, ja pa kolona citava
Prilazi policajac kaze ako vam se zuri evo mozete okolo puticima doci do grada
Kreno ja, ovi svi za mnom, kolona je ko na hadzu
Znaci boze
Magla noc, sume, livade, samo jedno auto moze proci, ovi voze za mnom svi
Kad puc, coeku pred kucu, nema dalje puta
Hahaha
Dok se onaj narod povraco u rikverc i izokreto po onoj sumetini i magli hahaha
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
crnoplavo wrote:Kako je meni to objasnio jedan moj drug (i sam bivsi pjesak, sad ponosni vlasnik automobila) parafraziram: "cinjenica je da onaj ko nema nesto osjeca ljubomoru prema onome ko ima, u vecini slucajeva, naravno postoje moralne osobe koje tu ljubomoru ne iskazuju, ali ona se javlja kod svakog, pa tako i kod pjesaka, koji svoju ljubomoru iskazuju spram vozaca na razne nacine, kritikom voznje, parkiranjima, zanemarujuci (svjesno?) cinjenicu da su se uslovi i vremena promijenili, ako prije nije bilo mnogo ljudi koji su sebi mogli priustiti automobil-danas je broj takvih zasigurno mnogo veci nego u periodu prije rata, a sam period prijeratni je posebna prica, ne samo kod nas, ali na mnogo mjsta u svijetu pjesak je privilegovana osoba u saobracaju!?!??? pa zato imamo parole poput "pjesaku se mora uvijek stat, vozac je uvijek kriv itd". to je samo nista do ostatak vremena u kojem
Mogu misliti šta li je tom čovjeku čija je kuća prolazilo kroz glavu kad vas je vidio!insomnia78 wrote:Ne nervira me al vjerovatno sam ih ja jutros iznerviro
Kreno ja na poso, magla, prst pred okom se ne vidi
Kad malo prije ovog grada gdje radim sudar, pogino frajer
Policija, vatrogasci, hitna, zatvoreno sve
Ispred mene bus, ja pa kolona citava
Prilazi policajac kaze ako vam se zuri evo mozete okolo puticima doci do grada
Kreno ja, ovi svi za mnom, kolona je ko na hadzu
Znaci boze
Magla noc, sume, livade, samo jedno auto moze proci, ovi voze za mnom svi
Kad puc, coeku pred kucu, nema dalje puta
Hahaha
Dok se onaj narod povraco u rikverc i izokreto po onoj sumetini i magli hahaha
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
u mom univerzumu auto ide na benzin i ima 5 brzina i kvačilosema911s wrote:a stacemo mi koji nemamo kvacilo da pritisnemo,. samo kocnicu kako da palimo kola,., mjenjac nemoze da se pomakne dok ne startamo motor,., a kako ga startat kada neznamo u kojoj smo brzini i nemamo kvacilo
Dobar te instruktor učio vožnji. Ili si samouk,Pirija wrote:auto SE pali BEZ pritiskanja kvacila
prije paljena pritisnes kvacilo i provjeris jel mjenjac ubrzini
inace uz brdu u prvoj a nizbrdo u rikverc vazda ostavljam