Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
- Abu FEED el-Castro
#3276 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Arzija guraj, s tobom smo!

- denis.istok
#3277 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Nema ona sta gurat', samo ako je ovo istina bas i ne cvjetaju ruze ovih dana u vrticima, valjda ce se sve srediti izborom D. Direktora a ne V.D.
-
gerberi
#3278 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Dobra nam ova nova direktorica svaka čast maknuše Arzu dovedoše ovu totalno nesposobnu! Ja sam kao roditelj ogorčena za ova tri mjeseca boravka moje dijete je izmjenilo 15 odgajatelja
Kažu da su te otpuštene uposlenice bile viška a evo se zaključi da sada imaju manjka da fali uposlenika(odgajatelja servirki spremačica i ko zna čega još) Svaka čast gospođo Vasvo !!!
Koliko imam informaciju gospođa je primila 12 ljudi samo se nezna po kojem principu veza i vezica vjerovatno ministrove vezice ili rođaci od nekih direktora .A što je još žalosnije fali odgajatelja a gospođa direktorica prima PRAVNIKA koji je bio na zamjeni širi nepotreban administrativni kadar od naših para BRAVO BRAVO
MINISTRE DOVEDITE NOVOG DIREKTORA TO JE VAMA BAR JEDNOSTAVNO JER JE STANJE KATASTROFALNO
Koliko imam informaciju gospođa je primila 12 ljudi samo se nezna po kojem principu veza i vezica vjerovatno ministrove vezice ili rođaci od nekih direktora .A što je još žalosnije fali odgajatelja a gospođa direktorica prima PRAVNIKA koji je bio na zamjeni širi nepotreban administrativni kadar od naših para BRAVO BRAVO
MINISTRE DOVEDITE NOVOG DIREKTORA TO JE VAMA BAR JEDNOSTAVNO JER JE STANJE KATASTROFALNO
-
gerberi
#3279 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
A zaboravih napomenuti da JU Djeca Sarajeva ima već dva pravnika čemu treći čovjek
Svaka čast a našoj dječici jedna teta na cio dan ...Samo naprijed gospođo Vasvo dovodite Djecu Sarajeva do propasti!
Svaka čast a našoj dječici jedna teta na cio dan ...Samo naprijed gospođo Vasvo dovodite Djecu Sarajeva do propasti!
- maslina
#3280 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Što se tiče Avaza:
Zanimljivo je da su sve vezano za JU ignorisali do dolaska novog ministra i nove direktorice. Dakle, o ukidanju DM, lošim higijenskim uslovima, Zlatnom orlu i inim nepravilnostima ni riječi. Trenutno JU ima svoju stalnu rubriku. Ne kažem da su nova dešavanja OK, ali Avaz ne piše ništa bez vlastitog interesa.
Što se tiče Arzije:
Je li ukinula DM-a? Jeste. Je li dovela roditeljima policiju na roditeljski? Jeste. Je li davala izjave samo za podobne medije? Jeste. Je li budžetskim novcem platila hiljade eura za tzv. nagradu? Jeste. Je li odgajateljici u vrtiću Skenderija poručila: „Okiti jelku za Božić, pa možeš doći po knjižicu.“? Jeste.
I šta sad, kao trebalo bi je vratiti. Vratiće se, ali u grupu. Usput i ona je jedan od odgajatelja koji nedostaju, ali je gospoja uzela bolovanje, koje je po isteku, prije neki dan preinačila u godišnji odmor. Pa što ne digne guzicu i dođe raditi.
Za svog mandata je primila desetine radnika, ali tehničkog osoblja (čistačica, kuharica...) i većina je iz Hrasnice i S. Kolonije, odnosno iz njenog komšiluka. Primila je i jednog veterinara. Baš me zanima šta veterinar radi u JU.
Je li sa osmijehom primala svaki mjesec novac od izdavanja vrtića na Koševskom brdu kineskoj ambasadi? Jeste. Pa čemu onda halabuka oko navodne prodaje vrtića francuzima.
Ilidža nema niti jednog vrtića JU, a prije rata je imala dva. Gospoja je primila „nešto“ od vlasnika Amel i Nura na Ilidži, a kako bi opstruirala obnovu vrtića u Lužanima.
Ne da mi se više, a ima puno...
Što se tiče Vasve:
Radi ono što joj naloži Ministarstvo, odnosno kako radi većina direktora državnih firmi. Po meni je jako malo vremena prošlo kako bi se ocijenio njen rad. A raditi dok Avaz svaki dan na tebi isprobava Gebelsove metode, nije lako. Nije problem, i nju treba „popljuvati“, ako zasluži. A još nije.
Zanimljivo je da su sve vezano za JU ignorisali do dolaska novog ministra i nove direktorice. Dakle, o ukidanju DM, lošim higijenskim uslovima, Zlatnom orlu i inim nepravilnostima ni riječi. Trenutno JU ima svoju stalnu rubriku. Ne kažem da su nova dešavanja OK, ali Avaz ne piše ništa bez vlastitog interesa.
Što se tiče Arzije:
Je li ukinula DM-a? Jeste. Je li dovela roditeljima policiju na roditeljski? Jeste. Je li davala izjave samo za podobne medije? Jeste. Je li budžetskim novcem platila hiljade eura za tzv. nagradu? Jeste. Je li odgajateljici u vrtiću Skenderija poručila: „Okiti jelku za Božić, pa možeš doći po knjižicu.“? Jeste.
I šta sad, kao trebalo bi je vratiti. Vratiće se, ali u grupu. Usput i ona je jedan od odgajatelja koji nedostaju, ali je gospoja uzela bolovanje, koje je po isteku, prije neki dan preinačila u godišnji odmor. Pa što ne digne guzicu i dođe raditi.
Za svog mandata je primila desetine radnika, ali tehničkog osoblja (čistačica, kuharica...) i većina je iz Hrasnice i S. Kolonije, odnosno iz njenog komšiluka. Primila je i jednog veterinara. Baš me zanima šta veterinar radi u JU.
Je li sa osmijehom primala svaki mjesec novac od izdavanja vrtića na Koševskom brdu kineskoj ambasadi? Jeste. Pa čemu onda halabuka oko navodne prodaje vrtića francuzima.
Ilidža nema niti jednog vrtića JU, a prije rata je imala dva. Gospoja je primila „nešto“ od vlasnika Amel i Nura na Ilidži, a kako bi opstruirala obnovu vrtića u Lužanima.
Ne da mi se više, a ima puno...
Što se tiče Vasve:
Radi ono što joj naloži Ministarstvo, odnosno kako radi većina direktora državnih firmi. Po meni je jako malo vremena prošlo kako bi se ocijenio njen rad. A raditi dok Avaz svaki dan na tebi isprobava Gebelsove metode, nije lako. Nije problem, i nju treba „popljuvati“, ako zasluži. A još nije.
-
gerberi
#3281 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Čista laž od moje kolegice dijete ide u vrtić Skendrija bila je i jelka za Božić bila i svečanost čak je i fra Mirko dolazio i pripremio program zajedno sa odgajateljima iz vrtića postoje fotografije za to!Je li odgajateljici u vrtiću Skenderija poručila: „Okiti jelku za Božić, pa možeš doći po knjižicu.
A vrtić na Ilidži koliko sam upućena izdvojeno je 200.000,00 za rekonstrukciju tog objekta ali da je zapelo što nema Upravnog odbora jer se neko na nešto žalio a to mora UO da odluči.
Ja koliko znam taj novac ona nije stavljala u svoj džep već je uplaćivan na račun JU"Djeca Sarajeva" nevidim šta je u tom loše to JU dobro dođe! A halabuka nije dignuta bez razloga jer je SDA tražila da se to proda po vrlo niskoj cijeni a teta Arza im je u tome zasmetala jer koliko vidjeh iz onog dopisa u novinama da je ona taj objekat tražila da se osposobi za predškolski odgoj za potrebe JU.Je li sa osmijehom primala svaki mjesec novac od izdavanja vrtića na Koševskom brdu kineskoj ambasadi? Jeste. Pa čemu onda halabuka oko navodne prodaje vrtića francuzima.
Ali koga trenutna direktorica prima u radni odnos bez konkursa ona očito sve prepisuje od tete Arze i te primljene trenutne uposlenice su garant neke rodice komišinice ministrove vezice šta tu nije jasno!Za svog mandata je primila desetine radnika, ali tehničkog osoblja (čistačica, kuharica...) i većina je iz Hrasnice i S. Kolonije, odnosno iz njenog komšiluka.
Ti si vjerovatno neki koji ima uvid u njenu platnu listu pa tako govoriš ima žena pravo nek ide gdje hoće,možda traži drugo radno mjestoUsput i ona je jedan od odgajatelja koji nedostaju, ali je gospoja uzela bolovanje, koje je po isteku, prije neki dan preinačila u godišnji odmor. Pa što ne digne guzicu i dođe raditi.
Jedna činjenica stoji da se gospođa Vasva nije snašla i da je žena totalno nesposobna u što sam se uvjerila na jednom sastanku i da ništa nije uradila kako treba samo je zakuhala, a moje je dijete u vrtiću osjetilo i ja sam nezadovoljna i imam puno pravo da kažem da netreba više da bude direktor jer očigledno nezna organizovati posao.
Bolje spriječiti nego liječiti kao što je sa Arzom bilo!
- maslina
#3282 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Jelka i Mirko bili na Božić, nakon vanjskog pritiska i da se Arza prikaže kao tolerantna osoba. Razgovor o kićenju vođen 15 dana prije svečanosti, u sklopu priprema za obilježavanje NG i Božića.gerberi wrote:Čista laž od moje kolegice dijete ide u vrtić Skendrija bila je i jelka za Božić bila i svečanost čak je i fra Mirko dolazio i pripremio program zajedno sa odgajateljima iz vrtića postoje fotografije za to!Je li odgajateljici u vrtiću Skenderija poručila: „Okiti jelku za Božić, pa možeš doći po knjižicu.
A vrtić na Ilidži koliko sam upućena izdvojeno je 200.000,00 za rekonstrukciju tog objekta ali da je zapelo što nema Upravnog odbora jer se neko na nešto žalio a to mora UO da odluči.
Ja koliko znam taj novac ona nije stavljala u svoj džep već je uplaćivan na račun JU"Djeca Sarajeva" nevidim šta je u tom loše to JU dobro dođe! A halabuka nije dignuta bez razloga jer je SDA tražila da se to proda po vrlo niskoj cijeni a teta Arza im je u tome zasmetala jer koliko vidjeh iz onog dopisa u novinama da je ona taj objekat tražila da se osposobi za predškolski odgoj za potrebe JU.Je li sa osmijehom primala svaki mjesec novac od izdavanja vrtića na Koševskom brdu kineskoj ambasadi? Jeste. Pa čemu onda halabuka oko navodne prodaje vrtića francuzima.Ali koga trenutna direktorica prima u radni odnos bez konkursa ona očito sve prepisuje od tete Arze i te primljene trenutne uposlenice su garant neke rodice komišinice ministrove vezice šta tu nije jasno!Za svog mandata je primila desetine radnika, ali tehničkog osoblja (čistačica, kuharica...) i većina je iz Hrasnice i S. Kolonije, odnosno iz njenog komšiluka.![]()
Ti si vjerovatno neki koji ima uvid u njenu platnu listu pa tako govoriš ima žena pravo nek ide gdje hoće,možda traži drugo radno mjestoUsput i ona je jedan od odgajatelja koji nedostaju, ali je gospoja uzela bolovanje, koje je po isteku, prije neki dan preinačila u godišnji odmor. Pa što ne digne guzicu i dođe raditi.![]()
Jedna činjenica stoji da se gospođa Vasva nije snašla i da je žena totalno nesposobna u što sam se uvjerila na jednom sastanku i da ništa nije uradila kako treba samo je zakuhala, a moje je dijete u vrtiću osjetilo i ja sam nezadovoljna i imam puno pravo da kažem da netreba više da bude direktor jer očigledno nezna organizovati posao.
Bolje spriječiti nego liječiti kao što je sa Arzom bilo!
Za vrtić izdvojeno kada? Ona je opstruirala dvije godine. Ti izračunaj koliko je za dvije godine Amel i Nur zaradio nemajući pri tom konkurenciju.
Nisam ni rekao da je ona lično uzimala. Uplaćivan je na račun (za razliku od nekih prijašnjih direktorica koje su znale taj novac (ne od Kineza) stavljati na privatni račun. Ono što je htjela osposobiti za rad, to je i osposobila. Ono što nije, samo je pričala da hoće, ali joj nije bilo ni na kraj pameti. Trenutno joj je to jedan od džokera (posljednjih) kako bi se prikazala kao dobročinitelj.
Svi kojima je istekao ugovor, kako sama riječ kaže, istekao je ugovor. Nisu dobile otkaz. One koje su bile potrebne, vraćene su na posao i eventualno premještene u druge vrtiće. Šta tu nije jasno?
Nemam uvid u njenu platnu listu, a i ne trebam imati. Znam. Da traži posao, ali su direktorska mjesta popunjena, pa kupuje vrijeme, a dogovor sa Reisom krenuo naopako.
Vidi, ti i ja možemo ovako do sutra. Jedno ću ti reći, al` iskreno: Što se mene tiče, može bilo ko doći i voditi tu ustanovu, ali da to radi kako treba. Neću braniti Vasvu, niti ikoga ko eventualno dođe na to mjesto, ali ću uvijek biti protiv Arzije. To je jedna zla i pokvarena žena. Njene metode su bile fašističke, njen način vođenja firme je ličio na seosku zadrugu. Svako ko se nije povinovao njenim nebuloznim željama, bio je premješten u vrtić koji je barem pola sata vožnje od njegovog mjesta stanovanja. Napravila je ruglo od JU.
- denis.istok
#3283 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Koji je interes avaza ako je Vasva ista stranka kao i vlasnik ovog lista?maslina wrote:Što se tiče Avaza:
Mozda imaju drugog kandidata, ili je jednostavno cilj nalijepiti novog ministra.
Samo da je situacija u vrticima sjajna-nije.
Bolje da i Vasva naprima kojekakve rodbine i poznanika samo da ne fali odgajatelja, sumirano samo djeca trpe,
- amrica
#3284 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
e'o ga havaz
ne spominju zaposljavanje vasvinih ljudi....
"Roditelji zabrinuti zbog manjka osoblja u vrtićima: Ministre, djeca nisu vreće krompira!
Autor B. TURKOVIĆ 2011-04-21 06:06:00
Decrease font Enlarge font
Suljagić: Od njegovog dolaska vlada haos
Predlažu produženje ugovora privremeno zaposlenim odgajateljima • U šest vrtića već manjak kadra
Dvadesetak odgajatelja u sarajevskim vrtićima već je ostalo bez posla nakon isteka ugovora o radu na određeno vrijeme. Ista sudbina čeka još mnogo radnika te ustanove, zbog čega su roditelji djece smještene u vrtiće sve zabrinutiji.
Razlog za brigu je to što s djecom radi sve manji broj odgajatelja, a grupe u kojima mališani borave sve su veće i veće.
Ž4 = Bez rješenja
Zapisnik sa sjednice Vijeća roditelja JU "Djeca Sarajeva", održane 15. marta, otkriva stav Vijeća da se u što kraćem roku mora riješiti pitanje manjka odgajatelja u vrtićima "Lane", "Aprilski cvjetovi", "Slavuj", "Mašnica" i "Šareni voz". Takav epilog treba spriječiti i u drugim vrtićima.
Na toj sjednici Vijeće roditelja ponudilo je rješenje - produžiti ugovore o radu s dosadašnjim privremeno zaposlenim odgajateljima. Time bi, prema njihovom mišljenju, djeca bila pošteđena trauma prilagođavanja na nove odgajatelje. Roditelji predlažu i da se u rad vrtića dugoročno uključe volonteri.
Pred kraj prošlog mjeseca održan je sastanak predstavnika Vijeća i menadžmenta JU "Djeca Sarajeva", koji nije rezultirao nikakvim konstruktivnim rješenjima. To potvrđuje i obavještenje Vasvije Jajetović, v. d. direktorice JU "Djeca Sarajeva", koje je poslije sastanka izloženo na oglasnim pločama vrtića.
U njemu se ističe da će problem manjka odgajatelja biti rješavan "u okviru postojećeg kadra". To znači da će u vrtićima zbog manjka odgajatelja grupe s kojima se radi biti veće te da će se obistiniti strahovanja roditelja o mogućim traumama kojima će djeca biti izložena.
S. H., zabrinuta majka jednog dječaka koji ide u vrtić, kaže da su roditelji ogorčeni te da nemaju kome da se obrate. Tvrdi i da od dolaska ministra Emira Suljagića na funkciju kantonalnog ministra obrazovanja u sarajevskim vrtićima vlada totalni haos. To je, kako kaže, i ne čudi s obzirom na to da Suljagić s prosvjetom nema nikakve veze niti po struci niti po radnom iskustvu.
Potrebno iskustvo
- Potrebe za produžavanjem ugovora učiteljicama koje rade već godinama itekako ima, uprkos izjavama ministra da nema. U grupama se stalno smjenjuju različite učiteljice pripravnice koje nisu upućene u potrebe mališana. Djeca se često razmještaju i po drugim grupama, gdje, onda, jedna učiteljica čuva po 40 i više djece - kaže nam S. H.
Na osnovu ovakvih postupaka, kaže da Suljagić ne zna ni šta je predškolski odgoj, šta je dijete u jaslicama koje se mora presvlačiti svaka tri sata, šta je odgojni rad za koji je ipak potrebno iskustvo....
- Zna li ministar koliko štete proizvodi stalno mijenjanje odgajateljice i kakve će posljedice djeca imati zbog toga? Djeca nisu vreće krompira niti brojevi da ih se tumba po grupama, da im se tako često uzimaju i dodjeljuju odgajateljice. Zna li naš novi ministar uopće šta znači učiteljica u tim godinama i djeci i nama, roditeljima - pita se S. H.
Jajetović i Suljagić šute
Našu molbu za razgovor o ovoj temi direktorica Jajetović ranije je odbila. Poručila nam je da se za sve informacije o tome obratimo Ministarstvu obrazovanja KS, na čijem je čelu Emir Suljagić. Ministar, pak, danima ne odgovara na naš pisani upit o teškom stanju u vrtićima, odnosno o neosnovanim otpuštanjima radnika.
Ovdje su zapisnici sa sastanaka i zakljucci
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/3 ... mpira.html
ne spominju zaposljavanje vasvinih ljudi....
"Roditelji zabrinuti zbog manjka osoblja u vrtićima: Ministre, djeca nisu vreće krompira!
Autor B. TURKOVIĆ 2011-04-21 06:06:00
Decrease font Enlarge font
Suljagić: Od njegovog dolaska vlada haos
Predlažu produženje ugovora privremeno zaposlenim odgajateljima • U šest vrtića već manjak kadra
Dvadesetak odgajatelja u sarajevskim vrtićima već je ostalo bez posla nakon isteka ugovora o radu na određeno vrijeme. Ista sudbina čeka još mnogo radnika te ustanove, zbog čega su roditelji djece smještene u vrtiće sve zabrinutiji.
Razlog za brigu je to što s djecom radi sve manji broj odgajatelja, a grupe u kojima mališani borave sve su veće i veće.
Ž4 = Bez rješenja
Zapisnik sa sjednice Vijeća roditelja JU "Djeca Sarajeva", održane 15. marta, otkriva stav Vijeća da se u što kraćem roku mora riješiti pitanje manjka odgajatelja u vrtićima "Lane", "Aprilski cvjetovi", "Slavuj", "Mašnica" i "Šareni voz". Takav epilog treba spriječiti i u drugim vrtićima.
Na toj sjednici Vijeće roditelja ponudilo je rješenje - produžiti ugovore o radu s dosadašnjim privremeno zaposlenim odgajateljima. Time bi, prema njihovom mišljenju, djeca bila pošteđena trauma prilagođavanja na nove odgajatelje. Roditelji predlažu i da se u rad vrtića dugoročno uključe volonteri.
Pred kraj prošlog mjeseca održan je sastanak predstavnika Vijeća i menadžmenta JU "Djeca Sarajeva", koji nije rezultirao nikakvim konstruktivnim rješenjima. To potvrđuje i obavještenje Vasvije Jajetović, v. d. direktorice JU "Djeca Sarajeva", koje je poslije sastanka izloženo na oglasnim pločama vrtića.
U njemu se ističe da će problem manjka odgajatelja biti rješavan "u okviru postojećeg kadra". To znači da će u vrtićima zbog manjka odgajatelja grupe s kojima se radi biti veće te da će se obistiniti strahovanja roditelja o mogućim traumama kojima će djeca biti izložena.
S. H., zabrinuta majka jednog dječaka koji ide u vrtić, kaže da su roditelji ogorčeni te da nemaju kome da se obrate. Tvrdi i da od dolaska ministra Emira Suljagića na funkciju kantonalnog ministra obrazovanja u sarajevskim vrtićima vlada totalni haos. To je, kako kaže, i ne čudi s obzirom na to da Suljagić s prosvjetom nema nikakve veze niti po struci niti po radnom iskustvu.
Potrebno iskustvo
- Potrebe za produžavanjem ugovora učiteljicama koje rade već godinama itekako ima, uprkos izjavama ministra da nema. U grupama se stalno smjenjuju različite učiteljice pripravnice koje nisu upućene u potrebe mališana. Djeca se često razmještaju i po drugim grupama, gdje, onda, jedna učiteljica čuva po 40 i više djece - kaže nam S. H.
Na osnovu ovakvih postupaka, kaže da Suljagić ne zna ni šta je predškolski odgoj, šta je dijete u jaslicama koje se mora presvlačiti svaka tri sata, šta je odgojni rad za koji je ipak potrebno iskustvo....
- Zna li ministar koliko štete proizvodi stalno mijenjanje odgajateljice i kakve će posljedice djeca imati zbog toga? Djeca nisu vreće krompira niti brojevi da ih se tumba po grupama, da im se tako često uzimaju i dodjeljuju odgajateljice. Zna li naš novi ministar uopće šta znači učiteljica u tim godinama i djeci i nama, roditeljima - pita se S. H.
Jajetović i Suljagić šute
Našu molbu za razgovor o ovoj temi direktorica Jajetović ranije je odbila. Poručila nam je da se za sve informacije o tome obratimo Ministarstvu obrazovanja KS, na čijem je čelu Emir Suljagić. Ministar, pak, danima ne odgovara na naš pisani upit o teškom stanju u vrtićima, odnosno o neosnovanim otpuštanjima radnika.
Ovdje su zapisnici sa sastanaka i zakljucci
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/3 ... mpira.html
-
gerberi
#3285 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Jedna greška koje su bile "podobne" vraćene su! Ali što su vraćene ako je informacija dobivena od sadašnjeg vd direktora da su svi ti ljudi viškaSvi kojima je istekao ugovor, kako sama riječ kaže, istekao je ugovor. Nisu dobile otkaz. One koje su bile potrebne, vraćene su na posao i eventualno premještene u druge vrtiće. Šta tu nije jasno?
A to vi mislite na gospođu Hašimu koja toliko voli svoj posao da je otišla u Agenciju za predškolstvo i šta ima u tome loše ako te direktor prebaci u drugi vrtić to je direktorovo pravo gdje god hoće da prebaci uposlenika, a koliko znam da je ta teta neki kuršlus napravila pa je zato prebačena ali eto otišla pa nek joj je sa srećom možda joj i Arza dođe u Agenciju za njom.Njene metode su bile fašističke, njen način vođenja firme je ličio na seosku zadrugu. Svako ko se nije povinovao njenim nebuloznim željama, bio je premješten u vrtić koji je barem pola sata vožnje od njegovog mjesta stanovanja. Napravila je ruglo od JU.
A mene se tiče ko će voditi tu ustanovu tebe netiče jer vjerovatno nemaš dijete u vrtićima pa ti je sasvim svjejedno. Moje dijete u jednoj sedmici ne može da se sjeti imena svih učiteljica koje su bile na zamjeni "i to da je uredu"-NIJE uredu i tiče me se dokle god ja plaćam boravak za svoje dijete.Ne želim u privatni već u Državni, i zato nepodržavam ovu gospođu Vasvu.
- amrica
#3286 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
@maslina
dobro si to upratio, dok je bila arza, nikad nista nije bilo u havazu, bez obzira na sve probleme.
Ali je zato bila stalna rubrika u oslobodjenju. Sad neJma u Oslobodjenju, ima u hvazu...
Da nije preko ledja djece, bilo bi smijesno, ovako samo pokazuje sav jad naseg "nezavisnog" novinarstva. Havaz je oduvijek bio sicardzijski, to se zna, po partijskom zadatku, malo sda, malo sbih, pa jop'e sda pa hare, a reis uvijek..pa ukrug dok nije fahraon postao osnivac.
sdp je ufekalio motku sa izborom ministra. cak je i arza bolja od njega
, bar je profesionalac i ima iskustva u radu sa djecom.
Sorry za offt
dobro si to upratio, dok je bila arza, nikad nista nije bilo u havazu, bez obzira na sve probleme.
Ali je zato bila stalna rubrika u oslobodjenju. Sad neJma u Oslobodjenju, ima u hvazu...
Da nije preko ledja djece, bilo bi smijesno, ovako samo pokazuje sav jad naseg "nezavisnog" novinarstva. Havaz je oduvijek bio sicardzijski, to se zna, po partijskom zadatku, malo sda, malo sbih, pa jop'e sda pa hare, a reis uvijek..pa ukrug dok nije fahraon postao osnivac.
sdp je ufekalio motku sa izborom ministra. cak je i arza bolja od njega
Sorry za offt
- HomeSweetHome
#3287 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Vrlo interesantno... Vasva radi po nalogu Ministarstva, pa nije kriva. A po cijem je nalogu radila Arzija?
Situacija je u nekim vrticima izgleda kriticna, i vise nije bitno ko je gori od ove dvije... Bitno je da u nekim vrticima nikad nije bilo gore nego sad...
Tuga golema...
Situacija je u nekim vrticima izgleda kriticna, i vise nije bitno ko je gori od ove dvije... Bitno je da u nekim vrticima nikad nije bilo gore nego sad...
Tuga golema...
- amrica
#3288 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
HomeSweetHome wrote:Vrlo interesantno... Vasva radi po nalogu Ministarstva, pa nije kriva. A po cijem je nalogu radila Arzija?
Tuga golema...
po reisovom
-
MUNAFIK
#3289 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
amrica wrote:HomeSweetHome wrote:Vrlo interesantno... Vasva radi po nalogu Ministarstva, pa nije kriva. A po cijem je nalogu radila Arzija?
Tuga golema...
po reisovom
- HomeSweetHome
#3290 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Imas li ti djecu u nekom od vrtica JU DS?
-
privremeni
#3291 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Sta onda cekate?HomeSweetHome wrote:Vrlo interesantno... Vasva radi po nalogu Ministarstva, pa nije kriva. A po cijem je nalogu radila Arzija?
Tuga golema...
Da sam licno zainteresiran, a uz stanje kakvo opisujes, vec bi bio na ulici,ministarstvu, a ne na forumu.
Koliko sam pratio cijelu ovu temu, pa i oni nezadovoljni roditelji su se prije 2 godine licno angazovali i pokusali rjesiti problem u kontaktu sa nadleznim osobama i institucijama, a na forumu su razmjenjivali informacije i sl.
Nego na noge lagane, a za dobrobit svoje djece.
-
zabrinuta mama
#3292 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Kao prvo Gospođa Hašima nije otišla u Agenciju zato što je htjela, več što je bila primorana da da otkaz. Za vrijeme Arzije svi su bili maltretirani koji nisu bili na njenoj strani i koji su ukazivali na probleme, kako odgajatelji tako i roditelji. Ko god joj se usprotivio (Arziji) ona na sud i sve i jednu tužbu je IZGUBILA.
A kao drugo, premještanje odgajateljica je bilo i za vrijeme Arzije, moje dijete za 3 godine je promjenilo najmanje 10 učiteljica i večina ih je bila premještena radi neposluha i tada niko nije reagovao kažu djete se vrlo brzo adaptira a sad halabuka.I ja imam informaciju da tete kojima je istekao ugovor dosta njih nemaju završene adekvatne fakultete, nego su to fizioterapeuti kojekakve završene srednje škole.I zašto niko nije postavio pitanje zašto je toliko njih i toliko dugo bilo na ugovoru, zašto Arzija to nije rješavala za vrijeme svog mandata, zato što joj nije stalo do interesa djece kao i nekima ovdje več kao smjeniti Vasvu to vam je sva briga.
A kao drugo, premještanje odgajateljica je bilo i za vrijeme Arzije, moje dijete za 3 godine je promjenilo najmanje 10 učiteljica i večina ih je bila premještena radi neposluha i tada niko nije reagovao kažu djete se vrlo brzo adaptira a sad halabuka.I ja imam informaciju da tete kojima je istekao ugovor dosta njih nemaju završene adekvatne fakultete, nego su to fizioterapeuti kojekakve završene srednje škole.I zašto niko nije postavio pitanje zašto je toliko njih i toliko dugo bilo na ugovoru, zašto Arzija to nije rješavala za vrijeme svog mandata, zato što joj nije stalo do interesa djece kao i nekima ovdje več kao smjeniti Vasvu to vam je sva briga.
- HomeSweetHome
#3293 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Ja sam problem svoje djece rijesila, na opste zadovoljstvo cijele porodice
I mogla bih komotno reci "zaboli me". Ipak, zao mi je djece (ne treba mi valjda nicija dozvola za takvo sto), posebno one ciji su roditelji svoje politicke frustracije lijecili na najosjetljivijem terenu. Trazili su promjene, pa se, eto, promjene i desavaju... Samo ne njima, nego djeci, i to kontinuirano. Ostaje nada da ih njihova politicka zaludjenost nece oslijepiti do te mjere da vide kakve zabune i emotivne sokove promjene ovakve vrste donose njihovoj djeci.
I stvarno ne kontam argumentaciju tipa "i kod Arzije je bilo tako"...
p.s. I necu politiku u svoju butigu...
I mogla bih komotno reci "zaboli me". Ipak, zao mi je djece (ne treba mi valjda nicija dozvola za takvo sto), posebno one ciji su roditelji svoje politicke frustracije lijecili na najosjetljivijem terenu. Trazili su promjene, pa se, eto, promjene i desavaju... Samo ne njima, nego djeci, i to kontinuirano. Ostaje nada da ih njihova politicka zaludjenost nece oslijepiti do te mjere da vide kakve zabune i emotivne sokove promjene ovakve vrste donose njihovoj djeci.
-
privremeni
#3294 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Znas zasto na ugovor? Zato sto takvu osobu mozes drzati na lancu, kako i koliko hoces, da ne pominjem kako je lakse progurati svoje ljude i bez odgovarajuce spreme, PRIMJER VETERINARzabrinuta mama wrote:Kao prvo Gospođa Hašima nije otišla u Agenciju zato što je htjela, več što je bila primorana da da otkaz. Za vrijeme Arzije svi su bili maltretirani koji nisu bili na njenoj strani i koji su ukazivali na probleme, kako odgajatelji tako i roditelji. Ko god joj se usprotivio (Arziji) ona na sud i sve i jednu tužbu je IZGUBILA.
No, tu opet ima krsenja zakona, jer je tacno propisano koliko moze trajati ugovor o radu. Manipulise se obicno da se po isteku ugovora o radu (6 mjeseci) izda ugovor o djelu naprimjer na dva mjeseca, pa ponovo ugovor o radu na sest mjeseci. Tu moze biti krivica i ministra, jer je postojala odluka o zabrani povecanja broja budjetskih korisnika,koja se na ovaj nacin izigravala. Ali, to otvara pitanje, na ustrb cega i kojih para iz finansijskog plana su placani ti privremeni uposlenici?
-
privremeni
#3295 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
I ja svoje, doduse za jedno su se cetnici definitivno pobrinuli.HomeSweetHome wrote:Ja sam problem svoje djece rijesila, na opste zadovoljstvo cijele porodice![]()
Zbog toga samo pratim stanje, a ne zavlacim zainteresirane diskutante pricom u stilu "izgleda... i cuo sam".
Cinjenice kolega, cinjenice ...
- denis.istok
#3296 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Pa cinjenice se valjda i iznose.privremeni wrote:I ja svoje, doduse za jedno su se cetnici definitivno pobrinuli.HomeSweetHome wrote:Ja sam problem svoje djece rijesila, na opste zadovoljstvo cijele porodice![]()
Zbog toga samo pratim stanje, a ne zavlacim zainteresirane diskutante pricom u stilu "izgleda... i cuo sam".
Ranije nije bilo dobro, pa se podigla javnost da se smjeni osoba koja je smatrana da je odgovorna za katastrofu u vrticima.
Sada kada nje nema jos gore stanje se pokusava objasniti cinjenicom da je tako bilo i ranije. Halo ba, pa smjena je i dosla radi ranijeg loseg stanja, zato ne zelimo da i dalje bude tako ili gore.
Ako neko nije sposoban onda neka prepusti mjesto nekom trecem koji ce se zaloziti da promjeni stvari, a ne ovako-Vasva se nada da ce dobiti jedan glas iz ministarstva u UO; jos dva od roditelja i ne zeli da se zamjera nego samo zaledjuje stvari i probleme.
Najbolje da se kada dodje do biranja izabere neko treci i da ovo regulise konacno.
P.S. ne znam na sta mislis kad kazes cetnici se pobrinuli, ali ako je ono sto pretpostavljam zaista mi je zao radi toga, da ne pisem dalje sta zelim tim zvijerima
-
privremeni
#3297 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Dobro si pretpostavio, ja im ne zelim nista, ne postoje u mom zivotu ,jer zelim da mi ostali ostanemo normalni, da negativnim emocijama, a bez konkretnog efekta za njih,prije svega, ne unistim nase zivote. A da je lako, nije.denis.istok wrote:Pa cinjenice se valjda i iznose.privremeni wrote:I ja svoje, doduse za jedno su se cetnici definitivno pobrinuli.HomeSweetHome wrote:Ja sam problem svoje djece rijesila, na opste zadovoljstvo cijele porodice![]()
Ranije nije bilo dobro, pa se podigla javnost da se smjeni osoba koja je smatrana da je odgovorna za katastrofu u vrticima.
Sada kada nje nema jos gore stanje se pokusava objasniti cinjenicom da je tako bilo i ranije. Halo ba, pa smjena je i dosla radi ranijeg loseg stanja, zato ne zelimo da i dalje bude tako ili gore.
Ako neko nije sposoban onda neka prepusti mjesto nekom trecem koji ce se zaloziti da promjeni stvari, a ne ovako-Vasva se nada da ce dobiti jedan glas iz ministarstva u UO; jos dva od roditelja i ne zeli da se zamjera nego samo zaledjuje stvari i probleme.
Najbolje da se kada dodje do biranja izabere neko treci i da ovo regulise konacno.
P.S. ne znam na sta mislis kad kazes cetnici se pobrinuli, ali ako je ono sto pretpostavljam zaista mi je zao radi toga, da ne pisem dalje sta zelim tim zvijerima
Nego, da se vratimo temi. Ono sto ne mogu shvatiti je toliko trenutno nezadovoljstvo roditelja, a cijela prica se svodi na forum. Zar je to jedino sto su spremni poduzeti za svoje dijete? Kako misle popraviti stanje u JU ako se pojedinacno i zajednicki ne angazuju? Ovako samo gube na vjerodostojnosti.Sad jos zamisli da se ja, bez djeteta u bilo kojem obdanistu, ukljucim sa cinjenicama koje sam negdje cuo. Ne ide, to nije informacija iz prve ruke.
Maloprije sam cuo info na radiju, uskoro ce konkursi i prijem novih uposlenika. Prenosim kao info, ali ne stojim iza istog kao cinjenice.
- denis.istok
#3298 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
ja im s druge strane zelim svastaprivremeni wrote:
Dobro si pretpostavio, ja im ne zelim nista,
najveci su ljudi koji mogu oprostiti, ja nazalost nisam medju tim ljudima.
a sto rece za temu- nadam se najboljem i poboljšanju opšteg stanja, radi djece koje idu i koja ce ici u vrtice, ne moze svako kehnuti 250-400KM za privatne vrtice.
- valterbranisarajevo
#3299 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
He he pa znaju se čak i imena ljudi iz Vijeća roditelja i Aktiva uposlenika koje je Arzija vrbovala i koji će se pokušati ubaciti u novi Upravni odbor sa ciljem da je ponovo izaberu...
Ja sam odmah rekao da ova tema nije reaktivirana bez razloga.Ne piše ni Avaz bez razloga i ne prenosi izjave "roditelja" (kakvi crni roditelji, to su sve naručeni Arzijini članci)...Ali više me nije briga, kada ljudi koji su bili direktno izloženi mobbingu npr. vaspitačice šute, ne znam zašto bih se ja borio za njihova prava ako one neće same...Eto vam Arzije uskoro u punom sjaju-ako se ne desi neko čudo....Onda će opet sve biti sjajno, jer sada ništa "ne valja"..Takvi ljud u odgoju djece su neizbježna pojava u našem društvu zatrovanom nacionalšovinizmom i klerovašizmom..Ona je samo produkt tog naopakog društva. Dok se ne promjeni sistem (a neće u skoroj budućnosti) "Arzije" su neminovnost...
Hajde da se i ja odjavim sa ove teme. Ako sam se kome zamjerio, halalite....
Nisam želio biti zlonamjeran, bilo mi žao djece i vaspitačica i svih onih hrabrih roditelja koji su pokušali da se suprostave zlu i zbog toga imali velikih problema (na poslu, u privatnom životu)....
Podrška svima koji još imaju snage, ja nemam više.....
Ja sam odmah rekao da ova tema nije reaktivirana bez razloga.Ne piše ni Avaz bez razloga i ne prenosi izjave "roditelja" (kakvi crni roditelji, to su sve naručeni Arzijini članci)...Ali više me nije briga, kada ljudi koji su bili direktno izloženi mobbingu npr. vaspitačice šute, ne znam zašto bih se ja borio za njihova prava ako one neće same...Eto vam Arzije uskoro u punom sjaju-ako se ne desi neko čudo....Onda će opet sve biti sjajno, jer sada ništa "ne valja"..Takvi ljud u odgoju djece su neizbježna pojava u našem društvu zatrovanom nacionalšovinizmom i klerovašizmom..Ona je samo produkt tog naopakog društva. Dok se ne promjeni sistem (a neće u skoroj budućnosti) "Arzije" su neminovnost...
Hajde da se i ja odjavim sa ove teme. Ako sam se kome zamjerio, halalite....
Podrška svima koji još imaju snage, ja nemam više.....
-
gerberi
#3300 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića
Sigurno da nije morala sa 700 KM plate u JU "Djeca Sarajeva na 1200 KM u Agenciji baš mi je to neko moranje ali me interesuje preko kojih se veza zaposli u Agenciju kako sam čula i stručnih ljudi je bilo od nje pa nisu prošli interesantno(mužić uvaženi profesor i SDP-ovac)Kao prvo Gospođa Hašima nije otišla u Agenciju zato što je htjela, več što je bila primorana da da otkaz.
Jeste za 3 godine 10 učiteljica a moje dijete 5 učiteljica u jednoj sedmici pa 5 u drugoj sedmici i zar je to uredu i kako da se neizrazi nezadovoljstvo ,maknuta je više ta Arzija nek se sa njom sudovi bave baš me briga smjestiće se negdje na bolju funkciju ali zar treba da se šuti na ovakve stvari,ja sam kao roditelj nezadovoljna i nemogu da shvatim da pojedini ljudi to neshvataju .Pokušala sam doći do gospođe ali mi je rečeno imamo Vjeće roditelja pa se dogovorite šta "NAM FALI NA TIM SASTANCIMA VIJEĆA RODITELJA" kakva je to komunikacija očito neka koju ja nepoznajem.A kao drugo, premještanje odgajateljica je bilo i za vrijeme Arzije, moje dijete za 3 godine je promjenilo najmanje 10 učiteljica
Još ni Upravni odbor nije formiran koji raspisuje konkurs prema tome biće "krepaj magarče dok livada ozeleni" preko leđa naše djece i živaca nas roditelja.Maloprije sam cuo info na radiju, uskoro ce konkursi i prijem novih uposlenika.