Ah , trebao sam procitati do kraja.-LIBERO- wrote:Nista od toga se nece desiti,il' mislis da se nece desiti samo neki dijelovi tog "predskazanja".jeza u ledja wrote:Ovo nema sanse da se desi.kobe_sa wrote:Netreba da se zamajate:
Dedzal sa sjedistim u Izraelu sa svojom vojskom USA ce napasti Iran i osvojet ce ga kao sto su i Irak , Afganistan, Libiju i sl. Za ovo je sve postojao master plan jos u 80'tim godinama.
Ali onda kada se to desi onda treba da se svi zabrinemo , jer to je onda jedan od tzadnjih predznaka dolaska Mehdija , a za njim i Isa, a.s. , onda tek slijedi KONACAN OBRACUN.
Prema svemu sudeci sve se brzo odvija , mene strah , a vas ?
Ne zanosite se.
IRAN
- jeza u ledja
#3276 Re: IRAN
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3278 Re: IRAN
mislim da je puštanje u postrojenja najveća greškavivaldi wrote:Nece ga ni osvajati jer je ogromna i mnogobrojna zemlja. Bilo bi vjerovatno onako kako je simpozijum napisao - masovni zracni udar (sasvim sigurno do sada nevidjen) dok ne razjebu ne svo sto je na zemlji, a onda bi poceli razvaljivati postepeno i ono sto ih zanima pod zemljom.psydelija wrote:ps. bez panike, mogu da napadnu, ali ne i da osvoje... iran nije irak, a jos manje libija ili saudija.
Iran bi u tom slucaju sigurno najskuplje prodao kozu, ali od ovakve sile spasa nema. Ako Ahmed skonta da ce ga 100% napasti najbolje mu da je da ih pusti u bilo koje postrojenje, jer bi to bilo jedina ispravna odluka. Ako udje u rat to bi bila katastrofa za iranski narod.
kad se dokaže da nema bombi koje ne bi smjele biti tamo onda tek kreće napad...
sve dok postoji sumnja za neko oružje za masovno uništenje napada neće biti
stoji da bi iran najskuplje prodao kožu
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#3279 Re: IRAN
nidje veze.Black swan wrote:mislim da je puštanje u postrojenja najveća greškavivaldi wrote:Nece ga ni osvajati jer je ogromna i mnogobrojna zemlja. Bilo bi vjerovatno onako kako je simpozijum napisao - masovni zracni udar (sasvim sigurno do sada nevidjen) dok ne razjebu ne svo sto je na zemlji, a onda bi poceli razvaljivati postepeno i ono sto ih zanima pod zemljom.psydelija wrote:ps. bez panike, mogu da napadnu, ali ne i da osvoje... iran nije irak, a jos manje libija ili saudija.
Iran bi u tom slucaju sigurno najskuplje prodao kozu, ali od ovakve sile spasa nema. Ako Ahmed skonta da ce ga 100% napasti najbolje mu da je da ih pusti u bilo koje postrojenje, jer bi to bilo jedina ispravna odluka. Ako udje u rat to bi bila katastrofa za iranski narod.
kad se dokaže da nema bombi koje ne bi smjele biti tamo onda tek kreće napad...
sve dok postoji sumnja za neko oružje za masovno uništenje napada neće biti
stoji da bi iran najskuplje prodao kožu
vi stvarno mislite da je to sve zbog "famoznih bombi"? jel?
kao da bi kad bi se dokazalo da Iran nema nuklernih bombi,ili ne pokušava da ih napravi, sve to stalo.
Iran je tu mnogo veći igrač od nekih navodnih bombi. Cijeli taj region je podijeljen na Saudija - Iran.
-
Hodidid
#3280 Re: IRAN
Imao sam tokom godina priliku upoznati dosta iranaca perzijskog porijekla i ono sto znam o njima je da imaju jako visoko misljenje o sebi sto ima donekle historijsku i kulturolosku podlogu. Izuzetno su obrazovani i ambiciozni. S druge strane pate od kojekakvih kompleksa. Dosta ih iskompleksirano time sto su muslimani a i oportunisti su sto ih cini extra pogodnom grupacijom za konvertite. Promjeniti vjeru i ime im je ko popiti kafu. Vrlo cesto gledaju da se utope u sredinu u kojoj su i spremni su na kojekakve ustupke ako to pretpostavlja njihov lican uspjeh.
Imaju stila za oblacenje i imaju aristokratski gard. Arape ne mogu smisliti ni nacrtane sto donekle razumijem. Iranci su za arape drugi svijet.
Ono sto mi smeta kod njih je ta iskomplekisiranost u odnosu na zapad, odbojnost prema arapima i aroganciju prema ostalima.
Skidam kapu za ambiciju, intelekt i kulturu.
Imaju stila za oblacenje i imaju aristokratski gard. Arape ne mogu smisliti ni nacrtane sto donekle razumijem. Iranci su za arape drugi svijet.
Ono sto mi smeta kod njih je ta iskomplekisiranost u odnosu na zapad, odbojnost prema arapima i aroganciju prema ostalima.
- daisy80
#3281 Re: IRAN
u svom nabrajanju ne zaboravite tehnologiju....vojna tehnologija koju posjeduje Iran je ruskog tipa kakvu je imao Irak , Libija i prije Srbija....što samo po sebi znači zastrarjelo i prevaziđeno, čak i ako su, ipak malo tehnološki napredniji iranci uspjeli šta od toga modernizovati.
Sadamov najveći domet (u opasnom odgovoru na agresiju) je bilo onih par skudova što su uspjeli probiti antiraketni štit i pogoditi Izrael. Slobin najveći domet jedan oboren avion
koji je btw pao (sad se ne sjećam) zbog nekog tehničkog kvara ili ga je zakačila nasumična baražna vatra. Gadafi nikakvog uspjeha
Sadamov najveći domet (u opasnom odgovoru na agresiju) je bilo onih par skudova što su uspjeli probiti antiraketni štit i pogoditi Izrael. Slobin najveći domet jedan oboren avion
- madner
#3282 Re: IRAN
Pazi, Iracani su u prvom ratu oborili 50-60 aviona i jos 20ak je imalo udese. Da je Slobo bombardovan 1980 PVO bi bila ista, ali bi gubici bili znatno veci.
Dakle problem svih tih ljudi jeste sto je PVO jako skupa i ako nemas zadnji krik nemas (gotovo) nista. Izrealci su 1967 radili sto su htjeli, da bi 1973 imali ogromne gubitke jer su naletili na novi sistem koji nisu znali.
Dakle Iran bi prosao kao i Slobo.
Dakle problem svih tih ljudi jeste sto je PVO jako skupa i ako nemas zadnji krik nemas (gotovo) nista. Izrealci su 1967 radili sto su htjeli, da bi 1973 imali ogromne gubitke jer su naletili na novi sistem koji nisu znali.
-
scimitar19
#3283 Re: IRAN
Hodidid wrote:Imao sam tokom godina priliku upoznati dosta iranaca perzijskog porijekla i ono sto znam o njima je da imaju jako visoko misljenje o sebi sto ima donekle historijsku i kulturolosku podlogu. Izuzetno su obrazovani i ambiciozni. S druge strane pate od kojekakvih kompleksa. Dosta ih iskompleksirano time sto su muslimani a i oportunisti su sto ih cini extra pogodnom grupacijom za konvertite. Promjeniti vjeru i ime im je ko popiti kafu. Vrlo cesto gledaju da se utope u sredinu u kojoj su i spremni su na kojekakve ustupke ako to pretpostavlja njihov lican uspjeh.
ovo uvelicano, nemoj smetnuti sa uma da postoji jedna dosta interesantna vjerska doktrina KETMAN se zove ili tako nesto. u principu siijama, mada ih ja tako ne volim zvati, daje puno pravo infiltracije i prikrivanja kada se nadu u stranom tkivu ili drustvu ili drugim rijecima vjerska agentura... Bog ce oprostiti sve ono sto budes radio ili govorio za rad cuvanja i odbrane ideologije pa makar se to i kosilo sa serijatom sto je pomalo oportunisticki kako ti ono rece
- 5okraka
#3284 Re: IRAN
daisy80 wrote:u svom nabrajanju ne zaboravite tehnologiju....vojna tehnologija koju posjeduje Iran je ruskog tipa kakvu je imao Irak , Libija i prije Srbija....što samo po sebi znači zastrarjelo i prevaziđeno, čak i ako su, ipak malo tehnološki napredniji iranci uspjeli šta od toga modernizovati.
Sadamov najveći domet (u opasnom odgovoru na agresiju) je bilo onih par skudova što su uspjeli probiti antiraketni štit i pogoditi Izrael. Slobin najveći domet jedan oboren avionkoji je btw pao (sad se ne sjećam) zbog nekog tehničkog kvara ili ga je zakačila nasumična baražna vatra. Gadafi nikakvog uspjeha
Kod americke vojske koji god avion, ili helikopter padne je zbog KVARA !
Isto tako imaju kao najspremniju vojnu silu na svijetu, a svaki drugi ubijen od ''friendly fire'', sto znaci upucan od svog suborca.
Sta ono jos majke ti ? Eh da, ma sve je to bagra koja je trebala zavrsiti u zatvoru ili klinci od 18-20 godina koji ne mogu nista da urade sa svojim zivotom,pa im ostane jedino da idu u vojsku.
- daisy80
#3285 Re: IRAN
možemo se "naprđivati oko sitnica" ali ostaje činjenica da u slučajevima "Slobo-1999", Sadam-2000 i 2003" i Gadafi-2011" možemo pronaći zajednički imenitelj, a to je da su svi puno galamili i svi lahko prdnuli.
-
Hodidid
#3286 Re: IRAN
A sad vezano za temu. Iran nije diktatura ali jeste teokratija sto nije plaho pozitivniji oblik drustvenog uredjenja.
Da u Iranu ne postoji monolitna podrska sistemu mogli smo se uvjeriti i nedavnim masovnim protestima u Teheranu i nekim drugim gradovima Irana.
Jedan dobar videozapis koji ilustrira kako jedan dobar broj iranaca vidi stvari:
http://www.youtube.com/watch?v=j03P9AUZ ... re=related
Dade bog da imamo internet i youtube. Nista se danas ne moze vise prikriti kao sto se moglo nekad i dobro je da je tako.
Sistem se nece moci vjecno odrzavati na strahu od vanjske opasnosti, na strahu od cionista mrskog Izraela i njegovih pomagaca u Americi. Ukoliko se ne dese korjenite drustvene promjene u Iranu srusice sistem sami iranci.
Da u Iranu ne postoji monolitna podrska sistemu mogli smo se uvjeriti i nedavnim masovnim protestima u Teheranu i nekim drugim gradovima Irana.
Jedan dobar videozapis koji ilustrira kako jedan dobar broj iranaca vidi stvari:
Dade bog da imamo internet i youtube. Nista se danas ne moze vise prikriti kao sto se moglo nekad i dobro je da je tako.
Sistem se nece moci vjecno odrzavati na strahu od vanjske opasnosti, na strahu od cionista mrskog Izraela i njegovih pomagaca u Americi. Ukoliko se ne dese korjenite drustvene promjene u Iranu srusice sistem sami iranci.
-
severin
#3287 Re: IRAN
Hodidid wrote:A sad vezano za temu. Iran nije diktatura ali jeste teokratija sto nije plaho pozitivniji oblik drustvenog uredjenja.
to si mozda mogao pricati dok nije izbilo ono u americi sto su poceli sa okupacijom wall streeta pa smo vidjeli kako su zavrsili one protestanti na wall streetu i oklandu znaci nista bolje nego ti demostranti koji si link postavio u iranu
a to se desilo u "uredjenoj demokratskoj americi" ta demokratija o kojoj pricas ne postoji to je obmana jer da postoji nebi se sranja desavala koja se desavaju sirom svijeta
evo jos jedan primjer
State Department saopćio je u ponedjeljak navečer da su SAD obustavile finansiranje Organizacije za obrazovanje, nauku i kulturu UN-a (UNESCO) zbog prijema Palestine u punopravno članstvo te organizacije.
UNESCO je specijalizirana organizacija u sistemu Ujedinjenih naroda, utemeljena 1945. godine. Glavni cilj je doprinos miru i sigurnosti promovirajući saradnju među narodima na područjima obrazovanja, nauke i kulture u cilju unapređenja općeg poštovanja pravde, vladavine zakona, ljudskih prava i temeljnih sloboda.
jel ovo bilo sad demokratski potez od strane USA
i onade nesto ocekuju od iranaca bas smjeno
-
Hodidid
#3288 Re: IRAN
Ista stvar vrijedi i za Ameriku ali to i dalje ne znaci da je sve divno i krasno i bajno u Iranu kao i da stoje svi ko jedan iza Ahamdinedzada.
Kuzis stari moj. To su ublehe za polupismene.
-
severin
#3289 Re: IRAN
Hodidid wrote:Ista stvar vrijedi i za Ameriku ali to i dalje ne znaci da je sve divno i krasno i bajno u Iranu kao i da stoje svi ko jedan iza Ahamdinedzada.
-
severin
#3290 Re: IRAN
samo sto slobo nije imao nuklernu bombicu a iran je imamadner wrote:Pazi, Iracani su u prvom ratu oborili 50-60 aviona i jos 20ak je imalo udese. Da je Slobo bombardovan 1980 PVO bi bila ista, ali bi gubici bili znatno veci.
- 5okraka
#3291 Re: IRAN
Demokratski i slobodni svijet bas odlucio da ''oslobodi'' iranski narod od gospodina Ahmedinedzada, i da im uvede mir i slobodu.
E sad ce bas svasta da bude, ovo zaista nije trebalo !
http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus ... /111103054
- jeza u ledja
#3292 Re: IRAN
O cemu ti pricas?5okraka wrote:Demokratski i slobodni svijet bas odlucio da ''oslobodi'' iranski narod od gospodina Ahmedinedzada, i da im uvede mir i slobodu.![]()
Nije mi jasno kakve veze clanak ima sa tvojom recenicom? Koji demokratski i slobodni svijet? Ko je rekao da se odlucio napasti Iran?
Sad ce svasta da bude, ovo zaista nije trebalo???? WTF??
- 5okraka
#3293 Re: IRAN
I Bush je vec imao trupe u Iraku, pa je tek tada objavio rat ! Oni su znaci vec bili usli u Irak, ne kazem da ce ovo biti kopneni rat ali....
U raznim medijima je tema kako Netanjahu radi intezivno na tome da dobije podrsku za napad na Iran. Sto znaci da je taj dan veoma blizu
!
Clanak sa SAX-a nema toliko veze, ali nisam zelio postavljati sa nekih drugih portala tako da...
U raznim medijima je tema kako Netanjahu radi intezivno na tome da dobije podrsku za napad na Iran. Sto znaci da je taj dan veoma blizu
Clanak sa SAX-a nema toliko veze, ali nisam zelio postavljati sa nekih drugih portala tako da...
-
simpozijum delirijum
#3294 Re: IRAN
malo je poznato da je i u Izraelu takodjer pobuna naroda , slicno kao i u USA i Evropi i medju Arapima
mislim na obicnu raju , kojoj je dosta sranja od elite i ratova i korupcije i jada i nesigunosti
sve to navodi na zakljucak uz najnoviju frku oko Grcke koja zeli fakticki izaci iz EU , uz pocetak generalnih strajkova u USA i vecih nemira , da je u doba krize , nasim gospodarima je ostala zadnja solucija da odrze vlast ;
veliki rat !
a rat sa Iranom , na prvome mjestu sta to Iran radi bilo kome da zasluzuje da ga bilo ko napadne ?
rat sa Iranom bi znacio masovnu klanicu u regionu ( malo bi i zivih Americkih vojnika i NATO trupa ostalo i u Iraku i Afganistanu pogotovo Afganistan kada bi Pakistanci i Rusija zaustavili sve konvoje i zracne transporte za evakuaciju trupa , mislim da bi NATO i Americkih vojnika ginulo oko hiljadu dnevno !!, poput invazije na Normandiju )
i to je III svjetski rat
Iran ima 75 miliona ljudi i planinsko brdovit reljef sa ukopanim vojnim instalacijama i vrlo tehnoloski ispred svih Arapa uz podrsku iz sjene Rusije i Kine , ne zbog ljubavi prema Irancima vec zbog svojih interesa
mozda vide svoju sansu da slome kicmu USA i NATO na primjeru Irana sa svim problemima koje i USA i EU sada imaju i u svome dvoristu
retorika Izraela je zaostrena jako trenutno , vrlo opasno ...
mislim na obicnu raju , kojoj je dosta sranja od elite i ratova i korupcije i jada i nesigunosti
sve to navodi na zakljucak uz najnoviju frku oko Grcke koja zeli fakticki izaci iz EU , uz pocetak generalnih strajkova u USA i vecih nemira , da je u doba krize , nasim gospodarima je ostala zadnja solucija da odrze vlast ;
veliki rat !
a rat sa Iranom , na prvome mjestu sta to Iran radi bilo kome da zasluzuje da ga bilo ko napadne ?
rat sa Iranom bi znacio masovnu klanicu u regionu ( malo bi i zivih Americkih vojnika i NATO trupa ostalo i u Iraku i Afganistanu pogotovo Afganistan kada bi Pakistanci i Rusija zaustavili sve konvoje i zracne transporte za evakuaciju trupa , mislim da bi NATO i Americkih vojnika ginulo oko hiljadu dnevno !!, poput invazije na Normandiju )
i to je III svjetski rat
Iran ima 75 miliona ljudi i planinsko brdovit reljef sa ukopanim vojnim instalacijama i vrlo tehnoloski ispred svih Arapa uz podrsku iz sjene Rusije i Kine , ne zbog ljubavi prema Irancima vec zbog svojih interesa
mozda vide svoju sansu da slome kicmu USA i NATO na primjeru Irana sa svim problemima koje i USA i EU sada imaju i u svome dvoristu
retorika Izraela je zaostrena jako trenutno , vrlo opasno ...
- heckler
#3295 Re: IRAN
Ja koliko sam citao razne analize pjesadijski napad niko jos nikad i nigdje nije spomenuo tako da analiza terena, ljudstva, brojeve tenkova, topova itd nicem ne vodi.
Koliko sam vidio 3 se scenarija spominju.
1) Simbolicni napad kao tzv demonstracija ne neku simbolicnu metu bez ljudskih zrtava.
2) Puni napad na nuklerana postrojenja (izmedju ostalog pogon za obogaceni uran u Natanzu i Qomu, pogon za konverziju urana u Isfahanu, reaktor za tesku vodu u Araku, reaktor u Bushehru itd). Ovakav napad bi rastegnuo Izraelsku logistiku do maksimuma ali je u teoretskoj sferi moguceg. Amerika bi iza scena morala osigurati podrsku i logisticku i kod nekih od Arapskih komsija.
3) Apsolutni napad na Iranska nuklearne, vojne, ekonomske i infrastrukturne ciljeve. Ovakav napad bi morala voditi Amerika uz podrsku okolnih arapskih zemalja.
Kontra argumenti su vec standardni i prezvakani ovdje pa ih se nema sta ponavljati. Najcrnji scenario je otvoreni i masovni rat na bliskom istoku, Iranski uticaj u mnogobrojnim zemljama odakle bi vodili napade, Iransko posjedovanje hemijsog i vjerovatno bioloskog oruzja i sva katastrofa koja bi se mogla izroditi iz toga ako sve podje po zlu.
Sve u svemu sve su opcije na stolu. Nista me nebi posebno iznenadilo. Nisam posebno impresionisan Iranskim vojnim kapacitetima. Zive vec skoro desetljece pod prijetnjom Izraelskog napada na njihova nuklearna postrojenja, ako se nisu spremini do sada ko ih jebe zasluzuju sve sto im se desi. Ako zemlja od skoro 80 miliona ljudi i sa skoro 900 milijardi dolara bruto nacionalnog dohotka i abnormalnog bogatsva prirodnih resursa do sada nije mogla izgraditi sistem odbrane od 5 i po miliona zidova sta im ja mogu.
Sa druge strane jos manje imam povjerenja u sposobnost IDFa da vodi konvencionalni rat i da izvede dovoljno upecatljiv napad odjednom. Davno je prosla 1967ma. Previse dugo je njihova vojna doktrina usavrsavala nekonvencijalni rat protiv nenaoruzanih bacaca kamenja i improviziranih raketa. 1981ve su Iracki reaktor sravnili a 2007 sirijski. I jedna i druga meta je bila na jednoj lokaciji u "neposrednoj" blizini. Presedan znaci postoji, ali u komplenosti slicna operacija u Iranu je bar 2 reda vrijednosti komplikovanija.
Palestinaca mi je zao, za Iran mi je vise manje svejedno, ali kad vidim kakve sve poteze Izrael povlaci, sta im se sve pusta i sta im prolazi, kako tretiraju Palestince tacno mi se stomak okrene i mucnina uhvati. Kako im ne zeliti zlo.
Koliko sam vidio 3 se scenarija spominju.
1) Simbolicni napad kao tzv demonstracija ne neku simbolicnu metu bez ljudskih zrtava.
2) Puni napad na nuklerana postrojenja (izmedju ostalog pogon za obogaceni uran u Natanzu i Qomu, pogon za konverziju urana u Isfahanu, reaktor za tesku vodu u Araku, reaktor u Bushehru itd). Ovakav napad bi rastegnuo Izraelsku logistiku do maksimuma ali je u teoretskoj sferi moguceg. Amerika bi iza scena morala osigurati podrsku i logisticku i kod nekih od Arapskih komsija.
3) Apsolutni napad na Iranska nuklearne, vojne, ekonomske i infrastrukturne ciljeve. Ovakav napad bi morala voditi Amerika uz podrsku okolnih arapskih zemalja.
Kontra argumenti su vec standardni i prezvakani ovdje pa ih se nema sta ponavljati. Najcrnji scenario je otvoreni i masovni rat na bliskom istoku, Iranski uticaj u mnogobrojnim zemljama odakle bi vodili napade, Iransko posjedovanje hemijsog i vjerovatno bioloskog oruzja i sva katastrofa koja bi se mogla izroditi iz toga ako sve podje po zlu.
Sve u svemu sve su opcije na stolu. Nista me nebi posebno iznenadilo. Nisam posebno impresionisan Iranskim vojnim kapacitetima. Zive vec skoro desetljece pod prijetnjom Izraelskog napada na njihova nuklearna postrojenja, ako se nisu spremini do sada ko ih jebe zasluzuju sve sto im se desi. Ako zemlja od skoro 80 miliona ljudi i sa skoro 900 milijardi dolara bruto nacionalnog dohotka i abnormalnog bogatsva prirodnih resursa do sada nije mogla izgraditi sistem odbrane od 5 i po miliona zidova sta im ja mogu.
Sa druge strane jos manje imam povjerenja u sposobnost IDFa da vodi konvencionalni rat i da izvede dovoljno upecatljiv napad odjednom. Davno je prosla 1967ma. Previse dugo je njihova vojna doktrina usavrsavala nekonvencijalni rat protiv nenaoruzanih bacaca kamenja i improviziranih raketa. 1981ve su Iracki reaktor sravnili a 2007 sirijski. I jedna i druga meta je bila na jednoj lokaciji u "neposrednoj" blizini. Presedan znaci postoji, ali u komplenosti slicna operacija u Iranu je bar 2 reda vrijednosti komplikovanija.
Palestinaca mi je zao, za Iran mi je vise manje svejedno, ali kad vidim kakve sve poteze Izrael povlaci, sta im se sve pusta i sta im prolazi, kako tretiraju Palestince tacno mi se stomak okrene i mucnina uhvati. Kako im ne zeliti zlo.
- libertyBiH
#3296 Re: IRAN
Ova budala Nedzad nek izvrsi samoubistvo ako nema nikakvu odbranu a jedino ga moze spasit mali zemljotres kao sto su Korejanci dokazali da imaju..........
-
Hodidid
#3297 Re: IRAN
Ako napadnu Iran onda je to kraj Izraela i sami su krivi za svoj nestanak u tom slucaju. Ne postoji ni teoretska sansa da se na bilo koji nacin udje i okupira Iran.
-
roštilj
#3298 Re: IRAN
Hodidid wrote:Ako napadnu Iran onda je to kraj Izraela i sami su krivi za svoj nestanak u tom slucaju. Ne postoji ni teoretska sansa da se na bilo koji nacin udje i okupira Iran.
ne žele da ga okupiraju već unište nuklearni program što se može iz zraka.
-
sumirprimus
#3299 Re: IRAN
ne bih se ja slozio...
napali bi ovi al s neba...
jako jace,pa najace,sta god bila kontra,ide novi val jos jaci i tako ako treba do .......
izrael ima prednost kakvu iran nema,niti ce imat,tako da,prije je moguc vojni poraz irana nego nestanak izraela...
mada cisto sumnjam u otvoreni rat...
iran moze imat naftu,plin,kulturu,i jos stosa,al iran nema ono sto imaju ameri i izraelci... na nebu...
napali bi ovi al s neba...
jako jace,pa najace,sta god bila kontra,ide novi val jos jaci i tako ako treba do .......
izrael ima prednost kakvu iran nema,niti ce imat,tako da,prije je moguc vojni poraz irana nego nestanak izraela...
mada cisto sumnjam u otvoreni rat...
iran moze imat naftu,plin,kulturu,i jos stosa,al iran nema ono sto imaju ameri i izraelci... na nebu...
- 5okraka
#3300 Re: IRAN
Ne znam sto je on budala ? Njegov narod ga izabrao, sad sto se zapadnjacima ne svidja nije to iranski problem.libertyBiH wrote:Ova budala Nedzad nek izvrsi samoubistvo ako nema nikakvu odbranu a jedino ga moze spasit mali zemljotres kao sto su Korejanci dokazali da imaju..........
Podrzavaju kao slobodne izbore u Palestini, ljudi glasaju za Hamas oni se protive jer kao to su teroristi
Samo ceka ih ista situacija sa Tunisom,Egiptom,Libijom itd....juceri ih podrzavali, sutra ce imati problem s' njima upravo zbog te demokratije
Kao u Afganistanu, postavis svog gerilca (slika dole), ljudi kao glasaju folovi golovi, a lik ostane nekim cudom dozivotni predsjednik

Lik je tu od Decembra 2001, prvi izbori bili u 2004, ''pobjedio'' ponovo u 2009 i jos ce biti 5 godina a mozda i vise