direstraits0078 wrote:Svakih 6 godina ili 160.000 km. Cijena oko 350 KM.
samo 350 KM ??? par ljudi mi rece 400-500 cak...ihhh super...jel pametno i mali servis odmah uraditi ????
Moderators: _BataZiv_0809, anex
direstraits0078 wrote:Svakih 6 godina ili 160.000 km. Cijena oko 350 KM.
direstraits0078 wrote:Mali servis nema veze sa zamjenom zupcastog remena, ako mislis na zamjenu ulja. To radis kad prodje 10-15 tkm, ili svake godine, zavisno od uslova u kojima se vozis.
Te cifre koje si dobio su vjerovatno iz razloga sto je Modus veoma nezgodan za raditi, nema previse prostora, sve je zavuceno. Ili su ti dali cijenu pa sta bude. Jer set zupcastog je nekih 120 KM maksimalno, set kanalnog isto tako (ako mijenjas natezac, bez natezaca puno manje), pumpa za vodu je oko 60 Km, i mehanicaru uzme 2 sata posla. Naravno, u ovlastenom servisu to kosta vise, mnogo vise, a rade s istim dijelovima.
Provjeri ležaj na rolnici natezača. Može se i ta rolnica sama mijenjati. 2 sata je ok za zamjenu rutiniranom majstoru s odgovarajućim alatom.taureg71 wrote:direstraits0078 wrote:Mali servis nema veze sa zamjenom zupcastog remena, ako mislis na zamjenu ulja. To radis kad prodje 10-15 tkm, ili svake godine, zavisno od uslova u kojima se vozis.
Te cifre koje si dobio su vjerovatno iz razloga sto je Modus veoma nezgodan za raditi, nema previse prostora, sve je zavuceno. Ili su ti dali cijenu pa sta bude. Jer set zupcastog je nekih 120 KM maksimalno, set kanalnog isto tako (ako mijenjas natezac, bez natezaca puno manje), pumpa za vodu je oko 60 Km, i mehanicaru uzme 2 sata posla. Naravno, u ovlastenom servisu to kosta vise, mnogo vise, a rade s istim dijelovima.
aha, puno hvala, mali mi je ovih dana svakako, prosla 1 god od proslog..pa ovo je ponuda od neovlastenog,ali su jako poznati i odlicni, bas imaju posla i posla i jedno 4 dizalice tj gomilu majstora..dobro iskustvo imam snjima..ali pitacu jos jednog "garaznog" majstora za cijenu koji je i 1. put to radio na modusu...a kako cu znati da li treba natezac taj da se mijenja ??? dakle veliki servis oko 2 sata posla ???
To je to kako si opisao.Warashii wrote:Nejasno mi je nekoliko stvari. Ta lampica koju spominjes? Check Injection? Ili nesto trece?
To da ne mozes preko 40 mi je isto neobicno, osim ako mislis u drugoj brzini jer ne dozvoljava vise od 3000 obrtaja kada baci u safe mod i mislim da moze nekih 120-130km/h u tom slucaju.
Nedavno se meni desilo, ociscen EGR i izduvna grana sada za sad problema nema nakon nekih 700-800km sto bi trebalo znaciti da je problem bio do tog zaprljanja.
A kako god EGR je najvjerovatniji slucaj i kod tebe.
Koje auto i koliko KW ??F&N wrote:To je to kako si opisao.Warashii wrote:Nejasno mi je nekoliko stvari. Ta lampica koju spominjes? Check Injection? Ili nesto trece?
To da ne mozes preko 40 mi je isto neobicno, osim ako mislis u drugoj brzini jer ne dozvoljava vise od 3000 obrtaja kada baci u safe mod i mislim da moze nekih 120-130km/h u tom slucaju.
Nedavno se meni desilo, ociscen EGR i izduvna grana sada za sad problema nema nakon nekih 700-800km sto bi trebalo znaciti da je problem bio do tog zaprljanja.
Eh sad jedno drugpo pitanje, gdje su vam radili to ciscenej EGR-a. Meni Edvin (Edas servis na Stupu) nije htio da radi, prica je kao "puno je to njemu posla a kao ja to mogu propuhati sam na autoputu). A iskreno ne daje mi se auto svakom u ruke pa ako imate nekog da mi preporucite ko je voljan to uraditi valjalo bi mi.
Hvala puno
Scenic 1.9 dci 120 KSshlauf wrote:Koje auto i koliko KW ??F&N wrote:To je to kako si opisao.Warashii wrote:Nejasno mi je nekoliko stvari. Ta lampica koju spominjes? Check Injection? Ili nesto trece?
Eh sad jedno drugpo pitanje, gdje su vam radili to ciscenej EGR-a. Meni Edvin (Edas servis na Stupu) nije htio da radi, prica je kao "puno je to njemu posla a kao ja to mogu propuhati sam na autoputu). A iskreno ne daje mi se auto svakom u ruke pa ako imate nekog da mi preporucite ko je voljan to uraditi valjalo bi mi.
Hvala puno
Da li to znaci ako se recimo treba promjeniti da se isti ne moze ni u kojoj varijanti odvrnuti i staviti novi?shlauf wrote:Da bi taj EGR izvadio (ako možeš) moraš sve plastike i brisače da skineš da bi ti bio na dohvat ruke. Ako bude zapekao, a vadi se posebnim alatom gdje se okreće EGR i postepeno izvlači, onda je džaba posao ako se ne može okrenuti i izvaditi da bi se očistio.
Kod njega je uvijek gužva i pretpostavljam da nikoga od zaposlenih nije imao slobodnog da to uradi. Nije da ga pravdam ali to je činjenica.F&N wrote:Da li to znaci ako se recimo treba promjeniti da se isti ne moze ni u kojoj varijanti odvrnuti i staviti novi?shlauf wrote:Da bi taj EGR izvadio (ako možeš) moraš sve plastike i brisače da skineš da bi ti bio na dohvat ruke. Ako bude zapekao, a vadi se posebnim alatom gdje se okreće EGR i postepeno izvlači, onda je džaba posao ako se ne može okrenuti i izvaditi da bi se očistio.
Btw kakve veze ima sto se toliko mora raditi valjda se zato plate "ruke".
Ima veze jer tebi bude velika cifra za platiti, a radi se samo o običnom čišćenju EGR-a. Uzme puno vremena, a ne može se adekvatno naplatiti.F&N wrote:Da li to znaci ako se recimo treba promjeniti da se isti ne moze ni u kojoj varijanti odvrnuti i staviti novi?shlauf wrote:Da bi taj EGR izvadio (ako možeš) moraš sve plastike i brisače da skineš da bi ti bio na dohvat ruke. Ako bude zapekao, a vadi se posebnim alatom gdje se okreće EGR i postepeno izvlači, onda je džaba posao ako se ne može okrenuti i izvaditi da bi se očistio.
Imas dobar, 50 m od skretanja za osijek, na desnoj strani, stari put prema blazuju.Black swan wrote:dje ima dobrih otpada za francuska vozila
Megan2 ili Scenic2 i koja vrata ???Black swan wrote:poslije pravoslavne crkve?
bio sam tamo treba mi elektrika za podizac stakla treba im uskoro stici
To je taj.Black swan wrote:poslije pravoslavne crkve?
bio sam tamo treba mi elektrika za podizac stakla treba im uskoro stici
Prvo čišćenje čeličnom četkom a onda slijedi praanje u nafti i ispuhivanje zrakom, šlajfanje šešira obostrano sa brusnim papirom pa tek slijedi vraćanje na mjesto.direstraits0078 wrote:Ima veze jer tebi bude velika cifra za platiti, a radi se samo o običnom čišćenju EGR-a. Uzme puno vremena, a ne može se adekvatno naplatiti.F&N wrote:Da li to znaci ako se recimo treba promjeniti da se isti ne moze ni u kojoj varijanti odvrnuti i staviti novi?shlauf wrote:Da bi taj EGR izvadio (ako možeš) moraš sve plastike i brisače da skineš da bi ti bio na dohvat ruke. Ako bude zapekao, a vadi se posebnim alatom gdje se okreće EGR i postepeno izvlači, onda je džaba posao ako se ne može okrenuti i izvaditi da bi se očistio.