Vidi se.sarajevo999999 wrote:Ama vozdra imam svojih problema
FK Sloboda Tuzla
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
sumirprimus
#3276 Re: FK Sloboda Tuzla
- shake69
#3277 Re: FK Sloboda Tuzla
Vidjet cemo kakvi ste u Evropi. Nije ni to neka pjacka kako se prica, posebno jer ste domacini u Zenici gdje ce organizacija meca jedva pokriti zaradu od karata. Da ce iz TZ doci na BP 3000 Tuzlaka, nema sanse a i da ce Zenicani doci na tribinu da navijaju za Slobodu, nije ni to realno. A i zamisli izvucete neki klub iz Kazahstana, pa i tu trosak puta! Vama je fakat taj Azmir jedina nada da se klub uzdigne i zaigra na Tusnju bar naredne godine ako se dograbite Evrope i klub ostane konkurentan za vrh tabele.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3278 Re: FK Sloboda Tuzla
Ma kakvi cemo biti u Europi, ispast cemo odmahshake69 wrote:Vidjet cemo kakvi ste u Evropi. Nije ni to neka pjacka kako se prica, posebno jer ste domacini u Zenici gdje ce organizacija meca jedva pokriti zaradu od karata. Da ce iz TZ doci na BP 3000 Tuzlaka, nema sanse a i da ce Zenicani doci na tribinu da navijaju za Slobodu, nije ni to realno. A i zamisli izvucete neki klub iz Kazahstana, pa i tu trosak puta! Vama je fakat taj Azmir jedina nada da se klub uzdigne i zaigra na Tusnju bar naredne godine ako se dograbite Evrope i klub ostane konkurentan za vrh tabele.
Nemamo mi kvalitet ni za ovu ligu, kamoli za nekakvu Europu. Medjutim, imamo dobru osnovu. Ako dovedu kakva pojacanja, mozemo nastaviti s dobrim igrama i opet zauzeti dobru poziciju i umijesati se u borbu za titulu. Međutim, ova sezona je pokazala da klub ne moze igrati s 12 igraca, moras imati i pristojnu klupu.
A, Azmir, sa svim svojim manama, jos uvijek nam je jedina nada. Bez njega bi klub propao u roku odmah. Gradonacelnik se prije par sedmica sjetio Slobode, odnosno kako je iskoristiti u predizbornoj kampanji.
-
costacurta
#3279 Re: FK Sloboda Tuzla
Hell yeah!!plain vanilla wrote:
Ma kakvi cemo biti u Europi, ispast cemo odmah![]()
Nemamo mi kvalitet ni za ovu ligu, kamoli za nekakvu Europu. Medjutim, imamo dobru osnovu. Ako dovedu kakva pojacanja, mozemo nastaviti s dobrim igrama i opet zauzeti dobru poziciju i umijesati se u borbu za titulu. Međutim, ova sezona je pokazala da klub ne moze igrati s 12 igraca, moras imati i pristojnu klupu.
A, Azmir, sa svim svojim manama, jos uvijek nam je jedina nada. Bez njega bi klub propao u roku odmah. Gradonacelnik se prije par sedmica sjetio Slobode, odnosno kako je iskoristiti u predizbornoj kampanji.
Svaka ti je zlatna pogotovo ovo za Jasmina.
A ono što je najcudnije je da ovih14 igrača ustvari imaju potencijala i što Memo reko imaju "čok" da odigraju utakmicu na Evropskom nivou. Ko je gledao utakmice u kupu osim ove sa Radnikom i utakmice u prvenstvu osim onih sa Drinom, Željom i Širokim onda mu je jasno sta hocu reći.
Čak su i onu zadnju sa Zrinjskim odlično odradili, trčali borili se i bez obzira na dva primljena gola nisu odustajali. Eh to je Sloboda koju bih ja volio i hoću da gledam.
Uz takvu Skobodu cu uvijek ustati, biti i ostati.
Sve drugo je prdimahovina
- plain vanilla
- plain vanilla
#3281 Re: FK Sloboda Tuzla
Sad gledam intervju s Azmirom, kaze da iz Slobode ide sest igraca, a dolazi devet novih
Tri su kao stranca, ako dobro skontah, iz Rumunije ili tako nesto. Nek nam je sa srecom.
Kaze da je Grad za cijelu proslu sezonu dao 150k Slobodi. Onog Jasmina stvarno treba ukinut'
Tri su kao stranca, ako dobro skontah, iz Rumunije ili tako nesto. Nek nam je sa srecom.
Kaze da je Grad za cijelu proslu sezonu dao 150k Slobodi. Onog Jasmina stvarno treba ukinut'
- SpecialOffer
#3282 Re: FK Sloboda Tuzla
Pa sta ima grad davati ako je Azmir uzeo klub pod svoje 
-
maida95
#3283 Re: FK Sloboda Tuzla
Pa nije Azmir vlasnik kluba. Grad izdvaja određena sredstva za sportske kolektive i toliko je izdvojeno za Slobodu.
Zeba igrač sezone
Zeba igrač sezone
- plain vanilla
#3284 Re: FK Sloboda Tuzla
dovest ce golmana Drine
sad gledam, Drina primila 66 golova, 11 vise nego Velez
sad gledam, Drina primila 66 golova, 11 vise nego Velez
-
maida95
#3285 Re: FK Sloboda Tuzla
ma to je sigurno da se popuni mjesto trećeg golmana, ono za ne daj Bože, jer valjda Hamzabegovića planiraju posuditi
imamo mi Azira i Pirića
žao mi je što Ivetić ide
odličan je bio 
žao mi je što Ivetić ide
- plain vanilla
#3286 Re: FK Sloboda Tuzla
ma ja, das provjereno dobrog, uzmes najgoreg koji ionako nema kudmaida95 wrote:ma to je sigurno da se popuni mjesto trećeg golmana, ono za ne daj Bože, jer valjda Hamzabegovića planiraju posuditiimamo mi Azira i Pirića
![]()
žao mi je što Ivetić ideodličan je bio
e jesu posao napravili
-
maida95
#3287 Re: FK Sloboda Tuzla
kažu da nije loš ovaj momak Erić.
vjerujem da će za Ivetića naći dobru zamjenu, a bilo bi mi fakat krivo da pojača nekog našeg konkurenta. Dobar igrač pravo
bitno je da su Haurdić i Salihović out!
vjerujem da će za Ivetića naći dobru zamjenu, a bilo bi mi fakat krivo da pojača nekog našeg konkurenta. Dobar igrač pravo
bitno je da su Haurdić i Salihović out!
-
SSemir
#3288 Re: FK Sloboda Tuzla
nadao sam se da ce pirica prodati, da se zarade fine pare, jer slobodi trebaju, a imamo dobru zamjenu..
a mozda i ne trebaju, azmir ima dovoljno
a mozda i ne trebaju, azmir ima dovoljno
-
maida95
#3289 Re: FK Sloboda Tuzla
Vjeruj i ja sam
Azir bi bio odlična zamjena za njega, onaj momak će da bude pravo dobar golman.
Al' ostaje nada da pokušavaju Pirića uvaliti kome iz inostranstva, možda ga prodaju poslije kvalifikacija za EL?
Al' ostaje nada da pokušavaju Pirića uvaliti kome iz inostranstva, možda ga prodaju poslije kvalifikacija za EL?
- Muhamed Đakmić
#3290 Re: FK Sloboda Tuzla
Erić je uz Pirića, Karačića i eto Kjosevskog najbolji mladi golman lige.
On nije mogao biti doveden da bude rezerva. Ako vam se ne sviđa, pogledajte šta vam je uradio u porazu 2-0 od Drine
On nije mogao biti doveden da bude rezerva. Ako vam se ne sviđa, pogledajte šta vam je uradio u porazu 2-0 od Drine
-
maida95
#3291 Re: FK Sloboda Tuzla
Onda je moguće da idu na to da prodaju Pirića, njega stave kao prvog, Azir rezerva.
Drinu ne spominjati na ovoj temi!
Drinu ne spominjati na ovoj temi!
-
Tyke
#3292 Re: FK Sloboda Tuzla
Ma nije nesto posebno uradio ni protiv nas, vec smo mi tad bili ocajni i to je to.Muhamed Đakmić wrote:Erić je uz Pirića, Karačića i eto Kjosevskog najbolji mladi golman lige.
Da nam Eric bude prvi golman? Nije to Evropska Sloboda druze, ni pod razno. Bobic iz Veleza je daleko kvalitetniji i iskusniji golman, trenutno, a to je pokazao nebrojeno puta, posebno protiv nas u obje utakmice. Ja sam njega prizeljkivao ako Piric ode, ali Boze moj.
- Muhamed Đakmić
#3293 Re: FK Sloboda Tuzla
Erić je i bolji golman i veći potencijal od Bobića. Uostalom, Pirić je prije Slobode branio za Gradinu i trenirao u Bruggeu, a Ordagić je ispadao iz lige sa velikanima Gradinom i Zvijezdom. Sad su vam najbolji igrači i najveći potencijali.Tyke wrote:Ma nije nesto posebno uradio ni protiv nas, vec smo mi tad bili ocajni i to je to.Muhamed Đakmić wrote:Erić je uz Pirića, Karačića i eto Kjosevskog najbolji mladi golman lige.
Da nam Eric bude prvi golman? Nije to Evropska Sloboda druze, ni pod razno. Bobic iz Veleza je daleko kvalitetniji i iskusniji golman, trenutno, a to je pokazao nebrojeno puta, posebno protiv nas u obje utakmice. Ja sam njega prizeljkivao ako Piric ode, ali Boze moj.
-
Tyke
#3294 Re: FK Sloboda Tuzla
Ne kazem da nije veci potencijal, ali Bobic je daleko iskusniji i bolje je branio ove sezone, a vjeruj da si vidio ove sezone toliko bravuroznih njegovih odbrana.Muhamed Đakmić wrote:Erić je i bolji golman i veći potencijal od Bobića. Uostalom, Pirić je prije Slobode branio za Gradinu i trenirao u Bruggeu, a Ordagić je ispadao iz lige sa velikanima Gradinom i Zvijezdom. Sad su vam najbolji igrači i najveći potencijali.Tyke wrote:Ma nije nesto posebno uradio ni protiv nas, vec smo mi tad bili ocajni i to je to.Muhamed Đakmić wrote:Erić je uz Pirića, Karačića i eto Kjosevskog najbolji mladi golman lige.
Zato kazem, ako Piric ode sumnjam da ce Eric biti adekvatna zamjena, ali sigurno da se moze razviti u dobrog golmana. U ovom slucaju Azir ce stagnirati, a takodjer je izuzetno talentovan golman kojeg bih volio gledati barem u kup utakmicama da redovno brani.
- Muhamed Đakmić
#3295 Re: FK Sloboda Tuzla
Pa ja bih se usudio reći da Erić stiže sa boljim preferencama nego su bile Pirićeve, to ti pokušavam reći.
A Bobić već ima 29, mada može braniti još x godina. A imao je i on pofino kikseva, a ako je već kriterij broj primljenih golova kao što gore reče plain vanilla, nije se tu baš proslavio.
U svakom slučaju, mislim da ste dobro prošli sa golmanom, a vrijeme će pokazati.
A Bobić već ima 29, mada može braniti još x godina. A imao je i on pofino kikseva, a ako je već kriterij broj primljenih golova kao što gore reče plain vanilla, nije se tu baš proslavio.
U svakom slučaju, mislim da ste dobro prošli sa golmanom, a vrijeme će pokazati.
-
Tyke
#3296 Re: FK Sloboda Tuzla
Ma svaki igrac koji dodje u tvoj voljeni klub treba imati podrsku, tako i Eric ima moju, a sigurno i ostalih simpatizera Slobode. Nadam se da si u pravu po pitanju njega, prvi cu ti cestitati i castiti kahvom. 
PS. Ja mislim da je Eric daleko vise golova primio od Bobica?
EDIT: Ipak nije, sad sam provjerio.
PS. Ja mislim da je Eric daleko vise golova primio od Bobica?
EDIT: Ipak nije, sad sam provjerio.
Last edited by Tyke on 23/05/2016 15:44, edited 3 times in total.
- Muhamed Đakmić
#3297 Re: FK Sloboda Tuzla
Ne moraš me častiti, ja sam samo sportski novinar i entuzijasta koji voli kad mladi igrači u ovoj zemlji uspijevaju, ma za koji klub da igraju 
-
sumirprimus
#3298 Re: FK Sloboda Tuzla
Auh ode pero.
Ovo s ericem mirise na prodaju pirica nakon kvalifikacija el ?
Ovo s ericem mirise na prodaju pirica nakon kvalifikacija el ?
- plain vanilla
#3299 Re: FK Sloboda Tuzla
pa nije nam on dao goloveMuhamed Đakmić wrote:Erić je uz Pirića, Karačića i eto Kjosevskog najbolji mladi golman lige.
ja navijala da dovedu Tottija, a oni nakog drugoligasa doveli ccc
zar nije bilo 3:0 protiv Drine
- plain vanilla
#3300 Re: FK Sloboda Tuzla
Rijesena misterija, nije se slagao s Musemicem. Ovaj ga otpisao, a Azmir aminovao. Jos kao Edis, doznao od raje, ccc. Papci.Redakcija portala Tuzlanski.ba kontktirala je Iveića koji slobodne dane provodi u Mostaru sa porodicom. – Bio sam u automobilu, na putu za Mostar od saigrača sam dobio informaciju da više nisam potreban Slobodi, da budem iskren mislio sam da je interna šala, jer imamo običaj da se često zezamo i šalimo na račun jedni drugih. Međutim, kada sam vidio i na portalima, ostao sam šokiran odlukom. Bukvalno sam ginuo za dres Slobode, časno i pošteno odigrao svaku utakmicu i zbog svega navedenog iskreno, sve me je ovo mnogo pogodilo, jer nije ni najmanje korektan način na koji sam otpisan i suvišan, na početku razgovora za Tuzlanski.ba istakao je iskusni bek
Razlog više zbog čega je zatečen odlukom, jeste nedavni razgovor sa predsjednikom Husićem i direktorom Vugdalićem: – Moj ugovor i dalje važi, ali svime ovim su jasno dali do znanja da na mene ne računaju. Kažem, opet me sve iznenađuje jer mi je predsjednik rekao da sam među 3-4 igrača koja su iznijela najveći dio protekle sezone, da sam jedan od najzaslužnijih i da ću ostati u klubu dok je on tu. Predsjednik je karakteran čovjek, odgovoran i od riječi i malo me razočaralo to što je informaciju da sam višak prije meni samom saopštio portalima. Ja sam istakao da bi ostao u slučaju izlaska u Evropu i da bi lako dogovorili nastavak saradnje, jer mi nije bio toliko važan lični interes.
Iskusni Ivetić ne krije odnos sa trenerom Musemićem: – Pravi razlog mog odlaska najbolje zna sam trener, jer je on i napravio listu igrača koji nisu potrebni. Siguran sam da mu glavni parametar nije bio učinak na terenu, nego razlozi koji nisu fudbalski, nego ljudski. Ja sam navikao u životu da nesuglasice rješavam razgovorom, da se pronađe rješenje i da se nastavi dalje. Hrabrost se pokazuje kada je teško i problemi se rješavaju oči u oči, ne mora to biti iza leđa i na ovakav način.
Ivetić je pojasnio šta je konkretno razlog neslaganja sa trenerom Musemićem: – Ja nisam idealan ni kao igrač ni kao osoba, niko od nas nije, ali sam iskren i direktan, bez skrivenih karti i bez ogovaranja iza leđa. Nikada nisam u životu dao na sebe, a uz to sam jako disciplinovan, poslušan i izvršavam sve zadatke, što sam pokazao u svakom klubu u kojem sam igrao. Pojedine psovke i pogrdni nazivi prelazili su svaku mjeru, postoje igrači koji šute i trpe, a svoje nezadovoljstvo pokažu igrama na terenu i oni igrači koji kažu, odgovore ali na terenu ništa ne može uticati na njihovu igru, borbu i zalaganje. Pored svega, ja sam uvijek za razgovor, nažalost drugi nisu…
O saigračima, navijačima, Tuzli… – Svi momci u klubu su odlični, igrači željni uspjeha i velikih evropskih utakmica, što je odlično za klub. Želim da u narednoj godini ostvare još bolje rezultate, da budu složniji međusobno i da titulu konačno donesu u Tuzlu. Kada su u pitanju navijači, njih ne možete prevariti, oni tačno znaju da procjene, kakav ste igrač, pa i čovjek, podržavali su nas tokom cijele sezone i hvala im za sve, posebno na svim ovim porukama i pozivima koje mi upućuju od jutros. Tuzla je divan grad, to sam već spomenuo ranije, poslije moje Banja Luke i najdraži u BiH i kamo sreće da je više gradova ovakvih. Ostat će mi u srcu grad i svi ljudi koje sam upoznao u Tuzli, stekao sam tu jako dobrih prijatelja sa kojima ću sigurno ostati u kontaktu. U Tuzli se ljudi dijele samo po tome kakav si čovjek i to je tako divno… zaključio je Ivetić, igrač koji će ostati zapisan kao jedan od onih koji je “ginuo” u dresu Slobode, a igrače poput njega pravi navijači nikada ne zaboravljaju.
Kako ce se Sloboda strmopizdit, sjecat cemo se sa sjetom prosle sezone.