Trebalo bi samo pitati nekoga koje su najkvalitetnije, da znamo unaprijedLieToMe wrote:Ne gine mi kontigent pelena i za meneda se nadje za svaki slucaj
Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- max07
#3276 Re: Trudnjače i porodilje online
- otherside
#3277 Re: Trudnjače i porodilje online
ne bih ti to preporucila.duboka_misao wrote:Isto radila ali cu sad probati sa pelenama za odrasleotherside wrote:eh zene, vi koje se spremate za porod a i one koje se jos ne spremate![]()
jucer se sjetih jednog slucajnog otkrica za vrijeme mog boravka u bolnici nakon prvog poroda.
ne znam kako sam to uspjela zaboraviti...
uglavnom...kad krene ono krvarenje nakon poroda, nema tog uloska koji se pokazao super efikasnim.
drugi dan po porodu, vidim ja nema haira ni od poduplanog VIR-a a vec pola rublja koje sam ponijela uflekano.
razgrnem ja svoju torbu u potrazi za idejom i ugledam one pampers klix bebece pelene koje sam ponijela za bebu a niko mi ih nije trazio.
otvorim ja jednu i fino je rasirim k'o ulozak, stavim jedan VIR na sve to i cijelu instalaciju umetnem dje treba![]()
ne mogu vam docarati rahatluksve na svom mjestu, nema nidje lufta, nigdje ne curi, ma upakovano tip top.
ovaj put cu od pocetka tako...
toplo preporucujem
ti ces vjerovatno na carski pa ce ti ona plastika od pelena za odrasle ici preko reza sto ti nikako ne ide u prilog. znas da oni cak i ne zamotavaju ranu od sekcije nego samo stave gazu preko bas da bi cirkulisao vazduh i proces zarastanja tekao u nekim "prirodnijim" uslovima.
mislim, nemoj da te ja nagovaram ako si vec odlucila
-
radenska
#3278 Re: Trudnjače i porodilje online
Vi koje ste pred porodom vjerovatno ste kupili krevetic za bebu, pa me zanima gdje i po kojoj cijeni. Ja sam gledala neke ali nisam sigurna koliko su kvalitetn ( onaj cilek 500 KM), Fis 150 KM, prodavnica na socijalnom nekih 250 - 300
Ovaj prvi ima mogucnost ljuljanja
Ovaj prvi ima mogucnost ljuljanja
- ciki4
#3279 Re: Trudnjače i porodilje online
max hvala, sutra se naručujem za ekspert uzv!
Ja danas bila u Adax-u na koreji, imaju super krevetiće, mi ćemo najvjerovatnije kupiti nki veliki do 7 god.
da se kotarišem kupovine bar na duže vrijeme, a cijene su tu negdje od 350 do 500 KM. Ima super stvarčica, plebani kolica 2u1 su ekstra, cijena na akciji s popustom na keš - 700 KM. Njihova Kalu mi se ne čine loša, s tim da korpa ima samo izdignuti položaj ne ravni, odsta su jeftinija, oko 500, ostala vala preskupa i ooogromna, ne znam kako stanu u bilo koji gepek
Ja danas bila u Adax-u na koreji, imaju super krevetiće, mi ćemo najvjerovatnije kupiti nki veliki do 7 god.
- popi
#3280 Re: Trudnjače i porodilje online
Nisam ja kupovala krevetac, ali evo da prenesem:
taj Cilek na ljuljanje spadne na 400, te sto ste vidjeli u radnji na Socijalnom, mogu se naci u Amku na Mojmilu, (vjerovatno,nize cijene) i tamo je inace skoro stiglo pravo puuuno krevetica:) i ima jedna mala radnjica na Carsiji, tamo su oko 250, proizvode se u Bijeljini. Ako nekome nije daleko, Zenica i Bimaco radnja, pa se nesto i ustedi, oni su ujedno i zastupnici odr. baby brendova koje sarajevske prodavnice nabavljaju preko njih...
taj Cilek na ljuljanje spadne na 400, te sto ste vidjeli u radnji na Socijalnom, mogu se naci u Amku na Mojmilu, (vjerovatno,nize cijene) i tamo je inace skoro stiglo pravo puuuno krevetica:) i ima jedna mala radnjica na Carsiji, tamo su oko 250, proizvode se u Bijeljini. Ako nekome nije daleko, Zenica i Bimaco radnja, pa se nesto i ustedi, oni su ujedno i zastupnici odr. baby brendova koje sarajevske prodavnice nabavljaju preko njih...
- otherside
#3281 Re: Trudnjače i porodilje online
eeee...sjecam se i ja te radnje, blizu katedrale, pored tramvajskih sina...imaju super krevetice i nisu skupi.popi wrote:Nisam ja kupovala krevetac, ali evo da prenesem:
joj meni je onaj cilek pravi odron, turci su i djecije sobe uspjeli dovesti do vrhunca kica
cijela radnja mi je turbo folk
-
duboka_misao
#3282 Re: Trudnjače i porodilje online
ma kontam da ce biti lakse nego pampers valjda su vece gore one trake za ljepljenjeotherside wrote: ne bih ti to preporucila.
ti ces vjerovatno na carski pa ce ti ona plastika od pelena za odrasle ici preko reza sto ti nikako ne ide u prilog. znas da oni cak i ne zamotavaju ranu od sekcije nego samo stave gazu preko bas da bi cirkulisao vazduh i proces zarastanja tekao u nekim "prirodnijim" uslovima.
mislim, nemoj da te ja nagovaram ako si vec odlucilaali ja ne bih ni slucajno.
-
duboka_misao
#3283 Re: Trudnjače i porodilje online
a krevetic imamo drewex sa jogijem u Bingu hadzici 150 KM
-
duboka_misao
#3284 Re: Trudnjače i porodilje online
kakavdanakneiskustvu wrote:nešto mi pade na pamet,kako ginekolozi mogu imati privatne ordinacije,zar smiju imati dva posla?
nema ti to veze samo sa ginekolozima, imas doktora pogotovo u Sa par primjera znam,koji rade na klinici, u privatnim poliklinikama i imaju privatnu ordinaciju.
-
safran
#3285 Re: Trudnjače i porodilje online
Ijaoooooo neiskusnog - pa u KCUS skoro svaki viđeniji hećim ima i vlastiti privatluk - u najmanju ruku radi u privatnoj ordinaciji nekog kolege. Zakon im ne zabranjuje. Odavno se priča o uređenju te oblasti ali eto nisu stigli ...kakavdanakneiskustvu wrote:nešto mi pade na pamet,kako ginekolozi mogu imati privatne ordinacije,zar smiju imati dva posla?
-
radenska
#3286 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma skoro svi doktori rade privatno ili po skolama kao profesori, to je postao standard. Ja nemam nista protiv ako su to strucnjaci koji su stvarno trazeni i koji mogu pomoci, a ovi sto samo gledaju poklone da te pregledaju mi se gade.
Ja nisam mogla ubijediti muza da ne daje nikome poklone kad sam bila u bolnici. Ali me on nije poslusao misleci da cu mozda tako imati bolji tretman. Rezultat je bio da me nakon 20 dana nije prepoznala i pregledala me za 60 sekundi.
Ma od sad nikom ni bombone. To im je posao na kraju krajeva.
A sto se tice krevetica ne bih nesto preskupo, max nekih 350 KM ( hocu jos posebno madrac, postaljinu), pa mi nekako ove cijene nisu nimalo realne. Vidjela sam krevetic kosta 1400 KM.
Koliko treba postaljina za novorodjence,
jeftinije su za bracni krevet nego za krevetac. Najjeftiniji komplet postaljine za bebu sto sam vidjela je 70 KM.
Ja nisam mogla ubijediti muza da ne daje nikome poklone kad sam bila u bolnici. Ali me on nije poslusao misleci da cu mozda tako imati bolji tretman. Rezultat je bio da me nakon 20 dana nije prepoznala i pregledala me za 60 sekundi.
Ma od sad nikom ni bombone. To im je posao na kraju krajeva.
A sto se tice krevetica ne bih nesto preskupo, max nekih 350 KM ( hocu jos posebno madrac, postaljinu), pa mi nekako ove cijene nisu nimalo realne. Vidjela sam krevetic kosta 1400 KM.
Koliko treba postaljina za novorodjence,
- otherside
#3287 Re: Trudnjače i porodilje online
kakve to veze ima? sve dok odrade svoje redovno radno vrijeme, sto se mene tice, u slobodnom vremenu mogu biti i stolarikakavdanakneiskustvu wrote:safran wrote:Ijaoooooo neiskusnog - pa u KCUS skoro svaki viđeniji hećim ima i vlastiti privatluk - u najmanju ruku radi u privatnoj ordinaciji nekog kolege. Zakon im ne zabranjuje. Odavno se priča o uređenju te oblasti ali eto nisu stigli ...kakavdanakneiskustvu wrote:nešto mi pade na pamet,kako ginekolozi mogu imati privatne ordinacije,zar smiju imati dva posla?
znam da imaju svoju ordinaciju ili rade u nekoj privatnoj polilikinici,niđe veze,ne do bog da neke druge profesije slično rade
eto, neki elektricar ne radi privatno mimo firme u kojoj je zaposlen?
ili web dizajner recimo?
- otherside
#3288 Re: Trudnjače i porodilje online
ma nemoj se ti ni truditi da to zalijepisduboka_misao wrote:ma kontam da ce biti lakse nego pampers valjda su vece gore one trake za ljepljenjeotherside wrote: ne bih ti to preporucila.
mislim, nemoj da te ja nagovaram ako si vec odlucilaali ja ne bih ni slucajno.
visocije a ako idu preko reza onda hebiga nista od njih.
bitno je da ima duzinu, sirinu i da ne ide preko reza.
btw, bila sam kod nakasa jopet. pita za tebe
- victom
#3289 Re: Trudnjače i porodilje online
Pitanje za Admina!
Da li je moguće naslov teme promjeniti u "Trudnice i porodilje online". Svaki put me oči zabole kad vidim naslov.
Da li je moguće naslov teme promjeniti u "Trudnice i porodilje online". Svaki put me oči zabole kad vidim naslov.
Last edited by victom on 01/03/2021 06:07, edited 2 times in total.
- otherside
#3290 Re: Trudnjače i porodilje online
neeeeeeeeeeevictom wrote:Pitanje za Admina!
@Pipi je otvorio ovu temu i samo on moze mijenjati naziv
i ja sebe zovem trudnjacom
to nam je @pipi tepao
- otherside
#3291 Re: Trudnjače i porodilje online
a ti bi otisao nekom doktoru koji radi "na crno", neregistrovan, povjerio mu svoje zdravlje i na kraju platio uslugu?kakavdanakneiskustvu wrote: vjerovatno rade,ali ne može električar koji radi u elektroprivredi otvoriti firmu i raditi u njoj kao što doktori rade
ahaaaaaa, malo morgen
btw, ja znam elektricara koji radi u drzavnoj firmi i ima svoju firmu.
znam i softver inzinjera koji radi u svojoj i "tudjoj" firmi...
- otherside
#3292 Re: Trudnjače i porodilje online
mislim da vise "otimaju" ovi koji nemaju privatne ordinacije al' hajd'... skrenusmo s teme skroz 
-
radenska
-
safran
#3294 Re: Trudnjače i porodilje online
"Pojam sukoba interesa općenito označava sukob između javnoga i privatnoga interesa u situacijama, kada javni duţnosnik ima privatni interes, koji bi mogao negativno utjecati na izvršavanje njegovih službenih dužnosti i odgovornosti."
Za ljekara koji radi u javnoj zdravstvenoj ustanovi rad u privatnoj zdravstvenoj ustanovi predstavlja sukob interesa. Direktan primjer - dijete pregledano u javnoj zdravstvenoj ustanovi - ljekar smatra da operacija krajnika nije indicirana. Dijete pregledano u privatnoj zdravstvenoj ustanovi od istog ljekara - ljekar smatra da je operacija krajnika urgentna. True strory!
Za ljekara koji radi u javnoj zdravstvenoj ustanovi rad u nastavi ne predstavlja sukob interesa.
Za ljekara koji radi u javnoj zdravstvenoj ustanovi rad u privatnoj zdravstvenoj ustanovi predstavlja sukob interesa. Direktan primjer - dijete pregledano u javnoj zdravstvenoj ustanovi - ljekar smatra da operacija krajnika nije indicirana. Dijete pregledano u privatnoj zdravstvenoj ustanovi od istog ljekara - ljekar smatra da je operacija krajnika urgentna. True strory!
Za ljekara koji radi u javnoj zdravstvenoj ustanovi rad u nastavi ne predstavlja sukob interesa.
- otherside
-
radenska
#3296 Re: Trudnjače i porodilje online
Znaci ovaj spisak i u kupovinu, meni je ovo sve novo, isto ko da kupujem amortizere za auto , pojma nemam ni o cemu eheh ali jedva cekam 
-
sabanss
#3297 Re: Trudnjače i porodilje online
Ne sikiraj se... Samo nadji nekoga kome nije mrsko voziti auto i sve sto ti zatreba naknadno mozes imati u stanu za 30 minuta.radenska wrote:Znaci ovaj spisak i u kupovinu, meni je ovo sve novo, isto ko da kupujem amortizere za auto , pojma nemam ni o cemu eheh ali jedva cekam
Sa prvim djetetom smo nakupovali svega, pola toga podijelili jer nije trebalo. Kasnije je bilo pametnije, kupili samo osnovno i dokupljivali prema potrebi (u SA imas hipermarket na Mojmilu koji radi 8 - 20 i dobro je opskrbljen).
Znam da zelja ponese da se kupi sve ali to nije moguce skoro nikad. Dakle uzmi minimalno, jeftinije ces proci, sa prvim djetetom svakako ne znas sta je prakticno, neces suvisno zauzimati prostor. Lako je trknuti i kupiti bar u danasnje vrijeme.
- otherside
#3298 Re: Trudnjače i porodilje online
joj sabane, nek' si se vala vratio, tacno me grizla savjestsabanss wrote:
Ne sikiraj se... Samo nadji nekoga kome nije mrsko voziti auto i sve sto ti zatreba naknadno mozes imati u stanu za 30 minuta.
Sa prvim djetetom smo nakupovali svega, pola toga podijelili jer nije trebalo. Kasnije je bilo pametnije, kupili samo osnovno i dokupljivali prema potrebi (u SA imas hipermarket na Mojmilu koji radi 8 - 20 i dobro je opskrbljen).
Znam da zelja ponese da se kupi sve ali to nije moguce skoro nikad. Dakle uzmi minimalno, jeftinije ces proci, sa prvim djetetom svakako ne znas sta je prakticno, neces suvisno zauzimati prostor. Lako je trknuti i kupiti bar u danasnje vrijeme.
moram se ovaj put asolutli sloziti sa sabanom
ja sam za prvi porod uzela sve, ali bas sve sa onog spiska....cak mi se cini da je moj spisak bio i duzi
pola tih stvari nisam koristila ali crkla bih da se nije sve kompletiralo prije mog odlaska u bolnicu.
ovaj put sam puno lezernija...nisam se jos ni spakovala a termin iduce hefte
u svakom slucaju @radenska, kupi najnuznije a ostalo je lako nabavljati po potrebi
-
duboka_misao
#3299 Re: Trudnjače i porodilje online
dobro sto se nisi spakovala ali nemoj zaboraviti otici na frizuru 
- otherside
#3300 Re: Trudnjače i porodilje online
frizura je zavrsena prosle sedmiceduboka_misao wrote:dobro sto se nisi spakovala ali nemoj zaboraviti otici na frizuru
ma samo se malo osisala a "glazuru" cu metnut' za 2-3 mjeseca kad se opet dodjem sebi (nadam se)