Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
black_adrian wrote: ↑08/06/2021 23:08
onda Golf 7 2.0 TDI DSG je najbolja opcija za tebe.. kad hoćeš prodat ćeš ga, motor pouzdan a nije toliko skup za održavanje, DSG mjenjač odličan.. i plus što nije lijen nikako, baš fino ide.. za naše ceste mjera, a ne moraš učit dove prilikom preticanja da ti ko ne izleti, samo gas i gotovo preticanje
Sve vise golfu naginjem. Jeste najdosadnija opcija, ali nekako najbolja...kao da je volvo v40 neka čara
onda Golf 7 2.0 TDI DSG je najbolja opcija za tebe.. kad hoćeš prodat ćeš ga, motor pouzdan a nije toliko skup za održavanje, DSG mjenjač odličan.. i plus što nije lijen nikako, baš fino ide.. za naše ceste mjera, a ne moraš učit dove prilikom preticanja da ti ko ne izleti, samo gas i gotovo preticanje
Sve vise golfu naginjem. Jeste najdosadnija opcija, ali nekako najbolja...kao da je volvo v40 neka čara
Pa sto nas peglas, fino pitaj onda: Kojeg Golfa da kupim za xx maraka...
Pa sto nas peglas, fino pitaj onda: Kojeg Golfa da kupim za xx maraka...
Kontam da nema neki kec iz rukava..neka bolja opcija da cujem...ili da neko pohvali tog volva...
https://www.olx.ba/artikal/42576801/volvo-v40/
Ja bi ovo pogledao ako ti se svidja, jer ako je ovako kao sto pise, ni golfa ni a3 nema ovo godiste i km za ove pare i opremom i motorom...
Dobar je i ovaj, al razlika u km ogromna. Zavisi sta hoces, ako ces auto na duze staze gledaj sto manje km, ako mislis vozat godinu dvije i mijenjat onda nije ni bitno toliko. Najbitnije da je ocuvan, i pregledat sta mozes da ne bude zavale odmah na pocetku par milja, mada svaki polovan je macak u vreci. Moj ti je savjet, ostavi 2-3 milje sa strane ako bas ne kupujes od poznatog i nepoznate servisne historije. Vecina uvoznih je na toj km 150-200000, a u servisnoj ima 5-6 puta ulje zamijenjeno i to je to. Dsg ako ne radi kako treba, skupa je igranka tako da povedi nekog ko zna ili vozi takvo auto. Sretno u svakom slucaju
Posaljem jucer unjtradeu upit da uradim na sediciju sve zivo.
Trazio sam:
-Mali servis
-Veliki servis
-Prednji diskovi i plocice
-Zadnji diskovi i plocice
-Citav pk razvod (spaner i remen)
-ulje u diferencijalu, reduktoru i mjenjacu
hladni wrote: ↑08/06/2021 22:25
Tuspas mene, prvi put sam na temi... Kupujem auto, budzet mi je 20 - 24k, a htio bih automatik... Sta uzeti -- golf 7, audi a3... ima li sta bolje za te pare?
Nećeš pogriješiti ni sa sedmicom ni A3. Gledaj da uzmeš auto u boljem stanju i sa više opreme. Lično bih išao na Gofa 7 2.0 TDI sa nekim boljim paketom opreme. Ili BMWa F20.
Mjenjač iz Volva V40 ne može da se poredi sa DSG mjenjačem. A i 2.0 motori su Volvo proizvod, nisam upoznat sa eventualnim manama.
Sa stanovišta servisiranja i naredne prodaje, ništa bolje do VW/Audi pa i BMWa kod nas nećeš naći.
Malo je to para za G7 ili A3 sa 2.0 tdi motorom i dsg-om...osim ako kupuje starije verzije sa dosta pređenih kilometara. U taj budžet se mogu uklopiti verzije sa 1.6 tdi motorom.
Gledaj auto sa što manje kilometara i što mlađe. Ja bih ozbiljno gledao Peugoet 308 druge generacije, jer bi mogao nači dobar primjerak, a sigurno mlađi od Golfa 7 ili A3, pa recimo aktelni Renault Megane ili aktuelna Opel Astra, Toyota Auris druge generacije i sl. I ako ne prelaziš puno kilometara, onda zaboravi na diesela i gledaj isključivo benzinca.
Hocu i ja janjetine ali nejma... Kod kupovine polovnjaka, "hocenje" se uvijek obije o glavu... Kupuje se ako je pametan najbolji dostupan primjerak za te pare, a ostalo je dobro ako uljeti...
Ako razmatras volva v40, gledaj D3 motor, prvo mnogo je pouzdaniji i bolji od bilo koje verzije d2, a drugo v40 je poprilično teško auto, treba jaci motor, dosadit ce ti za godinu-dvije d2 (govorim iz licnog iskustva).
Iskreno, d3 modela bas i nema puno kod nas a i skuplji su cjenovno od d2....
ima jedan automatik d3 ali je 30 ths...