Tacno!vesela_sveska wrote:Nekad tajna ostane zaključana, ne zato što nije ispričana, nego zato što je niko nije razumio.
Stephen King
Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
-
Ambrozija
#3276 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
- tendzera
#3277 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Najgori način da ti neko nedostaje ,
je da sjediš pored njega/nje i znaš da ga nikada nećeš imati.
- Damir0406
#3278 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Hajd dobrom@m@ wrote:Damir0406 wrote:simpa si sa citatimam@m@ wrote:ta je segapjesma je draganina al meni
"Tko si ti, napokon? - dio sam one sile što vječno želi zlo, a vječno čini dobro." Goethe "Faust"
- vesela_sveska
#3279 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Život nije gospodin, moraćeš, ipak, sama da otvaraš vrata.
- vesela_sveska
#3280 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nisam se prestala nadati, niti sam odustala od svojih načela. Jednostavno sam prestala biti ratnica i pustila da vide da i ja krvarim. Doduše, neki su stiskali rane, ali oni pravi su ih ostali liječiti...
- hanny12
#3281 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Shvatio sam da hrabrost nije odsustvo straha, već trijumf nad njim. Hrabar čovek nije neko ko ne oseća strah, već neko ko ga pobedi." - Nelson Mendela
- tendzera
#3282 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Samo tim@m@ wrote:nes zamjeriti da ja idem za tvojim citatima i citiram ih?
Imas moju dozvolu
- Zatamnjena stakla
#3283 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Najviše volim njenu vedrinu.
Puno joj je grlo smijeha, ima ga napretek, visi joj s usana, presipa se, zvoni njime kao na uzbunu protiv zle volje. Ništa joj ne može ni kratak trenutak tuge, tanka sjenka što brzo prolazi, nema na čemu da se zaustavi, nije hrapava, nije ranjava, nema ožiljaka, ne misli šta joj je život dao, a šta oduzeo, ne razmišlja da li ima razloga za veselost: vesela je. To je dar, kao i svaki drugi, nije njena zasluga što ga ima, već što ga krije.
Smijeh joj ne traži razlog izvan sebe, on u njoj vri, i brizga, prirodan kao gejzir, neodoljiv, čist, ne opominje, ne upozorava, nije opterećen ruganjem, ni željom da se čuje, ni prazninom, ima svoju boju i zvuk, i širinu i neki naročiti smisao, liči pomalo na blagotvornu mudrost pretvorenu alhemijom njene nezlobive vedrine u lakoću što oslobađa.
Ali, treba zaslužiti taj smijeh, to je njen poklon onima koje voli, ne zato što ga ona ne cijeni, već što se ne skriva.
Smijemo se, koristim se tim njenim darom, a on se od tog ne iscrpljuje, postaje još puniji, nalazi odjeka."
Meša
Puno joj je grlo smijeha, ima ga napretek, visi joj s usana, presipa se, zvoni njime kao na uzbunu protiv zle volje. Ništa joj ne može ni kratak trenutak tuge, tanka sjenka što brzo prolazi, nema na čemu da se zaustavi, nije hrapava, nije ranjava, nema ožiljaka, ne misli šta joj je život dao, a šta oduzeo, ne razmišlja da li ima razloga za veselost: vesela je. To je dar, kao i svaki drugi, nije njena zasluga što ga ima, već što ga krije.
Smijeh joj ne traži razlog izvan sebe, on u njoj vri, i brizga, prirodan kao gejzir, neodoljiv, čist, ne opominje, ne upozorava, nije opterećen ruganjem, ni željom da se čuje, ni prazninom, ima svoju boju i zvuk, i širinu i neki naročiti smisao, liči pomalo na blagotvornu mudrost pretvorenu alhemijom njene nezlobive vedrine u lakoću što oslobađa.
Ali, treba zaslužiti taj smijeh, to je njen poklon onima koje voli, ne zato što ga ona ne cijeni, već što se ne skriva.
Smijemo se, koristim se tim njenim darom, a on se od tog ne iscrpljuje, postaje još puniji, nalazi odjeka."
Meša
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3284 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Sorel wrote:"Najviše volim njenu vedrinu.
Meša
- Entropio
#3285 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
'Sve. Sve. I tvoje koljence, i tvoji prstići, i tvoje cipelice... Sve. Sve... I tvoj medaljon, što ti leži na tvojim svetim i toplim grudima. Nikoga nisam tako ljubio i nitko te nije tako ljubio!
Ja plačem. Svu ću te okupati u suzama, svu ću te utopiti u plaču. Moja je žalost velika, moja ljubav još veća...
Bog vidi — ti znaš — i drugi nitko. Nitko.''
Janko Polić Kamov
Ja plačem. Svu ću te okupati u suzama, svu ću te utopiti u plaču. Moja je žalost velika, moja ljubav još veća...
Bog vidi — ti znaš — i drugi nitko. Nitko.''
Janko Polić Kamov
- Entropio
#3286 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Znaš, osjetim da dublje dišem i punije osjećam kad prepoznam da nečiji govor nalikuje mom neizgovorenom, ili kad me nečiji pogled podsjeća na moje snove, da neko ima hrabrosti koje ja nemam."
Nura Bazdulj Hubijar
Nura Bazdulj Hubijar
- Entropio
#3287 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Prava ljubav počinje kada ništa ne tražiš za uzvrat."
Antoine de Saint-Exupery
Antoine de Saint-Exupery
- Entropio
#3288 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Neke stvari mogu mnogo bolje da se osjete nego da se objasne. Ali to ljudi ne znaju, oni vjeruju riječima, to je problem. Treba više vjerovati svojim srcima nego riječima."
Mika Antić
Mika Antić
- Entropio
#3289 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Tko sam, što sam
što ću, koga volim,
što tražim, kuda idem,
za čim lutam?
Uzalud nebo za odgovor molim
uplašen sobom svoje suze gutam;
Tajanstvo stvari i života zebe,
ne poznajem ništa, a najmanje sebe...
Tin Ujević
što ću, koga volim,
što tražim, kuda idem,
za čim lutam?
Tin Ujević
- Entropio
#3290 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ništa ne shvaćaj osobno. Kakvo god da je mišljenje ljudi o tebi, pozitivno ili negativno, to je samo njihovo mišljenje, a ne istina. I ono je uvijek posljedica njihovih sadržaja, njihove životne priče, uspjeha, padova, frustracija, očekivanja, radosti i bolova. Najprije bolova, jer njih, nekako, uvijek ima najviše."
Meša Selimović
Meša Selimović
- Zatamnjena stakla
#3291 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Entropio wrote:"Ništa ne shvaćaj osobno. Kakvo god da je mišljenje ljudi o tebi, pozitivno ili negativno, to je samo njihovo mišljenje, a ne istina. I ono je uvijek posljedica njihovih sadržaja, njihove životne priče, uspjeha, padova, frustracija, očekivanja, radosti i bolova. Najprije bolova, jer njih, nekako, uvijek ima najviše."
Meša Selimović
- Entropio
#3292 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Kažnjavan za sve što pomislim,
a kamoli što počinim,
osumnjičen sam za nježnost
i proglašen sam krivim
što ljubav ne gasim mržnjama,
...već novom, većom ljubavlju
i život ne gasim smrtima,
već nečim drukčije živim.
Mika Antić
a kamoli što počinim,
osumnjičen sam za nježnost
i proglašen sam krivim
što ljubav ne gasim mržnjama,
...već novom, većom ljubavlju
i život ne gasim smrtima,
već nečim drukčije živim.
Mika Antić
- tendzera
#3293 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Sresti tebe, bila je moja najdraža slučajnost." 
- ptičica
#3294 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
tendzera wrote:Najgori način da ti neko nedostaje ,
- Mannequin
#3295 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Znate kako svaki oziljak iz djetinjstva ima pricu? Kad smo bili mala djeca plakali smo kad bismo se porezali, pali.
I ostao je oziljak. Plakali smo, a danas?
Danas imamo mnogo vise oziljaka ali ne onih koji se vide. Koliko samo oziljaka nose nasa srca, duse.
Oziljci koje je ostavila praznina kada nam je uzela nekoga.
Oni vjecno bole.
Kad ispustite casu ili tanjur na tlo, zacuje se glasan zvuk. Kad se razbije prozor, pukne noga stola ili kad slika padne sa zida, zacuje se buka. Ali kad pukne srce, nastane tisina. Pomislili biste da ce nesto tako vazno napraviti najvecu buku na cijelome svijetu ili da ce se zacuti neka vrsta ceremonijalnog zvuka poput udarca cinele ili zvuka zvona. Ali ne.. Cuje se samo muk i gotovo pozelite zacuti neku buku koja bi skrenula pozornost s boli..
I ostao je oziljak. Plakali smo, a danas?
Danas imamo mnogo vise oziljaka ali ne onih koji se vide. Koliko samo oziljaka nose nasa srca, duse.
Oziljci koje je ostavila praznina kada nam je uzela nekoga.
Oni vjecno bole.
Kad ispustite casu ili tanjur na tlo, zacuje se glasan zvuk. Kad se razbije prozor, pukne noga stola ili kad slika padne sa zida, zacuje se buka. Ali kad pukne srce, nastane tisina. Pomislili biste da ce nesto tako vazno napraviti najvecu buku na cijelome svijetu ili da ce se zacuti neka vrsta ceremonijalnog zvuka poput udarca cinele ili zvuka zvona. Ali ne.. Cuje se samo muk i gotovo pozelite zacuti neku buku koja bi skrenula pozornost s boli..
-
celava_dlaka
#3296 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Čovjek je jako dobar advokat za svoje greške, i jako dobar sudija za tuđe. 
- vesela_sveska
#3297 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Prevara je izbor, ne greška...
Ponekad previše uzimamo ka srcu, previše se zanimamo za druge, previše dajemo od sebe da zadovoljimo druge.. ali jednu stvar najmanje radimo - mislimo na sebe...
Ponekad previše uzimamo ka srcu, previše se zanimamo za druge, previše dajemo od sebe da zadovoljimo druge.. ali jednu stvar najmanje radimo - mislimo na sebe...
- vesela_sveska
#3298 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Žena zna čekati, zna voljeti, zna razumjeti, zna oprostiti, ali zna i kad je vrijeme okrenuti se, uzdahnuti i.... sve napustiti... 
- frameni
#3299 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Entropio wrote:Tko sam, što sam
što ću, koga volim,
što tražim, kuda idem,
za čim lutam?
Tin Ujević
Entropio za sve
- potočanka
#3300 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
nije ovo naše vrijeme više. ono stoji negdje tamo u prošlosti. zapravo ne, mi smo ti koji stojimo. ne mičemo se ni naprijed ni nazad. veže nas suviše toga. ni ljubav a ni prijateljstvo, a istovremeno i jedno i drugo. i krenuli bismo mi dalje, odavno još, da ne postoji ono nešto što nas vrati uvijek na početak. da ne postoji ono nešto što me uvijek vrati tebi, i donese tebe meni... 
p.š.
p.š.