black wrote:
ne mogu sjetiti se sta je sve objavljeno, izvinjavam se na mogucem ponavljanju
Ova Drina je, kako sam čuo, bilo mjesto gdje su se mogle dobiti i seksualne usluge, uz spavanje..
black wrote:
ne mogu sjetiti se sta je sve objavljeno, izvinjavam se na mogucem ponavljanju
To mu je stari komsilukNed071 wrote:jel to i tamo vario?

To će ti biti nekadašnja kafana Tilava najvjerovatnije, inače postojala je tamo negdje do druge polovine 70-tih ako griješim neka me neko ispravi.tvsabina wrote:johntra wrote:1944. godina
Kako je dobra slika.
Ali ako se ne varam ovo je pozicija tadašnje Fabrike Duhana Sarajevo ?
Otkud kafana ?
Hvala
Bravo , bravo , bravo...upravo su mi potvrdili da je tu bila kafana "Tilava" i da je bila "čuvena"General_Jackson wrote:To će ti biti nekadašnja kafana Tilava najvjerovatnije, inače postojala je tamo negdje do druge polovine 70-tih ako griješim neka me neko ispravi.tvsabina wrote: Kako je dobra slika.
Otkud kafana ?
Hvala
Ona se nalazila između fabrike duhana i današnje skupštine, tačno negdje na sredini, na glavnoj cesti, tako se je ja sjećam.
tvsabina wrote:Bravo , bravo , bravo...upravo su mi potvrdili da je tu bila kafana "Tilava" i da je bila "čuvena"General_Jackson wrote:To će ti biti nekadašnja kafana Tilava najvjerovatnije, inače postojala je tamo negdje do druge polovine 70-tih ako griješim neka me neko ispravi.tvsabina wrote: Kako je dobra slika.
Otkud kafana ?
Hvala
Ona se nalazila između fabrike duhana i današnje skupštine, tačno negdje na sredini, na glavnoj cesti, tako se je ja sjećam..
Veliko hvala na odgovoru
pokusavam da ubacim sliku iz 1944 sa ovom, ona mi kafana izgleda negdje izmedju ona tri auta sa vrbanje I tramvajablack wrote:
evo je s ledja, a bila je na glasu kao i 'drina', na mjestu je sadasnje zgrade zajednickih institucijaexliberal-ex wrote:
pokusavam da ubacim sliku iz 1944 sa ovom, ona mi kafana izgleda negdje izmedju ona tri auta sa vrbanje I tramvaja

FAP G-80, 1969 godište.black wrote:evo je s ledja, a bila je na glasu kao i 'drina', na mjestu je sadasnje zgrade zajednickih institucijaexliberal-ex wrote:
pokusavam da ubacim sliku iz 1944 sa ovom, ona mi kafana izgleda negdje izmedju ona tri auta sa vrbanje I tramvaja
bitanga_sa_otesa wrote:to ce muha_sa da pojasni u detalje
Nije tačno, nije na mjestu zajedničkih institucija, Tilava je još uvijek uveliko radila kada je skupština izgrađena, srušena je tek nekoliko godina poslije, znam jer sam imao tu čast sjediti u njoj davne 75´black wrote:evo je s ledja, a bila je na glasu kao i 'drina', na mjestu je sadasnje zgrade zajednickih institucijaexliberal-ex wrote:
Miljenko što se "Drine" tice pojma neJmajulisiz es grant wrote:Miljenko Jergović misli da je to više mit, nego istina.
Al' nije ni njemu svaku vjerovati...
Evo kako vidiš na ovoj slici što je postavio @black nekako tačno preko puta crkve, ulice fra A. Zvizdovića i današnje Alte, koliko me sjećanje služiexliberal-ex wrote:
Zar Tilava niije bila vise zapadno, gdje je bila okretnica taman gdje je sad semafor...ili je to bila druga kafana...
Stari kenjac wrote:bitanga_sa_otesa wrote:to ce muha_sa da pojasni u detalje
Zna Muha, zna. I za Moscanicu, Nije trebao nikakv konak. Nedo bog da sta iz case popijes!!!Sano iz flase i
Bila je to dobra zaje....ncija!
nije tu bilo okretište tramvajaquarterback wrote:da nema neko mozda kakvu staru sliku mjesta gdje je sada holidej in, tu su prije holideja dolazili cirkusi i bilo je okretiste tramvaja
ako bi neko imao fotke iz dijela - holidej - zeljeznicka - unitic
hvala
muha_sa wrote:nije tu bilo okretište tramvajaquarterback wrote:da nema neko mozda kakvu staru sliku mjesta gdje je sada holidej in, tu su prije holideja dolazili cirkusi i bilo je okretiste tramvaja
ako bi neko imao fotke iz dijela - holidej - zeljeznicka - unitic
hvala![]()
tramvaj je za Ž.stanicu išAo bulevarom--gdje je sad Alta--i okretao se na sadašnjem okretištu na stanici.