- Registracija vozila - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Maraschino

#3276 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Maraschino »

began wrote:Prvo ne mogu da vjerujem koliko je ovdje pojedinim drago sto neko napravi gresku i popije kaznu a pritom nije znao da je sutuacija kakva jest po pitanju kamera i vremenskog perioda u kojem se auto moze registrovati.Vozim skoro 10 godina i za to staza sam platio 2 kazne u iznosu od 20KM zbog radara i apsurdno je to da nije nastiman odredjen period u kojem kamere puste vozilo jer je mozda krenulo na tehnicki a silom prilika nisam mogao ranije i na to da dajem i placam kaznu??Trebao sam table skinuti i odvuci kola sta onda lako je oplest narod po djepu a sto neko se voza sa 30.000 maraka kazne za njega ne vaze te kamere izgleda a forumasi??
Realno, nista te ne opravdava.
Ja prosle godine molim da uradim teh.pregled prije dozvoljenog od 30 dana, ne moze. Zakon takav. Dolazim nakon dva mjeseca, registracija istekla i sta cu, najkracim putem do tehnickog a tu je i osiguranje. Bio sam spreman platiti kaznu jer sam u prekrsaju. Nije mi bilo ugodno voziti tehnicki neispravno auto(skoro novo) i bez osiguranja. Tu sam pomjerio datum za nekih 10 dana pa sam sada u boljoj poziciji da na vrijeme produzim registraciju. Ja dolazim samo radi registracije auta a sada mogu za maj pojesti porciju pecenja onako u aprili nema nista. :D
began

#3277 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by began »

Maraschino wrote:
began wrote:Prvo ne mogu da vjerujem koliko je ovdje pojedinim drago sto neko napravi gresku i popije kaznu a pritom nije znao da je sutuacija kakva jest po pitanju kamera i vremenskog perioda u kojem se auto moze registrovati.Vozim skoro 10 godina i za to staza sam platio 2 kazne u iznosu od 20KM zbog radara i apsurdno je to da nije nastiman odredjen period u kojem kamere puste vozilo jer je mozda krenulo na tehnicki a silom prilika nisam mogao ranije i na to da dajem i placam kaznu??Trebao sam table skinuti i odvuci kola sta onda lako je oplest narod po djepu a sto neko se voza sa 30.000 maraka kazne za njega ne vaze te kamere izgleda a forumasi??
Realno, nista te ne opravdava.
Ja prosle godine molim da uradim teh.pregled prije dozvoljenog od 30 dana, ne moze. Zakon takav. Dolazim nakon dva mjeseca, registracija istekla i sta cu, najkracim putem do tehnickog a tu je i osiguranje. Bio sam spreman platiti kaznu jer sam u prekrsaju. Nije mi bilo ugodno voziti tehnicki neispravno auto(skoro novo) i bez osiguranja. Tu sam pomjerio datum za nekih 10 dana pa sam sada u boljoj poziciji da na vrijeme produzim registraciju. Ja dolazim samo radi registracije auta a sada mogu za maj pojesti porciju pecenja onako u aprili nema nista. :D
Ko se o mlijeko opece i u jogurt puse :lol: stvar je samo sto nisam bio upoznat sa zakonom sta je tu je samo mi ide na qu*c ovaj nas mentalitet nema nas gorih samo gledamo kako ce ko da se uvali u problem da mu se smijemo zalosno sto se moze zakljucit iz pojedinih komentara na forumu :thumbup:
skafiskafsnjak

#3278 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

Ja opet pitam...zasto nisi iskoristio onih 30 dana sto ti je zakon dao?

Bosnjo ceka zadnji dan ....
Maraschino

#3279 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Maraschino »

skafiskafsnjak wrote:Ja opet pitam...zasto nisi iskoristio onih 30 dana sto ti je zakon dao?

Jeste zapeli za tih 30 dana. Ima nas koji imamo auto a ne zivimo dole. Prosle godine bio u martu dole i molim ih par dana prije tih 30 dana da uradim teh. pregled. Nema sanse a ja moram nazad. Dolazim maksuz(april) radi toga ali sad je istekla registracija 10-tak dana.
Sve je to cijena koju mi placamao.jbga.
began

#3280 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by began »

skafiskafsnjak wrote:Ja opet pitam...zasto nisi iskoristio onih 30 dana sto ti je zakon dao?

Pa prijatelju nisam bio upoznat ponavljam par puta jedino sto sam znao je da tablice moraju biti vracene u roku 8 dana ako se auto ne registruje i mislio sam da se moze u tom roku bezbjedno odvesti vozilo do tehnickog sta je tu je :roll:
MAN-lion's coach

#3281 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by MAN-lion's coach »

began wrote:Pozdrav raja,danas registrovao vozilo sa tim da je polica istekla u subotu 16.03 i ova mi iz osiguranja veli da me vrlo vjerovatno uslikala ona 'pametna' kamera koju je kao MUP javnosti prestavio kao kameru za suzbijanje tih saobracajnih prestupnika koji mjenjaju table voze neregistrovano vozilo,ukradeno itd,odem u MUP auto cisto ma da vjerovatno jos nije ubacena u sistem a meni je polica napravljena opet od 16.03 sa tim da sam ja danas to obavio tako da cu tu kaznu od 400km predati na sud jer ne zelim da punim budjet na takav sraman nacin a do sad sam sve zakonske obaveze izmirivao redovno i na vrijeme pa me zanima da li je itko od vas imao slicna iskustva?
Kazna nije 400KM, već 100 KM.
Postoji razlika u vožnji auta kada je neregistrovano do 30 dana i preko 30 dana. U smislu kaznene odredbe.

Kad istekne 30 dana od isteka registracije vozilo je odjavljeno i dobijaš rješenje na adresu kuću i imaš obavezu da vratiš tablice u navedenom roku ili plaćaš kaznu.

Imanje polise ne znači da si registrovan, i da li uopće znaš za šta služi ista? :)
skafiskafsnjak

#3282 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

Maraschino wrote:

Jeste zapeli za tih 30 dana. Ima nas koji imamo auto a ne zivimo dole. Prosle godine bio u martu dole i molim ih par dana prije tih 30 dana da uradim teh. pregled. Nema sanse a ja moram nazad. Dolazim maksuz(april) radi toga ali sad je istekla registracija 10-tak dana.
Pa nemas ih sta moliti ... nije do njih. Ne mogu, ne da program.
I meni zena bez vozacke...uradila ljekarski, ostavila punomoc da joj zavrsim to... kad ne moze, nema sanse. Moramo cekati da ona dodje i novi ljekarski mora.

Zakon je takav.... jbg

A ti drugi put ostavi punomoc na nekoga...reg se moze produziti tako. Doduse, ne znam gdje si autom...
skafiskafsnjak

#3283 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

began wrote:

Pa prijatelju nisam bio upoznat ponavljam par puta jedino sto sam znao je da tablice moraju biti vracene u roku 8 dana ako se auto ne registruje i mislio sam da se moze u tom roku bezbjedno odvesti vozilo do tehnickog sta je tu je :roll:
Tablice se moraju vratiti ako prodje 30 dana od isteka registracije.
Jbg... meni covjek krenuo da registruje auto. Ujutro u 5 krenuo od kuce... reg mu istekla znaci prije 5h, u ponoc. Zaustave ga, kaze ev kreno na tehnicki...i naravno, kazne ga. Jbg... cinjenica je da je bio neregistrovan, a to je kaznjivo.

Kada bismo sada svakome gledali razloge i opravdanja...dokle bismo?
UmaX

#3284 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by UmaX »

Maraschino wrote:

Pa zasto onda vozis auto na BiH tablama ako si negdje vani? To ti je svakako carinski prekrsaj.
Bakir1

#3285 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bakir1 »

ima auto u BiH, nije to poenta ;-)
beni-bu-man

#3286 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by beni-bu-man »

Ima li ko iz BiH da ima auto u DE
UmaX

#3287 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by UmaX »

Bakir1 wrote:ima auto u BiH, nije to poenta ;-)
Pa super, onda nek otjera auto taj ko ovdje vozi. Nije valjda da ovdje auto samo stoji? :-D
Bakir1

#3288 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bakir1 »

nije ni prvi ni zadnji koji ima tako auto koji koristi dok je ovdje par mjeseci....
530i

#3289 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by 530i »

Bakir1 wrote:nije ni prvi ni zadnji koji ima tako auto koji koristi dok je ovdje par mjeseci....
Za registraciju ne treba vlasnik vozila biti lično prisutan, samo treba lična karta od vlasnika.
Bakir1

#3290 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bakir1 »

ali sa familijom kad si u dijaspori bolje ti je nemati nikoga :D
tempuser

#3291 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by tempuser »

Jel problem "halaliti" mjesec registracije i koju marku pa namjestiti sebi kad it odgovara?
530i

#3292 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by 530i »

Bakir1 wrote:ali sa familijom kad si u dijaspori bolje ti je nemati nikoga :D
Neki bi i jare i pare :D
Bakir1

#3293 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bakir1 »

dodje maloprije lik, drvlje i kamenje na drzavu, odavde treba otici, nista ovo ne valja, sta je problem, reg istekla 1.3. on znao i nije zurio sa produzenjem jer zna da ima mjesec fore do vracanja tablica, u tom periodu kamera ga uslikala skromnih 12 puta, 12 x 400, kazneni bodovi, polaganje ponovo :D
prodao bi meni on auto ali je problem sto se ni auto ne moze prodati :D
skafiskafsnjak

#3294 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Benjo34

#3295 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Benjo34 »

Pozdrav, jel neko zna, otprilike, koliko treba platiti poreza i carine na Mercedesa B klasu, B200, 103 kW, i otprilike registracija kolika je?
530i

#3296 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by 530i »

Bakir1 wrote:dodje maloprije lik, drvlje i kamenje na drzavu, odavde treba otici, nista ovo ne valja, sta je problem, reg istekla 1.3. on znao i nije zurio sa produzenjem jer zna da ima mjesec fore do vracanja tablica, u tom periodu kamera ga uslikala skromnih 12 puta, 12 x 400, kazneni bodovi, polaganje ponovo :D
Ne znam koje je auto, ali uvijek se može prodat za koju stoju :D

Šalu na stranu, to je postala gotovo redovna pojava...odlaganje registracije. Ja budala što idem oko desetog da riješim sve, a registracija 29-og.
Bakir1

#3297 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bakir1 »

zavrsio sam s autima koja imaju opterecenja :lol:
jedan mjesec u gornjem vakufu, prosle godine, povecanje broja tehnickih za preko 100%.
za takvu opstinu to je bilo nemoguce.
razlog kamera za provjeru validnosti registracije.
nevjerovatno je koliko ljudi inace kalkulise sa tih 30 dana kao da ce im zivot promjeniti....
evo na zeninom autu, registracija istice 24.3., ja sam to registrovao 7.3.
UmaX

#3298 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by UmaX »

Bakir1 wrote:dodje maloprije lik, drvlje i kamenje na drzavu, odavde treba otici, nista ovo ne valja, sta je problem, reg istekla 1.3. on znao i nije zurio sa produzenjem jer zna da ima mjesec fore do vracanja tablica, u tom periodu kamera ga uslikala skromnih 12 puta, 12 x 400, kazneni bodovi, polaganje ponovo :D
Kuku majci :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
skafiskafsnjak

#3299 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

Meni kolega kaze, ako registruje prije isteka 30 dana, kopira saobracajnu i u mup. Kaze on je tako jednom uradio i oslobodili ga.

E sad, ovaj je jednu imao.....haha
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#3300 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by sime_cipol »

Mislim da je neko ovdje napisao da je kazna 100 KM ako je do 30 dana, preko 30 dana ide 400 KM.
Post Reply