Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
alkalna_baterija

#3276 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by alkalna_baterija »

Nur_ wrote:
alkalna_baterija wrote:
eluna wrote:a gdje vam je taj frizerland??
na Dobrinji, Branilaca Dobrinje bb, nadam se da sam pomogla :)
Kad pođeš u frizerland obavezno ponesi fen da probaš da li ti difuzer može na fen, iako kažu da su im standardni difuzeri nisu baš za svaki fen. Pa na licu mjesta probaš, da ne hodaš i vraćaš ukoliko ne mogne.
lakše je linijarom izmjeriti, pa linijar ponijeti :lol: :lol: :lol:
Nur_

#3277 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Nur_ »

@alkalna_baterija,

ne može baš tako, jer difuzer treba da se uklopi na fen, neće pomoći ni mjerenje. Ja sam sebi išla da vidim davno duduše - i imali su, sreća ja se maksuz nakanila da odem i ponesem fen i nije mi mogao, iako su tad kao imali i neke dvije standardne veličine. Ne sjećam se tačno cijene, ali nisu skuplji od 15 KM.
alkalna_baterija

#3278 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by alkalna_baterija »

Nur_ wrote:@alkalna_baterija,

ne može baš tako, jer difuzer treba da se uklopi na fen, neće pomoći ni mjerenje. Ja sam sebi išla da vidim davno duduše - i imali su, sreća ja se maksuz nakanila da odem i ponesem fen i nije mi mogao, iako su tad kao imali i neke dvije standardne veličine. Ne sjećam se tačno cijene, ali nisu skuplji od 15 KM.
ja sam se malo šalila, naravno da ne može :D

ali sam zamislila sebe kako nosim svoj veliki fen i probam difuzore, jedan po jedan :lol:

prije ~5 godine sam kupila roventin fen, i unutra je došao i difuzor, pored onog standardnog nastavka, bio je nekih 40ak KM, malo skrenuh s teme, ali fen moram da pohvalim, još uvijek je zvijer :D
Nur_

#3279 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Nur_ »

alkalna_baterija wrote:
Nur_ wrote:@alkalna_baterija,

ja sam se malo šalila, naravno da ne može :D

ali sam zamislila sebe kako nosim svoj veliki fen i probam difuzore, jedan po jedan :lol:

prije ~5 godine sam kupila roventin fen, i unutra je došao i difuzor, pored onog standardnog nastavka, bio je nekih 40ak KM, malo skrenuh s teme, ali fen moram da pohvalim, još uvijek je zvijer :D
Nema frke :-D , shvatam. Takođe imam i ja kupljen fen uz koji je došao difuzer, međutim imam jedan putni (manji, Phillipsov) ali nije došao uz njega difuzer, pa htjedoh da i on ima difuzer jer često tako sušim kosu, međutim nije mi mogao.
PerverzMusharaf

#3281 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by PerverzMusharaf »

plain vanilla wrote:'vako

vec duze vrijeme razmisljam da se ofarbam u neku smedju boju...pa me zanima koliko bi se cesto morala farbati jer perem kosu svaki 2-3 dan :cry:

i ne znam ni kako bi mi stojalo, vec godinama sam plavusa
2,3 dan??

e svašta, da neko prizna da prljav okolo hoda...
MagyA

#3282 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by MagyA »

Molim vas, djevojke, hitno mi treba odgovor na jedno pitanje.... :(
Inace sam svjetlo plava i danas mi sine da bih mogla da se ofarbam u malo tamniju nijansu, misleci, iz nekog razloga, da ce mi super stajati,.... Medjutim, prevarila sam se i nimalo mi se ne svidja :(. E sad,...moje pitanje glasi, da li cu puno ostetiti kosu ako se vec pri sljedecem pranju kose budem opet ofarbala u svoju svjetlo plavu?
Mariella

#3283 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mariella »

Mislim da se slobodno mozes ofarbati, ali ako neces da ostetis kosu mislim da je najbolje da ipak sacekas 2-3 pranja da ti se boja ispere.

Jer s obzirom da ti je ispod plava boja, to ce brzo posvijetliti, pa onda mozda ne bude tako lose :)
MagyA

#3284 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by MagyA »

Mariella wrote:Mislim da se slobodno mozes ofarbati, ali ako neces da ostetis kosu mislim da je najbolje da ipak sacekas 2-3 pranja da ti se boja ispere.

Jer s obzirom da ti je ispod plava boja, to ce brzo posvijetliti, pa onda mozda ne bude tako lose :)
Da, mozda bih ipak trebala malo da sacekam, a dat cu sansu i ovoj boji, pa mi mozda nece biti ovoliko odbojna kao sada... Sacekat cu jutro, pa cu vijeti sta mi je ciniti.... Hvala puno na savjetu :)
Mariella

#3285 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mariella »

Ja sam isto nedavno iz plave presla u tamniju (bilo je planirano svijetlo smedju) a nekako otislo na tamno smedjo-crvenu :D Ali sto se vise ispira, to je ljepsa, i dosta je posvijetlila, zato ti kazem, najbolje je da sacekas bar 2-3 pranja, sigurna sam da ce ti biti dosta svijetlije :)
zamzija

#3286 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by zamzija »

MagyA wrote:
Mariella wrote:Mislim da se slobodno mozes ofarbati, ali ako neces da ostetis kosu mislim da je najbolje da ipak sacekas 2-3 pranja da ti se boja ispere.

Da, mozda bih ipak trebala malo da sacekam, a dat cu sansu i ovoj boji, pa mi mozda nece biti ovoliko odbojna kao sada... Sacekat cu jutro, pa cu vijeti sta mi je ciniti.... Hvala puno na savjetu :)
A pokušaj prilikom tih pranja da ispireš kosu kamilicom, ono veći koncentrat kamilice u vodu, ona plavi kosu. Preporučila bih ti i limun, ali moraš biti oprezna s njim, on isušuje kosu...pa moraš dodatno tretirati pakunzima i maskama
MagyA

#3287 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by MagyA »

zamzija wrote:
MagyA wrote:

A pokušaj prilikom tih pranja da ispireš kosu kamilicom, ono veći koncentrat kamilice u vodu, ona plavi kosu. Preporučila bih ti i limun, ali moraš biti oprezna s njim, on isušuje kosu...pa moraš dodatno tretirati pakunzima i maskama
I meni je umjesto malo tamnije plave, u stvari ispala smedjkasto-siva (iako nisam imala pramenove) :roll:. Doslo jutro, a i dalje mi se nimalo ne svidja... Ne znam koliko cu jos izdrzati, ali cu nastojati da bar jos jednom operem kosu , pa da se onda prefarbam... :cry:
wildflower

#3288 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by wildflower »

Ja sam imala istu situaciju (sa nekom Garnier pepeljasto plavom koja je ispala potpuno smeđa), ali zbog toga što je kosa blajhana dlaka puno slabije zadržava boju, i nakon 5-6 pranja sam bila ponovo opet plava.
Tako da je moja preporuka strpljenje, ipak se isplati zadržati kosu malo zdravijom.
Mariella

#3289 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mariella »

wildflower wrote:Ja sam imala istu situaciju (sa nekom Garnier pepeljasto plavom koja je ispala potpuno smeđa), ali zbog toga što je kosa blajhana dlaka puno slabije zadržava boju, i nakon 5-6 pranja sam bila ponovo opet plava.
Tako da je moja preporuka strpljenje, ipak se isplati zadržati kosu malo zdravijom.
Upravo to! :thumbup:
Kad je ispod plavo, vrlo brzo se opet vrati na to :)
zamzija

#3290 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by zamzija »

Mariella wrote:
wildflower wrote:Ja sam imala istu situaciju (sa nekom Garnier pepeljasto plavom koja je ispala potpuno smeđa), ali zbog toga što je kosa blajhana dlaka puno slabije zadržava boju, i nakon 5-6 pranja sam bila ponovo opet plava.
Baš tako! Uostalom, može se umjesto farbe staviti prelijev - koji se drži na kosi bukvalno 5, 6 min - to je mješavine farbe i vode :)
muhanata

#3291 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by muhanata »

zamzija wrote:
Mariella wrote:
Baš tako! Uostalom, može se umjesto farbe staviti prelijev - koji se drži na kosi bukvalno 5, 6 min - to je mješavine farbe i vode :)
Koji? :D Ja sam bila plava, dugo. I onda ti meni nešto prahne i odem frizeru i ofarba me u smeđu, tamniju nego sam mislila, ali mi se dopalo.
Nakon izvjesnog vremena, pranja i ostalog, počela je da spada farba, a moja kosa da baca na zeleno :D I pokušala sam ja sa nekom syoss farbom ofarbati, bude sve ok kad je ofarbana, ali čim se ispere bude neka luda boja. I premunta me drugarica :lol: da se ofarbam nekim kolor šamponom Still srebrena badem plava i samo mi izrastak (moja boja je svijetlo smeđa) primi boju i to neka divna smeđa, ostalo vidi se kao da sam je osvježila, ali i dalje ima neku čudnu smeđezelenu boju.

Eh sad, ja bih voljela da mi je cijela kosa kao izrastak, znam da ovo dole teško da će primiti, pa jel' pametno da uzmem taj neki preljev ili da odem da mi izvuče neko pramenove, da to ujednači?
zamzija

#3292 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by zamzija »

muhanata wrote:
zamzija wrote: Baš tako! Uostalom, može se umjesto farbe staviti prelijev - koji se drži na kosi bukvalno 5, 6 min - to je mješavine farbe i vode :)
Koji? :D Ja sam bila plava, dugo. I onda ti meni nešto prahne i odem frizeru i ofarba me u smeđu, tamniju nego sam mislila, ali mi se dopalo.
Nakon izvjesnog vremena, pranja i ostalog, počela je da spada farba, a moja kosa da baca na zeleno :D I pokušala sam ja sa nekom syoss farbom ofarbati, bude sve ok kad je ofarbana, ali čim se ispere bude neka luda boja. I premunta me drugarica :lol: da se ofarbam nekim kolor šamponom Still srebrena badem plava i samo mi izrastak (moja boja je svijetlo smeđa) primi boju i to neka divna smeđa, ostalo vidi se kao da sam je osvježila, ali i dalje ima neku čudnu smeđezelenu boju.

Eh sad, ja bih voljela da mi je cijela kosa kao izrastak, znam da ovo dole teško da će primiti, pa jel' pametno da uzmem taj neki preljev ili da odem da mi izvuče neko pramenove, da to ujednači?
Ja imam plavu kosu, tj plave pramenove i kad mi izraste izrastak ( otprilike 2 - 2, 5 cm ) da ne bi često stavljala pramenove - odem frizeru i za 20 -30 maraka mi stavi plavi preljev...koji ustvari izjednačava taj izrastak sa donjim dijelom kose.
To ti je ustvari dio šampona, dio farba dio voda - i umasira se u tjeme, ostavi bukvalno 5 - 6 minuta i ispere. Ali ide na masnu kosu....
Ako ti je dakle donji dio kose svjetliji tj plavi, a taj izrastak čudne boje ili drugačiji od donjeg dijela moj je savjet da NIŠTA SAMA ne radiš nego da odeš kod profesionalaca da ti preporuče šta ti je bolje da li samo preljev ili da uradiš pramenove...

Ali ja svoje pramenove stavljam svakih 3,5 - 4 mjeseca jer ne želim da uništavam kosu, i onda uradim cijeli paket - pramenovi + šišanje + maska za kosu :) ako često stavljaš farbe za kosu, uništiće ti vrhove....
muhanata

#3293 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by muhanata »

Ma ok joj je kvalitet, kad bih ti rekla da sam se farbala svakih dva mjeseca ( jer mi slabo raste kosa ) a redovno koristim maske, zaštitu za vrhove i pakunge. Samo želim da je izjednačena. Ispade da više problema imam sa smeđom, nego što sam ikad sa plavom imala :-)
Nekatamo

#3294 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Nekatamo »

Postoji li iko ko je radio keratinsku nadogradnju od cega moze uzasno da svrbi tjeme glave,uradjeno prije 20 dana.
Nisrin

#3295 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Nisrin »

Gdje kupiti hair donut bun, da ne pravim od carapa??? :D
Digla_da_kreci

#3296 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Digla_da_kreci »

Nisrin wrote:Gdje kupiti hair donut bun, da ne pravim od carapa??? :D
Ja kupila na ebayu za 0.99 centi :D
amiliana

#3297 Zna li neko ....???

Post by amiliana »

Da li frizerski salon KS u Importanne centru radi nadogradnju kose i koliko ona kosta i da mozda isti taj salon radi nadogradnju i u Mercatoru u Lozionickoj ???? :)
mali_balon

#3298 Re: Zna li neko ....???

Post by mali_balon »

amiliana wrote:Da li frizerski salon KS u Importanne centru radi nadogradnju kose i koliko ona kosta i da mozda isti taj salon radi nadogradnju i u Mercatoru u Lozionickoj ???? :)
Radi
amiliana

#3299 Re: Zna li neko ....???

Post by amiliana »

Ja bih obavila to u Mercatoru jer mi je blizu necu puno smo malo prednje da mi nadogradi samo me zanima kolika je cijena?? ujedno hvala ;-)
mali_balon

#3300 Re: Zna li neko ....???

Post by mali_balon »

Ali ova cura sto to najbojle radi je u Importaneu pa je tamo 30KM a mozes u merkatoru za 25 ali ne znam kako ce tu to ucenice uraditi.
Post Reply