Naravno, da neće ništa reći protiv SA, treba kralju ljubit ruku i prosipati jeftinu vehabijsku propagandu na forumu, a kralj, zna se, obilato nagrađuje... Najveće zlo za islam i muslimane u svijetu desilo se dolaskom Muhameda ibn Abdul-Vehaba i đavoljeg pakta sa klanom Ibn Saud. Sve nakon toga je poznato, historija puna krvi, nasilja, rušenja, ubijanja i pljačkanja, retorika bazirana na lažima, sijanje smutnje, haosa i nereda...Vjeruj, nimalo mi neće biti žao ovih šejtana iz Nedžda i njihovih pobornika, kada im počnu glave letiti, a to ćemo gledati vrlo skoro..
Asurbanipale jasno je zasto sufije i sijje ne vole islamske ucenjake,a pogotovo sejhove Abdul-Vehaba i Ibn Tejmiju.
http://www.youtube.com/watch?v=HAWdnSzkkXk
Gdje su te borbe sijja i sufija protiv amerike i cionista?,koliko vidim da se jos uvjek borite samo protiv muslimana,a na cemu su ti i na kojoj si strani vidi se po tvom pisanju.
Vjeruj, nimalo mi neće biti žao ovih šejtana iz Nedžda i njihovih pobornika, kada im počnu glave letiti, a to ćemo gledati vrlo skoro..
Mozda ti nebi bilo samo zao ili bi im i ti volio otkidati glave?
PITANJE:
Gledalac iz Rijada: Primjetne su optuzbe mnogih muslimana iz drugih arapskih zemalja da smo mi u Saudijskoj Arabiji vehabije, pa vas molim da objasnite da smo mi muslimani sunnije.
ODGOVOR:
Prosle sedmice sam rekao da vehabije tako nazivaju zato sto ih pripisuju Muhammedu ibn Abdulwehhabu, koji je pozivao borbi protiv raznih oblika sirka i pridrzavanju Kur'ana i sunneta, te je dosao u sukob sa nekim neistomisljenicima, koji su ga optuzivali da djeluje protiv Vjerovjesnika s.a.v.s., da ne voli ni njega ni njegovu porodicu. Odmah nakon sto se pojavio njegov pokret je krivo predstavljan u mnogim islamskim zemljama i neki padaju pod utjecaj toga krivog predstavljanja sve do danas. Medjutim, kao sto sam i prosli put rekao, Muhammed ibn Abdulwehhab je bio hanbelijskoga mezheba, tj. slijedio je Ahmeda ibn Hanbela, a poznato je da je Ahmed ibn Hanbel voljen i cijenjen od strane svih muslimana i svih grupacija i pravaca, na svim prostorima.
Na pitanje odgovorio;dr. Jusuf Qaradawi.
Zato bolje se prestani vise provaljivati,jer si previse ofiran i ovo nije mjesto za ovu diskusiju tema je sirija.
FSA tvrdi da je ubila 300 boraca Hizbullaha ili 20 odsto njihovih boraca koji se nalaze u Siriji
El Rakka:Tal Ubejd: Turski ratni avioni nadlijeću iznad sirijskog prostora nakon što su tri minobacačke granate pale u blizini turske vladine zgrade u Akšakali području