Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
_Reds_

#3276 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Aqua_S wrote:Haj da se i ja malo nadovezem na istu pricu, mislim da su ovi izbori na Ilidzi posebno kad je u pitanju mjesto nacelnika nanepredvidljiviji, nijedna stranka nema nekog alfa muzjaka kojeg ce vecina favorizovati. Sve same ispusene mustikle ili totalni anonumusi pa se i sam kao redovan glasac pitam, po prvi put za koga?? Što se tiče vijeća, tu ulaze SBB, SDP, SDA i NSRZB, i svi sa približnim brojem vijećnika tako da će plaho bit zanimljivo kako će sve funkcionisati.
Cuj Lijanovici sa priblizno.

Ja ipak mislim da cde male stranke uci.

Ako na izbore izadje 25.000 ljudi, za jednog vijecnika treba 750 glasova. Tako da SDU sigurno uzima jedno, NS isto jedno, BPS je na proslim imao preko 2000, sad ce uzeti jedno sigurno, nije toliki pad. Dalje SBiH je imao 5, sad nece imati vise od 3.

Suma sumarum kaze da ce SDA i SDP po mom nekom misljenju imati oko po jedno 7 vijecnika. SBB jedno 5. SBiH 3, Lijanovici 2 plafon, SDU 1, NS 1, BPS 1. I to je tih 27.
duboka_misao

#3277 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by duboka_misao »

jel zna ko konkretno kada pocinje ovaj novi krug legalizacije na Ilidzi ?
_Reds_

#3278 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

duboka_misao wrote:jel zna ko konkretno kada pocinje ovaj novi krug legalizacije na Ilidzi ?
Jednog ponedeljak. Na Ilidzi vazi samo ona, "bice, bice" !
Aqua_S

#3279 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Aqua_S »

_Reds_ wrote:
Aqua_S wrote:Haj da se i ja malo nadovezem na istu pricu, mislim da su ovi izbori na Ilidzi posebno kad je u pitanju mjesto nacelnika nanepredvidljiviji, nijedna stranka nema nekog alfa muzjaka kojeg ce vecina favorizovati. Sve same ispusene mustikle ili totalni anonumusi pa se i sam kao redovan glasac pitam, po prvi put za koga?? Što se tiče vijeća, tu ulaze SBB, SDP, SDA i NSRZB, i svi sa približnim brojem vijećnika tako da će plaho bit zanimljivo kako će sve funkcionisati.

Ako na izbore izadje 25.000 ljudi, za jednog vijecnika treba 750 glasova. Tako da SDU sigurno uzima jedno, NS isto jedno, BPS je na proslim imao preko 2000, sad ce uzeti jedno sigurno, nije toliki pad. Dalje SBiH je imao 5, sad nece imati vise od 3.

Suma sumarum kaze da ce SDA i SDP po mom nekom misljenju imati oko po jedno 7 vijecnika. SBB jedno 5. SBiH 3, Lijanovici 2 plafon, SDU 1, NS 1, BPS 1. I to je tih 27.

Ma dobro ti si to u detalje rasčlanio, mislio samo da stranka za bih nece imat vise od jednog, a bps nijednog..ostalo je tu negdje..moc da grade neku vecinu uglavnom ce imat sdp,sbb i sda..a znamo ko je sad u koaliciji na svim nivoima.
jon_jovi

#3280 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Kada je riječ o načelniku tu će proči ili Memić - SDA ili Sinanović - SDP. Neko treći neće sada je to sasvim sigurno jer je došlo do veče ponude i šire lepeze kandidata na odnosu na prethodne izbore a što je pak konstanta od Daytona do danas ali je paradoksalno da upravo sve manje stranaka će uči u vijeće a sve je više ponude i to kvalitetnije ponude.
Ovdje bi bilo osnovano razgovarati i prognozirati o ovoj dvojici kandidata pa ja mislim da su im šanse podjednake uz ipak malu prednost Memića a to temeljim na sljedećem.
Uzorak koji se može koristiti za prognozu jesu prošli prijevremeni izbori za načelnika općine Ilidže gdje je Memić bio prvi na ljestvici a kandidat tadašnji SDP-a treći.
Za razliku od tih izbora Memić ovaj put nema podršku stranke Lijanovića koja ovaj put ističe svog kandidata. Došlo je do nesporazuma u lokalnoj SDA zbog kandidature odnosno ne kanditure Godinjaka te će se inače disciplinirano glasaćko tijelo SDA ipak okrnjiti iznutra time što će ipak neki simpatizeri SDA glasati za kandidata S za Bih Godinjaka. Također će jedan dio tog tijela glasati za Mahmutovića. No, realno to nije mnogo ali može biti presudno u nadmetanju sa Sinanovićem koji ima bazu nasljeđenu od Žilića koju sada treba nadograditi s kojim procentom glasova više da bi pretekao Memića a ti promili se kriju u onih 60% ili više koji nisu izašli na prošle izbore. Tu Sinanović ima olakšavajuće okolnosti zbog svoje ne okaljanosti i inventivnosti ali i otežavajuće okolnosti zbog generalne politike SDP-a.
Tu će biti do kraja neizvjesno.
Ostali kandidati zbog usitnjenosti glasaćke baze neće uspjeti, a ja cijenim da ni ovaj put uprkos svemu izlaznost neće biti veča od 40%.
LeonardoAC

#3281 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by LeonardoAC »

jon_jovi wrote:Kada ste se snadovezali općinskih izbora onda ovako.
Mislim da će male stranke biti največi gubitnici izbora.
Počevši od Naše Stranke za koju ne znam kako se provukla u općinsko vijeće, valjda zbog slabog odziva. Znam da su te kritične 2008. obilato koristili dešavanja oko ubistva maloljetnog Mrnjavca i protesta u vezi toga gdje su se organizirali i kasnije osnovali stranku. Uspjeli su ubjediti koji procenat građanstva da će oni sve to promjeniti nabolje i bla, bla,bla..., ali je to građanstva što im je dalo glas več sasvim sigurno zaboravilo i da su glasali za tu stranku a što se moglo vidjeti na predhodnim općim izborima gdje ove stranke više nije bilo ni na mapi. Računati je da drugačije neće biti ni na općinskim izborima. Čudo za jedan dan i ništa više.
Stranke sa hrvatskim predznakom kao i obično neće proči, kao ni SNSD koji obično ima listu za Ilidžu. Premalo ih je.
Stranka penzionera ili više njih nisu uspjele ni na prošlim izborima. SDU - LDS koalicija ili pojedinačno neće proči a čisto sumnjam da će zavičajna stranka sandžaklija BPS ovaj put imati svog delegata u vijeću iz prostog razloga što him je druga zavičajna stranka sandžaklija SBB preotela bazu glasova.
Ova podrinjska stranka također neće imati delegata zbog opadanja podrške glasaća što se ima pripisati biološkim razlozima u vidu umiranja osoba porijeklom s tog kraja Bosne kojima je to podrinje uopće nešto značilo a njihovom potomstvu veze sa zavičajem zasigurno ne znače mnogo ako im uopće nešto i znače.
Prognoziram da će uči:
SDA
SDP
SzaBiH
SBB
Lijnovića stranka

Lijanovići imaju konstantan rast na svim izborima pa su oni za mene iznenađenje i mislim da će uspjeti uči u viječe općine Ilidža.
ja, iskreno, mislim da će biti baš drugačije ovaj put. Tj. da će "velike stranke" lošije proći, da će se povećati broj vijećnika iz SDU, LDP, Naša stranka i tako nekih uslovno rečeno "manjih" stranaka. Raji je više pun Qrc ovih "velikana". Mene je posebno razočarao SDP Ilidža. Tu je partijski diktat i Bog i batina. Ko god da bude u vijeću, njihovim glasovima će suvereno da upravljaju Saša Magazinović i ostala ina stranačka "vrhovna" seljadija koja ne zna 2 i 2 sastavit.
jon_jovi

#3282 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Mislim da kada govorimo o šansama nekih stranaka da uđu u vijeće onda mi moramo podastrijeti argumente za tvrdnje.
Na osnovu čega to neko smatra da će recimo SDU uči u vijeće? Zbog nezadovoljstva glasaća SDP-a samim SDP-om pa će sada najednom svi oni priči SDU. Ma hajte molim vas.
Kandidat NS Vreto bi imao neke šanse da ga podrže Rakovčani ali ga oni nisu podržali ni 2008. što se može vidjeti na portalu izbor.ba gdje si i rezultati na izborima iz glasaćkog mjesta Rakovica. Neku popularnost u međuvremenu nije stekao, kao ni sama ta strančica.
SBB će sigurno pokupiti sve glasaće Seferovoj stranci jer se baza te stranke opredjeljivala isključivo po zavičajnom ključu a ne po ideološkom, socijalnom ili nekom drugom ključu pa samim tim SBB je postala toj bazi više nego dovoljna.
Mene interesuje u postojećem sazivu vijeća u vezi neovisnih vijećnika to - koji je iz koje stranke istupio? Koliko znam na izborima nije niko nastupao kao neovisan kandidat a sada i imamo čak osam i to:

Mirsad Šabotić

Senadija Hadrović

Mahir Lokvančić

Fadil Lokvančić

Belma Bajrović

Sead Pamuk

Sead Kečo

Muamer Gilić
jon_jovi

#3283 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

LeonardoAC wrote:
Počevši od Naše Stranke za koju ne znam kako se provukla u općinsko vijeće, valjda zbog slabog odziva. Znam da su te kritične 2008. obilato koristili dešavanja oko ubistva maloljetnog Mrnjavca i protesta u vezi toga gdje su se organizirali i kasnije osnovali stranku. Uspjeli su ubjediti koji procenat građanstva da će oni sve to promjeniti nabolje i bla, bla,bla..., ali je to građanstva što im je dalo glas več sasvim sigurno zaboravilo i da su glasali za tu stranku a što se moglo vidjeti na predhodnim općim izborima gdje ove stranke više nije bilo ni na mapi. Računati je da drugačije neće biti ni na općinskim izborima. Čudo za jedan dan i ništa više.
Stranke sa hrvatskim predznakom kao i obično neće proči, kao ni SNSD koji obično ima listu za Ilidžu. Premalo ih je.
Stranka penzionera ili više njih nisu uspjele ni na prošlim izborima. SDU - LDS koalicija ili pojedinačno neće proči a čisto sumnjam da će zavičajna stranka sandžaklija BPS ovaj put imati svog delegata u vijeću iz prostog razloga što him je druga zavičajna stranka sandžaklija SBB preotela bazu glasova.
Ova podrinjska stranka također neće imati delegata zbog opadanja podrške glasaća što se ima pripisati biološkim razlozima u vidu umiranja osoba porijeklom s tog kraja Bosne kojima je to podrinje uopće nešto značilo a njihovom potomstvu veze sa zavičajem zasigurno ne znače mnogo ako im uopće nešto i znače.
Prognoziram da će uči:
SDA
SDP
SzaBiH
SBB
Lijnovića stranka

Lijanovići imaju konstantan rast na svim izborima pa su oni za mene iznenađenje i mislim da će uspjeti uči u viječe općine Ilidža.
ja, iskreno, mislim da će biti baš drugačije ovaj put. Tj. da će "velike stranke" lošije proći, da će se povećati broj vijećnika iz SDU, LDP, Naša stranka i tako nekih uslovno rečeno "manjih" stranaka. Raji je više pun Qrc ovih "velikana". Mene je posebno razočarao SDP Ilidža. Tu je partijski diktat i Bog i batina. Ko god da bude u vijeću, njihovim glasovima će suvereno da upravljaju Saša Magazinović i ostala ina stranačka "vrhovna" seljadija koja ne zna 2 i 2 sastavit.
Tako je, raji je svega dosta pa je izašlo samo 40% na izbore 2008. a na prijevremene za načelnika ne više od 20%. Ti kojima je svega dosta več duže vriejem ne izlaze na izbore pa tako neće izači ni na ove jer burazeru da su ti kojima je svega dosta vidjeli neku sreću i beričet u tim malim strančicama oni bi več na prošlim izborima izašli i dali glas isitma ali nisu.
Mi ovdje možemo govoriti samo o onim 40% kojima nije svega dosta i koji misle i koji se nadaju da će ih ovi ponuđeni kandidati izvesti na selamet. O razočaranim među kojima sam i ja ovdje ne razgovaramo u ovom slučaju.
fidoremilienko

#3284 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Kad smo vec kod Belme Bajrovic, lijepa je :D + vozi Citroena (moguce C3) 8-)
_Reds_

#3285 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Dugo do izbora, imal' jos kakvih tema :D

Mogli ste baciti kakve pjesme o Ilidzi. :D .

Btw od onog Gaje se odustalo, ili se ceka naredna godina ?? tj. neki novi nacelnik ??
DELEGACIJA

#3286 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Mislim da će definitivno biti turbulencija i promjena u samom vijeću, da će morati najmanje 4 stranke koalirati da bi imale vlast :D :D :D :D :D Sve drugo je monotonija i promašaj :-) :-) :-) :-) :-)
Načelnik hmhmhmhm sve se nadam da ćete pogriješiti kod procjene, i da će biti iznenađenja :D :D :D :D
Također sam mišljenja da oni koji su dobili po 1 mandat u vijeću, da će ga povećati, mislim na mjesta ;-) ;-) .
DELEGACIJA

#3287 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Samo ne znam ko glasa za ove Lijanoviće :-) :-) :-) :-) :-)
A što se tiče istočnjaka......mogli bi se ovaj put iznenaditi svi mi pa se ujedine a Fočakov BNS profitira :-D
Za ljude iz sandžaka se slažem..... Mještani se malo "rastegli" i nisu ujedinjeni ovaj put....... Bjelokapići i Trnovljaci se traže, ali možda povuku za svoje jer se kod njih ne zna do samog kraja ;-) ;-) ;-) ;-)
fidoremilienko

#3288 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

_Reds_ wrote:Dugo do izbora, imal' jos kakvih tema :D

Btw od onog Gaje se odustalo, ili se ceka naredna godina ?? tj. neki novi nacelnik ??

Ima(la) je Ilidza potencijala, maldih i pametnih glava. Steta :roll:
Sokrates_ba

#3289 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

_Reds_ wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ne volem

#3290 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Ne volem »

Pa zar nisi saznao da je Gaja riješen proteklog Petka.
Podbacila Mahalska Obavještajna Služba - odjel općina ?????
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Sokrates_ba

#3291 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

Ne volem wrote:

Gaja :?: :?: :?: :?: :?: :?: :D :D :D
_Reds_

#3292 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Ne volem wrote:

Kako da saznam, ja nisma nikad imao neke insajderske informacije, ovdje je bio jedna iz opcine koji je javljao, a i ti si bio medju njima.
_Alcatraz_

#3293 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Ne volem wrote:

Zivi bili pa vidjeli. :-) Ja ne vjerujem dok ne vidim radove.
Sokrates_ba

#3294 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

da li neko zna sta je sa konkursom za volontiranje u opstini.....bio nedavno...ali jos nema odgovora!!! :?: :?: :?: ima li insider-a da znaju sta je s tim???? :-D :-D :-D :-D
Tatina princeza

#3295 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Tatina princeza »

Nisam dugo bila na forumu, ne stižem sve pohvatati ali vidim da se u mom odsustvu štošta izdešavalo, vidim negativne komentare o svom kolegi Vedadu koji najvjerovatnije dolaze iz sekretarijata stranke Husina Mahmutovica i odbačene sanđačke frakcije nečasnih kadrova iz našeg Općinskog odbora. 90% forumaša o njemu ima jedino informacije koje Alcatraz, joj jovi i Reds serviraju a to je da 5 godina studira prvu godinu fakulteta da na prošlim izborima nije dobio trideset glasova (a momak nikad do sad nije bio kandidat na izborima!?!?!?!), tako da ću vam prezentovati biografiju skinutu sa njegove FB stranice. Vedad Sinanović rođen je 11. novembra 1991. godine u Sarajevu. Završio je Devetu osnovnu školu u Rakovici odličnim uspjehom. Srednju školu poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti u Sarajevu završio je prosjekom 4,9 te stekao zvanje Veterinarski tehničar. Tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja bavio se kulturno-umjetničkim stvaralaštvom kroz školske sekcije. Učestvovao je na mnogobrojnim opštinskim i kantonalnim takmičenjima gdje je ostvarivao značajne rezultate, od kojih se posebno treba izdvojiti specijalna nagrada na Kantonalnom takmičenju srednjih škola Kantona Sarajevo u kulturno – umjetničkom stvaralaštvu za izvedbu predstave „Moderni Romeo i Julija“. Svoje obrazovanje nastavlja upisom na fakultet 2011. godine. Danas je student Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, odsjeka za Sigurnosne i mirovne studije. Nakon sticanja punoljetstva učlanio se u Savez za bolju budućnost Bosne i Hercegovine. Nakon prvih unutarstranačkih izbora, obnašao je dužnost predsjednika mjesnog odbora Rakovica i člana Općinskog odbora SBB BiH Ilidža. Na drugim redovnim unutarstranačkim izborima 2011. godine izabran je za predsjednika Foruma mladih SBB BiH Ilidža, člana Općinskog odbora SBB BiH Ilidža, sekretara Općinskog odbora SBB BiH Ilidža, člana Foruma mladih Kantonalnog odbora SBB BiH Sarajevo unutar kojeg obnaša dužnost koordinatora sektora za međunarodnu saradnju sa političkim strankama istog ili sličnog političkog opredjeljenja.
_Alcatraz_

#3296 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Tatina princeza wrote:Nisam dugo bila na forumu, ne stižem sve pohvatati ali vidim da se u mom odsustvu štošta izdešavalo, vidim negativne komentare o svom kolegi Vedadu koji najvjerovatnije dolaze iz sekretarijata stranke Husina Mahmutovica i odbačene sanđačke frakcije nečasnih kadrova iz našeg Općinskog odbora. 90% forumaša o njemu ima jedino informacije koje Alcatraz, joj jovi i Reds serviraju a to je da 5 godina studira prvu godinu fakulteta da na prošlim izborima nije dobio trideset glasova (a momak nikad do sad nije bio kandidat na izborima!?!?!?!), tako da ću vam prezentovati biografiju skinutu sa njegove FB stranice. Vedad Sinanović rođen je 11. novembra 1991. godine u Sarajevu. Završio je Devetu osnovnu školu u Rakovici odličnim uspjehom. Srednju školu poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti u Sarajevu završio je prosjekom 4,9 te stekao zvanje Veterinarski tehničar. Tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja bavio se kulturno-umjetničkim stvaralaštvom kroz školske sekcije. Učestvovao je na mnogobrojnim opštinskim i kantonalnim takmičenjima gdje je ostvarivao značajne rezultate, od kojih se posebno treba izdvojiti specijalna nagrada na Kantonalnom takmičenju srednjih škola Kantona Sarajevo u kulturno – umjetničkom stvaralaštvu za izvedbu predstave „Moderni Romeo i Julija“. Svoje obrazovanje nastavlja upisom na fakultet 2011. godine. Danas je student Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, odsjeka za Sigurnosne i mirovne studije. Nakon sticanja punoljetstva učlanio se u Savez za bolju budućnost Bosne i Hercegovine. Nakon prvih unutarstranačkih izbora, obnašao je dužnost predsjednika mjesnog odbora Rakovica i člana Općinskog odbora SBB BiH Ilidža. Na drugim redovnim unutarstranačkim izborima 2011. godine izabran je za predsjednika Foruma mladih SBB BiH Ilidža, člana Općinskog odbora SBB BiH Ilidža, sekretara Općinskog odbora SBB BiH Ilidža, člana Foruma mladih Kantonalnog odbora SBB BiH Sarajevo unutar kojeg obnaša dužnost koordinatora sektora za međunarodnu saradnju sa političkim strankama istog ili sličnog političkog opredjeljenja.
Po ovome sto ga nahvali on ispade jaci od predsjednika FahrAona. Ima vise skole i aktivnosti. To sto pise na fejsbuku ne znaci nista jer i meni pise da sam porn star, pa nista.
Sto se tice tih "necasnih" napokon si otkrila ono sto sam ja nekada pisao, a to je da nesto (kao ni u SDA) ne stima u SBB Ilidza. Samo nam sada to i OBJASNI ako nije problem. U cemu je frka?
Zaboravila si napomenuti i @fidoremilienko jer i on ga zna. :lol:

Zamoli ga (Ajla) da postuje nesto na ovom forumu. Nemoj nas samo ti ubjedjivati da on nije ni @Vojvoda Ilidzanski. :lol: Toliko mladih u SBB-u, a nema vas na forumu niti u javnosti iko zna za vas? Jedino se ti javljas, a bolje i da se ne javljas jer... :-)

Nije on tema ovdje, ali nije fer sto hinjavo prati temu a nece da se javi i predstavi sam sebe, kao ni stranku.

Je li mu nesto ovaj drugi SDP sinanovic u rodu ili izrodu?
JohnnyS.

#3297 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

Sokrates_ba wrote:da li neko zna sta je sa konkursom za volontiranje u opstini.....bio nedavno...ali jos nema odgovora!!! :?: :?: :?: ima li insider-a da znaju sta je s tim???? :-D :-D :-D :-D
Ako si u pravoj stranci dobices volontiranje u opstini. Veoma je lako..
JohnnyS.

#3298 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

LeonardoAC wrote:
Prognoziram da će uči:
SDA
SDP
SzaBiH
SBB
Lijnovića stranka

Prijatelju, za sasu magazinovica koji sa male ilidze proseta kroz stranku sdp i dodje do toga da predstavlja bosnu i hercegovinu u vijecu evrope, za njega reci da ne zna 2 i 2 sastaviti samo govori kako ti ne znas da sastavis 2 i 2. Daj malo razmisli prije nego napises prvo sto ti padne na pamet.
A da li se on pita u sdp ilidza to je druga prica. Sigurno da se pita. To je i normalno. Jedino je pitanje koliko svoje ideje mogu ovi nasi ilidzanci proturati. Valjda mogu a mozda i ne mogu. To ne znam.
Last edited by JohnnyS. on 31/07/2012 18:18, edited 1 time in total.
fidoremilienko

#3299 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Tatina princeza wrote:Nisam dugo bila na forumu, ne stižem sve pohvatati ali vidim da se u mom odsustvu štošta izdešavalo, vidim negativne komentare o svom kolegi Vedadu koji najvjerovatnije dolaze iz sekretarijata stranke Husina Mahmutovica i odbačene sanđačke frakcije nečasnih kadrova iz našeg Općinskog odbora. 90% forumaša o njemu ima jedino informacije koje Alcatraz, joj jovi i Reds serviraju a to je da 5 godina studira prvu godinu fakulteta da na prošlim izborima nije dobio trideset glasova (a momak nikad do sad nije bio kandidat na izborima!?!?!?!), tako da ću vam prezentovati biografiju skinutu sa njegove FB stranice. Vedad Sinanović rođen je 11. novembra 1991. godine u Sarajevu. Završio je Devetu osnovnu školu u Rakovici odličnim uspjehom. Srednju školu poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti u Sarajevu završio je prosjekom 4,9 te stekao zvanje Veterinarski tehničar. Tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja bavio se kulturno-umjetničkim stvaralaštvom kroz školske sekcije. Učestvovao je na mnogobrojnim opštinskim i kantonalnim takmičenjima gdje je ostvarivao značajne rezultate, od kojih se posebno treba izdvojiti specijalna nagrada na Kantonalnom takmičenju srednjih škola Kantona Sarajevo u kulturno – umjetničkom stvaralaštvu za izvedbu predstave „Moderni Romeo i Julija“. Svoje obrazovanje nastavlja upisom na fakultet 2011. godine. Danas je student Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, odsjeka za Sigurnosne i mirovne studije. Nakon sticanja punoljetstva učlanio se u Savez za bolju budućnost Bosne i Hercegovine. Nakon prvih unutarstranačkih izbora, obnašao je dužnost predsjednika mjesnog odbora Rakovica i člana Općinskog odbora SBB BiH Ilidža. Na drugim redovnim unutarstranačkim izborima 2011. godine izabran je za predsjednika Foruma mladih SBB BiH Ilidža, člana Općinskog odbora SBB BiH Ilidža, sekretara Općinskog odbora SBB BiH Ilidža, člana Foruma mladih Kantonalnog odbora SBB BiH Sarajevo unutar kojeg obnaša dužnost koordinatora sektora za međunarodnu saradnju sa političkim strankama istog ili sličnog političkog opredjeljenja.
Jako impresivna biografija.

Evo realno, da li bi po tebi, covjek njegovog profila trebao naci mjesto u OV Ilidze, iako nema dana radnog iskustva osim ovog stranackog? Realno, mislim da je decko jos uvijek mlad, a mnogi kazu da je pravi "anti-team player", odnosno igra samo za sebe (kako mu se servira-poslusnik). Naravno to sve ide tako, dok se cilj ne ispuni, a konacni cilj je uhljebljenje u neku od institucija drzave nam BiH.

Kada samo vidim ko je par godina unazad bio na listama za OV-a i Skupstinu KS-a, dodje mi da :cry: :cry: :cry: Pogotovo su tu prednjacili kadrovi SDA. Ali vidim, da se stanje ni sada ne popravlja :roll:

Tuzno, jako tuzno!

EDIT: Zaboravila si spomenuti, ili je meni promaklo, da je mladi Sinanovic bio na Veterinarskom faksu. Nesto ga kazu tamo nije islo, pa se prebacio na FPN. Da li kojim slucajem znas odakle takav zaokret u karijeri mladog "politicara"?
Tatina princeza

#3300 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Tatina princeza »

_Alcatraz_ wrote:
Po ovome sto ga nahvali on ispade jaci od predsjednika FahrAona. Ima vise skole i aktivnosti. To sto pise na fejsbuku ne znaci nista jer i meni pise da sam porn star, pa nista.
Sto se tice tih "necasnih" napokon si otkrila ono sto sam ja nekada pisao, a to je da nesto (kao ni u SDA) ne stima u SBB Ilidza. Samo nam sada to i OBJASNI ako nije problem. U cemu je frka?
Zaboravila si napomenuti i @fidoremilienko jer i on ga zna. :lol:

Zamoli ga (Ajla) da postuje nesto na ovom forumu. Nemoj nas samo ti ubjedjivati da on nije ni @Vojvoda Ilidzanski. :lol: Toliko mladih u SBB-u, a nema vas na forumu niti u javnosti iko zna za vas? Jedino se ti javljas, a bolje i da se ne javljas jer... :-)

Nije on tema ovdje, ali nije fer sto hinjavo prati temu a nece da se javi i predstavi sam sebe, kao ni stranku.

Je li mu nesto ovaj drugi SDP sinanovic u rodu ili izrodu?

To je njegova zvanična biografija, ja je nisam provjeravala, ko ima vremena nek provjeri ili nek se raspita kod ljudi koji ga poznaju izvan političkih okvira. Kaže da su blizak rod.
Locked