Šta trenutno čitate?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply

Citate?

Sa zadovoljstvom!
1198
91%
Dovoljno je sto moram citat titlove na TV-u...
123
9%

Total votes: 1321

Nadinka

#3276 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Nadinka »

Htjela sam Enduring Love, ali nije bilo na sajmu :) I teta mi je preporucila Subotu, ali eto ja izabrah ovu :) doci ce na red :)
ahuseino

#3277 Re: Šta trenutno čitate?

Post by ahuseino »

janje_ wrote:
ahuseino wrote:
janje_ wrote:Image

zanimljivo stivo i zabavno.. podsjeca me na "kako vojnik popravlja gramofon"..
Znaci naiva jel? :D
ako jeste, onda dubokoumna.. ali ima zanimljiv stil covo..

kaze nesto vako (parafraziram, tesko je to zapamtit od rijeci do rijeci): ..poslije je na mjesto upravnika dosao tip koji je poznavao vise borilackih vjestina i koje je na nama isprobavao. ponosim se sto sam ga ja licno prozvao "terminator". u ratu je poceo trgovati oruzjem. negdje u lici je stao na minu i izgubio nogu. ne znam tacno koju..
Meni je ovo dubokoumno:

"“Most men will not swim before they are able to.” Naturally they are born for the solid earth, not for the water. And naturally they wont think. They are made for life, not for thought. Yes, and he who thinks, what’s more, he who makes thought his business, he may go far in it, but he has bartered the solid earth for the water all the same, and one day he will drown. ""
Hesse
... A vojnik i gramofon manje... dosta manje... ali lako za citat', zabavno, nostalgicno...
DoctorSa

#3278 Re: Šta trenutno čitate?

Post by DoctorSa »

Gomoru....joj evo opet sam je počeo....kupio prošle godine na sajmu, pročitao za jedan dan pola i evo danas nakon tačno godinu dana nastavljam drugu polovicu
callmethebreeeze

#3279 Re: Šta trenutno čitate?

Post by callmethebreeeze »

Nadinka wrote:Htjela sam Enduring Love, ali nije bilo na sajmu :) I teta mi je preporucila Subotu, ali eto ja izabrah ovu :) doci ce na red :)
slusaj tetu.

:oops:
Nadinka

#3280 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Nadinka »

Ok, mene je uhvatila ona groznica citanja, kad jednostavno ne znam stati :)
Sad citam:
Image

Zao mi je sto sma film prije pregledala, jer ovako ipak mi masta manje radi (oslanja se na filma :) ) Svidja mi se kako je napisana knjiga zaista.
gonič zmajeva

#3281 Re: Šta trenutno čitate?

Post by gonič zmajeva »

roger zelazny,robert sheckley-donesite mi glavu dražesnog princa
uvijek mi podigne raspoloženje
King_Kenny

#3282 Re: Šta trenutno čitate?

Post by King_Kenny »

Image

Günter Grass, Ljušteći luk
Peech

#3283 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Peech »

Čitamo "Sjene narova drveta" od Tariqa Alija. :) Sve riječi hvale i za književnika i za djelo !!!
BeatriceWL

#3284 Re: Šta trenutno čitate?

Post by BeatriceWL »

Lajoš Zilahi
" Kad duša zamire "
BeatriceWL

#3285 Re: Šta trenutno čitate?

Post by BeatriceWL »

Peech wrote:Čitamo "Sjene narova drveta" od Tariqa Alija. :) Sve riječi hvale i za književnika i za djelo !!!
To je jedna predivna knjiga. Nježni gotovo renesansni opisi života, ljudi ,navika suživota u Kordobi toga vremena. Romantična također, ali bez pretjerivanja. Onoliko koliko je trebalo da dočara toplinu i ljepotu atmosfere koju opisuje. Dobar izbor. Pozdravljam !
ahuseino

#3286 Re: Šta trenutno čitate?

Post by ahuseino »

Peech wrote:Čitamo "Sjene narova drveta" od Tariqa Alija. :) Sve riječi hvale i za književnika i za djelo !!!

Prof. Tarik je uz Chomskog ultra lijevi glas :thumbup: opozicije USA svemu inutarnje-kapitalisticko i spoljno neo-kolonijalno...

Samo sto u mrlje Americke vanjske politike svrstava :-x i USA akcije u BIH... :angry: ... nakon sto sam preslusao sate i sate predavanja procitao tri cetiri djela... ne mogu nit' zelim da ih vise slusam... :sad:
suspect_zero

#3287 Re: Šta trenutno čitate?

Post by suspect_zero »

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3288 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Truba »

iiii nađe li se? :mrgreen:
Sarajevski_Marlboro

#3289 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Sarajevski_Marlboro »

Miljenko Jergović-Historijska čitanka 1
Digla_da_kreci

#3290 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Digla_da_kreci »

Pozdrav svima :)
Nakon sto sam pregledala sve teme...ova mi najdraza, jer i sama mnogo citam i nikad mi dosta.
Nadam se da cu uspjesno postaviti sliku..ako ne, u pitanju je Metro 2033/Dmitrij Gluhovski :)

Image
Topla voda

#3291 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Topla voda »

sto ti je dobar nick :D

ja sam na ovome

Image

il na nasem,majka je samo jedna...i svidja mi se,bas ide ko mlijeko :)
Loulou

#3292 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Loulou »

Image
Zanimljivo.

Svojim čarobnim glasom pripovedača, i neverovatnom učenošću i domišljatošću po kojoj je čuvena, Mernisi nas iznenađuje divnim pretraživanjem harema nastalim u fantazijama muškaraca, njihovim strahovima i potrebama da budu dominantni. U svom putovanju na Zapad, ova Šeherezadina ćerka vredna poštovanja stavlja nam u ruke ključeve ovog neobičnog sveta koji je i naš, mami nas da u njega zavirimo, ukoliko se uopšte usuđujemo. Čvrsta, poučna i potpuno opčinjavajuća knjiga, koja otkriva toliko toga, neće vas ostaviti ravnodušnim. U hrabrom pokušaju da se skine veo tajne sa izmišljotina o haremima, Mernisi nam nudi zabavno viđenje osobe iznutra. Šeherezada konačno ponovo dobija odeću i intelekt. Zdravorazumno lečenje onog poslednjeg komadića emocionalnog tereta: seksa. Mernisi je ujedno i veza sa Šeherezadom, a i jednako je inteligentna. Njeno hvatanje u koštac sa seksualnom politikom Istoka i Zapada, nije samo pikantno, već i veoma aktuelno.
Digla_da_kreci

#3293 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Digla_da_kreci »

:D Hvala @Topla voda..jos da nadjem odgovarajuci avatar. :D

I da ne bih bila u off topicu...da vam preporucim jednu mnogo, mnogo dobru knjigu :thumbup:
Image
BeatriceWL

#3294 Re: Šta trenutno čitate?

Post by BeatriceWL »

ahuseino wrote:

Prof. Tarik je uz Chomskog ultra lijevi glas :thumbup: opozicije USA svemu inutarnje-kapitalisticko i spoljno neo-kolonijalno...

Samo sto u mrlje Americke vanjske politike svrstava :-x i USA akcije u BIH... :angry: ... nakon sto sam preslusao sate i sate predavanja procitao tri cetiri djela... ne mogu nit' zelim da ih vise slusam... :sad:
Interesantar komentar. Nisam znala za ovo. Hvala za informaciju. Budem pogledala. Knjiga je odlična ova, ali treba u sveobuhvatnom kontekstu sagledati i književnika i njegovo pisanje, slažem se.
suspect_zero

#3295 Re: Šta trenutno čitate?

Post by suspect_zero »

komi wrote:iiii nađe li se? :mrgreen:

Yok ja :oops:

Btw, neko spomenu ''Sjenu narovog drveta'', odlična knjiga :thumbup:
mesha78

#3296 Re: Šta trenutno čitate?

Post by mesha78 »

Edgar Allan Poe
"Umorstva u ulici Morgue i druge priče"
callmethebreeeze

#3298 Re: Šta trenutno čitate?

Post by callmethebreeeze »

znam da sam ga prije spominjao, ali moram opet; da li je neko citao portugalskog pisca antonio lobo antunesa?
ja sad ponovo citam ovu knjigu "smrt carlosa gardela" na svedskom.

cini mi se da cak nije prevedena ni na engleski, ali sve sto nadjete od antunesa bih preporucio.
ahuseino

#3299 Re: Šta trenutno čitate?

Post by ahuseino »

callmethebreeeze wrote:znam da sam ga prije spominjao, ali moram opet; da li je neko citao portugalskog pisca antonio lobo antunesa?
ja sad ponovo citam ovu knjigu "smrt carlosa gardela" na svedskom.

cini mi se da cak nije prevedena ni na engleski, ali sve sto nadjete od antunesa bih preporucio.

Kaze se SveCkom... :wink: :D
BaileyS

#3300 Re: Šta trenutno čitate?

Post by BaileyS »

Digla_da_kreci wrote::D Hvala @Topla voda..jos da nadjem odgovarajuci avatar. :D

I da ne bih bila u off topicu...da vam preporucim jednu mnogo, mnogo dobru knjigu :thumbup:
Image
Kcerka upravo cita Kradljivica knjiga i propagira ne bi li i ja procitao.

Inace godinama sam se borio da kompjuter zamijeni knjigom. Sva je na mene :) pa sam ocekivao da ce se i tu naci. Na kraju je dosao spas kad je otkrila Twilight. Kupovina tih sest knjiga je bila najbolja investicija.

Njoj za ljubav bas citam Twilight.
Post Reply