Pa ona reče da ga ne voli takvog kakav je sada, ali nije sasvim sigurna da ga ne bi mogla zavoljeti ako bi se on promijenio. E sad kako bi on reagovao kad bi mu rekla da ga ne voli što je debeo i dosadan, ali da misli da bi ga mogla zavoljeti ako bi se promjenio, to ne znam, ali ako on voli nju možda bi se i potrudio da se promjeni. U svakom slučaju, treba biti iskrena s njim, pa ako ga ne uspije zavoljeti kad bude atletski građen i zabavan, onda će makar neku drugu usrećit'dusa_raskopuša wrote:Cu' ne mora. Sto ce ona u vezi sa njim, ako ga ne voli?Brate, bi l' ti volio da je djevojka u vezi s tobom, a da te ne voli, NE BI, 'naci, nema ti logike ta teza.
Sve i da ostane sa njim, nidje veze je skroz.
Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Great Cornholio
#3276 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
- p206
#3277 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Želio sam da me stvarno voli, da joj ljubav nije aerobikdusa_raskopuša wrote:Cu' ne mora. Sto ce ona u vezi sa njim, ako ga ne voli?Brate, bi l' ti volio da je djevojka u vezi s tobom, a da te ne voli, NE BI, 'naci, nema ti logike ta teza.
Sve i da ostane sa njim, nidje veze je skroz.
- eluna
#3278 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
sposa0408 wrote:Evo pitanje... Kako podstaknuti muškarca da se uključi u aktivnosti vezane za vjenčanje koje se planira u nekom narednom periodu (a plan je cim prije tim bolje), i to muškarca koji je JAKOOO vezan za mamu s kojom živi, pa nezna samostalno odlučiti bez nje, a ona mu ne pomaže ništa (razlozi zašto se mogu nazrijeti)?
nikako - isključi se potpuno iz njegovog života .....................
mamam će uvijek biti prije tebe, nikada nećete imati VAŠ život, i mama će uvijek da bude uključena u sve što znači da ni seks neće biti opušten jer će da misli na mamu ................... bježi što prije - osima ko nisi spremna da mu glumiš mamu, a da on ženu traži sa strane
- eluna
#3279 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
alchak.ba wrote:ma ja bih ovakve utuko u glavu, MAJKA SE VOLI NAJVISE NA SVIJETU I POSTUJE, ali neke stvari moram sam rijesiti inace ostajem dijete citav zivot.jedna tamo wrote:alchak svakom savjetuje riješi se ti te osobe
legenda
to je problem
- eluna
#3280 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
postoji - jednostavno kažeš da raskidaš jer ne želip više da budeš sa njim. obaviš to u kafiću negdje tako da možeš samo da se okreneš i odeš. na sve naknadne poruke i pozive NE ODGOVARAŠ, i vremenom će shvatiti da zaista jeste gotovo.štrc štrc wrote:I onda će mi postaviti milion pitanja i podpitanja i onda ću se opasno iznervirati i neće dobro završitialchak.ba wrote:da je ljubav tvog zivota, al da morate raskinuti i da nije do njegaštrc štrc wrote:Kako da ostavim momka koji me puno voli i tako to,a ja sam svaki dan sigurnija da ja njega ne volim? Možda bih ga i voljela da se nije opustio od kako smo u vezi,em se zdao k'o konj,udebljao se,em se ne brije više,em je dosadan,svaki dan isto,'ajmo jovo na novo,em je opsesivan i za svaki glupi detalj me ispituje sa jedno 15 pitanja? Svaki put mi bude žao jer neću da ga povrijedim ali brateee nije normalan.Šta ja njemu da kažem?Postoji li ikakav način da ga ostavim a da to bude fino i kulturno,i da mi ne može postaviti pitala blabnje,a zašto,a kako,zbog čega,bla bla bla kontaš?
Puno tražim,jel da? Hahah
-
gerberica
#3281 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
sposa0408 wrote:Evo pitanje... Kako podstaknuti muškarca da se uključi u aktivnosti vezane za vjenčanje koje se planira u nekom narednom periodu (a plan je cim prije tim bolje), i to muškarca koji je JAKOOO vezan za mamu s kojom živi, pa nezna samostalno odlučiti bez nje, a ona mu ne pomaže ništa (razlozi zašto se mogu nazrijeti)?
Nema sanse da ces ikada imati mjesto koje ti pripada jer ce uvjek mama biti na broju 1.Lijepo je kada on voli mamu ali nije kada mama ima prevelik uticaj na njegove odluke vezane za vjencanje i ostalo.
Moj savjet ti je da bjezis dok jos nemate djecu.Znam jedan bracni par koji jedva funkcionise jer je njemu mama sve u zivotu, a zena svaki dan trazi razlog da ostane jos par dana(mislim da ostaje radi djece) i sve u svemu jako su nesretni.
- eluna
#3282 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
vi to ne znate - ima muškaraca kojima se otvoreno kaže SVE, ali oni jednostavno ne žele ništa da mijenjajustachu wrote:Ma najgore je sto ona sve nesto ceka "da se nesto promjeni", a jadan momak nema pojma da i treba nesto da promjeni.veze s vezom wrote:ti da hoces ti bi to prekinula...a ovo sto pises je samo bezvezno palamudenje da prostis..
Sta ce se promjeniti ako mu ne kazes? -Nista...
I na kraju ce momak dobiti nogu, i sve super, al malo sutra...
sa druge strane - da je imalo zaintersovan za njene stavove o bilo čemu, i te kako bi shvatio "neofirne" pridike, to što ih nije prokljuvio samo ukazuje da je on tip koji je zadovoljan svime, i živo ga zaboli neka stvar šta druga strana osjeća - bitno da je njemu dobro
-
Officer Crabtree
#3283 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Šta se to desi ženama u petak navečer pa onda u subotu ujutro dijele ovakve savjete. Znalo je bit' jebenih petaka ispunjenih i smakovima svijeta, al ja liku nikad ne bih preporučio da ostavi auto kraj puta jer ga je nešto počelo da jebe...
Lik se ufatio u kolotečinu, šta ti misliš da si ti svakodnevno neka nova puna elana za raznolikostima, imaš u rukavu svaki dan nešto novo u šta se on ponovo zaljubljuje i ponovo motivira... sama znaš koliko si se i ti trudila na početku, a koliko se sad trudiš i tako dalje...pa jesil ga pitala što je takav?... recimo to bi bilo pametnije uraditi nego bilo šta drugo... i onda ona svakim danom nije sigurna da ga voli... ... Tj. ne zna šta hoće al' se plaši savjeta da mu nešto kaže jer ... mogao bih je pitati pitanja... osjećam taj flow vaše komunikacije već ovako ujutro, zdrav ko mango. Najlakše ti je gurni ga sa balkona, et' i to je savjet, al pobogu nemoj samo razgovarati s njim o vašim problemima, to će ti se vratiti pričom, jebeno je.
Zatim savjeti da BJEŽIŠ od momka jer je lik vezan za mamu i nije AKTIVAN u pripremanju vjenčanja.
Šta je aktivno svega vam, to što se pretvorite u Gila Grissoma pa aktivno serete o svakom detalju... a sutra ćete sinovima krojiti kapu i vi. Plus što niko nije ni objasnio detalje vezanja za mamu... recimo meni moja stara napravi čaj, a nekome njegova mati masturbira... znači postoje neki nivoi vezanosti jebiga.
Čuj BJEŽI od njega, sigurno ste u plodnim vezama koje odišu ljubavlju i srećom bez ikakvih trzavica... petkom na subotu od sad samo čitam šta muškarci pišu.
popričajte malo sa tim momcima, ukažite im na probleme, razmotrite i svoje stavove... razjasnite i sebe i njega majku mu (ovo nije savjet da mu jebeš mater)
Lik se ufatio u kolotečinu, šta ti misliš da si ti svakodnevno neka nova puna elana za raznolikostima, imaš u rukavu svaki dan nešto novo u šta se on ponovo zaljubljuje i ponovo motivira... sama znaš koliko si se i ti trudila na početku, a koliko se sad trudiš i tako dalje...pa jesil ga pitala što je takav?... recimo to bi bilo pametnije uraditi nego bilo šta drugo... i onda ona svakim danom nije sigurna da ga voli... ... Tj. ne zna šta hoće al' se plaši savjeta da mu nešto kaže jer ... mogao bih je pitati pitanja... osjećam taj flow vaše komunikacije već ovako ujutro, zdrav ko mango. Najlakše ti je gurni ga sa balkona, et' i to je savjet, al pobogu nemoj samo razgovarati s njim o vašim problemima, to će ti se vratiti pričom, jebeno je.
Zatim savjeti da BJEŽIŠ od momka jer je lik vezan za mamu i nije AKTIVAN u pripremanju vjenčanja.
Čuj BJEŽI od njega, sigurno ste u plodnim vezama koje odišu ljubavlju i srećom bez ikakvih trzavica... petkom na subotu od sad samo čitam šta muškarci pišu.
popričajte malo sa tim momcima, ukažite im na probleme, razmotrite i svoje stavove... razjasnite i sebe i njega majku mu (ovo nije savjet da mu jebeš mater)
- dale cooper
#3284 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Officer Crabtree wrote:Šta se to desi ženama u petak navečer pa onda u subotu ujutro dijele ovakve savjete. Znalo je bit' jebenih petaka ispunjenih i smakovima svijeta, al ja liku nikad ne bih preporučio da ostavi auto kraj puta jer ga je nešto počelo da jebe...
Lik se ufatio u kolotečinu, šta ti misliš da si ti svakodnevno neka nova puna elana za raznolikostima, imaš u rukavu svaki dan nešto novo u šta se on ponovo zaljubljuje i ponovo motivira... sama znaš koliko si se i ti trudila na početku, a koliko se sad trudiš i tako dalje... i onda ona svakim danom nije sigurna da ga voli... Tj. ne zna šta hoće al' se plaši savjeta da mu nešto kaže jer ... mogao bih je pitati pitanja... osjećam taj flow vaše komunikacije već ovako ujutro, zdrav ko mango. Najlakše ti je gurni ga sa balkona, et' i to je savjet, al pobogu nemoj samo razgovarati s njim o vašim problemima, to će ti se vratiti pričom, jebeno je.
Zatim savjeti da BJEŽIŠ od momka jer je lik vezan za mamu i nije AKTIVAN u pripremanju vjenčanja.Šta je aktivno svega vam, to što se pretvorite u Gila Grissoma pa aktivno serete o svakom detalju... a sutra ćete sinovima krojiti kapu i vi. Plus što niko nije ni objasnio detalje vezanja za mamu... recimo meni moja stara napravi čaj, a nekome njegova mati masturbira... znači postoje neki nivoi vezanosti jebiga.
Oficiru, nije te bilo i predugo vremena.
- stachu
#3285 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Svaka ti se pozlatila.Officer Crabtree wrote:Šta se to desi ženama u petak navečer pa onda u subotu ujutro dijele ovakve savjete. Znalo je bit' jebenih petaka ispunjenih i smakovima svijeta, al ja liku nikad ne bih preporučio da ostavi auto kraj puta jer ga je nešto počelo da jebe...
Zatim savjeti da BJEŽIŠ od momka jer je lik vezan za mamu i nije AKTIVAN u pripremanju vjenčanja.Šta je aktivno svega vam, to što se pretvorite u Gila Grissoma pa aktivno serete o svakom detalju... a sutra ćete sinovima krojiti kapu i vi. Plus što niko nije ni objasnio detalje vezanja za mamu... recimo meni moja stara napravi čaj, a nekome njegova mati masturbira... znači postoje neki nivoi vezanosti jebiga.
- eluna
#3286 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
je li ti ikada palo na pamet da je neka žena nekada pokušala da razgovara sa jednim takvim mamoljupcem, pa pričala do kraja života, druga - koja je znala za njeno iskustvo, pričala pola života, treća, koja je znala za njihovo iskustvo, pričala pa odustala nakon par puta ................ ili da te pitam ovako - je li ti palo na pamet da žene pričaju iz iskustava: a) svojih nana i baka koje su im prepričavale iskustva svojih susjeda; b) iskustava kolegica svojih majki koje su doduše prisluškivale dok su se igrale sa lutkama; c) iskustava svojih prijateljica koje ima se jadaju; ili iz ličnih iskustava???Officer Crabtree wrote:Šta se to desi ženama u petak navečer pa onda u subotu ujutro dijele ovakve savjete. Znalo je bit' jebenih petaka ispunjenih i smakovima svijeta, al ja liku nikad ne bih preporučio da ostavi auto kraj puta jer ga je nešto počelo da jebe...
iskustvo prijateljice moje mame je bilo da je njena svekrva već 5 dan njihovog braka napravila razdor među njima i to na taj način što je sinu slagala da njegova supruga (op.a. prijateljica moje mame) nije rekla istinu o jednoj BANALNOJ situaciji (počistiti stol), a ovaj MAJMUN je, čak i pošto mu je otac rekao da "mama ne govori istinu" fino došao svooj ženi sa izjavom "ali mama kaže"
suština mog odgovora - generacijama prenošeno iskustvo govori da od takvih mamoljubaca NIKADA niti je bio, niti će ikada biti dobar muž, iz prostog razloga što su takvi EMOTIVNO nerazvijene osobe, što takvima treba komandant ili mama, a kada muškarac od 30 ili više godina partnericu posmatra kao svoju majku- sreće u braku NEMA, jer on kući ima mamu a ženu traži negdje drugo (čitaj: dama u kući, kurva van kuće) ........... u pravilu - takvi muškarci varaju baš zato što ne mogu da shvate da im supruga nije majka, niti to treba da bude, tj. nisu u životu nikada naučili na nekome budu partner, znaju samo da budu sinovi
dakle - petak ne utiče na ove savjete da se riješi mamoljupca, nego iskustvo generacija žena
- dale cooper
#3287 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Koliko sam ja uspjeo primjetiti nijedna od ove dvije nije spomenula da su vodile
neke ozbiljne razgovore sa svojim partnerima. Jednoj je dojadio što se udebljao
i ulijenio, a drugoj smeta što nije dovoljno uključen u pripreme oko vjenčanja
svalivši na to njegovu privrženost majci. Nigdje ja tu ne vidim pravi, kvalitetan
dijalog gdje bi se iznijela stajališta obje strane. Najlakše je nastupiti isključivo
i ultimativno, po principu my way or the highway. Razgovor i kompromis (ako je to
moguće) je ono što je potrebno.
svalivši na to njegovu privrženost majci. Nigdje ja tu ne vidim pravi, kvalitetan
dijalog gdje bi se iznijela stajališta obje strane. Najlakše je nastupiti isključivo
i ultimativno, po principu my way or the highway. Razgovor i kompromis (ako je to
-
betametazon
#3288 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
ljudi moji sta vam je, jel ja jedini vidim stvari ovdje ispravno? cura je poprilicno jasno rekla da nije toliki problem u izgledu nego jednostavno u tome DA GA NE VOLI VISE. i da, u tom slucaju treba da bjezi i treba sama danadje modus kako da mu to kaze jer nije ni prva ni posljednja. male su sanse da ce on postat veliki frajer a cak i da postane emocije nisu bas na ukljuci - iskljuci, ako ga je prestala voljeti to je to i nema polemike. manite se tih povrsnih posmatranja stvari kao problem je sto se on ulijenio?? nema ljenost veze sa ovim, nema emocija i cao 
a druga stvar, da, treba bjezat od majkoljubaca, to su po meni nedozrele i zaostale u izvjesnom smislu licnosti. ako nema vlasiti zivot mozes ga *ebat...nek spava i zivi sa materom onda i cao
a druga stvar, da, treba bjezat od majkoljubaca, to su po meni nedozrele i zaostale u izvjesnom smislu licnosti. ako nema vlasiti zivot mozes ga *ebat...nek spava i zivi sa materom onda i cao
- stachu
#3289 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Ma u zivotu je najlakse reci uzmi ili ostavi. Veza i partnerski odnos jeste kompromis (bar moje misljenje). Na necem gubis na necem dobijas. Savrsenstvo ne postoji.
Za komproms je potreban razgovor, i neko ne moze promjeniti nesto ako mu se na to ne ukaze (ali ne nekim indirektnim pokusajima vec direktnim razgovorima). Ponavljam muskarci su jednostavna bica.
Ali opet, mozda i ja grijesim.
Za komproms je potreban razgovor, i neko ne moze promjeniti nesto ako mu se na to ne ukaze (ali ne nekim indirektnim pokusajima vec direktnim razgovorima). Ponavljam muskarci su jednostavna bica.
- stachu
#3290 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Da se nadodam. Kada kaze da ga ne voli vise. Da li je to samo do njega? Znaci oni u vezi i ona se probudila jedno jutro i shvatila da ga ne voli vise. Nidje veze.
Ali sto je najgore, u vecini takvih slucajeva ce doticna nakon nekog vremena ipak shvatiti da je mozda pogrijesila ali tada ce kasno biti...
Ali sto je najgore, u vecini takvih slucajeva ce doticna nakon nekog vremena ipak shvatiti da je mozda pogrijesila ali tada ce kasno biti...
- eluna
#3291 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
napisah ja dale šta su problemi obojici - to što ti takve probleme ne razumiješ je sreća - znači da ih nemaš ...dale cooper wrote:Koliko sam ja uspjeo primjetiti nijedna od ove dvije nije spomenula da su vodile
- dale cooper
#3292 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Pa nije problem, ne voli ga više. Stavi ga onda pred sebe i reci mu to jasno i glasno.
A ne, ona pokušava nako neofirno da mu to da do znanja.
Imaj brate muda pa reci u lice i prekini. Samo što je problem što ljudi neće da
ispadnu loši u očima drugih pa nemaju petlje to reći otvoreno.
A ne, ona pokušava nako neofirno da mu to da do znanja.
Imaj brate muda pa reci u lice i prekini. Samo što je problem što ljudi neće da
ispadnu loši u očima drugih pa nemaju petlje to reći otvoreno.
- eluna
#3293 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
griješiš - nisu ni svi muškarci isti kao ni sve ženestachu wrote:Ma u zivotu je najlakse reci uzmi ili ostavi. Veza i partnerski odnos jeste kompromis (bar moje misljenje). Na necem gubis na necem dobijas. Savrsenstvo ne postoji.
-
betametazon
#3294 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
svejedno do koga je, ne voli ga. moze sutra bit od mermera iskesan opet ga nece voljet. i njen jedini problem je kako mu to reci, cura nece razgovor s njim niti ista drugo. to je tako.stachu wrote:Da se nadodam. Kada kaze da ga ne voli vise. Da li je to samo do njega? Znaci oni u vezi i ona se probudila jedno jutro i shvatila da ga ne voli vise. Nidje veze.
sav razgovor i svi kompromisi imaju smisla dok se ljudi vole. kad nestane ljubavi nema se tu sta vise pricati
- dale cooper
#3295 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Ti gledaš na njihove probleme kroz iskustva žena u tvojoj porodici. Ne mora značiti da su ova dvojicaeluna wrote:napisah ja dale šta su problemi obojici - to što ti takve probleme ne razumiješ je sreća - znači da ih nemaš ...dale cooper wrote:Koliko sam ja uspjeo primjetiti nijedna od ove dvije nije spomenula da su vodile
zbog toga izgubljeni slučajevi.
- p206
#3296 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Ja to nebi nazvao "da ga ne voli više", nego "da nije zaljubljena više"... ljubav je ipak trajnija kategorija, koja je imuna na monotonu svakodnevnicu, u koju svi nekad upadnemo. Ja ga jebem kome monotona svakodnevnica, koja se svima dešava, ubije ljubav. Tu nije kriv neko drugi nego sam ti. Dosta žena hronično treba zanimljivog muškarca, što? Jer im je život nezanimljiv, ili barem tako osjećaju. Kad muškarac prestane biti zanimljiv, a svi nekad prestanemo biti zanimljivi, i kad ga "popiju", nogiraju ga. Ja bi rekao jako sebično.betametazon wrote:ljudi moji sta vam je, jel ja jedini vidim stvari ovdje ispravno? cura je poprilicno jasno rekla da nije toliki problem u izgledu nego jednostavno u tome DA GA NE VOLI VISE. i da, u tom slucaju treba da bjezi i treba sama danadje modus kako da mu to kaze jer nije ni prva ni posljednja. male su sanse da ce on postat veliki frajer a cak i da postane emocije nisu bas na ukljuci - iskljuci, ako ga je prestala voljeti to je to i nema polemike. manite se tih povrsnih posmatranja stvari kao problem je sto se on ulijenio?? nema ljenost veze sa ovim, nema emocija i cao![]()
Druga stvar je kad se neko toliko zapusti da nije to taj momak više...
- eluna
#3297 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
dale, ili nabavi ckvike, ili nauči bolje da čitašdale cooper wrote:Ti gledaš na njihove probleme kroz iskustva žena u tvojoj porodici. Ne mora značiti da su ova dvojicaeluna wrote:napisah ja dale šta su problemi obojici - to što ti takve probleme ne razumiješ je sreća - znači da ih nemaš ...dale cooper wrote:Koliko sam ja uspjeo primjetiti nijedna od ove dvije nije spomenula da su vodile
zbog toga izgubljeni slučajevi.
GENERACIJE ŽENA
-
betametazon
#3298 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
jebote, ovdje ispade da nikad niko ni sa kim ne bi trebao prekinuti, ono ako se jednom volite to mora trajat a ako ne traje stvar je samo u "razgovoru i kompromisu"
dzaba sto imamo sto miliona slucajeva da se ljudi prestanu voljet, ili prestanu voljet jedno drugo...i opet kazem, poprilicno je svejedno sta je razlog. a zadatak ljudi u vezama jeste da budu interesantni i da se trude, u normalnim granicama naravno 
- dale cooper
#3299 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Pa mogao bih i ja naći primjere kolega, prijatelja, familije kojima su tatine ili mamine cure/dečkieluna wrote: dale, ili nabavi ckvike, ili nauči bolje da čitaš
GENERACIJE ŽENA
uradili nešto nažao. To mi opet ne daje za pravo da sudim o konkretnom slučaju koji se
postavi ovdje. Naposlijetku mi imamo samo jednu stranu priče ovdje. Mogu možda pretpostaviti,
ali isključivo i ultimativno dati savjet da neko ostavi partnera zato što sam ja vidio sličnih primjera,
to ne mogu. Najbolje što mogu savjetovati je da sjednu i pričaju otvorenih karti.
I hvala, cvike imam i vid me (još uvijek) sasvim dobro služi.
- eluna
#3300 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
izvinjavam se - zaboravih napisati da se to odnosilo na onu sa mamoljupcem ............. ova druga je nešto drugo - tamo sam i napisala da pošteno kaže šta je na stvari, ali da to uradi u kafiću da može slobodno otići ako ne ćali raspravudale cooper wrote:Pa mogao bih i ja naći primjere kolega, prijatelja, familije kojima su tatine ili mamine cure/dečkieluna wrote: dale, ili nabavi ckvike, ili nauči bolje da čitaš
GENERACIJE ŽENA
uradili nešto nažao. To mi opet ne daje za pravo da sudim o konkretnom slučaju koji se
postavi ovdje. Naposlijetku mi imamo samo jednu stranu priče ovdje. Mogu možda pretpostaviti,
ali isključivo i ultimativno dati savjet da neko ostavi partnera zato što sam ja vidio sličnih primjera,
to ne mogu. Najbolje što mogu savjetovati je da sjednu i pričaju otvorenih karti.
I hvala, cvike imam i vid me (još uvijek) sasvim dobro služi.