Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dallton wrote:Pa ja mislim da je SIPA vec dobila ugled medju masama, jer je ocigledno da rade nepristrasno, za razliku od nizih nivoa vlasti...SIPI ne moze niko osim zlonamjernih prebaciti da radi protiv "jednog naroda" ili neku slicnu glupost, jer su bez razlike optuzivali i dodu, i onog fola efendiju koji je svercovao drogu iz sandzaka, i ratne zlocine gdje god su bili, itd. Cak je i doding pokusaj da prikaze SIPInu istragu protiv njega kao "udar na sve srbe" prosao vrlo tanko, sto govori da ljudi vise ne padaju na iste fore i konstantnu retoriku "nacionalnih interesa".
Ima istine..a najvise mu je pala cinjenica da "one" iz Sarajeva nije mogao poistovjetiti sa balijama i reisom i Teheranom, jer ga je Dragan Lukac, Hrvat, sjebao...pa je okrenuo pricu sa balija i Teherana u pravcu "sarajevskih alijinih hrvata koji su se borili protiv rs-a i ubijali gradjane rs-a i koji sada samo nastavljaju tu borbu u mirnodopskim uslovima". Lukac je predstavljen kao srbomrzac, jer se usudio cackati prvog medju Srbima i to pravim Srbima iz RS-a, jer svi drugi Srbi nisu pravi Srbi. Jos uvijek u RS-u imamo mentalno stanje da kriminal u RS-u trebaju istrazivati iskljucivo mediji iz RS-a i sudski organi RS-a, jer sve ostalo je "srbomrznja"...jos da skontaju da RS nije = Srbi, bice super
najglavnija stvar i za BIH i srbe kao narod je da shvate da nema podjele BIH i da je BIH njihova drzava na cijeloj teritoriji BIH isto kao sto je i ostala dva naroda i ostalih gradjana BIH...a taj dan se blizi..dodik ce izrezirati sukob manjeg inteziteta i to je to..ali nece imati podrsku vecine srba u BIH jer nije narod naivan toliko koliko mediji i politicari iz rs-a predstavljaju..
zavrzlama wrote:najglavnija stvar i za BIH i srbe kao narod je da shvate da nema podjele BIH i da je BIH njihova drzava na cijeloj teritoriji BIH isto kao sto je i ostala dva naroda i ostalih gradjana BIH...a taj dan se blizi..dodik ce izrezirati sukob manjeg inteziteta i to je to..ali nece imati podrsku vecine srba u BIH jer nije narod naivan toliko koliko mediji i politicari iz rs-a predstavljaju..
pametna politika se trudi da svoju vlast i ucesce u vlasti realizuje formalnim priznavanjem prava gdje god moze i na sto vecoj teritoriji, dok se srpska politika trudi svim silama da se samovoljno odrekne svojih formalno priznatih prava i ogranici svoj vlastiti narod.
zavrzlama wrote:najglavnija stvar i za BIH i srbe kao narod je da shvate da nema podjele BIH i da je BIH njihova drzava na cijeloj teritoriji BIH isto kao sto je i ostala dva naroda i ostalih gradjana BIH...a taj dan se blizi..dodik ce izrezirati sukob manjeg inteziteta i to je to..ali nece imati podrsku vecine srba u BIH jer nije narod naivan toliko koliko mediji i politicari iz rs-a predstavljaju..
pametna politika se trudi da svoju vlast i ucesce u vlasti realizuje formalnim priznavanjem prava gdje god moze i na sto vecoj teritoriji, dok se srpska politika trudi svim silama da se samovoljno odrekne svojih formalno priznatih prava i ogranici svoj vlastiti narod.
Kod velikosrba ne vazi ta logika..kod njih je matematika 2+2=4...u prevodu nas je 8 miliona na balkanu i zrtvovat cemo milon srba ali cemo prosiriti teritoriju srbije na susjedne drzave a u samoj srbiji cemo manjine toliko sikanirati da ce se vremenom sami iseliti ili postati nevazan ekonomski ili politicki faktor...samo problem toj politici je sto nesrbi nemaju rezervnih domovina i sto je tesko pobijediti ljubav necijom mrznjom,a i sam srpski narod nema morala ,nataliteta i ekonomske moci da u 21-om vijeku ratuje taktikom srednjeg vijeka i vrsi zlocine koji su davno prevazidjeni....ideja krvi i teritorije je prevazidjena...mada jos neki bolesni umovi sanjaju o velikoj srpskoj drzavi..a dodik je sljedbenik i potrcko te politike..
SimoK wrote:Ja volim Mileta Dodika jerbom smo zajedno izvlačili lanjske godine drva iz jažve. Dobar je to i snažan čojk. Konjima mi izvlačili iz jažve da nas šumar ne uvati i sve se onaj njegov Četalj nešto drza,nešto poskakuje. Kad je njega Mile spuco štosom u glavu, skiknu konj ko nožem zboden, jebo te hljeb.
Daviš kako onda vuče Četalj ko zmaj,jebem ti sunce.
Tako on i s vovim ministrima u Republici Šumskoj. Ko ne sluša štosom u glavu, paš vidt onda ko će se s Miletom zajebavat.
Et, pozdravljam ga ovom prilikom i nek se javi zbog radi onog vagira koji mu je osto u mene.
medjed pravi, seljacina, ne zna ni da govori. Jeste li zapazili kako stisnutih usta pokusava nesto procijediti, kako mase glavom lijevo-desno i klati se s noge na nogu dok stoji za mikrofonom.
dallton wrote:Pa ja mislim da je SIPA vec dobila ugled medju masama, jer je ocigledno da rade nepristrasno, za razliku od nizih nivoa vlasti...SIPI ne moze niko osim zlonamjernih prebaciti da radi protiv "jednog naroda" ili neku slicnu glupost, jer su bez razlike optuzivali i dodu, i onog fola efendiju koji je svercovao drogu iz sandzaka, i ratne zlocine gdje god su bili, itd. Cak je i doding pokusaj da prikaze SIPInu istragu protiv njega kao "udar na sve srbe" prosao vrlo tanko, sto govori da ljudi vise ne padaju na iste fore i konstantnu retoriku "nacionalnih interesa".
Ima istine..a najvise mu je pala cinjenica da "one" iz Sarajeva nije mogao poistovjetiti sa balijama i reisom i Teheranom, jer ga je Dragan Lukac, Hrvat, sjebao...pa je okrenuo pricu sa balija i Teherana u pravcu "sarajevskih alijinih hrvata koji su se borili protiv rs-a i ubijali gradjane rs-a i koji sada samo nastavljaju tu borbu u mirnodopskim uslovima". Lukac je predstavljen kao srbomrzac, jer se usudio cackati prvog medju Srbima i to pravim Srbima iz RS-a, jer svi drugi Srbi nisu pravi Srbi. Jos uvijek u RS-u imamo mentalno stanje da kriminal u RS-u trebaju istrazivati iskljucivo mediji iz RS-a i sudski organi RS-a, jer sve ostalo je "srbomrznja"...jos da skontaju da RS nije = Srbi, bice super
Zašto Sipa i ostali ne istražuju kriminal porodica Čengić,Izetbegović i &?Svi vrlo dobro znamo da su u pitanju milijarde dolara,ko koči taj postupak?
SimoK wrote:Ja volim Mileta Dodika jerbom smo zajedno izvlačili lanjske godine drva iz jažve. Dobar je to i snažan čojk. Konjima mi izvlačili iz jažve da nas šumar ne uvati i sve se onaj njegov Četalj nešto drza,nešto poskakuje. Kad je njega Mile spuco štosom u glavu, skiknu konj ko nožem zboden, jebo te hljeb.
Daviš kako onda vuče Četalj ko zmaj,jebem ti sunce.
Tako on i s vovim ministrima u Republici Šumskoj. Ko ne sluša štosom u glavu, paš vidt onda ko će se s Miletom zajebavat.
Et, pozdravljam ga ovom prilikom i nek se javi zbog radi onog vagira koji mu je osto u mene.
Nacionalistička retorika u BiH nikada nije dobrodošla niti je Brisel odobrava, potvrđeno je danas Srni u EU.
"Negativna retorika nikada nije dobra. Naši predstavnici u Sarajevu pažljivo prate situaciju u BiH, predstavnici Savjeta za provođenje mira /PIK/ su obavješteni o svemu, a sadašnja dešavanja ne predstavljaju nikakvo iznenađenje", rekao je evropski diplomata i potvrdio da će sastanak PIK-a biti održan sutra i prekosutra kako je i predviđeno.
On je podsjetio da je usvajanje amandmana na Ustav BiH o Brčko distriktu dio je uslova "pet plus dva" i izrazio nadu da će ovaj amandman biti usvojen tokom ove sedmice.
Brisel bi, prema riječima evropskog diplomate, želio da vidi i napredak po pitanju rješavanje državne imovine.
Dodik odgovara
Dodik kritikuje današnju akciju SIPA-e
Predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik kritikovao je danas akciju koju je provela Agencija za istrage i zaštitu BiH na području CJB Bijeljina, ističući da nema nijednog razloga da to radi SIPA, budući da se radi o pripadnicima MUP-a RS-a.
On je novinarima u Prijedoru kazao da je za Vladu RS-a “neprihvatljivo da SIPA ulazi u policiju RS-a i nepotrebno širi strah”, te da je današnja akcija “pokazivanje mišića” od SIPA-e.
Podsjećamo, u okviru istrage o zloupotrebama u sistemu za izdavanje ličnih karata, a po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine uhapšene su tri osumnjičene osobe i izvršen pretres nekoliko privatnih i službenih objekata po nalozima za pretres koje je izdao Sud Bosne i Hercegovine.
Dvije osumnjičene osobe rade na rukovodećim mjestima CJB Bijeljina kao policijski službenici, dok treća uhapšena osoba nije policijski službenik. Radi se o Goranu Đelmiću, načelniku sektora uniformirane policije CJB Bijeljina, i Tomi Mačaru, pripadniku SJB Bijeljina, te Dragani Knežević koja je ranije bila uposlena u CIPS-u.
Osim toga, još dvije osumnjičene osobe - jedan policijski službenik iz MUP-a Republike Srpske u Banjoj Luci i jedan policijski službenik iz CJB Bijeljina, obojica na rukovodećim pozicijama, pozvani su u Tužilaštvo BiH na saslušanje u svojstvu osumnjičenih, ali nisu uhapšeni.
Jedan od njih je, nezvanično se saznaje, i Dragi Milošević, visoki službenik Uprave krimpolicije MUP-a RS-a.
Dodik je također rekao da smatra da nije postojao nijedan razlog da se od policije RS-a ne zatraže da ove osobe budu dostupne Tužilaštvu BiH za sve istražne radnje.
Iznio je i mišljenje da “to” nije stvar SIPA-e, već stranaca u Tužilaštvu BiH koji daju nalog.
”Strani tužioci u Tužilaštvu BiH ponašaju se kao da je ovo `njihova ćaćevina`, kao da su nedostupni i neodgovorni bilo kome i da mogu da se ponašaju i rade šta hoće”, rekao je Dodik, javili su mediji u RS-u.
Zašto Sipa i ostali ne istražuju kriminal porodica Čengić,Izetbegović i &?Svi vrlo dobro znamo da su u pitanju milijarde dolara,ko koči taj postupak?
apsolutno podrzavam, ali iskreno govoreci taj kriminal je toliko obiman i dugotrajan da se bojim da bi nam trebao cijeli jedan odjel poseban za te dvije porodice...vrlo tesko dokaziv, ali ja vjerujem da se na tom uveliko radi kroz ispitivanje kretanja toka donacija kako u ratu, tako i poslije rata. vjeruj mi da je puno lakse pravosudnim institucijama dokazivati i uci u trag kriminalu gdje je sistem ud rzavi sredjen, nego gdje nije. danas je bosna itekako sredjen sistem za razliku od prije 10 ili 15 godina.
hebo ga otac, sta god se napise na ovom forumu, on za sat vremena izjavi - frajer ko pravi automat, znas unaprijed sta ce reci a sto se tice "cacevine" - ne znam stvarno ko se ponasa ko da mu je nesto cacevina i konta da ce ostala djeca od istog cace odustati od naslijedja...ne moze to miki moj, ne bismo bi iz bosne bili kad se ne bi sudili do besvijesti o naslijedju a sto se tice daljih SIPINih istraga, rade se i cengici i izetbegovici i mnogi drugi, ukljucuju havaza radoncica kao u pjesmi Johnija Stulica "Ali sve na svoje dodje pa tako i ti, neces mi se vise draga guziti - jer za to sacekujem u 8"
nokia6170 wrote:
quote="dallton"
Pa ja mislim da je SIPA vec dobila ugled medju masama, jer je ocigledno da rade nepristrasno, za razliku od nizih nivoa vlasti...SIPI ne moze niko osim zlonamjernih prebaciti da radi protiv "jednog naroda" ili neku slicnu glupost, jer su bez razlike optuzivali i dodu, i onog fola efendiju koji je svercovao drogu iz sandzaka, i ratne zlocine gdje god su bili, itd. Cak je i doding pokusaj da prikaze SIPInu istragu protiv njega kao "udar na sve srbe" prosao vrlo tanko, sto govori da ljudi vise ne padaju na iste fore i konstantnu retoriku "nacionalnih interesa".
/quote
apsolutno podrzavam, ali iskreno govoreci taj kriminal je toliko obiman i dugotrajan da se bojim da bi nam trebao cijeli jedan odjel poseban za te dvije porodice...vrlo tesko dokaziv, ali ja vjerujem da se na tom uveliko radi kroz ispitivanje kretanja toka donacija kako u ratu, tako i poslije rata. vjeruj mi da je puno lakse pravosudnim institucijama dokazivati i uci u trag kriminalu gdje je sistem ud rzavi sredjen, nego gdje nije. danas je bosna itekako sredjen sistem za razliku od prije 10 ili 15 godina.
radi se radi... drzavne institucije rade svoj posao i rade ga dobro! to je upravo najveci PR za Bosnu kojeg moze u ovom trenutku imati.
otprilike tako - u trenutnim uslovima, 70 posto problema cijele BiH je u sprezi nacionalistickih krugova, organiziranog kriminala (bilo onog s bijelim ovratnicima koji se bavi "privatizacijama" ili onog koji se bavi svercom droge, oruzja i ljudi) i krugova u vjerskim institucijama koji su zaduzeni da za prva dva kruga snabdjevaju "bozansko narodni legitimitet"....to se slama korak po korak
i treba da bude samo što ta ista Sipa nije trn u oku Izetbegovićima,Čengićima i ostalim fašistima
i ja se pitam samo kako to da niko doticnu gospodu ne pohapsi i ptice na grani znaju koliko su se nakrali...
Jasno je ko dan da je Sipa instrument u rukama međunarodne politike i da ta ista međunarodna zajednica zna kad kako i šta u koje vrijeme treba raditi.Što su u ovom momentu "izabrali" Dodinih 105 miliona a nisu Bakirovih par milijardi ostaje da vidimo
nuernberg wrote:hehehhehehehhehe to je jedna te uvijek ista prica
Uvijek mislie da neko ima nesto protiv srba ili manjeg entiteta...... mmostar da ne pises slucajno iz BL?
možda iz haaga
Ne pišem "pici" ali mi nikad neće biti jasno zašto je ljudima u f bih bitnije uhvatiti 105 miliona ukradenih u RS-u nego li par milijardi ukradenih od njih samih?????