BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
kone
#3276 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Trimi jesi li pokusao rijesiti problem???Jesi li zvao telekom,sta kazu ljudi?Imas li mogucnost prelaska na nekog drugog operatera,jer to sto ti imas je strasno.Kod mene je znalo biti 0,3-0,4 ,ali to kod tebe je 
- goleta
#3277 Re: MojaTv BH telecom
Pozz, drustvo
Da li neko zna kako spojiti i namjestiti konf.za A.P da ga spojim na njihov TP LINK
Da li neko zna kako spojiti i namjestiti konf.za A.P da ga spojim na njihov TP LINK
-
kone
#3279 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Salterski radnik u BHT ne zeli da odjavi uslugu jer trazi da mu se donese modem,punjac za modem i kabl koji iz modema ide u racunar?!Sta vi mislite o tome??
Koliko se sjecam u ugovoru je pisalo da se ne placa onih 9 KM za zakup modema ako se potpise ugovor na 18 ili 24 mjeseca(mislim 18) i da nakon toga prelazi u vlasnistvo korisnika usluge.I sta sad on trazi??
Koliko se sjecam u ugovoru je pisalo da se ne placa onih 9 KM za zakup modema ako se potpise ugovor na 18 ili 24 mjeseca(mislim 18) i da nakon toga prelazi u vlasnistvo korisnika usluge.I sta sad on trazi??
-
Maniac87
#3280 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Pa jesi mu rekao da si potpisao ugovor?kone wrote:Salterski radnik u BHT ne zeli da odjavi uslugu jer trazi da mu se donese modem,punjac za modem i kabl koji iz modema ide u racunar?!Sta vi mislite o tome??
jer po najnovijem ne moras nikako ugovor da potpises, a daju ti modem i ne placas ga . E pod tim uslovima ga moras vratit kad budes odjavljivao ...
-
kone
#3281 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Problem je sto se adsl vodi na sestri i ona je morala odjaviti uslugu.I sad se nasao neki dzilkos(sta drugo reci za covjeka koji pokusava prevariti nekog) praviti pametan i trazi od nje da se sve to vrati.Ja joj fino rekao da im se nema sta vratiti,jer je njihov pretplatnik vec nekih 4-5 godina i da se ta oprema davno otplatila.Fino pise u ugovoru da nakon 18 mjeseci sva oprema prelazi u vlasnistvo pretplatnika..I sad se ovaj pravi pametan i vjerovatno zeli da ubere jos koju bobu za firmu i nista vise...A pored svega toga problem je sto ona ne moze bas svaki dan otici odjaviti jer radi i ne moze stici to obaviti svaki dan,nego samo kad je slobodna...
-
Maniac87
#3282 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ma ako je potpisan ugovor u kome to lijepo pise, onda tu nema price. Trazi mu nadredjenog ili nekog drugog . Pa nek i posao izgubi konj .kone wrote:Problem je sto se adsl vodi na sestri i ona je morala odjaviti uslugu.I sad se nasao neki dzilkos(sta drugo reci za covjeka koji pokusava prevariti nekog) praviti pametan i trazi od nje da se sve to vrati.Ja joj fino rekao da im se nema sta vratiti,jer je njihov pretplatnik vec nekih 4-5 godina i da se ta oprema davno otplatila.Fino pise u ugovoru da nakon 18 mjeseci sva oprema prelazi u vlasnistvo pretplatnika..I sad se ovaj pravi pametan i vjerovatno zeli da ubere jos koju bobu za firmu i nista vise...A pored svega toga problem je sto ona ne moze bas svaki dan otici odjaviti jer radi i ne moze stici to obaviti svaki dan,nego samo kad je slobodna...
-
kone
#3283 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Tako ce na kraju i biti.Neme druge,ali zalosno je ovo sve kad vidis kakvi likovi rade na takvim mjestima.Ipak on ima veliku odgovornost na sebi,a veze nema.Nije on kriv sto veze nema,kriv je njegov sef koji ga je tu postavio,a da mu nije objasnio sta se moze a sta ne.Kriva je organizacija BH telekoma i rukovodioci koji bi to sve trebali posloziti.A onda opet ni ti rukovodioci nisu krivi sto ne znaju,kriv je
itd.....I ode ovo sve do...vela havle 
-
minist@r
#3284 Re: BIHnet primjedbe i komentari
kone wrote:Problem je sto se adsl vodi na sestri i ona je morala odjaviti uslugu.I sad se nasao neki dzilkos(sta drugo reci za covjeka koji pokusava prevariti nekog) praviti pametan i trazi od nje da se sve to vrati.Ja joj fino rekao da im se nema sta vratiti,jer je njihov pretplatnik vec nekih 4-5 godina i da se ta oprema davno otplatila.Fino pise u ugovoru da nakon 18 mjeseci sva oprema prelazi u vlasnistvo pretplatnika..I sad se ovaj pravi pametan i vjerovatno zeli da ubere jos koju bobu za firmu i nista vise...A pored svega toga problem je sto ona ne moze bas svaki dan otici odjaviti jer radi i ne moze stici to obaviti svaki dan,nego samo kad je slobodna...
Pricaj ti sta hoces, uz duzno postovanje.
Ja sam bio BH Telecomov korisnik 3 godine (3 GODINE), odmah kada se ADSL i pojavio, i kada sam odjavljivao uslugu trazili su mi modem. Vidim ja postoji neka greska, mislio sam da na salteru radi ne strucan covjek, jer prilikom prijave ADSL sami su mi rekli da nakon godinu (mislim da je bila godina ili dvije) dana koristenja usluge NE moram vracati opremu, ali vraga. Doslo je i do direktora, susret sa direktorom, nakon cega je ipak ispalo da se to vraca. Tako, da su to price oko ne vracanja opreme mozda privlacenje korisnika, ko ce ti ga znati. Ako ces da odjavis, morati ces i da vratis.
-
tvile
#3285 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Izgleda da BH Telecom-ovci rade kao na pijaci: tebi cu naplatiti 1 KM a tebi 2. Kako se kome potrefi! Ogled stanja u drzavi
Super!
-
Maniac87
#3286 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ma ako u ugovoru pise " Poslije isteka 18 mjeseci potpisanog ugovora modem ostaje u vlasnistvu korisnika" ili nesto slicno, nema tog telekoma koji ce mi uzeti modem !
-
clarion_
#3287 Re: BIHnet primjedbe i komentari
ja sam danas čitao ovaj ugovor, ni riječi o opremi, znači da ju neće ni dobiti 
-
StoneSour
#3288 Re: BIHnet primjedbe i komentari
onda ce im se desit ono sto se desilo telemachulink wrote:onda ti nece odjaviti uslugu to je toclarion_ wrote:ja sam danas čitao ovaj ugovor, ni riječi o opremi, znači da ju neće ni dobiti
-
clarion_
#3289 Re: BIHnet primjedbe i komentari
ja i ne želim da odjavim uslugu... nadam se da će za koji mjesec povećati download jer i ovako najmanje nude!!!link wrote:onda ti nece odjaviti uslugu to je toclarion_ wrote:ja sam danas čitao ovaj ugovor, ni riječi o opremi, znači da ju neće ni dobiti
-
kone
#3290 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Od vracanja opreme nema nista,ali ce sigurno odjaviti uslugu..
Clan 5. ugovora glasi:
Ugovorne strane utvrdjuju obavezni rok trajana pretplatnickog odnosa u trajanju od 18 mjeseci,u cilju koristena beneficije-besplatno koristenje modema.
Odrzavanje modema je obaveza BH Telecoma.
Nakon proteka roka iz stava 1. ovog clana,modem postaje vlasnistvo Pretplatnika i prestaje obaveza njegovog odrzavanja od strane BH Telecoma.
Clan 13. tog istog ugovora kaze i ovo:
Instaliranu terminalnu opremu koja je vlasnistvo BH Telecoma,Pretplatnik je obavezan vratiti BH Telecomu u roku od 15 dana od dana otkaza ugovora ili prestanka pretplatnickog odnosa iz drugih razloga,u toku roka obaveznog trajanje pretplatnickog odnosa,u ispravnom stanju.
Posto je proslo 4 godine i nekih 7-8 mjeseci od potpisivanja ovog ugovora,oni nemaju nista sa mojim modemom.
@tvile,izgleda da su se sveli na pijacni nacin poslovanja...
@ministre,izgleda da su te preveslali,uz uslov da si i ti imao potpisan ugovor sa njima...Oni izgleda idu na to da ljudi koji potpisu ugovor,da ga bace i ne cuvaju,pa misle da mogu kako hoce...Meni licno ovaj modem ne treba,ali necu iz inata da ima vratim jer sam ja to davno otplatio i to je moje i samo moje i imam pravo da s njim radim sta hocu.Volja mi ga baciti,razbiti ili njima vratit.Njima ga necu vratiti da ne bi njihovi monteri manipulisali sa zaduzivanjem modem i montiranjem drugima.Ne bi me cudilo da zaduze nov,a novom korisniku postave stari itd...
Clan 5. ugovora glasi:
Ugovorne strane utvrdjuju obavezni rok trajana pretplatnickog odnosa u trajanju od 18 mjeseci,u cilju koristena beneficije-besplatno koristenje modema.
Nakon proteka roka iz stava 1. ovog clana,modem postaje vlasnistvo Pretplatnika i prestaje obaveza njegovog odrzavanja od strane BH Telecoma.
Instaliranu terminalnu opremu koja je vlasnistvo BH Telecoma,Pretplatnik je obavezan vratiti BH Telecomu u roku od 15 dana od dana otkaza ugovora ili prestanka pretplatnickog odnosa iz drugih razloga,u toku roka obaveznog trajanje pretplatnickog odnosa,u ispravnom stanju.
Posto je proslo 4 godine i nekih 7-8 mjeseci od potpisivanja ovog ugovora,oni nemaju nista sa mojim modemom.
@ministre,izgleda da su te preveslali,uz uslov da si i ti imao potpisan ugovor sa njima...Oni izgleda idu na to da ljudi koji potpisu ugovor,da ga bace i ne cuvaju,pa misle da mogu kako hoce...Meni licno ovaj modem ne treba,ali necu iz inata da ima vratim jer sam ja to davno otplatio i to je moje i samo moje i imam pravo da s njim radim sta hocu.Volja mi ga baciti,razbiti ili njima vratit.Njima ga necu vratiti da ne bi njihovi monteri manipulisali sa zaduzivanjem modem i montiranjem drugima.Ne bi me cudilo da zaduze nov,a novom korisniku postave stari itd...
-
succa
#3291 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Sve zavisi od toga šta piše u ugovoru. Ja sam 2006-te morao potpisati ugovor na 18 mjeseci i po isteku istog modem je ostao u mom vlasništvu i prilikom raskidanja ugovora nisu mi tražili da ga vratim. Ali znam da su već krajem 2006-te davali modem besplatno i bez obaveznog trajanja pretplatničkog odnosa ali od tada modem i ostala oprema ostaje u njihovom vlasništvu bez obzira koliko pretplatnički odnos trajao.kone wrote:Od vracanja opreme nema nista,ali ce sigurno odjaviti uslugu..
Clan 5. ugovora glasi:
-
kone
#3292 Re: BIHnet primjedbe i komentari
I kod mene je ugovor iz 2006.(oktobar cini mi se),ali evo vidis sta pise.Nemaju oni od mene sta traziti,osim da mi se zahvale sto sam ovoliko godina bio njihov pretplatnik(od 2001.cini mi se) i sto sam bio redovan platisa...
-
Ismiro
#3293 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Mozel jedno pitanje ?
Koristim bIhnetov ADSL i do 01.03. sam imao 8 GB downloada i mjesecnu pretplatu od 25 KM.
Kako je sada moguca da mi danasnji racun uprkos tome sto je uveden netflat iznosi 39 KM ??? I da stvar bude gora sada sam provjerio i ukupan download u martu mi je iznosio 4900 MB

Koristim bIhnetov ADSL i do 01.03. sam imao 8 GB downloada i mjesecnu pretplatu od 25 KM.
Kako je sada moguca da mi danasnji racun uprkos tome sto je uveden netflat iznosi 39 KM ??? I da stvar bude gora sada sam provjerio i ukupan download u martu mi je iznosio 4900 MB
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#3294 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Jesi li slao one poruke sa BHT portala (web2SMS nešto)?Ismiro wrote:Mozel jedno pitanje ?
![]()
-
Ismiro
#3295 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ma nista brate vjeruj mi.
Jedino one tri dnevne djabne sa bhmobile.
Jedino one tri dnevne djabne sa bhmobile.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#3296 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Pa kad odeš tamo na stranici da pogledaš stanje računa izaberi ono netFlat(X) korištenje i vidi u koloni "cijena (KM)" ima li igdje da je nešto drugo osim 0
-
Ismiro
#3297 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Aha. Evo sad sam otiso i na to i sve same nule od 1. do 31.
Ma jebacu im sve samo da ova nedjelja prodje, tipicna kradja na djelu.
Ma jebacu im sve samo da ova nedjelja prodje, tipicna kradja na djelu.
- H4v4t4R
#3298 Re: MojaTv BH telecom
narod znagoleta wrote:ZNA LI NEKO
-
Mustang1
#3299 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Pa mora ti pisat na racunu kako si prekoracio..ajd il uslikaj racun ..il prepisi sve kako pise iz onih stavki gdje su cijene pojedinacne ..koristenje adsl... i ostalo gdje pise jedno ispod drugog...I meni ce doci 10.ak KM prekoracenja al sam slao sms na 063 
- Tiger 033
#3300 Re: BIHnet primjedbe i komentari
http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M53b86f808ce.html
Obavještenje za pretplatnike ADSL net 1G i netFlat paketa
Obavještavamo pretplatnike ADSL net 1G i netFlat paketa BH Telecoma koji koriste simultane ADSL konekcije (višestruke sesije), da će im od 28.aprila 2011. godine biti omogućena samo jedna istovremena konekcija po pretplatničkom paketu.
Rješenje za korisnike koji istovremeno koriste više računara jeste postavljanje modema u automatsku konekciju (router mode).
Upute za podešavanje vašeg modema u spomenutu automatsku konekciju možete naći na http://www.bhtelecom.ba/uputstva_adsl.html .
Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem e-mail-a podrške [email protected] ili na kontakt telefon podrške 1422
Obavještenje za pretplatnike ADSL net 1G i netFlat paketa
Obavještavamo pretplatnike ADSL net 1G i netFlat paketa BH Telecoma koji koriste simultane ADSL konekcije (višestruke sesije), da će im od 28.aprila 2011. godine biti omogućena samo jedna istovremena konekcija po pretplatničkom paketu.
Rješenje za korisnike koji istovremeno koriste više računara jeste postavljanje modema u automatsku konekciju (router mode).
Upute za podešavanje vašeg modema u spomenutu automatsku konekciju možete naći na http://www.bhtelecom.ba/uputstva_adsl.html .
Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem e-mail-a podrške [email protected] ili na kontakt telefon podrške 1422