Karabaja wrote: Barack Hussein Obama Olsun
I meni je drago zbog Obame. 60-tih godina crnci nisu mogli uci u restorane i autobuse i provodena je rasna diskriminacija. Danas je crnac predsjednik. Velika pobjeda.
Karabaja wrote: Barack Hussein Obama Olsun
Kod nas bijeda ne da je zakucala na vrata, nego se već udomaćila i to dobro, a ne vidim baš nešto da mijenjamo mišljenje preko noći. Šta više, već 16 godina ne mijenjamo mišljenje. To je razlika između američke demokratija i naše demonkratije.turban wrote:Americki izbori su pokazali mentalni sklop danasnjeg insana..koji je spreman promjeniti misljenje preko noci.Ne zaboravimo da je ova Amerika koja je glasala za Obamu u vecem slucaju(u ranijim izborima) glasala za mnoga zla sirom zemaljske kugle...![]()
Tek kad je bjeda zakucala istima na vrata promjenili su misljene.Ja licno ne vjerujem u neku Americku demokratiju koja se zasniva na kapitalistickim nacelima.Obama ce dozivjeti istu sudbinu kao i predhodni Americki predsjednici...a da pritom nece uspjeti ni neki veci procent ispraviti sve strahote koje je Amerika u ovih zadnjih 15-tak godina pocinila sirom svejta.
...i gledajuci Obamu dobio sam neki ljepi osjecaj u grudima,covjek pravde,covjek koji ima ideju,harizmu...dopada mi se,no sve ce to izbljediti kad razni savjetnici i ljudi iz sjenke pocnu da vode glavnu rjec.Od Obame ce ostati samo ljepe one virtuelene uspomene.
Bas fino sto mozemo negdje diskutovati o obaminoj pobjedi. Ali nam i dalje fali topic gdje mozemo o onom sutra, njegovoj strategiji i kako se to moze na nas oslikati.delightful wrote:orbini, bas ti hvala na komentarima![]()
jos da si procitao pravila foruma, pa da znas da je komentarisanje rada moderatora i admina nedozvoljeno, bilo bi super![]()
a da si procitao naslov teme, bilo bi mozda previse za ocekivati![]()
a da jesi, vidio bi da tema ukljucuje obaminu pobjedu
Dobro ba reko si to vec 233452 puta i ne znam koga boli kurac kojoj religiji pripada jedan dio Obamine porodice?xyz2007 wrote:Obamino pola familije sa oceve strane JESU Muslimani prihvati ili ne, to je cinjenica.VR6 wrote:Mislim da ste se previse napuhali sa tim "musliman" i sl, jer se covjek ne izjasnjava tako.
ma jok cini ti se, oni su u tamnoci i reaguju.Gandalf wrote:Svako normalan u cijelom svijetu je danas zadovoljan - Obama je pobijedio one likove revolveraške i to je jednostavno super
Dva zadnja mandata Republikanci. Prije toga dva mandata Demokrate. A prije toga tri mandata Republikanci. I sve tako.elSaik wrote:Kod nas bijeda ne da je zakucala na vrata, nego se već udomaćila i to dobro, a ne vidim baš nešto da mijenjamo mišljenje preko noći. Šta više, već 16 godina ne mijenjamo mišljenje. To je razlika između američke demokratija i naše demonkratije.turban wrote:Americki izbori su pokazali mentalni sklop danasnjeg insana..koji je spreman promjeniti misljenje preko noci.Ne zaboravimo da je ova Amerika koja je glasala za Obamu u vecem slucaju(u ranijim izborima) glasala za mnoga zla sirom zemaljske kugle...![]()
Tek kad je bjeda zakucala istima na vrata promjenili su misljene.Ja licno ne vjerujem u neku Americku demokratiju koja se zasniva na kapitalistickim nacelima.Obama ce dozivjeti istu sudbinu kao i predhodni Americki predsjednici...a da pritom nece uspjeti ni neki veci procent ispraviti sve strahote koje je Amerika u ovih zadnjih 15-tak godina pocinila sirom svejta.
...i gledajuci Obamu dobio sam neki ljepi osjecaj u grudima,covjek pravde,covjek koji ima ideju,harizmu...dopada mi se,no sve ce to izbljediti kad razni savjetnici i ljudi iz sjenke pocnu da vode glavnu rjec.Od Obame ce ostati samo ljepe one virtuelene uspomene.
edit: Ali opet, pogriješih, ti napisa današnjeg insana, a mi smo daleko od toga...
Ne znam zasto se stalno potencira to kao da je neko idiot pa misli da prosjecnog amerikanca to zanima...ovdje na forumu ima nas dosta koji smo godinama zivjeli ili jos zivimo u USA i vrlo dobro znamo sta misli prosjecan amerikanac, a i kako funkcionise americki politicki i pravni sistemosa wrote:mnogi forumaši koji sada viču bravo amerika još prije mjesec dana kleli su se da crnac ne može biti predsjednik sad-a, kad ono iznenađenje. iznenadit će se kad se ništa bitno u vanjskoj politici ne promjeni (bar brzo ne promjeni), obami će puno bitnije biti unutarnje promjene. porezi, zdravstvo, radna mjesta itd..., na tome su dobijeni izbori a ne na iraku, BiH i sl., boli prosječnog amera za egzotične krajeve.
Tacno. Daj zaboravite na tu raspravu jel musliman nije musliman, koga je briga za to? eto i ja sam musliman i stvarno me nije briga da li je obamina porodica muslimanska ili nije, sto se mene ticu mogu biti i eskimi ili ljubitelji boga zevsa ili marsovci...samo me zanima sta covjek radiThe__Doctor wrote:Dobro ba reko si to vec 233452 puta i ne znam koga boli kurac kojoj religiji pripada jedan dio Obamine porodice?xyz2007 wrote:VR6 wrote:Mislim da ste se previse napuhali sa tim "musliman" i sl, jer se covjek ne izjasnjava tako.
Obamino pola familije sa oceve strane JESU Muslimani prihvati ili ne, to je cinjenica.
Sto be rekao Predsjednik Obama: "Yes, we can." U prevodu, moramo sami napraviti ponudu.Klodovik wrote:Dva zadnja mandata Republikanci. Prije toga dva mandata Demokrate. A prije toga tri mandata Republikanci. I sve tako.elSaik wrote:Kod nas bijeda ne da je zakucala na vrata, nego se već udomaćila i to dobro, a ne vidim baš nešto da mijenjamo mišljenje preko noći. Šta više, već 16 godina ne mijenjamo mišljenje. To je razlika između američke demokratija i naše demonkratije.turban wrote:Americki izbori su pokazali mentalni sklop danasnjeg insana..koji je spreman promjeniti misljenje preko noci.Ne zaboravimo da je ova Amerika koja je glasala za Obamu u vecem slucaju(u ranijim izborima) glasala za mnoga zla sirom zemaljske kugle...![]()
edit: Ali opet, pogriješih, ti napisa današnjeg insana, a mi smo daleko od toga...
Da se u našoj kampanji pojavi jedna osoba, nije važno iz koje stranke, i progovori barem 1% kao Obama nakon pobjede, stajao bih u redu četrnaest, a ne četiri sata da glasam za njega. Nema kod nas prave ponude.
Sto be rekao Predsjednik Obama: "Yes, we can." U prevodu, moramo sami napraviti ponudu.[/quote]Klodovik wrote:Dva zadnja mandata Republikanci. Prije toga dva mandata Demokrate. A prije toga tri mandata Republikanci. I sve tako.elSaik wrote:Kod nas bijeda ne da je zakucala na vrata, nego se već udomaćila i to dobro, a ne vidim baš nešto da mijenjamo mišljenje preko noći. Šta više, već 16 godina ne mijenjamo mišljenje. To je razlika između američke demokratija i naše demonkratije.turban wrote:Americki izbori su pokazali mentalni sklop danasnjeg insana..koji je spreman promjeniti misljenje preko noci.Ne zaboravimo da je ova Amerika koja je glasala za Obamu u vecem slucaju(u ranijim izborima) glasala za mnoga zla sirom zemaljske kugle...![]()
Da se u našoj kampanji pojavi jedna osoba, nije važno iz koje stranke, i progovori barem 1% kao Obama nakon pobjede, stajao bih u redu četrnaest, a ne četiri sata da glasam za njega. Nema kod nas prave ponude.
Better Man wrote:Američki građani su pokazali visok stupanj demokracije i da su zaista željeli promjene. Za njih je ne bitno koje je ko rase, spola, vjere, već šta on nudi. Pobjeda Obame je istorijski čin, ne samo za Ameriku, nego za čitav svijet i pokazatelj da ako uložiš trud, znanje i volju sve možeš ostvariti. Mislim da dolazi jedno novo doba, doba u kojem primat neće biti na ratovima, već primat na politici dogovora i kompromisa, primat na običnom čovjeku i poboljšanju njegovog standarda i mnogim drugim vrijednostima koje doprinose ne samo Americi, već čitavom svijetu.
Tacno.Dovoljan je jedan čovjek da sve krene naopako, ali isto tako samo jedan da ponovo probudi cijelu planetu.