Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zateznistub

#3276 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

[Emma] wrote:Gdje u Sarajevu kupiti polovan mobitel, a da te ne zajebu? :D
Našla sam par finih i na piku, ali ako ikako mogu, izbjegla bih kupovinu preko neta.
Mačak u vreči, u principu...
[Emma]

#3277 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by [Emma] »

Rekla bih da šalje euroexpressom pa provjerila prije plaćanja, ali ako ima već negdje u Sa neka radnja gdje se prodaju uglavnom polovni, to bih radije.
Damsi

#3278 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Damsi »

Digital City, Hustel ili ovaj na Grbavici celo ko je manje zlo? :D
supercali

#3279 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by supercali »

[Emma] wrote:Gdje u Sarajevu kupiti polovan mobitel, a da te ne zajebu? :D
Našla sam par finih i na piku, ali ako ikako mogu, izbjegla bih kupovinu preko neta.
Polovan u biti jedino kupovati od onih koje poznajes i tako izbjeci eventualni zajeb
Ostalo na srecu
supercali

#3280 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by supercali »

[Emma] wrote:Rekla bih da šalje euroexpressom pa provjerila prije plaćanja, ali ako ima već negdje u Sa neka radnja gdje se prodaju uglavnom polovni, to bih radije.
Bolje nadji nek9g prijatelja prijateljicu koji prodaju ili znaju provjerene osobe ostalo sv3 macak u vreci
supercali

#3281 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by supercali »

Damsi wrote:Digital City, Hustel ili ovaj na Grbavici celo ko je manje zlo? :D
Najmanje ustvari do sada nisam cuo zalbi na taj digital u hrasnom dok ostalo je bilo nezadovoljnih cak i nasih forumasa al opet sv3 je to hm
rizibizi

#3282 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by rizibizi »

U Univerzalno ni cackalice ne bi trebali prodavati,em smece prodaju,em su seljacine,em im je servis najskuplji u gradu (skuplji i od ovlastenih za neke stvari).Da su telekomi malo pristupacniji potrali bi ovu bagru da ne mogu vise ni one trakice za oko vrata prodati.Lijepi ebay,on ovdje prodaje za 20 KM futrolu na ebayu 5 USD.Prema dosadasnjem iskustvu treba ih sve zaobilaziti,a Univerzalno i preci na drugu stranu ulice kad pored radnje prolazite.
Ali_G

#3283 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ali_G »

Ako se u skorije vrijeme otvori oficijelni zastupnik Samsunga, LG...po standardiziranim cijenama (nesti kao Mekline sada za iP6s), aktuelne radnje nece biti bas u zavidnoj poziciji. Ja nikad ne bih kupio u fontele prije nego kod ovlastenog dilera/zastupnika za slicnu cijenu.
[Emma]

#3284 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by [Emma] »

rizibizi wrote:U Univerzalno ni cackalice ne bi trebali prodavati,em smece prodaju,em su seljacine,em im je servis najskuplji u gradu (skuplji i od ovlastenih za neke stvari).Da su telekomi malo pristupacniji potrali bi ovu bagru da ne mogu vise ni one trakice za oko vrata prodati.Lijepi ebay,on ovdje prodaje za 20 KM futrolu na ebayu 5 USD.Prema dosadasnjem iskustvu treba ih sve zaobilaziti,a Univerzalno i preci na drugu stranu ulice kad pored radnje prolazite.
Sve ovo + znaju uvalit polovan mobitel pod nov, a cijene su ko na pijaci kupiš futrolu za 8, uđe mu rođo kaže skuo mu da mu za 5. Za mobitele ista priča skupo ti 220, haj može za 200.
Maharadza

#3285 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Maharadza »

Ali_G wrote:Ako se u skorije vrijeme otvori oficijelni zastupnik Samsunga, LG...po standardiziranim cijenama (nesti kao Mekline sada za iP6s), aktuelne radnje nece biti bas u zavidnoj poziciji. Ja nikad ne bih kupio u fontele prije nego kod ovlastenog dilera/zastupnika za slicnu cijenu.
Postoje odavno oficijelni distributeri za Samsung (Kimtec vitez) kao i za LG (Stanić trade) tako da nema govora o još nekome, barem kada su oficijelni za BiH pitanju.
Dr Kova

#3286 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Dr Kova »

Da i ja napišem nešto na ovu temu. Prvi android mi je bio Xperia Ray koji sam kupio u Univerzalno 2012, sve je uredno radilo. Prodao sam ga pa kupio S3 na Ciglanama kod Vehabija na platou, i on je uredno radio, i dan danas radi, jer sam ga prodao jaranu. LG G2 sam kupio u fonteleu i lijepo me služio, pa sam ga zamijenio za S5 iz telecoma, koji sam zamijenio u Februaru za Note 4 iz Fontelea, koji me evo i dan dans fino služi...

Ali opet mišljenja sam da je ipak ovlašteni sevris najbolja opcija, platiš više ali si miran... Mada opet, ja često mijenjam telefone, tako da mi ta garancija i nije previše bitna. Uglavnom, moja iskustva s "piljarama" su ok, ali izbjegavam Univerzalno, oni su ubjedljivo najgori... Neki dan sam sestri uzeo G3 32 GB u Hustelu, sve uredno radi...
rizibizi

#3287 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by rizibizi »

Samsung nisam nikad do sada imao pa ne mogu reci iskustvo sa kimtecom, ko je vec ovlasteni servise (u kimtecu sam jedno 8-9 puta servisirao onaj vivax tablet iz telecoma ali to je posebna prica). Za LG i Nokiu/Microsoft mi je i otac i mati Mobis/Dimotel servis u malom Bosmalu, poprilicno normala cijena, ovlasten servis, garancija na dijelove.
zateznistub

#3288 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

rizibizi wrote:Samsung nisam nikad do sada imao pa ne mogu reci iskustvo sa kimtecom, ko je vec ovlasteni servise (u kimtecu sam jedno 8-9 puta servisirao onaj vivax tablet iz telecoma ali to je posebna prica). Za LG i Nokiu/Microsoft mi je i otac i mati Mobis/Dimotel servis u malom Bosmalu, poprilicno normala cijena, ovlasten servis, garancija na dijelove.
Ovdje sa i ja jednom servisirao neki telefon i mogu reci da su jako poslovni, cak dadnu i zamjenski telefon.
Astrix

#3289 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Astrix »

Zna li iko koji sistem dođe na telefonu ako ga novog kupis? Planiram uzeti novi Sony Z1, jel 5.1.1 ili nizi?
Maharadza

#3290 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Maharadza »

Astrix wrote:Zna li iko koji sistem dođe na telefonu ako ga novog kupis? Planiram uzeti novi Sony Z1, jel 5.1.1 ili nizi?
OS Android OS, v4.2 (Jelly Bean), upgradable to v5.1 (Lollipop)

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_z1-5596.php
Astrix

#3291 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Astrix »

Znam da se moze nadograditi, pitam samo koji je trenutno sistem na njemu kad ga kupim...
oldtajmer

#3292 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by oldtajmer »

nazovi tu radnju gdje ces kupiti pa pitaj,mada vjerujem da je kitkat
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3293 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Truba »

gdje kupiti mobać HTC 820 recimo
na rate intesa ili mastercard :D
al da ne deru da 500 postane 599
Matzan

#3294 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Matzan »

Pozdrav svima.
Mali offtopic: Prošle godine (29.9) sam uzeo mobitel u Univerzalnom, Samsung S3 Neo. Sredinom oktobra ove godine, znači godina i 20-ak dana (kao namješteno za garanciju :) ), display (touch screen) je počeo da zajebava. Radi savršeno, pa onda sat vremena ne radi, pa pola sata radi, pa pola dana ne radi...pokušao sam od vađenja baterije (soft reset), bootanja u safe mode-u, brisanja aplikacija koje su instalirane, ali džaba. Hard reset nisam čisto iz razloga što mi displej ne omogućava da odaberem opcije... Nosio sam prvo u univerzalno servis, ne čine mi se nešto stručni, a ni ljubazni, kažu ne znaju šta je, čitav display bi trebalo mijenjati 200 KM košta (a mobitel nov 300 i kusur...).
Da li se nekome dešavalo slično sa display-em (nasumično samo poludi i prestane da radi), i da li neko zna servis gdje da odnesem da mi kažu šta je tačno problem (a ne da uzmu 10+ KM-ova i kažu ne radi displej, ne znamo što). Ispadao je mobitel 2-3 puta sa visine ne veće od pola metra, u vodu nije upadao i slične stvari, a u kući imam još 2 smartphone-a koji su slabije čuvani (s4 i alcatel one touch hero), i rade bez greške.

On topic: Što se tiče kupovine novog, iako imaju najbolju cijenu za keš, ne bih u Univerzalnom opet uzimao, Telecom je ok radi garancije, ali deru sa cijenama pa izađe 150-200 KM skuplje nego u radnji...vaše preporuke za telefon 300-500 KM, po mogućnosti na rate kad se uzima da nije 30 i više % skuplji :)

Hvala i LP.
al-em

#3295 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by al-em »

Ja mislim da ti je glavni uzrok sto ti je ispao par puta. Imam isti telefon, kupljen mjesec ranije u istom objektu i takav problem nisam imao.
Odnesi u servis smartson, kod seleksove pumpe u hrasnom. Oni su sad ovlasteni za samsung. Ako nista strucni su i ljubazni za razliku od onih balavaca u univerzalnom.

A mozda ti je i do baterije. I meni je crkla nakon nekih 10 mjeseci.
Matzan

#3296 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Matzan »

al-em wrote:Ja mislim da ti je glavni uzrok sto ti je ispao par puta. Imam isti telefon, kupljen mjesec ranije u istom objektu i takav problem nisam imao.
Odnesi u servis smartson, kod seleksove pumpe u hrasnom. Oni su sad ovlasteni za samsung. Ako nista strucni su i ljubazni za razliku od onih balavaca u univerzalnom.

A mozda ti je i do baterije. I meni je crkla nakon nekih 10 mjeseci.
I ja bih prvo pomislio na ispadanje, ali sigurno u zadnja 2-3 mjeseca nije ispao nijednom i najednom se pojavi problem. Tih nekoliko "padanja" su bili početkom godine, i tada nisam primijetio nikakve anomalije u radu, niti da zeza nešto...kamo "sreće" da je tad zajebavao dok je bio pod garancijom.
U svakom slučaju, hvala ti na preporuci za servis. Volio bih da mi kažu šta je tačno otišlo, a ne kao naši stručnjaci sa 3 youtube tutoriala odgledana, čim mu uđeš u radnju "Otiš'o display 200 KM", a ni ne uzme telefon u ruke. :)
pritchard

#3297 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by pritchard »

Ja sam u dilemi, S6 Edge Plus ili iPhone 6 Plus.

Koliko sam vidio, iPhone je najbolje uzeti gore u Alti, ali me zanima šta je sa Edge Plus šesticom. Nije valjda tako loša situacija s prodavnicom Univerzalno?

Vidim da neki imaju problema s njima, a kad već dajem tako ozbiljnu sumu ne bih da iskusim ni najmanji problem na mobitelu.
Moram biti iskren i reći da sam kod njih uzeo 2 mobitela i oba su odlično radila. Imao ih po godinu i pol, prodao kao polovne, pa me čude negativna iskustva.

Pozdrav :)
thekupus

#3298 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by thekupus »

Buckethead wrote: Neki dan sam sestri uzeo G3 32 GB u Hustelu, sve uredno radi...
smijem li pitati za koliko novca?
jer i ja bih uzeo isti, mislim da bi mi bio osvjezenje poslije Lumie 920
Dr Kova

#3299 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Dr Kova »

thekupus wrote:
Buckethead wrote: Neki dan sam sestri uzeo G3 32 GB u Hustelu, sve uredno radi...
smijem li pitati za koliko novca?
jer i ja bih uzeo isti, mislim da bi mi bio osvjezenje poslije Lumie 920
naravno da smiješ... 32 GB je bio 635 KM... ali to je bilo prije jedno mjesec, mjesec i pol... Sad gledam, pojeftinio je.. 32 GB - 570 KM
zateznistub

#3300 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

Matzan wrote:Pozdrav svima.
Mali offtopic: Prošle godine (29.9) sam uzeo mobitel u Univerzalnom, Samsung S3 Neo. Sredinom oktobra ove godine, znači godina i 20-ak dana (kao namješteno za garanciju :) ), display (touch screen) je počeo da zajebava. Radi savršeno, pa onda sat vremena ne radi, pa pola sata radi, pa pola dana ne radi...pokušao sam od vađenja baterije (soft reset), bootanja u safe mode-u, brisanja aplikacija koje su instalirane, ali džaba. Hard reset nisam čisto iz razloga što mi displej ne omogućava da odaberem opcije... Nosio sam prvo u univerzalno servis, ne čine mi se nešto stručni, a ni ljubazni, kažu ne znaju šta je, čitav display bi trebalo mijenjati 200 KM košta (a mobitel nov 300 i kusur...).
Da li se nekome dešavalo slično sa display-em (nasumično samo poludi i prestane da radi), i da li neko zna servis gdje da odnesem da mi kažu šta je tačno problem (a ne da uzmu 10+ KM-ova i kažu ne radi displej, ne znamo što). Ispadao je mobitel 2-3 puta sa visine ne veće od pola metra, u vodu nije upadao i slične stvari, a u kući imam još 2 smartphone-a koji su slabije čuvani (s4 i alcatel one touch hero), i rade bez greške.

On topic: Što se tiče kupovine novog, iako imaju najbolju cijenu za keš, ne bih u Univerzalnom opet uzimao, Telecom je ok radi garancije, ali deru sa cijenama pa izađe 150-200 KM skuplje nego u radnji...vaše preporuke za telefon 300-500 KM, po mogućnosti na rate kad se uzima da nije 30 i više % skuplji :)

Hvala i LP.
Najvjerovatnije je otisao digitizer, a on je u kompletu sa displeyom tako da ga ne mozes mijenjati odvojeno.
Evo sta te otprilike čeka

Post Reply