Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
Connaisseur Karlin

#3276 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Connaisseur Karlin »

uglavnomja wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Ah,pa dali zatvorenici sirom svijeta dobijaju takve finansijske odstete ili moras biti "poseban slucaj" ? :? :-) :roll:

pa cim je ratni zlocinac znaci da je poseban slucaj i da je morao biti pod pojacanom kontrolom. u svakom pogledu.

fakat nemam pojma o ovome. samo konstatujem da zatvor nije odradio svoj dio posla. znaju oni perfektno ko su srbi, albanci, bosnjaci ... a bas narocito znaju ko su albanci. oni imaju posebnu reputaciju. i dozvolili su da se to desi.
Jesu poseban slucaj zasnovan na kategorijama kazne,i trebaju bolje osiguranje,to je razumljivo,jer je moguce da se nastavi sudjenje ili da se ztvorenik pokaje i otkrije nove dokaze.Takvi zatvorenici nisu posebni u smislu dobijanja finansijske odstete.Takvi besmisleni zakoni se mogu promjeniti!
uglavnomja

#3277 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by uglavnomja »

sad cu malo nakoso ... nadam se da cete razumjeti sta zelim reci.

imam raje na fb, bivse sarajlije sad po srbiji, uglavnom u bg. normalni ljudi, neki proveli dobar dio rata u sa, perfektno svjesni svega sta je bilo ... i nikada ni jedna rijec nije dosla mimo istine. upadne i komentara ljudi koji nisu moji prijatelji, koji su izvorni od tamo ... uglavnom na fonu cede jovanovica.

ali bombardovanje beograda, odnosno srbije za sve njih je zlocin. napad na civile ... ne posmatraju to kroz prizmu bosanskog rata ni kosovskog ... jer se desilo nakon zavrsetka rata. jednostavno ono kao neko dos'o i bombardov'o ih 'nako. oni su tu nevine zrtve. obicni ljudi.
Danguba

#3278 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Danguba »

Evo i Radovan II se oglasava:
Dodik: Izetbegović ne može u ime BiH da pokreće reviziju postupka protiv Srbije

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Do ... ije/361988
...jedino ako se ti pitas a posto se ne pitas za te stvari kao i 2007.god. ostaje ti samo kme, kme, kmeeee. :izet:
uglavnomja

#3279 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by uglavnomja »

Jesu poseban slucaj zasnovan na kategorijama kazne,i trebaju bolje osiguranje,to je razumljivo,jer je moguce da se nastavi sudjenje ili da se ztvorenik pokaje i otkrije nove dokaze.Takvi zatvorenici nisu posebni u smislu dobijanja finansijske odstete.Takvi besmisleni zakoni se mogu promjeniti!

ne znam nista o finasijskoj odsteti, ali shvati da je zatvor imao zadatak koji nije odradio. apsolutno je nebito ko je zatvorenik i sta je uradio. ako je pod "visokom rizikom" ima poseban status.
zato slijedi kazna.
zatvor je drzavni, znaci drzava placa kaznu.
ne postoji cjenovnik nego samo dobar advokat.
a drzava ima para.
kolegione

#3280 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by kolegione »

costacurta wrote:
Sine, ti ko iz sna "tetka pomaži mi kriiiišku"
Kakve veze to ima sa temom?
Tema je Presuda RK, genocid, UZP.
O Baketovim marifetlucima imaš baška temu pa opleti.
Uživam slušajući ih kako kevću. :lol:
I o kakvom ratu ti pričaš?! Šta dramiš, skuliraj se. Užitak je gledati susede kako si cepaju košulje od muke, još kad im Riđobradi i Ramzes stave soli na ranu...... prajsles
Na ovoj temi se prica o ratu ja sam totalno opušten, i siguran da ce biti moja odluka sta da radim :)
Tema o Baketu je i za tebe otvorena tamo ;)
Samo sam se osvrnuo na tvoju naivnost, i ništa više i usput ako naletis i ja bih pogledao tu emisiju pa nam share, ako ima gdje :)
kolegione

#3281 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by kolegione »

oridjidji wrote:
kolegione wrote:Pitanje za @zgoljo i ostale, jesi li svjestan da je ukidanje rs (rat) a,da se u ratu gine ,da nasi borci rove po kontejnerima, jesi li spreman za drugu seriju rata. Nemoj instant odgovoriti nego promisli malo...
Mi smo svakako u drugoj vrsti rata. Bolje 10 godina pregovarati, nego 1 dan ratovati. RS je nama dobar razlog da mi budemo mnogo bolji od njih, ta prijetnja ima da se topi, ako mi budemo na sebi radili da budemo sve jaci i jaci. Drugacije, ako ne budemo radili da je Bosna do Tokija, urusice se. Mi kada bi samo ovoliko nepravde koje smo nanjeli sebi u miru, ispravili i podigli ono sto je ratom od privrede poruseno i pokrenuli to, mi bi pretekli uveliko RS. Vec ovako ih gazimo, kad se uzme u obzir da imamo duplo vise stanovnistva od RS. Kanton Sa na racun ove drzave uplati vise poreza, nego RS. Sad zamislite situaciju kad bi svi kantoni bili jaki tako. Gdje bi nam kraj bio?

Vidi ovo :)
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/271 ... na_km.html
Okej ti je prica, ali kad bi imali te lidere koji bi nas finansijski dizali vala i gasenje RS bi i njima sjelo da zivnu, a da se razumijemo ni nama ne bi bilo mrsko srusiti koju barikadu ako vec moramo za BiH( ali to je naucna fantastika, ova analiza je pausalna ali ne bih sada o njoj podaci su tačni ali nisu sagledani svi ostali parametri... ali to je druga trema :)
Connaisseur Karlin

#3282 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

uglavnomja wrote:

ne znam nista o finasijskoj odsteti, ali shvati da je zatvor imao zadatak koji nije odradio. apsolutno je nebito ko je zatvorenik i sta je uradio. ako je pod "visokom rizikom" ima poseban status.
zato slijedi kazna.
zatvor je drzavni, znaci drzava placa kaznu.
ne postoji cjenovnik nego samo dobar advokat.
a drzava ima para.
Razumijem,dobar advokat zna rupe u kljakavom zakonu.
costacurta

#3283 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by costacurta »

uglavnomja wrote:sad cu malo nakoso ... nadam se da cete razumjeti sta zelim reci.

ali bombardovanje beograda, odnosno srbije za sve njih je zlocin. napad na civile ... ne posmatraju to kroz prizmu bosanskog rata ni kosovskog ... jer se desilo nakon zavrsetka rata. jednostavno ono kao neko dos'o i bombardov'o ih 'nako. oni su tu nevine zrtve. obicni ljudi.
Meni smiješno kad kažu "mi u ratu". Rekoh u kakvom ratu ste vi bili? Pa kaže bombardovanje. :mrgreen:
Ima ona Jelena nešto neka NVO i uglavnom je kontra Vučića i govori maltene žešće nego mi ovdje, gost neki dan onom četalju Mariću u Ćirilici zajedno sa Vučićem. Žena mu postavlja pitanja vezana za zločine na Kosovu ma haos, a on se samo znoji i odgovata joj tako drsko i bezobrazno da si tačno mogao vidjeti koliki je on demagog i licemjer. Kad mu žena sasu u lice sve činjenice on od bijesa nju pita zašto će joj Američka zastava na telefonu, poklonice joj on Srpsku jer je lepša što je izazvalo mass cumshot u studiju.
Hoću reći da oni ne da nisu spremni da se suoče sa istinom nego su svjetlosnim godinama daleko od nje sve dok biraju likove kao što su Toma Grobar, Vučko i čitaju smeće tipa Informer, Blic ili Kurir.
Ali David terorista, ej!! Predsjednik RSa pardon UZPa?!
Connaisseur Karlin

#3284 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

BiH bi se rebala sluzbeno zahvaliti Samantha Power za njen rad i pisanje o genocidima sirom svijeta ,kao i genocidima u BiH! Zena je odlicno svojim pisanjem doprinjela vaznosti promjena zakona o genocidima i kaznama genocidasima!

http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline ... again.html
costacurta

#3285 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by costacurta »

kolegione wrote:
costacurta wrote:
Sine, ti ko iz sna "tetka pomaži mi kriiiišku"
Kakve veze to ima sa temom?
Tema je Presuda RK, genocid, UZP.
O Baketovim marifetlucima imaš baška temu pa opleti.
Uživam slušajući ih kako kevću. :lol:
I o kakvom ratu ti pričaš?! Šta dramiš, skuliraj se. Užitak je gledati susede kako si cepaju košulje od muke, još kad im Riđobradi i Ramzes stave soli na ranu...... prajsles
Na ovoj temi se prica o ratu ja sam totalno opušten, i siguran da ce biti moja odluka sta da radim :)
Tema o Baketu je i za tebe otvorena tamo ;)
Samo sam se osvrnuo na tvoju naivnost, i ništa više i usput ako naletis i ja bih pogledao tu emisiju pa nam share, ako ima gdje :)
Slab sam sa tim sherovanjima, uglavnom, Apostrof PTPC. Pozitivno je bilo to što su gosti u studiju bili neki BL studenti i na pitanje voditeljke ima li ko Šta od njih da doda, njih par se javilo i iznenadilo me kako su skroz normalni čak sam primijetio da voditeljica i nije baš kontala da ce oni biti tako "normalni". Govorili su nešto vezano za ekonomiju, posao i to u fazonu jebe im se i za Radovana i rat daj nam posao obezbijedite. Nije mi jasno kako su promakli ovakvo pozitivvi redničkoj ekipi PTPCa.
Rat neće biti jer:
1. MZ ne da.
2. Niko nema para za to, skupo.
4. EU preko Save
5. Tenkovi parkirani u Tuzli
6. Čović taman kuću završio, Sebija tek došla na celo UKCa,
7. Srbija pred vratima EU
.
.
Ima jos toga al mi se spava. Sjutra
BHCluster

#3286 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by BHCluster »

A novinarke i sranja.
It_is_a_Leclerc

#3287 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by It_is_a_Leclerc »

Connaisseur Karlin wrote:BiH bi se rebala sluzbeno zahvaliti Samantha Power za njen rad i pisanje o genocidima sirom svijeta ,kao i genocidima u BiH! Zena je odlicno svojim pisanjem doprinjela vaznosti promjena zakona o genocidima i kaznama genocidasima!

Ambasadorka Power je bila reporter iz ratnog Sarajeva i iz prve je ruke svjedočila svim užasima rata.
Sjećam se kako je prošle godine onom ruskom smeću od ambasadora pri UN-u nakon veta na rezoluciju o genocidu u Srebrenici, održala vrlo emotivnu lekciju.
Biene Maya

#3288 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Biene Maya »

krater wrote:
oridjidji wrote: Mislim da u osnovi grijesite kada tvrdite da bi to srpsku politiku porazilo. Nije ovo da bi vama kontru slago, gluho i daleko bilo. Slatke su te zelje, ali nisu realne. Sad bi potpisao da se takvo sto desi, zajedno s vama. Ali tesko da to vodi icemu jer oni su doktori propagande i to bi definitivno upotrebili da sebe pokazu jos vecom zrtvom, a cijelom svijetu je jasno da su dzelati. Pa njima sada vatra bi sto su Karadzicu presudu napravili na dan kad ih je bombardovao NATO. Pratim srpske portale, koliko seze bezobrazluk, na svakom portalu je isla slika JE SUIS SERBIA 1999. Raspravu poveli kako je sramota sto se Karadzicu sudilo na taj dan.

Protiv Srbije se treba obnoviti proces za agresiju. Genocid je suvise kompleksno pravno dokazati, pogotovo jer je to drugi spor drzave protiv drzave za genocid, prvi je upravo slucaj i propao radi tezine koju ta tuzba nosi. Protiv RS tuzba za genocid bi imala vise smisla i to bi se moglo dokazati. Međutim kad bi dobili jednu od ove dvije tužbe ili čak obje, mi nebi ni korak se približili napretku, prosperitetu, pomirenju i suživotu jer upravo ta politika iako je vec sada fakticki dokazana i gotovo osuđena u Hagu, nije poražena, niti će time i biti, niti Srbe približava ikakvoj katarzi. Ta politika protjerivanja i unistavanja drugih naroda za rad širenja srpske države poznata je od Balkanskih ratova na ovamo i Albanci i Turci su prvi koji su to osijetili na svojoj kozi od Srba. Kako je uopšte Srbija postala gotovo nacionalno homogena zemlja, upravo takvom politikom, kako se raširila, upravo takvom politikom i nažalost i danas se širi tako. Bojim da bi oni kad bi izgubili te procese, pritisli papucicu nacionalizma do kraja i vjerovatno pripremili novi rat jos brze.Njihova je nesreca, sto bi taj rat mogli voditi s nama i Albancima Kosovarima, gdje god bi oko udarili tu je NATO. Blago Srbima s njima samima, njih samo pustite i njih ce poraziti vrijeme, vec sada to je nacija koje svake godine izgubi jedan omanji grad. Ni u RS nije bolje. Da ne govorim da su od Srbije napravili smece od Milosevicevog uspona do danas. Zato vrijeme mi moramo voditi dosta zreliju politiku i dosta raditi na tome da njih preteknemo u svakome segmentu, da smo u BiH neovisniji faktor i od Hrvata i od Srba, te od svakog grada napraviti ono sto je Gorazde recimo u odnosu na ostatak istocne Bosne pod njihovom kontrolom, gdje osim sume, kamenoloma i stocarstva i nemas nikakvog izbora da se necim bavis. Nece ni Srbizacija sumske do kamena, njima pomoci da to bude bolje mjesto za zivot.Prije ce pomoci da se poglodju sami medjusobom. Zato samo red, rad, disciplina i dizanje stope nataliteta planski moze nam u buducnosti biti od koristi, naciju pod hitno podmladiti, kako bi se stvari u miru potisle u pravom smjeru, a u buducnosti taj velikosrpski mac koji spominjete sam ce poci u korice ili ce otupiti, drzava nakon onakve borbe za opstanak, tesko da ce oslabiti do te mjere da ce nestati, bez obzira koliko Srbi, pa i Hrvati pokusavali da opstruisu ideju Bosne, ta ideja samo moze jacati, ako i mi budemo jaci. Kome sve starija nacija Srba moze danas sve ono sto su 90-te zacrtali kada su bili najaci? Ne moze vise nikome. Sto se tice oprosta, nema oprosta, niti oprost nema smisla jer oni koji su zivi ne mogu prastati za svoje mrtve, a za ono sto su oni prezivjeli, to nije ni pametno, kako oprostiti za onoga ko je pod zemljom zbog njihove kame, nikako, isto tako se ne moze, i ne treba zaboraviti, vec sjecanje to treba bastiniti do te mjere, da kad god ko krene poturiti nam zamjenu teza, smjestimo ga caskom na stub srama. Za mene je to narod koji se ne mjenja i mislim da ce ideja cetnistva medju njima biti ziva sve dok se ona vojnicki ne porazi. Ti kakvi su iz inata, nebi ni ostetu placali, kad bi obje tuzbe izgubili. Kamen bi bili spremni jest radi nacionalizma. U Ljubiji troje umrlo od gladi (RS), u Beogradu troje umrlo od gladi... O cemu vise da pricamo? Sta se kod njih u svijesti promjenilo? Nista.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
U pravu si! Tuzbu obnoviti samo za agresiju. Dovoljni su samo oni zapisnici sa sjednica u Beogradu, koji su bili sakriveni i zatamnjeni u prvom procesu. Cijeli svijet zna, da je rat vodjen iz srbije, samo dokazi su bili skriveni. Genocid je vec presudjen protiv cetniteta, tako da nasa tuzba moze sada dokazati, da je srbijanska agresija na nasu zemlju proizvela i zavrsila genocidom!
Connaisseur Karlin

#3289 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

It_is_a_Leclerc wrote:
Connaisseur Karlin wrote:BiH bi se rebala sluzbeno zahvaliti Samantha Power za njen rad i pisanje o genocidima sirom svijeta ,kao i genocidima u BiH! Zena je odlicno svojim pisanjem doprinjela vaznosti promjena zakona o genocidima i kaznama genocidasima!

Ambasadorka Power je bila reporter iz ratnog Sarajeva i iz prve je ruke svjedočila svim užasima rata.
Sjećam se kako je prošle godine onom ruskom smeću od ambasadora pri UN-u nakon veta na rezoluciju o genocidu u Srebrenici, održala vrlo emotivnu lekciju.
Zena me jednostavno odusevljava svojim reakcijama. :-D
Toffee karamela

#3290 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Toffee karamela »

oridjidji wrote: U Ljubiji troje umrlo od gladi (RS)
Sad potražim tu vijest na netu, prestrašno, grad odumire, nemaju srednju školu, mesnicu, uskoro ni apoteku...Tekst završava:

"...ruševinu koja je bila Dom kulture. Ništa ne ukazuje na to da je ovdje nekada nastupao tenor svjetskog glasa Luciano Pavarotti". Od Pavarottija do umiranja od gladi, dug put su prevalili za 30 godina :shock:

Ali naravno o ovakvim stvarima nećete čuti ni u Pečatu ni u Aspektu
Drvenija87

#3291 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Drvenija87 »

kolegione wrote:
E hajde objasnite mi prvo pravni dio ove price (naravno ubacite politički kontekst) nakon toga mi objasnite velike vosjkovođe kako da se provede ovaj pad Srbije na koljena :)

Edit: Bicu za vašu ideju, samo mi objasnite kako bi to funkcioniralo
Srbija je vec odavno na koljenima,kako ekonomski tako i psihicki.. Nece se oporaviti za jos barem 50 godina.

Problem je u Bosnjacima, tj. bosnjackom politickom establismentu.
Bosnjacki politicari su jadovi teski i uopce me ne iznenadjuje sto su Bosnjaci dotakli dno,jer su i dan danas razjedinjeni ,ponajvise svojom sopstvenom zaslugom.
Nema dana da ih iz Srbije Vucic i ostala velikosrpskaa zgadija ne ponizuje,upravo zbog bosnjackog merhametluka i ocekivanja da ce se Srbi urazumiti.
Bakir Izetbegovic ,Camil Durakovic (jadov nad jadovima),Fahrudin Radoncic,Zlaja... svi oni opet pozuruju u Beograd na konsultacije i na nekakvo pomirenje.
Nikad nisu zauzeli cvrst stav o bitnim pitanjima i samo cekaju da im MZ rijesava njihove probleme.
Zato Bosnjaci i prolaze kao druga klasa u svojoj sopstvenoj drzavi.
KB9

#3292 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by KB9 »

"gospodin karadzic je jos nevin"

pa ne mozes ti promjenit cetalje, to jednostavno ostaje u njima i takvi se radjaju
Paul F.

#3293 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Paul F. »

Ne bih ja pretjerivo. Ne rađaju se takvi. Veliku ulogu igra i propaganda. Bernard Henri Levi je još davno reko da su oni u košmaru iz koga nikako da se probude.
muha_sa

#3294 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by muha_sa »

http://www.najportal.info/2016/03/27/fl ... u-genocid/

Florence Hartmann: Meron je sakrio dokumente o umiješanosti Srbije u genocid

A oko mog slučaja napravila se velika konfuzija jer je javnosti predočeno na vrlo licemjeran način da sam odala neke povjerljive informacije, što apsolutno nije tačno. Nisam iznosila povjerljive informacije nego činjenice o tome da su se sudije Haškog tribunala dogovorile da ne primjenjuju zakon kako bi zadovoljili zahtjev Srbije da se Bosni ne daju dokumenti koji bi Srbiju mogli dovesti do toga da plati odštetu žrtvama zločina! Povjerljivo je dakle bilo samo za sudije koji su htjeli sakriti svoje nelegalne radnje. Zakonski to nije bilo povjerljivo jer je jasno da prekršaj zakona ne može biti povjerljiv! Dakle, nažalost, pravi odgovor na Vaše pitanje je da su pobjednici oni koji su uspjeli da onemoguće žrtvama da dođu do pravde!

A ja… Kakva pobjednica! Ja sam osuđena u Haagu, a Stanišić i neki drugi oslobođeni. Ja i Šešelj smo pod nalogom za hapšenje! Istina, on je u boljoj poziciji jer se još uvijek pravno smatra nevinim, a ja imam drugostepenu presudu da sam kriva!
Paul F.

#3295 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Paul F. »

Kad pokušam da se stavim u njihovu kožu, odma se naježim. Spavati iznad masovnih grobnica i insistirati da je to sad samo moje. I lagati javno u tom smjeru. Najuglednije im javne ličnosti lažu. Bože sačuvaj. Na šta su uspjeli da se srozaju.
daddy-kool

#3296 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by daddy-kool »

palermo wrote:A vjerovatno ći biti u manjini ( da ne govorim da će mi se Vječiti opet na kosti navaliti :D ) ali meni su Bakirove izjave nakon presude Radovanu, vrlo dobre....odmjerene, a opet jake i mislim suština se rekla

Volio bih stvarno čuti šta je to trebao reći
Trebao je reći da BiH i Bošnjaci nisu dobili zadovoljštinu nakon agresije Srbije i zlodjela koje su smislili, organizovali i proveli iz Srbije i Srbi iz BiH. Trebao je reći da je previše zla načinjeno u ime srpstva i velikosrpske ideje, a da se relevantne sprske vođe nisu pokajale, predomislile, niti tražile oprost. (Da li bi dobili oprost je neko drugo pitanje na koje bi se moglo odgovoriti tek kada bi do toga momenta došli.) Trebao je reći da se tortura, guranje u građane drugog reda i pristisak na Bošnjake u RS neće tolerisati, i da se politike kulturocida, aparthejda, laži, degradacije i ubijanja identieta Bošnjaka moraju odmah promijeniti. Pa onda i zaprijetiti ako treba.

?!

Svašta se tu još moglo reći.
uglavnomja

#3297 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by uglavnomja »

Drvenija87 wrote: Srbija je vec odavno na koljenima,kako ekonomski tako i psihicki.. Nece se oporaviti za jos barem 50 godina.

.
srbija je prvi kandidat za ulazak u eu, ako opstane eu, za nekih 4-5 godina otprilike.
a bosna za tih 4-5 godina nece biti ni blizu mjesta na kojem je srbija sada. nazalost.

a odgovor si sam dao. vlast. ali ne zbog merhametluka nego sto im odgovara status quo. narod se bavi nacijom, istorijom, osvetama, pravdama. medijima i drustvenim mrezama i tabiri visoku i nisku politiku, istresa frustracije ... a gllavonje rahat kradu.

ne znam kako neka zemlja moze biti na koljenima psihicki :?
u istim su govnima kao i bosna i ostale "sitne" zemlje sto se tice ekonomije.
muha_sa

#3298 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by muha_sa »

uglavnomja wrote:
Drvenija87 wrote: Srbija je vec odavno na koljenima,kako ekonomski tako i psihicki.. Nece se oporaviti za jos barem 50 godina.

.
srbija je prvi kandidat za ulazak u eu, ako opstane eu, za nekih 4-5 godina otprilike.
a bosna za tih 4-5 godina nece biti ni blizu mjesta na kojem je srbija sada. nazalost.

a odgovor si sam dao. vlast. ali ne zbog merhametluka nego sto im odgovara status quo. narod se bavi nacijom, istorijom, osvetama, pravdama. medijima i drustvenim mrezama i tabiri visoku i nisku politiku, istresa frustracije ... a gllavonje rahat kradu.

ne znam kako neka zemlja moze biti na koljenima psihicki :?
u istim su govnima kao i bosna i ostale "sitne" zemlje sto se tice ekonomije.
:thumbup:

sve po zakonu
palermo

#3299 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by palermo »

daddy-kool wrote:
palermo wrote:A vjerovatno ći biti u manjini ( da ne govorim da će mi se Vječiti opet na kosti navaliti :D ) ali meni su Bakirove izjave nakon presude Radovanu, vrlo dobre....odmjerene, a opet jake i mislim suština se rekla

Volio bih stvarno čuti šta je to trebao reći
Trebao je reći da BiH i Bošnjaci nisu dobili zadovoljštinu nakon agresije Srbije i zlodjela koje su smislili, organizovali i proveli iz Srbije i Srbi iz BiH. Trebao je reći da je previše zla načinjeno u ime srpstva i velikosrpske ideje, a da se relevantne sprske vođe nisu pokajale, predomislile, niti tražile oprost. (Da li bi dobili oprost je neko drugo pitanje na koje bi se moglo odgovoriti tek kada bi do toga momenta došli.) Trebao je reći da se tortura, guranje u građane drugog reda i pristisak na Bošnjake u RS neće tolerisati, i da se politike kulturocida, aparthejda, laži, degradacije i ubijanja identieta Bošnjaka moraju odmah promijeniti. Pa onda i zaprijetiti ako treba.

?!

Svašta se tu još moglo reći.
Ok, mogao je. Slažem se.

Ali, ja opet mislim da su njegove izjave imale svoju jačinu, što pokazuje i reagovanje srpskog političkog establshmenta. Mislim da se ipak moralo paziti da reagovanje ne bude takvo da daje povod da se ova strana proglašava ratnohuškačkom.

Sve u svemu, ja sam i dalje prilično zadovoljan Bakirovim reagovanjem kada je u pitanju presuda Karadžiću.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3300 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Tomahawk11 »

Puno price s pokricem, eto tako bih ja naveo Bakirovo glasanje za javnost.
Iz RS-a su jedva docekali ovu pricu o ponovnom pokretanju tuzbe. S merakom ce da mu zacivijaju kad bude vakat za to.
Ova prica o Srbiji i Vucicu je dio politickog folklora.
Priblizavaju se izbori, treba asimilirati politicko stado. Samo sto Bakirove izjave vise asimiliraju Dodikovo i Vucicevo stado nego njegovo.
Ko svoj svome....tako se moze opisati ova igranka. I onda novih 4 godine....zna Bakir sta radi ;-)
Fino profitiraju na Karadzicu, nema sta 8-)
Post Reply