Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- star(i)mo
#3276 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Gomilego, samo ti pitaj. Nista ne kosta! 
-
Balkanski_sindrom
#3277 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Specifikacija, mislim da bi bio red da na forumu ostavis svoj broj mobitela pa da ti se ljudi javljaju..Bit ce mnogo onih koji nece moci pronaci bit i koji ce biti izgubljeni po Parizu...
Mogao bi da radis kao online guide...
evo ja prvi cu se izgubiti, nisam ni pogledao kartu pariza, mjesta gdje je hotel, stadion, nista....uzdam se u druge da mi pomognu....
evo ja prvi cu se izgubiti, nisam ni pogledao kartu pariza, mjesta gdje je hotel, stadion, nista....uzdam se u druge da mi pomognu....
Last edited by Balkanski_sindrom on 06/10/2011 11:58, edited 1 time in total.
-
specifikacija
#3278 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Rimljanima je i to dosadilo, pa su ljude bacali u arenu divljim zvijerima. Pa borbe gladijatora, i sl. Dobra stara vremena.Balkanski_sindrom wrote:Ma ja ba specifikacija, zamisli njih prije 10000 godina, nigdje nista....Olimpijada je nastala iz ciste dosade...Nije bio ni posla, ni familije, ni interneta, niplay stationa, mobitela, utakmica.....Morali su sa nekim poceti..I tako su krenuli potezanje konopca, kamena sa ramena, klisa i ostalog i nastala Olimpijada...
-
specifikacija
#3279 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Kako je to dobra idejaBalkanski_sindrom wrote:Specifikacija, mislim da bi bio red da na forumu ostavis svoj broj mobitela pa da ti se ljudi javljaju..Bit ce mnogo onih koji nece moci pronaci bit i koji ce biti izgubljeni po Parizu...![]()
Mogao bi da radis kao online guide...
Ma, Pariz je oznacen grad, tako da se tesko izgubiti
-
specifikacija
#3280 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
@gomilego
1 i 2 zona su jedno te isto. 1 zona je stari dio Pariza, a 2 zona je najblize predgradje
Da, karta vazi sve dok ne izadjes iz metroa/RERa.
Mozes, naravno presjedati koliko god zelis puta, ali pod uslovom da ne izlazis iz metroa.
Mislim da vremenski vazi 1h 30 min.
1 i 2 zona su jedno te isto. 1 zona je stari dio Pariza, a 2 zona je najblize predgradje
Da, karta vazi sve dok ne izadjes iz metroa/RERa.
Mozes, naravno presjedati koliko god zelis puta, ali pod uslovom da ne izlazis iz metroa.
Mislim da vremenski vazi 1h 30 min.
- vozač
#3281 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
speci munjo, da malo rezimiramo
isprintao sam sebi metro, rar i tramvaj, šta misliš jel to dovoljno za prevoz, ima li potrebe da se zamaramo busevima
imam rutu do diznilenda i do stadiona, to je riješeno
čuo sam i za neki vozić na monmartru, znaš li šta o tome, isplati li se to recimo u nedjelju popodne ili utorak do podne, kontam šta bi bilo najpametnije obići obzirom da ćemo imati nedjelju poslije podne i utorak možda negdje do 14.00, nakon toga normalno ne znamo ni za šta osim tekme, možda je najisplatnije obići nešto gdje se ne čeka u redu, onako slikaš se i pa-pa
u ponedjeljak smo normalno u diznilendu, moram se samo dobro spremiti, valja mi se marisati sa djecom na ulazu
jel i tramvaj uključen u opciju jedne karte metro/RER
isprintao sam sebi metro, rar i tramvaj, šta misliš jel to dovoljno za prevoz, ima li potrebe da se zamaramo busevima
čuo sam i za neki vozić na monmartru, znaš li šta o tome, isplati li se to recimo u nedjelju popodne ili utorak do podne, kontam šta bi bilo najpametnije obići obzirom da ćemo imati nedjelju poslije podne i utorak možda negdje do 14.00, nakon toga normalno ne znamo ni za šta osim tekme, možda je najisplatnije obići nešto gdje se ne čeka u redu, onako slikaš se i pa-pa
u ponedjeljak smo normalno u diznilendu, moram se samo dobro spremiti, valja mi se marisati sa djecom na ulazu
-
Balkanski_sindrom
#3282 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Hej specijalni,
mi smo negdje sa smjestajem kod nebodera Montparnasse...Koliko ima odatle do mjesta gdje si rekao da ce se raja okupiti a koliko opet do mjesta gdje ce se svi naci pa da se sa BHF pjeske ide na stadion??
mi smo negdje sa smjestajem kod nebodera Montparnasse...Koliko ima odatle do mjesta gdje si rekao da ce se raja okupiti a koliko opet do mjesta gdje ce se svi naci pa da se sa BHF pjeske ide na stadion??
- plemba
#3283 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
kad imaju metroi i RER-evi, nista nije daleko 
-
specifikacija
#3284 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Od tvoje lokacije do prvog mjesta okupljanja ima nesto vise od 3km, i dovoljno je da nadjes Rue de Rennes, i idi pravo sve do obale rijeke Sene.Balkanski_sindrom wrote:Hej specijalni,
Do BHF trga se ne ide pjeske, odvise je daleko. Metro stanica : Porte de Pantin, linija br. 5
Evo ti link metroa, pa se snadji :
http://www.ratp.fr/informer/pdf/orienter/f_plan.php
-
Balkanski_sindrom
#3285 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
super, svaka cast majstore...A ako mi dodjemo pjeske gdje je to prvo okupljanje, je li se odatle ide pjeske gdje je drugo okupljanje i odakle svi idu na stadion?
-
specifikacija
#3286 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Mislim da nema potrebe da se zamaras busevima, ali imas one turisticke buseve (crvene i zute), na dva sprata, i cijena nije bas primamljiva, ali prolaze kroz neke lijepe kvartove, koje mozes obici i pjeske! Ukoliko zelis vise info o tim turistickim busevima, klikni sljedeci link (ovo je crveni bus) :vozač wrote:speci munjo, da malo rezimiramo
http://www.carsrouges.com/
A strasno mi se dopada ta ideja o vozicu :
evo link: ( prvo se pojavljuje reklama, pa kliknite na X u gornjem desnom uglu)
Evo i cjenovnik, ali je na fr. jeziku:
http://www.promotrain.fr/accueil.htm
Zaista nije skupo, ako su ovo te cijene. Kompletna tura kosta 6 eura, a za djecu mladju od 12 godina, cijena iznosi 3,5€!
Vozac, ovo za vozic ti je ODLICNA ideja
I da se ceka, mislim da se isplati
Osim toga, sve mape i kartice su besplatne.
Preko puta metro stanice Champs Elysées Clemenceau ( linija br. 10) nalazi se turisticki info biro, i tamo je sve free. Svi su susretljivi i ljubazni.
Last edited by specifikacija on 06/10/2011 12:57, edited 3 times in total.
-
specifikacija
#3287 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Ne, vec idemo na Jelisejska polja, i duzina planirane setnje iznosi tacno 3,5 km. Zatim planiramo da metroom odemo do BHF trga. Neko ce mozda ostati na Jelisejskim, neko ce otici u shoppingn, i sl.Balkanski_sindrom wrote:super, svaka cast majstore...A ako mi dodjemo pjeske gdje je to prvo okupljanje, je li se odatle ide pjeske gdje je drugo okupljanje i odakle svi idu na stadion?
-
Balkanski_sindrom
#3288 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Eh to je vec puno i komplikovano..Onda mi picimo pravo tamo odakle se sve krece prema stadionu, dakle odakle i BHF i svi skupa idu...Koje je to mjesto? Koji je to BHF trg?
- vozač
#3289 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
@speci
ma prikupljam info sa više strana, skontao sam da se obzirom da je sve to jako kratko uopšte ne isplati ići tamo gdje se puno čeka, normalno ne računam diznilend, ponedjeljak je cijeli dan za to, ali ova dva dana mi je fakat bez veze ići u muzeje npr. pa to ne možeš bez 4-5 sati obići, minimum, bolje je pronaći znamenitosti u prolazu i slikati se, malo razgledati i idemo dalje
e sad frka mi je za ajfela, to bi volio nekako izvesti i da se popnemo, al nešto ću probati da skontam
znači vozić je dobra ideja, super, hvala ti
ma prikupljam info sa više strana, skontao sam da se obzirom da je sve to jako kratko uopšte ne isplati ići tamo gdje se puno čeka, normalno ne računam diznilend, ponedjeljak je cijeli dan za to, ali ova dva dana mi je fakat bez veze ići u muzeje npr. pa to ne možeš bez 4-5 sati obići, minimum, bolje je pronaći znamenitosti u prolazu i slikati se, malo razgledati i idemo dalje
e sad frka mi je za ajfela, to bi volio nekako izvesti i da se popnemo, al nešto ću probati da skontam
znači vozić je dobra ideja, super, hvala ti
Last edited by vozač on 06/10/2011 12:42, edited 1 time in total.
- insertdelete
#3290 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Ja jos nisam skonto koju kartu za prevoz uzet, ostajem tri dana, da li kupova pojedinacno, il uzet onaj paket od 10 karata il uzet kartu za 2 il 3 dana za 3 zone.
Sta predlazu ostali
Sta predlazu ostali
-
specifikacija
#3291 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Moze Ajfel preko neta da rezervisesvozač wrote:@speci
Moras se prijaviti tacno u zakazano vrijeme posjete, inace rezervacija propada!
Zaista o tome ne znam puno, ali mislim da je ovdje sve objasnjeno:
http://www.eiffel-tower.com/
-
specifikacija
#3292 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Koliko para, toliko i muzikeinsertdelete wrote:Ja jos nisam skonto koju kartu za prevoz uzet, ostajem tri dana, da li kupova pojedinacno, il uzet onaj paket od 10 karata il uzet kartu za 2 il 3 dana za 3 zone.
Sta predlazu ostali
Mislim da je ovo bilo jasno
-
sgunited
#3293 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
jel neko zvao centrotrans, sta je na kraju dogovoreno za karte kad ih dobijamo i u koji hotel smo smjesteni?
speci predpostavljam da radi ali za svaki slucaj, radi li metro 24/7
speci predpostavljam da radi ali za svaki slucaj, radi li metro 24/7
- vozač
#3294 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
prokontaj malo koliko će ti otprilike trebati vožnji i procijeniš, čisto sumnjam da nećeš potrošiti barem 10 karata za tri dana, pa ti vidi šta ćešinsertdelete wrote:Ja jos nisam skonto koju kartu za prevoz uzet, ostajem tri dana, da li kupova pojedinacno, il uzet onaj paket od 10 karata il uzet kartu za 2 il 3 dana za 3 zone.
Sta predlazu ostali
- vozač
#3295 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
ma znam, al i to mi je obaveza, ne volim to "tačno u zakazano vrijeme", previše mi je obavezujuće, a onda se lako unervoze svi, počevši od mene pa nadalje, al nije loše možda iz hotela rezervisati kad se definitivno presaberemo i skontamo šta ćemospecifikacija wrote:Moze Ajfel preko neta da rezervisesvozač wrote:@speci
e sad frka mi je za ajfela, to bi volio nekako izvesti i da se popnemo, al nešto ću probati da skontamI onda ne cekas nista
Moras se prijaviti tacno u zakazano vrijeme posjete, inace rezervacija propada!
Zaista o tome ne znam puno, ali mislim da je ovdje sve objasnjeno:
http://www.eiffel-tower.com/
-
Balkanski_sindrom
#3296 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
doci cu na to prvo okupljanje samo ako ce se pomarisati onaj Edin i onaj drugi lik pa da pogledam i to
-
masinac007
#3297 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
Eto ti stanje od sinoc na 130 strani pa pogledaj. Ima jos karti.Balkanski_sindrom wrote:Hitno mi treba odgovor molim vas,
zna li neko ima li jos uvijek u prodaji na netu ovih karti na jugu iza gola za 15 eura? Dolazi mi jaran pa pita da mu ja narucim a ne mogu to sada nego tek poslijepodne pa me zanima kakva je situacija za te karte??
Pozz
-
Balkanski_sindrom
#3298 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
hvala masinerija....
Hej masinerija, imali smo pitanje za tebe, je li cijeli Y pod nasom kontrolom??
Hej masinerija, imali smo pitanje za tebe, je li cijeli Y pod nasom kontrolom??
-
masinac007
#3299 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
I ja sam sa mojom rajom u jutarnjim satima kod tornja. Mogla bi se ljiljanka okaciti gorejuan wrote:Mi cemo vec (oko 12toro) bit od jutra u Parizu, gdje ce se raja okupljati? hocemol prvo champs-elyse preplaviti ljiljanima il na tornju okacit ljiljane?
Imal kakvih dogovora?
- dark side of the moon
#3300 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)
specifikacija wrote:Mislim da nema potrebe da se zamaras busevima, ali imas one turisticke buseve (crvene i zute), na dva sprata, i cijena nije bas primamljiva, ali prolaze kroz neke lijepe kvartove, koje mozes obici i pjeske! Ukoliko zelis vise info o tim turistickim busevima, klikni sljedeci link (ovo je crveni bus) :vozač wrote:speci munjo, da malo rezimiramo
http://www.carsrouges.com/
A strasno mi se dopada ta ideja o vozicu :
evo link: ( prvo se pojavljuje reklama, pa kliknite na X u gornjem desnom uglu)
Evo i cjenovnik, ali je na fr. jeziku:
http://www.promotrain.fr/accueil.htm
Zaista nije skupo, ako su ovo te cijene. Kompletna tura kosta 6 eura, a za djecu mladju od 12 godina, cijena iznosi 3,5€!
Vozac, ovo za vozic ti je ODLICNA ideja![]()
I da se ceka, mislim da se isplati
Osim toga, sve mape i kartice su besplatne.
Preko puta metro stanice Champs Elysées Clemenceau ( linija br. 10) nalazi se turisticki info biro, i tamo je sve free. Svi su susretljivi i ljubazni.
Mislim da je bus puno bolje rjesenje od zagusljivog metroa, gdje je uvijek guzva. Autobusom vidis sve, jer se u Parizu ima sta vidjeti a grad je ogroman, zato ces cesto morati koristiti gradski prevoz. Linija ima puno i nije ih problem citati sa karte. Meni su te voznje busom nekako ostale u sjecanju, jer ni mi nismo imali mnogo vremena a obisli smo dobar dio toga uglavnom koristeci bus.