Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
VjecitiStudent

#3276 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by VjecitiStudent »

nosara wrote:
jazzer wrote:Ja sam tek sada shvatio da je , ustvari, Nosara dio problema Bosne i Hercegovine.

Zato, Nosara, moj ti je savjet, povuci se....Prestani biti dio problema. :)
nosare su dio problema u BiH, to bi bilo preciznije... Cak smo problem broj 1 ovih dana...
Plitkoumlje, vulgarnost i iskljucivost su univerzalni problemi, super_mama i ti ste samo dva lica iste price.
VjecitiStudent

#3277 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by VjecitiStudent »

skojotovski wrote:Nosari je sve dozvoljeno. cak i otvoreno vrijedanje, omalovazavanje, psovanje... ima blagonaklonost, jer je dio tala. ostali smrtnici budu iskljuceni ili banovani brzinom svjetlosti, a da ni u blizu ne izgovore slicne gadosti i uvrede.
+1
Alfons Kauders

#3278 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

svi smo mi dio problema...
mO k3

#3279 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mO k3 »

Alfons Kauders wrote:svi smo mi dio problema...
Problem smo svi mi koji zivimo ....
nosara

#3280 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
jazzer wrote:Ja sam tek sada shvatio da je , ustvari, Nosara dio problema Bosne i Hercegovine.

podrzavam u potpunosti... :D
J.B. Tito je o vjetrovima Alfonsa Kaudersa rekao: "To je zvučalo kao sve sirene Moskve za Prvi maj, međunarodni praznik rada."
kako te ne postovati... :-D
Alfons Kauders

#3281 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:

podrzavam u potpunosti... :D
J.B. Tito je o vjetrovima Alfonsa Kaudersa rekao: "To je zvučalo kao sve sirene Moskve za Prvi maj, međunarodni praznik rada."
kako te ne postovati... :-D
e kako smo tile i ja nekoc harali pestanskim kuplerajima... :D

a vjetrovi... :D su prica za sebe... :D
nosara

#3282 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

:lol:

Laska mi ova hajka, ali drzite se teme...
AliceInChains

#3283 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

Almerisa wrote:
nosara wrote:
yugi wrote: Ti uporan sa tom pričom o platformi i programskim ciljevima :-) Pa koalicija bazirana na platformi je bila frankeštajnovska i bez HDZ-a a ulaskom HDZ-a da i ne govorim.Radi se o dijametralno suprotnim svjetonadzorima :-)Kako očekivati da SDP i HSP ili novopridodati Babini autonomaši slijede iste programske ciljeve???U krajnjem sve informacije govore o tome da su pregovori oko formiranja vlasti upravo zapeli na tzoj matematici koju pominješ tj oko podjele fotelja.Dakle briga ba nekog za tu bezveznu platformu!!!Siguran sam da i ti sam ne vjeruješ u tu priču al hajd :oops:
:lol:

Pa platforma je potpisana... Da nisi prespavao...?

Ako magarad popusti sa svojatanjem citavog naroda, i oni je mogu potpisat... To je pozicija platformasa od pocetka...U cemu je tvoj problem pa tako tesko kopcas...? :D

Pozdrav svima koji vole BiH!
Svako jutro kada upalimo komp prva destinacija je sa-X...Pratimo ova zbivanja a posebno ove diskusije na ovoj temi..(najbrzi nacin informisanja) i moj muz "Hrvat" iako je simpatizer HDZ-ea a sigurno voli BiH vise od mnogih ovdje. ...zelim da UPOZORIM da nick "nosara" ne moze clanove HDZ zvati "bagrom" .."magarcima"..i ostalim najprimitivnijim izrazima!
Za mene udatu u Gradacac je moj Hrvat bolji nego pola doslja u Sarajevu...i nosarinih 6 glasova za SDP!
:bih:
Stranka HDZ je sastavljena ne samo od bagre, itd. To je ljudska bijeda, koja je nakon 95' imala dosta vremena da se etablira kao Probosanska.....ili makar da promjeni politiku i politicke ciljeve(ali oni nazalost i dan danas pricaju/jedu govna o HercegBosni/trecem entitetu).

Stoga, ako ti muz voli BIH, onda bi trebao promjeniti stranku, jer mu se stranka evo vec od 93' nije promjenila. Doduse, osobito jeste, jer nazalost citav ratni HDZ-kadar ceka presudu u Haagu :mrgreen:

A imali su 15 godina prilike, da nas uvjere u protivno :!: (Nemoj mi, molim te sad uvrijediti HDZ-Hrvate i reci, da oni trebaju malo duze vremena, da skontaju, jer su malo retardirani :mrgreen: )
AliceInChains

#3284 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

Almerisa wrote:
nosara wrote::lol:

" nisi fer ..i molim te da ne vrijedjas bilo koga ..(negdje si rekao da vas je sest glasalo za SDP)

to ne interesuje nikoga....

svrstao si se sa onom plain-vanila

sto kaze da je "pametna"...

Gradacac je recept za BiH!

Lahko je to reci za jedan grad, u kojem gradonacelnik nije HDZ-Hrvat :mrgreen:
mO k3

#3285 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mO k3 »

AliceInChains wrote:
Almerisa wrote:

" nisi fer ..i molim te da ne vrijedjas bilo koga ..(negdje si rekao da vas je sest glasalo za SDP)

Lahko je to reci za jedan grad, u kojem gradonacelnik nije HDZ-Hrvat :mrgreen:
Kamuflirani hrvat??Po receptu ko nije glaso za hdz nije hrvat-....
mO k3

#3286 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mO k3 »

Almerisa wrote:@AliceInChains

Ja neznam u kojem ti svijetu zivis....Misljenja sam da si neki balavac koji uzima stavari "Novo za Gotovo"...
Ponavljam !!!!

Ponovicu opet !

Rodom sam iz Srnica i moj djedo je ratovao u Istocnoj Bosni....pod Ustaskom ideologijom....Valjda na osnovu tih USTASA i SDP je dobio jedan Hrvatski glas od nepostojecih! Nema veze...politika me ne interesuje ali me interesuje zasto je moj muz borio se u HMVO-----HRVATSKO MUSLIMANSKOM VIJECU OBRANE A sada ga pljujete na ovoj stranici (nosara)...Ima li to imalo logige?
ma ko ga pljuje.... nosara ga i nezna...
Gandalf

#3287 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

Samo je HDZ Hrvat, pravi Hrvat sa certifikatom iz Laktaša - vidim ja da je stanje u Gradačcu teško jer načelnik općine nije Hrvat iz HDZ-a - a morao bi biti radi jednakopravnosti i konstitutivnosti hrvatskoga pučanstva u Gradačcu - zato ću sutra pokrenuti peticiju pod nazivom "Stop majorizaciji Hrvata u Gradačcu" - medijski pokrovitelj peticije će biti Leo P.
AliceInChains

#3288 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

Pa jeste on mozda Hrvat, ali nije stozerni :mrgreen: , tj. nema pravo za Hrvatski glas po vecini Hrvata/HDZ-glasaca.

P.S.: Pazite se onog antimobbing. Sad ce on doci da kaze Bosnjama, kako su svi ljudi u BIH doduse jedan te isti narod sa jednakom vrijednosti :mrgreen:
madner

#3289 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Gandalf wrote:Samo je HDZ Hrvat, pravi Hrvat sa certifikatom iz Laktaša - vidim ja da je stanje u Gradačcu teško jer načelnik općine nije Hrvat iz HDZ-a - a morao bi biti radi jednakopravnosti i konstitutivnosti hrvatskoga pučanstva u Gradačcu - zato ću sutra pokrenuti peticiju pod nazivom "Stop majorizaciji Hrvata u Gradačcu" - medijski pokrovitelj peticije će biti Leo P.
Lazni hrvat zauzeo obecanu poziciju. Sekretarice zaposljava po velicinama sisa umjesto da uvazi nacionalni kljuc :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3290 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

Almerisa wrote:Rodom sam iz Srnica i moj djedo je ratovao u Istocnoj Bosni....pod Ustaskom ideologijom....Valjda na osnovu tih USTASA i SDP je dobio jedan Hrvatski glas od nepostojecih! Nema veze...politika me ne interesuje ali me interesuje zasto je moj muz borio se u HMVO-----HRVATSKO MUSLIMANSKOM VIJECU OBRANE GRADACAC A sada ga pljujete na ovoj stranici (nosara)...Ima li to imalo logike?
Pošto si nova, jedan savjet, iako nisam ko da dijelim savjete. Nosara je lik koji mrzi sve što nije usko i samo SDP i vječiti vožda. Tako nemoj iznositi ništa od osobnih podataka, jer će to upotrijebiti jadno i nisko, kao što uvijek radi. Centrala tako traži.Pozdrav.
Gandalf

#3291 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

madner wrote:
Gandalf wrote:Samo je HDZ Hrvat, pravi Hrvat sa certifikatom iz Laktaša - vidim ja da je stanje u Gradačcu teško jer načelnik općine nije Hrvat iz HDZ-a - a morao bi biti radi jednakopravnosti i konstitutivnosti hrvatskoga pučanstva u Gradačcu - zato ću sutra pokrenuti peticiju pod nazivom "Stop majorizaciji Hrvata u Gradačcu" - medijski pokrovitelj peticije će biti Leo P.
Lazni hrvat zauzeo obecanu poziciju. Sekretarice zaposljava po velicinama sisa umjesto da uvazi nacionalni kljuc :D
Veličina sisa je vrlo važan pa čak i eliminatorni faktor u zapošljavanju sekretarica :D
AliceInChains

#3292 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

Almerisa wrote:

Nego hajd' ti meni navedi jedan grad, u kojem vlada HDZ-smijurija, a koji bi mogao biti recept za BIH? :mrgreen:

(Ne uzimamo u obzir ni jedan grad, u kojem vlada bilo koja forma segregacije :mrgreen: )
madner

#3293 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Gandalf wrote:
madner wrote:
Veličina sisa je vrlo važan pa čak i eliminatorni faktor u zapošljavanju sekretarica :D
Naravno, dosta je bilo ruznih sekretarica koje su samo dobre sa Borjanom.
Idemo sad malo po kompetenciji :D
1gorstak

#3294 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

test01 wrote:pa sta dalje? ako se formira vlast indirektno se stvara treci sto hdz i dodik zele?
Ko bi i kako stvorio "treci" ? Vlada FBiH, preko ministarstva unutrasnjih poslova moze obezbjediti normalno funkcionisanje entitetskih organa na podrucju citave drzave. HDZ moze obezbjediti bolji polozaj Hrvata ali uslov za takav proces je Covicev izlazak iz velikosrpskog tabora. Sve dok se ponasa kao Dodikov satelit, HDZ je neprijatelj kojem je neophodno ograniciti manevarski prostor. Odnosno, aktuelni stav Sarajeva je reakcija na Covicevo forsiranje sovinistickog, Dodikovog vidjenja drustva. I zato HDZ nema pravo da se buni. Bolesna ideja ne moze postati legitimna samo zato sto istu podrzava vecina nekog naroda, jer i Hitler je imao podrsku naroda, pa sta ?

HDZ moze ....

1. izaci iz velikosrpskog tabora i dobiti to da se ne osporava pravo istog da predstavlja Hrvate
2. ostati Dodikov satelit, po cijenu da reakcija Sarajeva (opravdano) bude aktuelno ogranicavanje utjecaja HDZ-a
3. ostati Dodikov satelit i dici bunu, ali ovaj put bez HVO-a, HV-a, Suska i Tudjmana
don vito

#3295 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by don vito »

Koliko mogu upratiti, tokom ovih pregovora je SDP poprilicno "smeksao" zahtjeve, dok istovremeno Covic i HDZ-ovci stalno podizu ljestvicu u cilju stvaranja haosa. Dakle, treba nam biti jasno da nije u pitanju nikakva borba za ravnopravnost nego hrvatska politika u BiH preuzima recept svojih srpskih koalicionih partnera. A taj recept je "sto gore, to bolje". Nakon biranja najvecih destruktivaca u organe vlasti, miniranja drzave na svakom koraku (od Nogometnog saveza BiH do Vijeca ministara BiH), sada su presli na novi "level" – potpuno blokiranje drzave.

Nekoliko stvari je jasno:
1. Ocito da razbijaci BiH imaju precutnu podrsku medjunarodnih faktora iz Evrope (Njemacka kao zastitnik hrvatskih interesa; Rusija na strani Srba)
2. Politika sluzbenog Zagreba postaje sve slicnija politici Beograda: Licemjerna deklarativna podrska "cjelovitosti" BiH, a u praksi podrska razbijacima drzave (podrzacemo sve sto dogovore "zaracene strane", a posto se nikad nece dogovoriti, bice haos i bezvlasce).
3. HDZ je u borbi za treci entitet potpuno preuzeo recept Radovana Karadzica. Da podsjetim, kada je postalo izvjesno da Srbi nece promijeniti vanjske granice BiH, Dabic je na jednom sastanku SDS-ovcima objasnio buducu srpsku strategiju u postratnoj BiH: "Blokirati BiH gdje god je to moguce, da Muslimanima ogadimo zivot u istoj drzavi sa nama, i da sami kazu da BiH neodrziva".
4. Srpsko-hrvatski blok ima podrsku jednog dijela bosnjackih "pilicara" kojima je SDP pokvario planove. Ovdje prije svega treba istaci Stranku za BiH i Silajdzicevu medijsku masineriju, a u nesto manjoj mjeri i Radoncicev SBB.

Ako sve ovo znamo, jedino pitanje je kakav odgovor na srpsko-hrvatske ucjene i miniranja imaju Bosnjaci, Srbi i Hrvati koji ne podrzavaju SNSD-HDZ koaliciju? Koga traziti za saveznika na medjunarodnom planu? Da li se na licemjernu politiku Hrvatske moze odgovoriti ekonomskim mjerama (da ne kazem bojkotom)?
ultima_palabra

#3296 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

Gledajte sad "događanja naroda" u Mostaru, Vitezu i ostalim gradovima... pa se onda zapitajte ko je zapravo Milošević u ovoj situaciji :roll:
1gorstak

#3297 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

don vito wrote:Koliko mogu upratiti, tokom ovih pregovora je SDP poprilicno "smeksao" zahtjeve, dok istovremeno Covic i HDZ-ovci stalno podizu ljestvicu u cilju stvaranja haosa. Dakle, treba nam biti jasno da nije u pitanju nikakva borba za ravnopravnost nego hrvatska politika u BiH preuzima recept svojih srpskih koalicionih partnera. A taj recept je "sto gore, to bolje". Nakon biranja najvecih destruktivaca u organe vlasti, miniranja drzave na svakom koraku (od Nogometnog saveza BiH do Vijeca ministara BiH), sada su presli na novi "level" – potpuno blokiranje drzave.

Nekoliko stvari je jasno:
1. Ocito da razbijaci BiH imaju precutnu podrsku medjunarodnih faktora iz Evrope (Njemacka kao zastitnik hrvatskih interesa; Rusija na strani Srba)
2. Politika sluzbenog Zagreba postaje sve slicnija politici Beograda: Licemjerna deklarativna podrska "cjelovitosti" BiH, a u praksi podrska razbijacima drzave (podrzacemo sve sto dogovore "zaracene strane", a posto se nikad nece dogovoriti, bice haos i bezvlasce).
3. HDZ je u borbi za treci entitet potpuno preuzeo recept Radovana Karadzica. Da podsjetim, kada je postalo izvjesno da Srbi nece promijeniti vanjske granice BiH, Dabic je na jednom sastanku SDS-ovcima objasnio buducu srpsku strategiju u postratnoj BiH: "Blokirati BiH gdje god je to moguce, da Muslimanima ogadimo zivot u istoj drzavi sa nama, i da sami kazu da BiH neodrziva".
4. Srpsko-hrvatski blok ima podrsku jednog dijela bosnjackih "pilicara" kojima je SDP pokvario planove. Ovdje prije svega treba istaci Stranku za BiH i Silajdzicevu medijsku masineriju, a u nesto manjoj mjeri i Radoncicev SBB.

Ako sve ovo znamo, jedino pitanje je kakav odgovor na srpsko-hrvatske ucjene i miniranja imaju Bosnjaci, Srbi i Hrvati koji ne podrzavaju SNSD-HDZ koaliciju? Koga traziti za saveznika na medjunarodnom planu? Da li se na licemjernu politiku Hrvatske moze odgovoriti ekonomskim mjerama (da ne kazem bojkotom)?
HDZ nema podrsku stranog faktora, tu su pojedinci, Lajcak, Bildt, ali nekakve ozbiljne podrske nema. Stranci ce prihvatiti "realnost na terenu", pa ako se sutra u Hercegovini formira treci entitet, a Sarajevo ne posalje policiju da to slomi, Vasington i Brisel bi se pomirili sa tim trecim entitetom. Isto tako, ako u slucaju te bune Sarajevo ipak posalje specijalce, pohapsi kolovodje eventualne pobune "hercegbosanaca" i tako obezbjedi nesmetano funkcionisanje entiteta, Vasington i Brisel bi i to prihvatili kao "realnost na terenu". Treba ostati dosljedan, a medjunarodni faktor ide samo linijom manjeg otpora i prihvatice volju onog ko pokaze vise odlucnosti da brani svoje stavove.
Been

#3298 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Been »

Pa stvari su jasni kao dan.. DNZ je potpisao platformu, što znači da je SDP osigurao još jedan glas Hrvata u Domu naroda... Uskoro pristižu i Hercegovačko-neretvanski čime će većina biti i definitivna, a ne samo relativna. Ovi sastanci su tie break za tvrdoglavog Čovića koji ima ponudu uzmi ili ostavi... On, navodno, traži četiri ministarska mjesta, a u vlasti ni ne mora biti, što je još jedan primjer prvoklasnog političkog bezobrazluka na koji SDP neće i ne smije pristati.

Prema tome, formiranje vlasti počinje do kraja sedmice... :bih:
Alfons Kauders

#3299 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Almerisa wrote: "Desavanje naroda" u Tunisu...Egiptu...je sve povezano sa JUDAMA...IZRAEL je po mom misljenju poslije NACISTICKE SAD ...USA vodeca zemlja.
:-) :-) :-)
1gorstak

#3300 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Almerisa wrote:@ 1gorstak

"Desavanje naroda" u Tunisu...Egiptu...je sve povezano sa JUDAMA...IZRAEL je po mom misljenju poslije NACISTICKE SAD ...USA vodeca zemlja. Strani interes za nasih 3-4 miliona je isti da li si djetetu promijenio pempas...ali vodenicki kamen (zrvanj) mora da se okrece ...
Medical Emergency
North Rhine-Wesphalia: 0211-192 92
Poison Control
North Rhine-Westphalia: 0228-192 40

Nazovi jedan od ta dva broja sto prije, situacija je kriticna !!!
Locked