BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
- DaffyDuck
#3276 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
ja mislim da 99% te maline ide zamrznuta u izvoz.
-
zlajaBHF
#3277 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Moguce...A da li znas ko proizvodi koncentrat ?DaffyDuck wrote:ja mislim da 99% te maline ide zamrznuta u izvoz.
-
Drinski
#3278 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
A kada to vec pominjete, odakle se uvoze oni koncentrati (dzem, mak, čokolada etc.) za pekarsku industriju?
Sto se tice dzemova i ajvara, mislim da je Tanasic iz Bijeljine odlican.
-
dpjokala26
#3279 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
nesto mi je to nepoznato.mislim da ga nema na sarajevskom trzistu. moze li parirati makednonskom ajvaru?Drinski wrote:A kada to vec pominjete, odakle se uvoze oni koncentrati (dzem, mak, čokolada etc.) za pekarsku industriju?
-
cranberries
#3280 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Tanasic ajvar, po meni je bolji od bilo kojeg makedonskog i svih ostalih ajvara na trzistu, odlican!
- mayab
#3281 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Gdje ga ima kupiti?cranberries wrote:Tanasic ajvar, po meni je bolji od bilo kojeg makedonskog i svih ostalih ajvara na trzistu, odlican!
Meni je ubjedljivo bez premca makedonski "BAŠ AJVAR"!
- homega
#3282 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
"Prijedorčanka" AD Prijedor - http://www.prijedorcanka.com/zlajaBHF wrote:O kojim se firmama radi, ako nije problem?homega wrote:DazlajaBHF wrote:Da li u BiH postoje kompanije koje proizvode koncentrat za sokove ???
Ali i oni su od prije nekoliko godina počeli s kupovinom kineskog koncetrata jabuka, jeftiniji im je nego domaća proizvodnja.
-
Drinski
#3283 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Pojma nemam da li ga ima u Sarajevu, ja sam ga kupovao u Bijeljini. Mislim da je čak i jeftiniji od uvoznog.dpjokala26 wrote:nesto mi je to nepoznato.mislim da ga nema na sarajevskom trzistu. moze li parirati makednonskom ajvaru?Drinski wrote:A kada to vec pominjete, odakle se uvoze oni koncentrati (dzem, mak, čokolada etc.) za pekarsku industriju?
Jedno vrijeme su imali dzem od višanja, vise ga nema, šteta, bukvalno sadrži okrugle visnje u sebi (čak im se zalomila i košpica
Last edited by Drinski on 17/12/2014 09:07, edited 1 time in total.
- saiks
#3284 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Dobar je Tanasic,jeo sam kisele krastavce
Isto dobre krastavice su od Agrokomerca,tj Gadzo komerc
Isto dobre krastavice su od Agrokomerca,tj Gadzo komerc
-
kox
#3285 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Tanasić ajvar se može kupiti u Bingu, milsim da je tegla oko 4 km
- DaffyDuck
#3286 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
E sto se tice tih, znam da ima firma u Sarajevu Velvet trade i prave te dzemove za pekarstvo i slasticarstvo.Drinski wrote:A kada to vec pominjete, odakle se uvoze oni koncentrati (dzem, mak, čokolada etc.) za pekarsku industriju?
- eluna
#3287 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
http://www.ecoline.ba/
web stranica im je nigjde veze, ali je zato pekmez od smokava BETON!!!!
ima da se kupi negdje na alipašinom polju u nekoj prodavnici eko-proizvoda, čim je pronađem javim vam cijenu i sve ...... probala kod kolegice ovaj pekmez i oduševila se

web stranica im je nigjde veze, ali je zato pekmez od smokava BETON!!!!
ima da se kupi negdje na alipašinom polju u nekoj prodavnici eko-proizvoda, čim je pronađem javim vam cijenu i sve ...... probala kod kolegice ovaj pekmez i oduševila se
- Banksy
#3288 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
BIO. Sad je to neka obojena, nejestiva voda, užas.mayab wrote:Gdje ga ima kupiti?cranberries wrote:Tanasic ajvar, po meni je bolji od bilo kojeg makedonskog i svih ostalih ajvara na trzistu, odlican!
Kao i oni iz Podravke i Vitaminke, i blagi i ljuti, fluorescentno narandžasta voda ...
Još tog Tanasića da probam ...
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3289 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Baš Ajvar je beton. Najbolji koji sam probao do sad... najviše podsjeća na domaći.Banksy wrote:BIO. Sad je to neka obojena, nejestiva voda, užas.mayab wrote:Gdje ga ima kupiti?cranberries wrote:Tanasic ajvar, po meni je bolji od bilo kojeg makedonskog i svih ostalih ajvara na trzistu, odlican!
Kao i oni iz Podravke i Vitaminke, i blagi i ljuti, fluorescentno narandžasta voda ...
Još tog Tanasića da probam ...
- zubi
-
zlajaBHF
#3291 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ne mogu da razumijem kako se isplati vise kupovati to u Kini nego proizvoditi kod nas, sobzirom na transport.homega wrote:
"Prijedorčanka" AD Prijedor - http://www.prijedorcanka.com/
Ali i oni su od prije nekoliko godina počeli s kupovinom kineskog koncetrata jabuka, jeftiniji im je nego domaća proizvodnja.
Ovu firmu sam gledao ranije, ali poslovati sa firmom koja na stranici ima srpsku i zastavu Velike brtanije, a zove se Prijedorcanka, jednostavno nebi mogao.
- homega
#3292 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ne kupuje se koncentrat voća u šleperskim količinama već u nekoliko kg. Isplati se, jer je domaće voće preskupo jer je transport preskup.zlajaBHF wrote:Ne mogu da razumijem kako se isplati vise kupovati to u Kini nego proizvoditi kod nas, sobzirom na transport.homega wrote:
Ovu firmu sam gledao ranije, ali poslovati sa firmom koja na stranici ima srpsku i zastavu Velike brtanije, a zove se Prijedorcanka, jednostavno nebi mogao.
Ako u poslove unosiš emocije, nemoj raditi...
-
zlajaBHF
#3293 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
O cemu ti?homega wrote:Ne kupuje se koncentrat voća u šleperskim količinama već u nekoliko kg. Isplati se, jer je domaće voće preskupo jer je transport preskup.zlajaBHF wrote:Ne mogu da razumijem kako se isplati vise kupovati to u Kini nego proizvoditi kod nas, sobzirom na transport.homega wrote:
Ako u poslove unosiš emocije, nemoj raditi...
Ne kupuje se u sleperskim kolicinama? Ne znam ko ti je to rekao, ali to nije istina. Naravno zavisi od obima proizvodnje.
Emocije....etiku naravno da unosim. Sve drugo je pogresno, medjutim znam da bi kod nas vecina babu prodala za malo slave i dinara....ali nismo svi takvi
-
Bosnjak333
#3294 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Agrokomercov eurokrem je extra,preporucio bi svima.Napokon domaci eurokrem,a da valja necemu.Vidio sam da ima u Hosetu kupiti,sad ne znam ima li u ostalim vecim trgovinama.Uglavnom svaka cast Gadzo Comercu. 
-
quarterback
#3295 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
ako ga jos nisi pojeo de sliku posalji da ga lakse lociramo 
- DaffyDuck
#3296 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Idi na stranicu VioletezlajaBHF wrote:Ne mogu da razumijem kako se isplati vise kupovati to u Kini nego proizvoditi kod nas, sobzirom na transport.homega wrote:
-
Bosnjak333
#3297 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
http://prntscr.com/5i64xwquarterback wrote:ako ga jos nisi pojeo de sliku posalji da ga lakse lociramo
Izvoli drug
-
quarterback
- bingov buraz
#3299 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ja sam jos muhanatiji,ko nema domenu BA dovidjento,kako da te ja smatram domacim proizvodjacem a ti se sam ogradjujes od BiH.zlajaBHF wrote:Ne mogu da razumijem kako se isplati vise kupovati to u Kini nego proizvoditi kod nas, sobzirom na transport.homega wrote:
-
zlajaBHF
#3300 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Bio davnih dana i odustao od niihovih proizvoda, a mogao sam im mozda otvoriti veliko trzisteDaffyDuck wrote: Idi na stranicu Violete