Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Unreal

#3276 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Unreal »

Meni jesu, oko podne, bez problema. Međutim, prije par mjeseci morao sam manuelno prebaciti.

pozz
vjesticanametli

#3277 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

_Astra_ wrote:Da li su nekom (onom koji ima sredstava na balanceu) prebacena sredstva automatski danas?
Hvala
jesu meni
Umac

#3278 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Umac »

Imam Paypal i sve radi ok sto se toga tice.

Zanima me jedna druga info.
Da li je moguce imati/dobiti Skrill MasterCard u BiH? Naletio sam na netu kako neki pišu da je moguće i kod nas :?
Nisam u mogućnosti to provjeriti jer su mi prebacili account na biznis kategoriju (a ona ne dopušta posjedovanje kartice).
Može li neko ko ima lični/personal account verifikovan na Skrillu ( a da je iz BiH) da provjeri ima li "Skrill Card" tab/opciju na računu?

:zoka:
Mehemed
Vozim: automobil

#3279 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Umac wrote:Imam Paypal i sve radi ok sto se toga tice.

Da li je moguce imati/dobiti Skrill MasterCard u BiH? Naletio sam na netu kako neki pišu da je moguće i kod nas :?
Nisam u mogućnosti to provjeriti jer su mi prebacili account na biznis kategoriju (a ona ne dopušta posjedovanje kartice).
Može li neko ko ima lični/personal account verifikovan na Skrillu ( a da je iz BiH) da provjeri ima li "Skrill Card" tab/opciju na računu?

Ne znam je li mi personal ili business account, ali je verifikovan već više od dvije godine i nikada mi nije nigdje pisalo da mogu uzeti skrill card.
madesa

#3280 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by madesa »

Imam pitanje jedno, vec nekoliko mjeseci imam problem tako sto u banci ( Unicredit ) dobijem manje novca nakon sto oni zamjene dolare sa paypala u KM. Na 1000 KM znaju uzeti i do 60-70 KM. Da li oni uzimaju proviziju iz dolara u KM ili zavisi od kursne liste dolara taj dan ? Jos jedno pitanje da li mogu zamjeniti da PayPal balance mi bude u EUR a ne u USD ? Jos nesto CONVERSION OPTIONS je bio USE PAYPAL....
vjesticanametli

#3281 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Mehemed wrote:
Umac wrote:Imam Paypal i sve radi ok sto se toga tice.

Ne znam je li mi personal ili business account, ali je verifikovan već više od dvije godine i nikada mi nije nigdje pisalo da mogu uzeti skrill card.
sad sam gledala i ja to nemam :(
vjesticanametli

#3282 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

reizdavanje kartice u banci je bilo i sad treba linkovati visa karticu na PasPal ali on kaze
The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer's customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.

sta da radim
hvala
madesa

#3283 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by madesa »

madesa wrote:Imam pitanje jedno, vec nekoliko mjeseci imam problem tako sto u banci ( Unicredit ) dobijem manje novca nakon sto oni zamjene dolare sa paypala u KM. Na 1000 KM znaju uzeti i do 60-70 KM. Da li oni uzimaju proviziju iz dolara u KM ili zavisi od kursne liste dolara taj dan ? Jos jedno pitanje da li mogu zamjeniti da PayPal balance mi bude u EUR a ne u USD ? Jos nesto CONVERSION OPTIONS je bio USE PAYPAL....
_Reds_

#3284 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

madesa wrote:Imam pitanje jedno, vec nekoliko mjeseci imam problem tako sto u banci ( Unicredit ) dobijem manje novca nakon sto oni zamjene dolare sa paypala u KM. Na 1000 KM znaju uzeti i do 60-70 KM. Da li oni uzimaju proviziju iz dolara u KM ili zavisi od kursne liste dolara taj dan ? Jos jedno pitanje da li mogu zamjeniti da PayPal balance mi bude u EUR a ne u USD ? Jos nesto CONVERSION OPTIONS je bio USE PAYPAL....
Pa ti si lijepo uzeo da ti paypal vrsi koverziju, a njihove su marze 6 do 7 posto, banka ne uzima vise od 1 posto.
los_trip

#3285 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by los_trip »

Pozz
Mozda je neko vec se susreo s ovim al nemam vremena trazit ovolko postova =)
Dobio refund juce status completed al para na racunu nema,Jel se ceka ta uplata par dana da prodje ili kako to ide ? Lp
quarterback

#3286 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

_Reds_ wrote:
Pa ti si lijepo uzeo da ti paypal vrsi koverziju, a njihove su marze 6 do 7 posto, banka ne uzima vise od 1 posto.
koliko sam vidio odstupanja onog sto mi pise na izvodu od trenutnog kursa razlika je oko 5% s tim da tu ima i razlike u kursu
Mjesanac

#3287 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mjesanac »

madesa wrote:

My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options -> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit
vjesticanametli

#3288 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

vjesticanametli wrote:reizdavanje kartice u banci je bilo i sad treba linkovati visa karticu na PasPal ali on kaze
The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer's customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.

sta da radim
hvala
Saka

#3289 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Koja banka? Koja kartica?

Stavi pare na racun vezan s karticom, malo vise para, ne 10 KM samo. Onda koristi bankomat da izvadis neku sumu da bi bila sigurna da je kartica aktivirana, neke banke to traze. Nakon toga, za par dana, kad imas dovoljno na racunu ponovo dodaj karticu na PayPal. Ako ni tad ne moze obrati se banci, ako ne pomogne promijeni banku i koristi neku od banaka i kartica koje provjereno rade.
vjesticanametli

#3290 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Visa debitna iz rbb....ima para...sad sam vani pakad doden u bih probacu....radilo je sa starom karticom.cccc
Hvala ti
Dinostula

#3291 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Dinostula »

Izvadim danas debitnu Visa karticu i izvrsim aktivaciju.
Uplatim samo 5KM na nju radi verifikacije za PayPal (nadam se da ce biti dovoljno)
Upisem broj kartice i ostale podatke i dobijem ovu poruku

"The Card Verification System used by PayPal is currently unavailable. Please try to add your card at a later time. We apologize for this inconvenience."

Sad moze biti vise stvari da mi paypal ne prepoznaje jos karticu da je aktivirana ili je ovih 5KM premalo pa banka neda da ostanes na minimalcu ili je nesto trece ???

Zna li neko do cega je problem ili moram cekati par dana nakon vadjenja da mogu verifikovati karticu ?
quarterback

#3292 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

ja koliko se sjecam nisam cekao nista, cim sam dobio karticu aktivirao sam je, ali ne znam da li se sta promjenilo posto je to davno bilo
Salah ad-Din

#3293 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Salah ad-Din »

Koristim PayPal već nekih 3-4 godine, međutim prije dva mjeseca sam skinuo kraticu sa PayPala u namjeri da koristim PayPal isključivo za kupovinu preko ebaya bez kartice, međutim od kada sam skinuo karticu novac ne može da se pošalje na moj PayPal, kada god od neke stranice tražim da mi isplati piše refused, i ako je do prije 2 mjesec sve normalno išlo, imate li ideju zašto :)
Salah ad-Din

#3294 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Salah ad-Din »

Jesam u BIH, a ranije sam normalno kupovao i plaćao PayPalom, pa onda se najbolje registrovati napisati da sam iz USA i samo kupovati sa tim računom :D
Mehemed
Vozim: automobil

#3295 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Salah ad-Din wrote:Koristim PayPal već nekih 3-4 godine, međutim prije dva mjeseca sam skinuo kraticu sa PayPala u namjeri da koristim PayPal isključivo za kupovinu preko ebaya bez kartice, međutim od kada sam skinuo karticu novac ne može da se pošalje na moj PayPal, kada god od neke stranice tražim da mi isplati piše refused, i ako je do prije 2 mjesec sve normalno išlo, imate li ideju zašto :)
Da bi se novac mogao slati na neki paypal account, taj account mora biti verifikovan, brisanjem kartice sa paypal računa on postaje neverifikovan i kao takav ne može da prima novac.
KvaziExpert wrote:Jesi li u BiH? Mi ne možemo plaćati s PayPal balancea. Čak mislim da ne možeš ni primati novac dok nemaš podešenu karticu za primanje, a i tvoje iskustvo to pokazuje. Javice se još neko ko zna više o tome.
Baš tako, account mora biti verifikovan da bi se mogao primati novac na njeg, čak ni zemlje koje mogu plačati paypal balanceom ne mogu primiti novac na neverifikovan account
Salah ad-Din wrote:Jesam u BIH, a ranije sam normalno kupovao i plaćao PayPalom, pa onda se najbolje registrovati napisati da sam iz USA i samo kupovati sa tim računom :D
Naravno, možeš ti navesti da si iz USA, ali opet ne možeš ništa sa tim paypal računom dok ga ne verifikuješ karticom ili sa USA bankovnim računom.
Salah ad-Din

#3296 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Salah ad-Din »

Hvala brate na odgovoru, meni piše da je verifikovan, ali eto :)
Uglavnom hvala probat ću nešto iskombinovati, ako ništa opet karticu spojiti :)

Image
seoBIH

#3297 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by seoBIH »

Novac se moze primiti na paypal, cak i ako ga nemas. Dovoljna je aktivna e-mail adresa.
vjesticanametli

#3298 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Saka wrote:Koja banka? Koja kartica?

Stavi pare na racun vezan s karticom, malo vise para, ne 10 KM samo. Onda koristi bankomat da izvadis neku sumu da bi bila sigurna da je kartica aktivirana, neke banke to traze. Nakon toga, za par dana, kad imas dovoljno na racunu ponovo dodaj karticu na PayPal. Ako ni tad ne moze obrati se banci, ako ne pomogne promijeni banku i koristi neku od banaka i kartica koje provjereno rade.
platila s njom i bila na sereskesu i fakat proradilo hahahha hvala
los_trip

#3299 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by los_trip »

Hvala na odgovoru uplata je stigla za neka 3 dana.
Još nešto dolazil vama roba? Od 5 naručeni stvari samo 1 došla,jel inače ovako slabo dolazi-nestaje roba? :-)
Dinostula

#3300 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Dinostula »

los_trip wrote:Hvala na odgovoru uplata je stigla za neka 3 dana.
Još nešto dolazil vama roba? Od 5 naručeni stvari samo 1 došla,jel inače ovako slabo dolazi-nestaje roba? :-)

Ako je iz Hong Konga to sto si narucio nece ti ni stici.
Vise nista ne dostavljaju za BIH.
Post Reply