All about Dragan Čović

Post Reply
swanfilter

#3276 Re: All about Dragan Čović

Post by swanfilter »

Neka gospođi Zvoko neko kaze da tablete i alkohol nije dobro zajedno trositi. ..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3277 Re: All about Dragan Čović

Post by Truba »

tek sam ovo sad saslusao sasvim slucajno naime dosadno mi

veliki je problem što ljudi ne razumiju u čemu je problem
isto je i na forumu

to je ono što ja govorim kroz nekih zadnjih 10000-20000 postova
naravno nisu svi o tome ali neki od njih jesu

garantirano tvrdim više je Bosne bilo medju hrvatima 1996 nego danas
stojim iza toga
a za sve su krivi mediji gdje rade bosnjaci koji još nisu usaglasili je li žele bosnjacku nacionalnu državu, bosnu u konceptima avnoja/zavnobiha ili daytonsku bih te "građanske" opcije koje su napravile ovaj problem s predsjednistvom

u svemu ovome ameri imaju svoj interes i ocito je da svako gura svoj interes i opet ce sve puci na onima koji su najslabiji a to je hrvatski element

rekla je žena ako ste željeli ovu temu u studiju su trebali biti i drugi ljudi... ne znam ko je ona žena sem plakala ali tu je trebala biti i teritorijalna i nacionalna i vjerska zastupljenost pokrivena pa bi ti čovjek iz posavske mahale rekao što misli o federaciji bosni ftv kanalu i svemu ostalome

ne radi to zovko i čović što oni misle da je tako ispravno
nego što njihovi glasači s terena i sunarodnjaci to misle
a to je ono što ja govorim 66% konstitutivnih naroda ili nešto manje od 50% pučanstva bih ne žele ovakvu državu

znači mi se brinemo o frizuri a požar kat ispod
Truba

#3278 Re: All about Dragan Čović

Post by Truba »

edit: dodo je jednom rekao mi nećemo promijeniti zakone kako europa želi pa onda nekad da nas prime...mi ćemo promijeniti sve kako odgovara svima pred ulazak... parafraziram... i onda je naveo da srbe ne zanima dogovor hrvata i bosnjaka i da je njima u cilju to to to i to

čovjek je svjestan zajeba ako se sad nešto promijeni i ne udjemo u eu za nekih 20 godina a ta promjena ide na štetu srba

e isto misle hrvatski političari
ako se sad ne promijeni da imamo normalne i postene fer izbore 2030. za predsjednistvo opet imamo galvanizaciju i militarizaciju radikalnog dijela izbornog tijela i nigdje nismo prispjeli
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#3279 Re: All about Dragan Čović

Post by teskeredzic_22 »

Ovu temu je sjajno pratiti jer se nauče nove hrvatske riječi za rabiti u 2024 :thumbup: :thumbup: :thumbup:
JohnnyS

#3280 Re: All about Dragan Čović

Post by JohnnyS »

Nekima je svijet stao padom Berlinskog zida pa misle da sve treba biti konzervirano kao 1989., od jezika pa ma dalje
Jordan1961

#3281 Re: All about Dragan Čović

Post by Jordan1961 »

Truba wrote: 25/01/2024 15:40 tek sam ovo sad saslusao sasvim slucajno naime dosadno mi

isto je i na forumu

stojim iza toga
a za sve su krivi mediji gdje rade bosnjaci koji još nisu usaglasili je li žele bosnjacku nacionalnu državu, bosnu u konceptima avnoja/zavnobiha ili daytonsku bih te "građanske" opcije koje su napravile ovaj problem s predsjednistvom

u svemu ovome ameri imaju svoj interes i ocito je da svako gura svoj interes i opet ce sve puci na onima koji su najslabiji a to je hrvatski element

rekla je žena ako ste željeli ovu temu u studiju su trebali biti i drugi ljudi... ne znam ko je ona žena sem plakala ali tu je trebala biti i teritorijalna i nacionalna i vjerska zastupljenost pokrivena pa bi ti čovjek iz posavske mahale rekao što misli o federaciji bosni ftv kanalu i svemu ostalome

a to je ono što ja govorim 66% konstitutivnih naroda ili nešto manje od 50% pučanstva bih ne žele ovakvu državu

Kako li matematicar izracuna ove procente?! Kakvu drzavu zele gradjani BiH su rekli na referendumu 1992. Procitaj referendumsko pitanje.
Koliko je Bosne bilo medju Hrvatima 1992 kada su jednostrano proglasili HZ(R)HB i da li je za to kriv Komsic?
kakabanja213

#3282 Re: All about Dragan Čović

Post by kakabanja213 »

Jordan1961 wrote: 25/01/2024 16:37
Truba wrote: 25/01/2024 15:40 tek sam ovo sad saslusao sasvim slucajno naime dosadno mi

isto je i na forumu

stojim iza toga

Kako li matematicar izracuna ove procente?! Kakvu drzavu zele gradjani BiH su rekli na referendumu 1992. Procitaj referendumsko pitanje.
Koliko je Bosne bilo medju Hrvatima 1992 kada su jednostrano proglasili HZ(R)HB i da li je za to kriv Komsic?
1996 su karabinjeri utjerivali Bosnu lehitimnim Hrvatima.
problemnatravunu

#3283 Re: All about Dragan Čović

Post by problemnatravunu »

Image :lol:
Bossona

#3284 Re: All about Dragan Čović

Post by Bossona »

Jordan1961 wrote: 25/01/2024 16:37

isto je i na forumu

stojim iza toga

Greška u godini.
https://www.brotnjo.info/2023/11/18/18- ... ceg-bosna/
Podli Tuđmanovi i Bobanovi separatistički paradržavni zabijači noža u leđa Bosni su u vrijeme pada Vukovara 1991 godine proglasili paratvorevinu tzv. HZ(R)HB čak prije Karadžićevih SDS zločinačko genocidnih terorista koji su to uradili početkom 1992 godine. To je bila zahvalniza za učešče oko 25000 Bošnjaka u odbrani Hrvatske što je procentulano veći broj bio u odnosu na Hrvate shodno procentu Bošnjaka koliko ih je živjelo u Hrvatskoj tada, sa preko 1100 poginulih u odbrani što je oko četvrtine od ukupnog broja poginulih za odbranu Hrvatske. Tuđman i Boban su bili veće i podlije smeće od Miloševića i Karadžića jer su oni bili iskreniji i otvoreniji u svojim namjerama.

"To smirenje hrvatsko- srpskog trvenja se može ostvariti tako da se nacionalni ciljevi Srbije ostvare i da ona više nema razloga za ekspanziju, a ujedno bi se Hrvatsoj priključilo njezine krajeve, jer je sadašnji hrvatski perec neprirodan. Nestanak Bosne i Hercegovine, prema tome, najbolje je riješenje. U hrvatskom je interesu da se taj problem riješi na naravan način, na način kako je bila riješena Banovina. Pri tome bi mogao ostati dio "zemljice Bosne", gdje bi Muslimani imali većinu i ta bi država Bosna mogla biti tampon između Hrvatske i Srbije. Time bi ujedno nestala i kolonijalna tvorevina Bosna i Hercegovina" - Franjo Tuđman, Slobodna Dalmacija 31. prosinac 1991, str.3-4.

Image
https://savjest.com/mobile/intervjui/in ... oSqI2ngggo
BHCluster

#3285 Re: All about Dragan Čović

Post by BHCluster »

"U energetskom sektoru vidimo da lider HDZ-a Dragana Čović blokira Južnu interkonekciju, gasovod prirodnog gasa prema Hrvatskoj. On bi da zamijeni operatera sistema prenosa - etabliranu kompaniju u vlasništvu koja ima tehničku ekspertizu, resurse i projektnu dokumentaciju za izvedbu projekta - trenutno nepostojećom kompanijom koja bi bila pod njegovom kontrolom i za njegovu političku i finansijsku korist. To je cinizam, i protiv je javnog interesa" rekao je O'Brien.
Truba

#3286 Re: All about Dragan Čović

Post by Truba »

napadali su ga gore 2005 ko ne vjeruje neka potraži temu...prijetio zatvor... jos tenkovi bili upaljeni i na redi modu

tema
Covic "najjaci" politicar

22 Mar 2005, 16:08

ko je ono tada bio BUS predsjednik amerike a ko upravnik hercegovačke banke :lol:
ko su bili tada trećerazredni političari stranci koji su slani ovamo da se uče i prijete

gdje je sada pedi eš i njegova antihrvatska politika

itd itd
vaučer

#3287 Re: All about Dragan Čović

Post by vaučer »

Ma dajte molim vas. Toliko nerazumijevanja na ovoj temi. Kao prvo, Čovićeve nepostojeće ili jedva postojeće kompanije posluju uvijek odlično. Mnoge imaju jednog ili nijednog uposlenika i zgrću milione preko tetkovog rođaka i sličnih eksperata na poziciji vlasnika kompanije. Problem uglavnom nastane kad mu u šape padne stvarna kompanija. Te priče obično završe u suzama, hrvatskim suzama, čistim hrvatskim suzama. Ali dok Dragan upravlja nepostojećom kompanijom - to je najsigurnija situacija za sve. Alternativni prijedlog bi bio da kompaniju osnuje i financira privatno pa nek izađe na tender. Dragan voli tendere. Doduše samo ako ih kontrolira. Inače ih ne voli.
Truba

#3288 Re: All about Dragan Čović

Post by Truba »

to nije bitno

bitna je priča da će neko njega sada natjerati da promijeni stav

neće

osim ako sve nije dio igre da dobije nešto drugo ni za šta
DonieBrasco

#3289 Re: All about Dragan Čović

Post by DonieBrasco »

Pa nece moci ni po njegovom i kako on hoce ili nema BiH, to je navikao ali nece vise biti tako.

Samo prozvani nosioci eu puta i demkoracije, a u praksi skroz druga prica.
Truba

#3290 Re: All about Dragan Čović

Post by Truba »

Onda ce samo srbi i bosnjaci imati svoje gasne stanice a rusi ce odredjivati cijenu
Prisilit ga niko nece
Tako se ne moze s njim
swanfilter

#3291 Re: All about Dragan Čović

Post by swanfilter »

Previse si je on dao na znacaju.

Vrijeme je i njemu batinu pokazati ...
JohnnyS

#3292 Re: All about Dragan Čović

Post by JohnnyS »

Prođe nama život dok vrijeme njemu batinu pokaže
palermo

#3293 Re: All about Dragan Čović

Post by palermo »

Super. Odlicni govori O' Briena.

Ostaje jos samo jedan mali problem. I mi bi nesto trebali da uradimo. Znamo li sta i kako.
Jordan1961

#3294 Re: All about Dragan Čović

Post by Jordan1961 »

Najbolje od svega bi bilo da se sada pojave dokazi nestali iz spisa.
Skijaš

#3295 Re: All about Dragan Čović

Post by Skijaš »

palermo wrote: 02/02/2024 15:54 Super. Odlicni govori O' Briena.

Ostaje jos samo jedan mali problem. I mi bi nesto trebali da uradimo. Znamo li sta i kako.
Mozda Covic ima jos rodbinski povezanih likova kojima treba obezbjediti dozivotni mandat na budzetu, iznaci ce se vec nekakvo rjesenje.
swanfilter

#3296 Re: All about Dragan Čović

Post by swanfilter »

JohnnyS wrote: 02/02/2024 15:53 Prođe nama život dok vrijeme njemu batinu pokaže
Sjeo je i on na jednu stvar ovim zapadnjacima. Prodaje prozapadnu pricu i vrijednosti i kao takav se zalaze za ovu drzavu, a ovamo opstruira kao i Mile sve.

Za Milu se zna i to ne krije. Ovaj vec umislio da je pametniji od sviju ...
DonieBrasco

#3297 Re: All about Dragan Čović

Post by DonieBrasco »

Ima podrsku Zagreba i sto je jos vaznije EU, doveo Plenkovic u Sarajevo prvu zenu EU i onog holandđanina i vjerovatno su iza zatvorenih vrata rekli Trojci kako ce biti.

A amerikacni to ne podrzavaju sto je sad jasno.
JohnnyS

#3298 Re: All about Dragan Čović

Post by JohnnyS »

swanfilter wrote: 02/02/2024 16:06
JohnnyS wrote: 02/02/2024 15:53 Prođe nama život dok vrijeme njemu batinu pokaže
Sjeo je i on na jednu stvar ovim zapadnjacima. Prodaje prozapadnu pricu i vrijednosti i kao takav se zalaze za ovu drzavu, a ovamo opstruira kao i Mile sve.

Neka ga maknu onda više, sjeda im po kurcu što ja znam iz druge ruke ima nekih pet godina. Pa što nas pate više koji kurac.

Mi ga na forumu skontali da sere za europske priče, a Ameri i CIA da nisu. Moš mislit.
Truba

#3299 Re: All about Dragan Čović

Post by Truba »

Ljudi koji su rodjeni kad je on uklonjen iz predsjednistva i doveden ivo mito jovic sada su punoljetni
Skijaš

#3300 Re: All about Dragan Čović

Post by Skijaš »

JohnnyS wrote: 02/02/2024 16:11
swanfilter wrote: 02/02/2024 16:06

Neka ga maknu onda više, sjeda im po kurcu što ja znam iz druge ruke ima nekih pet godina. Pa što nas pate više koji kurac.
Amerikanci nece u to blato sve dok Covic u Sarajevu ima partnere koji ga predstavljaju kao konstruktivnog igraca sa kojim se moze. Donedavno je to bila SDA, danas je to Konakovic i tu nema puno prostora (a ni neke velike potrebe) da se Amerikanci mijesaju. Kada Covicevi ultimatumi postanu neprihvatljivi Sarajevu, naci ce se i nacin da ga se oslabi.
Post Reply