Ovo je institucionalizirano unistavanje bh fudbala od strane saveza, kao ogledalo institucija drzave.BHF_Manijak wrote:Ako imas dostojanstva poslije ove bruke i sa rezultatima, a posebno s ovim cirkusom u vezi kartona, onda sam podneses ostavku i kazes "nije ovo za mene". Ali jok, moto ove zemlje je UHLJEBLJENJE!
Cilj je pronaci izvor novca i nakaciti se na njega.
Nije cilj proizvoditi, raditi, biti uspjesan u tome, zadovoljiti se tim uspjehom svoga rada. Moto je uhljebiti se, prevariti sistem. To je moto koji se uci. Jedni druge uvjeravaju da tako treba i da je to nacin postizanja uspjeha, a sve drugo se ismijava.
Skromnost, korektnost, moralnost, to su vrline koje se sputavaju, dok ljenost, bezobrazluk i podapinjanje uspjeha drugih su osobine koje se podsticu. Kad nesto probas drukcije, neko ce te vec povuci nazad. Tako sam pisao neki dan u vezi Sarajeva. Ono ko u zombi filmu kad neko pokusava da pobjegne preko ograde, a hiljade te zombija vuce nazad. I onda postanes jedan od njih. U stvari kad vec ne mozes pobjec od "zombija" imas izbor - da li da budes jedan od njih ili da se pretvaras da si jedan od njih. Imam osjecaj da je veci broj ovih drugih nego sto se misli, samo sute jer misle da ce biti predmet ismijavanja. A u stvari to je samo po sebi dio problema.
Eto tako je i za reprezentativni fudbal, tako je za novinarstvo, tako je u politici, javnim institucijama. Biraj koji god hoces segment drustva.
"Ne moze to tako kod nas" je u sustini samo postao vrlo dobar izgovor za nerad.