Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Danas ispred onog servisa ACI na C.Vili novi Tipo stoji, testno vozilo, pise free to go na njemu, na oko bas fino izgleda, lijep. Nisam imao vremena da zagledam jos
Uslikao sam Fiat TIPA ispred ACI-a.
Rade testne vožnje , samo se mora najaviti na telefon 033 712 000. Testni model je 1.6 MJTD 120 KS u najacem paketu opreme "opening edition plus"
E ovako: na ljeto kontam mijenjati auto pa mi je u uži izbor ušao Fiat Bravo 2009-2010 gp. i to motor 1,4 benzinac sa 120 ili 150 KS u koji bi ugradio LPG. Šta mi preporučujete da pogledam a šta da izbjegavam? Unapijed Fala
To je mali 1.4T FIRE motor. Poprilicno zilav i otporan motor. Odlicno podnosi plin,cak se i dosta primjeraka moze naci sa fabrickom LPG instalacijom.
Iskreno ne znam na sta da obratis paznju. Znam dva momka sto vozaju taj Fiat Bravo,ali oba su dizel 1.9,plus u familiji tetak vozi Lanciu Deltu koja je neki blizanac Bravu ali sa 2.0 JTDm. Niko se ne zali na te aute. Jedini problem za godinu i po koji je tetak imao jeste klapne od grijanja. Zaglavila se klapna koja razdvaja da li da ulazi zrak s vana ili da cirkulise zrak iznutra. To je sve.
Lajavikrelac wrote:I ja sam čuo riječi hvale za kvalitet izrade, Lancia delta mi se više sviđa samo mi je van budžetskih okvira dosta je skuplja od Brava.
Cak i na AutoBildovom hard testu se dobro pokazao Fiat Bravo,ali opet 1.9 JTD.
Ništa mazutara, teško je naći dizelaša da nije zgažen, a i održavanje novijih dizelaša se ne isplati nikako ako se voze manje kilometraže po gradu. Ko god je uzeo mazutaru novije generacije oplakao ga je jako brzo - dizne, turbina, zamajac, fap, erg ne zna se šta je više pojelo živaca a i para
Plus kod nas je dizel najbliži mazutu koliko je prljav i nekvalitetan, nedavno je bila u medijima afera oko dizela i muljanja sa njim, a to je smrt za ove nove generacije dizelaša....
Lajavikrelac wrote:Ništa mazutara, teško je naći dizelaša da nije zgažen, a i održavanje novijih dizelaša se ne isplati nikako ako se voze manje kilometraže po gradu. Ko god je uzeo mazutaru novije generacije oplakao ga je jako brzo - dizne, turbina, zamajac, fap, erg ne zna se šta je više pojelo živaca a i para
Plus kod nas je dizel najbliži mazutu koliko je prljav i nekvalitetan, nedavno je bila u medijima afera oko dizela i muljanja sa njim, a to je smrt za ove nove generacije dizelaša....
A ti k'o misliš da je benzin bolji od "mazuta" kod nas?!
xamp wrote:Ma Alfe i Fiati benzinci su najcesce smece koje se non stop kvari.
Jesu, jesu... sedam godina me vjerno služio Bravo kec 1,6 16V benzinac....redovno i kvalitetno održavanje i nema problema, al što bošnjo održava auto kod dunđera i to neredovno nije do Fiata kao i kupovina razgaženih krntija...
konektovan wrote:A ti k'o misliš da je benzin bolji od "mazuta" kod nas?!
Ne mislim, ali opet manje štete na motoru pravi. Dizne i klapnu možeš očistiti kad počnu zajebavati ultrazvučno, zamijeniš svjećice i goni dalje. Novi dizeli su daleko komlikovanije i osjetljivije mašine od benzinaca (eko norme i ti fazoni )
Last edited by Domaci izdajnik on 25/02/2016 20:12, edited 1 time in total.