Alfa Romeo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
almir90

#3276 Re: Alfa Romeo

Post by almir90 »

Drogo_rooq wrote: Imas li neki okvir sto se tice modela i cijena?
Dvoumim se između 156 i 147, ne znam ni sam koju bih. 156 mi se više sviđa, no 147 bi mi po svemu puno praktičnija bila. Gledam nešto u rasponu 4000-5000 KM.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3277 Re: Alfa Romeo

Post by _BataZiv_0809 »

supercali wrote:Jbg ja mislio bato ga zna uzivo pa pise a on nagadja isto kao i svi mi sto bi mogli nagadjati i pozitivno i negativno
Respo, postoji nesto sto se zove vjerovatnoca. Znas ono kako kazu sve je moguce, ali nije bas sve vjerovatno.

Alfama ciljana klijentela nije ona sto im auto treba od tacke a do tacke b, niti pijaca, crkva, apoteka.

Njih i nove kupuju uglavnom ljudi sa tezom nogom na gasu. Ali oni ih i odrzavaju. Znaci Alfu kao polovnjaka ja bih uzeo samo od prvog vlasnika.

Drugi, a narocito treci vlasnici kod nas su uglavnom mladjarija koja se fura na neko rejserstvo, neko napucavanje folovi golovi. Sta sam se nagledao 145 i 147 obljepljenih, nabudzenih spojelerima, spustenih, a ispod haube smrtni hropac.

Evo haj samo razmisli koliko ovih sto kupuju 147 znaju sta je varijator faze, kako se odrzava i koliko kosta u nabavci? I oni sto znaju, reci ce ma joj samo se cuje ko dizel kad pali, nista to ne smeta. :run:

Odoh u sirinu.

Almir pokazuje meni dobro poznate boljke koje sam i sam imao. Svasta nesto mu se svidja, ne zna ni sam gdje bi prije gledao, a budzet tanak. Plus mu je ciljana grupa automobila, najblaze receno rizicna.

Nek otvori cetvere oci inace ce proklinjati dan kad je kupio Alfu.

Do sada milion puta ispricana prica.
Drogo_rooq

#3278 Re: Alfa Romeo

Post by Drogo_rooq »

Bila je prosle godine pravo dobra 156 u BL, samo otisla davno :)
http://www.olx.ba/artikal/22092889/alfa ... 4-2-0-jts/ Ako trazis benzinca ova djeluje fino.
1.9 njihov je isto prilicno dobar. Najveci problemi na ovoj platformi (147, GT etc.) je ovjes i motor koji nije odrzavan kako treba.
Sto se tice ostalog, udobnija je od dosta drugih auta iz iste klase i prilicno je zanimljiva za voziti. Najbitnije je samo ne stediti na gumama i svakih 10000 mjenjati ulje (Selenia 20K)
supercali

#3279 Re: Alfa Romeo

Post by supercali »

Nisam rekao kupi ga odmah nego naravno nek i on pogleda sta kako al sam mislio da ti znas licno pa pricas

A to vjerovatnoca ne znaci nista
Koza na volanu se kod mene izlizala ispucala koza na tabli a nit puno vozim nit je sudar bio
Jednostavno slab kvalitet na volanu a ovo ispucalo na suncu jer su zategli kozu i sl
Znaci svasta nesto moze imati objasnjenje sta kako gdje kada i sl
almir90

#3280 Re: Alfa Romeo

Post by almir90 »

Što se Selenie i pravilnog održavanja to znam. Što se Italijana tiče već sam imao Punta i Stila.

@Bato - sve rečeno, nema se šta dodati. :thumbup:

Ma lagano ću ja to, nije mi žurba, a keš nadam se da neće nigdje pobjeći. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3281 Re: Alfa Romeo

Post by _BataZiv_0809 »

supercali wrote:Nisam rekao kupi ga odmah nego naravno nek i on pogleda sta kako al sam mislio da ti znas licno pa pricas

A to vjerovatnoca ne znaci nista
Koza na volanu se kod mene izlizala ispucala koza na tabli a nit puno vozim nit je sudar bio
Jednostavno slab kvalitet na volanu a ovo ispucalo na suncu jer su zategli kozu i sl
Znaci svasta nesto moze imati objasnjenje sta kako gdje kada i sl
Respo bolan ti vazda neke alternativne verzije. Cuj vjerovatnoca nije bitna.

Nisu nemoguce, ali ja bih se ipak skoncentrisao na ono sto je najvjerovatnije.

Evo ako ja budem Lybru prodavao, smijem se kladiti da ce za 80% ponude na piku biti apoteka. S obzirom na odrzavanje i ulaganja.

Eh sad skontaj kolika je vjerovatnoca da neko naleti na nju a koliko na nekog groba.
supercali

#3282 Re: Alfa Romeo

Post by supercali »

Pricamo 2 razlicite stvari
Na osnovu slika ne mozes nikad znati sta i kako je
Kad odes vidis onda tek mozes reci e to je to je
Pa i po ponasanju vlasnika i u prvom licu kakvo je auto
Ja svoje mogu slikati kako je isparan a kladim se da je bolji od svih na piku sto se tice motora i odrzavanja i generalno ispravnosti auta
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3283 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

almir90 wrote:Čitao sam dosta oko Selespeeda, tako da i sam znam da je najvažnije održavanje.

Bato, Drogo hvala na odgovorima.

Milojice ti si Alfista, imaš šta da preporučiš?
147 ili 156 fl 1.9 jtd u sto boljem stanju,krenuti od poda,pa ako nije truhla gledati ostalo stanje. Mada tesko u odnosu na budzet.
Jts i selespeed u sirokom luku obilaziti
Last edited by mali_milojica on 08/09/2016 21:25, edited 1 time in total.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3284 Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

Almire, uzmi sebi alfu GT da momkujes kako treba.[emoji12]

poslano sa Sonija Ze
almir90

#3285 Re: Alfa Romeo

Post by almir90 »

mali_milojica wrote: 147 ili 156 fl 1.9 jtd u sto boljem stanju,krenuti od poda,pa ako nije truhla gledati ostalo stanje. Mada tesko u odnosu na budzet.
Jts i selespeed u sirokom luku obilaziti
FL model za te pare znam da ne može. I ako bi našao, to bi bili teški grobovi.
almir90

#3286 Re: Alfa Romeo

Post by almir90 »

konektovan wrote:Almire, uzmi sebi alfu GT da momkujes kako treba.[emoji12]

poslano sa Sonija Ze
Vjeruj da bi rado, al' to znači nastaviti i dalje štediti. Jer ne uzimam kredit, već štedio sam svaki mjesec, troškove riješim i ako mi šta dodatno izleti da se potroši. Da idem na GT-a, vjerovatno bi morao dalje stegnuti kajš, pa sigurno do nove godine, ako baš zapnem. A ne znam ni sam, imam i drugih planova u životu, i ne bih baš samo za auto radio. Ali i GT mi je isto tiha patnja. :D
konektovan

#3287 Re: RE: Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

almir90 wrote:
konektovan wrote:Almire, uzmi sebi alfu GT da momkujes kako treba.[emoji12]

poslano sa Sonija Ze
Vjeruj da bi rado, al' to znači nastaviti i dalje štediti. Jer ne uzimam kredit, već štedio sam svaki mjesec, troškove riješim i ako mi šta dodatno izleti da se potroši. Da idem na GT-a, vjerovatno bi morao dalje stegnuti kajš, pa sigurno do nove godine, ako baš zapnem. A ne znam ni sam, imam i drugih planova u životu, i ne bih baš samo za auto radio. Ali i GT mi je isto tiha patnja. :D
I meni je jos uvijek, i ako je i nju vrijeme na neki nacin pregazilo, al' jos uvijek mi privlaci pogled.[emoji4]

poslano sa Sonija Ze
almir90

#3288 Re: RE: Re: Alfa Romeo

Post by almir90 »

konektovan wrote: I meni je jos uvijek, i ako je i nju vrijeme na neki nacin pregazilo, al' jos uvijek mi privlaci pogled.[emoji4]

poslano sa Sonija Ze
Meni još uvijek odlično izgleda. Coupe za te pare, to godište, oprema i dizajn, teško da može bolje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3289 Re: Alfa Romeo

Post by _BataZiv_0809 »

GT ili GTV?
Sodom1

#3290 Re: Alfa Romeo

Post by Sodom1 »

Ima u mene komsija GTa crnog , fino auto usminkanoo ,sramota me zavirivati u unutrasnjost misli´ce coJek Bog zna sta
Sto se dice dizajna samo 166 ,ono majka vise ne radja nako :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3291 Re: Alfa Romeo

Post by _BataZiv_0809 »

Sta znam GT mi je nekako u sjeni GTV-a i Brere. Unutra je isti kao 147. Mislim daleko od toga da mi se ne svidja, ali da kupujem kupe sa Alfa Romeo znakom na haubi, bio bi mi treci izbor :)
citroen xm

#3292 Re: Alfa Romeo

Post by citroen xm »

Isto, s tim što je GTV star za uvoza pa se snalazi po našim oglasima i traži dragulj u septičkoj jami. :)

166 je jedna od najmoćnijih limuzina novijeg datuma. ;)
konektovan

#3293 Re: RE: Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

_BataZiv_0809 wrote:GT ili GTV?
Ma gtv je hrdja vec izjela, samo GT.[emoji12]

poslano sa Sonija Ze
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3294 Re: Alfa Romeo

Post by _BataZiv_0809 »

Slazem se za 166, izuzetno auto, nije dzaba sa Kappom na istoj platformi :P

Ma u principu ako imas volju i pare, sve se to da uraditi, sta god da kupis.

Majstori su izucili zanat, dosta likova dovlaci Italijane za dijelova, znaci ako imas lovu, moze se smućkat da bude ko lutkica. :)
konektovan

#3295 Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

Ja sam zaljubljen u novu aalfu dzuljijetu, al' nikako da je smuntam.[emoji1]

poslano sa Sonija Ze
Lolobrigida

#3296 Re: Alfa Romeo

Post by Lolobrigida »

konektovan wrote:Ja sam zaljubljen u novu aalfu dzuljijetu, al' nikako da je smuntam.[emoji1]

poslano sa Sonija Ze
Ti prvo moraš smuntat ženu za Giuliettu. Ako hanuma prihvati, onda slijedi pazar, lakši dio posla. U protivnom postoji ozbiljna opasnost da opet kupiš pogrešna kola :D
konektovan

#3297 Re: RE: Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

Lolobrigida wrote:
konektovan wrote:Ja sam zaljubljen u novu aalfu dzuljijetu, al' nikako da je smuntam.[emoji1]

poslano sa Sonija Ze
Ti prvo moraš smuntat ženu za Giuliettu. Ako hanuma prihvati, onda slijedi pazar, lakši dio posla. U protivnom postoji ozbiljna opasnost da opet kupiš pogrešna kola :D
Žena je smuntana, al' nema se dovoljno KeMala.[emoji1]
A sta ti ovo znaci, pogresan auto????[emoji1]

poslano sa Sonija Ze
-stefan-

#3298 Re: Alfa Romeo

Post by -stefan- »

Almire zanima li te lybra 2.4JTD, ja svoju odlučio da prodajem, stanje kao što i Bato tvrdi za svoju...da ne pišem sad previše, uglavnom u zadnja 2 mjeseca prešao preko 8000km, obišao od Njemačke do Albanije, to dovoljno govori o stanju :D :thumbup:
Lolobrigida

#3299 Re: RE: Re: Alfa Romeo

Post by Lolobrigida »

konektovan wrote:
Lolobrigida wrote:

poslano sa Sonija Ze

poslano sa Sonija Ze
Pa ovaj, khm, da opet ne uzmeš neko smor auto :)
konektovan

#3300 Re: RE: Re: RE: Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

Lolobrigida wrote:
konektovan wrote:
Lolobrigida wrote: Ti prvo moraš smuntat ženu za Giuliettu. Ako hanuma prihvati, onda slijedi pazar, lakši dio posla. U protivnom postoji ozbiljna opasnost da opet kupiš pogrešna kola :D

poslano sa Sonija Ze
Pa ovaj, khm, da opet ne uzmeš neko smor auto :)
Slusaj ti lolobridžido, citroen je sve, samo nije smor auto.[emoji1] Nije savrseno auto, al' mi je od djetinjstva ostao broj 1, a zato je kriv rodjakov GS, koji mi se cinio k'o da je sa druge planete uporedjujuci ga sa ostalim automobilima iz tog vremena. Ajkula mi je najdrazi auto iz njihove game, i da imam mogucnosti za kakvog oldtimera, bio bi prvi na listi definitivno. Pored citroena, Alfa mi je najdraza marka automobila, i k'o sto vidis, hoce me ta nesavrsena vozíla.[emoji12] [emoji1]

poslano sa Sonija Ze
Post Reply