Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
- Prpa.ba
#3276 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Gdje su Semirovi suvozaci da nam malo pojasne ovo, nije valjda da su opet pobjegli u rupe dok cekaju novu slavodobitnu najavu preuzimanja Vlasti, nakon cega ce kuce biti od cokolade, a subvencije od legale? 
- Styling
#3277 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Stoka najobicnija. Na sta ali se oni griju zimi? Ili su toliko nakrali da im 30% veca cijena plina nista ne znaci.horkesh wrote:SDA je još beskrupoloznija nego sam mislio, a mislio sam sve najgoremirza_15 wrote:SDA demokratija:
https://www.radiosarajevo.ba/metromahal ... ije/343387
Znači šukni ga sa federalnog nivoa sa poskupljenjem, a onda ne daj ni subvencije.![]()
Znači, ne samo da se bune protiv subvencioniranja plina kojeg su upravo oni poskupjeli, ne - oni se bune protiv samog davanja bilo kakve prednosti plinu kao ekološkom gorivu![]()
![]()
![]()
I još na kraju kulturni fak ju - "plemenit ali nezakonit pokušaj".
- JThomas
#3278 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
u njihovom svjetonazoru se generalno ne pojašnjava. nego je sve tako, milošću božjom, nafakom, a šuti jer može gore.Prpa.ba wrote:Gdje su Semirovi suvozaci da nam malo pojasne ovo, nije valjda da su opet pobjegli u rupe dok cekaju novu slavodobitnu najavu preuzimanja Vlasti, nakon cega ce kuce biti od cokolade, a subvencije od legale?
-
baxus
#3279 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
SDA, stari tržišni regulator
Nisu doduše plemeneniti i moralni al su zato legalisti.
Nisu doduše plemeneniti i moralni al su zato legalisti.
-
criticos
#3280 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
mirza_15 wrote:SDA demokratija:
Znači šukni ga sa federalnog nivoa sa poskupljenjem, a onda ne daj ni subvencije.
Točno se vidi da će Vlada KS biti na kraju kriva za pad Aluminija koji nije mogao da prati tržišnu utakmicu.Ovo praktično znači da naredna odluka može biti da se budžetskim novcem subvencioniraju drugi energenti čime bi se ušlo u beskonačni krug narušavanja tržišne utakmice ili subvencioniranja odabranih energenata po slobodnom nahođenju.
Istovremeno, u drastično nepovoljniji položaj stavljaju se ostali kantoni koji nemaju takvu finansijsku moć da subvencioniraju ovu razliku u cijeni čime se građani, ali i privredni subjekti sa tih područja stavljaju u neravnopravni položaj i narušava se tržišna utakmica”,
- cyprus
#3281 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Šta reći, nego pička im materina smrdljiva 
-
baxus
- Thorgerson
#3283 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Jebali majku svoju.
Evo ja nemam gas, ali saglasan sam da se mojim novcem subvencionira neko ko ga ima i koristi.
Ili možda SDA misli da ja više volim da moj komšija loži gume i drva u odnosu na ekološki prihvatljivo gorivo.
Pa ovo su nam još samo četnici radili.
Evo ja nemam gas, ali saglasan sam da se mojim novcem subvencionira neko ko ga ima i koristi.
Ili možda SDA misli da ja više volim da moj komšija loži gume i drva u odnosu na ekološki prihvatljivo gorivo.
Pa ovo su nam još samo četnici radili.
- Bancho
#3284 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ludilo koje ispoljava zlocinacka organizacija SDA je nevjerovatno. Mada, vjerujem da ce ovakvih natpisa i napada biti sve vise kako se priblizava bal vampira (kongres SDA) u septembru.
- JThomas
#3285 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
prilog pravnoj teoriji, da i organizacija može biti neuračunljiva...
- VladaFBiH
#3286 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
na njihovu žalost cijeli svijet subvencionira prelazak na ekološki prihvatljiva goriva tako da su ga ovdje po*ušilihorkesh wrote:SDA je još beskrupoloznija nego sam mislio, a mislio sam sve najgoremirza_15 wrote:SDA demokratija:
Znači šukni ga sa federalnog nivoa sa poskupljenjem, a onda ne daj ni subvencije.![]()
Znači, ne samo da se bune protiv subvencioniranja plina kojeg su upravo oni poskupjeli, ne - oni se bune protiv samog davanja bilo kakve prednosti plinu kao ekološkom gorivu![]()
![]()
![]()
I još na kraju kulturni fak ju - "plemenit ali nezakonit pokušaj".
- horkesh
#3287 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Tužakanje je upalilo:
Bravo, majstori, bravo.Energetska zajednica upozorila Vladu KS, traže hitan izvještaj o subvenciji plina
EZ u pismu Vladi Kantona Sarajevo koje potpisuje njen direktor Janez Kopač traži objašnjenja ovakve odluke Vlad, odnosno Skupštine. Od kantonalnih vlasti se traži da Energetskoj zajednici dostave informaciju da li su prilikom odlučivanja konsultovali i dobili saglasnost Vijeća za državnu pomoć BiH.
Energetska zajednica ragirala je po prijavi da se ispita kako je Vlada KS donijela odluku da subvenciju dodjeljuje neodređenom broju građana i privrednih subjekata čime se narušava tržišna konkurencija davanjem prednosti jednom subvencioniranom energentu u odnosu na druge energente.
https://faktor.ba/vijest/energetska-zaj ... lina/43450
- JThomas
#3288 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
ko misli da ne bi pristali na rat da ostanu u foteljama. samo autista. kao teška srca oni prijavljuju nezakonitost, nije lijepo ali se mora.
- Styling
#3289 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
horkesh wrote:Tužakanje je upalilo:
Bravo, majstori, bravo.Energetska zajednica upozorila Vladu KS, traže hitan izvještaj o subvenciji plina
EZ u pismu Vladi Kantona Sarajevo koje potpisuje njen direktor Janez Kopač traži objašnjenja ovakve odluke Vlad, odnosno Skupštine. Od kantonalnih vlasti se traži da Energetskoj zajednici dostave informaciju da li su prilikom odlučivanja konsultovali i dobili saglasnost Vijeća za državnu pomoć BiH.
Energetska zajednica ragirala je po prijavi da se ispita kako je Vlada KS donijela odluku da subvenciju dodjeljuje neodređenom broju građana i privrednih subjekata čime se narušava tržišna konkurencija davanjem prednosti jednom subvencioniranom energentu u odnosu na druge energente.
https://faktor.ba/vijest/energetska-zaj ... lina/43450
Vlada KS treba odgovoriti kontra prijavom Vlade FBiH za preveliko, neargumentovano, trzisno neopravdano, samovoljno, bahato i bezobrazno dizanje cijene plina za 30% kojom se direknto i s namjerom ugrozava egiztencija gradjana i opstanak privrede KS.
- Banksy
#3290 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne pristali, već ga i pokrenuli. Pišem to godinama.JThomas wrote:
ko misli da ne bi pristali na rat da ostanu u foteljama.
- MaksprotivMarksa
#3291 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Kemal Ademovic novi vd direktora ZZO KS, da li je moguce da u NiPu nemaju adekvatnije rjesenje ili su ocijenili da mora neko jak na tu poziciju zbog svih malverzacija u Zavodu....
- Roccohljup
#3292 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Vidis ako je to istina, za mene je to cisto uhljebljavanje posobnih a ne postabljanje sposobnih i nista nije drugacije od onog sto je sda radila. Kemi svaka cast, al da bi se zzo ociatio treba neko sa dobrim menadzerskim iskustvom i vjestinama.MaksprotivMarksa wrote:Kemal Ademovic novi vd direktora ZZO KS, da li je moguce da u NiPu nemaju adekvatnije rjesenje ili su ocijenili da mora neko jak na tu poziciju zbog svih malverzacija u Zavodu....
- MaksprotivMarksa
#3293 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Slazem se sa tobom,ja sam samo podijelio saznanje, NiP nisam podrzavao, sada ih podrzavam, o Kemi ne mislim mnogo toga dobrog, ali mislim da je Zavod mravinjak u koji su morali poslati najjaceg covjeka, taki da im ovo ne zamjeram, Dino da mi se posere na glavu imat ce moj glas 2022. godine na nivou KS.Roccohljup wrote:Vidis ako je to istina, za mene je to cisto uhljebljavanje posobnih a ne postabljanje sposobnih i nista nije drugacije od onog sto je sda radila. Kemi svaka cast, al da bi se zzo ociatio treba neko sa dobrim menadzerskim iskustvom i vjestinama.MaksprotivMarksa wrote:Kemal Ademovic novi vd direktora ZZO KS, da li je moguce da u NiPu nemaju adekvatnije rjesenje ili su ocijenili da mora neko jak na tu poziciju zbog svih malverzacija u Zavodu....
-
bumerangss
#3294 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
I od mene puna podrška Konakoviću!славянин wrote:Da ima jos 30 kuca samo neka razbaca ove referente i sefove kabinetaNivelacija wrote:Posten je ovaj Konakovic, 6-7 stanova 2-3 kuce sa zemljistem i 5-6 poslovnih prostora, preposteno !Cuj sef kabineta lebac te ***** kao da je drzavno predsjednistvo
- Prpa.ba
#3295 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Dok se u kantonima u kojima su gradjani svoje povjerenje dali SDA tek "zavrsavaju" papci ne bi li se nastavilo krcmljenje budzeta, u nasem Kantonu sutra je na redu 11. radna sjednica.
Na meniju su sljedece stavke:
Na meniju su sljedece stavke:
- ukidanje proljetnog raspusta u osnovnim i srednjim skolama

- standardizacija udzbenika na nacin da se za jedan predmet koristi jedan udzbenik. Dosta je bilo pijace u skolama.

- formiranje JU "Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo" . Iskreno, Predlagac me nije ubijedio u potrebu za formiranjem jos jednog JU. "Agilniji od Prosvjetno-pedagoskog zavoda" nije dovoljno dobro obrazlozenje za nesto sto se moglo ostvariti reformom PPZ-a. Iako se pokusava "prodati" fiskalnu izjavu kao neutralnu jer ce PPZ ostati popunjen do pola a ostatak po sistematizaciji ce ici u IRPO, to je ipak dodatni trosak od oko 1 milion KM godisnje. Nadam se da ce mjera pasti na skupstini.
- razna tehnicka poboljsanja zakona o nabavljanju, posjedovanju i nosenju oruzja: prekrsajni postupak nije ogranicenje za posjedovanje, lakse je otvoriti streljanu, pojednostavljen pravni promet i sl.

- i mozda najinteresantnija, drugi pokusaj da se konacno ukinu skupstine javnih preduzeca i da Vlada preuzme mnogo aktivniju ulogu u upravljanju JP. Iako je ovo teoretski korak unazad u smislu "nezavisnosti" JP-ova, prakticno nije jer suzava prostor beskonacne transfere odgovornosti i postojanje otudjenih centara moci koji paralizuju rad vlasti. Vlada je sada direktno odgovorna za stanje u JP i rad (dobar ili los) ce biti dosta agilniji.

-
bumerangss
#3296 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Samo se nadam da BHTelecom ili TVSA nece cenzurirati prenos tj mogucnost gledanja sjednice unazad kao sto je onemogucena prošla sjednica o KCUS-u jer se nije mogao vratiti program na MojaTV od 12:00 do 18:30 tog dana i to samo u tom periodu i to samo na TVSA
Klasicna cenzura informisanja javnosti jer dosta nas je na poslu i nismo u mogučnosti pratiiti direktni prenos ne go kad dođem kući hoću ko čovjek da vratim taj sadržaj
Klasicna cenzura informisanja javnosti jer dosta nas je na poslu i nismo u mogučnosti pratiiti direktni prenos ne go kad dođem kući hoću ko čovjek da vratim taj sadržaj
- Bancho
#3297 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Imas prenos uzivo svake sjednice na njihovom youtube kanalu.bumerangss wrote:Samo se nadam da BHTelecom ili TVSA nece cenzurirati prenos tj mogucnost gledanja sjednice unazad kao sto je onemogucena prošla sjednica o KCUS-u jer se nije mogao vratiti program na MojaTV od 12:00 do 18:30 tog dana i to samo u tom periodu i to samo na TVSA![]()
-
jefff
#3298 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Gospodin je rekao da nemamo prenos na RTV SA.
- JThomas
#3299 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
jednom sam već nekome drugom napisao - nisu u drugim kantonima značajno veći procenti stvarnih glasova građana za sda. mislim samo u sbk da je iznad 30%. uglavnom između 25 i 30%.Prpa.ba wrote:Dok se u kantonima u kojima su gradjani svoje povjerenje dali SDA tek "zavrsavaju" papci ne bi li se nastavilo krcmljenje budzeta, u nasem Kantonu sutra je na redu 11. radna sjednica.
Na meniju su sljedece stavke:Odmah nakon toga ide meni licno ne toliko interesantna tematska sjednica o zastiti od poplava.
- ukidanje proljetnog raspusta u osnovnim i srednjim skolama
- standardizacija udzbenika na nacin da se za jedan predmet koristi jedan udzbenik. Dosta je bilo pijace u skolama.
- formiranje JU "Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo" . Iskreno, Predlagac me nije ubijedio u potrebu za formiranjem jos jednog JU. "Agilniji od Prosvjetno-pedagoskog zavoda" nije dovoljno dobro obrazlozenje za nesto sto se moglo ostvariti reformom PPZ-a. Iako se pokusava "prodati" fiskalnu izjavu kao neutralnu jer ce PPZ ostati popunjen do pola a ostatak po sistematizaciji ce ici u IRPO, to je ipak dodatni trosak od oko 1 milion KM godisnje. Nadam se da ce mjera pasti na skupstini.
- razna tehnicka poboljsanja zakona o nabavljanju, posjedovanju i nosenju oruzja: prekrsajni postupak nije ogranicenje za posjedovanje, lakse je otvoriti streljanu, pojednostavljen pravni promet i sl.
- i mozda najinteresantnija, drugi pokusaj da se konacno ukinu skupstine javnih preduzeca i da Vlada preuzme mnogo aktivniju ulogu u upravljanju JP. Iako je ovo teoretski korak unazad u smislu "nezavisnosti" JP-ova, prakticno nije jer suzava prostor beskonacne transfere odgovornosti i postojanje otudjenih centara moci koji paralizuju rad vlasti. Vlada je sada direktno odgovorna za stanje u JP i rad (dobar ili los) ce biti dosta agilniji.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3300 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
SDA NIJE GLASALA
|
Skupština Kantona Sarajevo usvojila inicijativu da se prekine saradnja s hotelima neplatišama
Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković predao je na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo incijativu da institucije prekinu saradnju sa svim ugostiteljskim objektima, hotelima i drugim pravnim subjektima koji imaju dugovanja za komunalne usluge ili ne dozvoljavaju kontrolu potrošnje.
Za ovu inicijativu glasalo je 22 prisutna zastupnika, dok zastupnici SDA nisu glasali.
Konaković je upozorio da se svakodnevno održavaju seminari, kongresi i druge aktivnosti kantonalnih institucija u ugostiteljskim objektima, hotelima i drugim pravnim subjektima koji ne plaćaju komunalne usluge.
"Nedopustivo je da se troši budžetski novac kod onih koji kradu novac. Riječ je o desetinama miliona konvertibilnih maraka koje zakrpimo budžetskim novcem", kazao je Konaković.
Saradnju s takvim pravnim subjektima ocijenio je kao saučesništvo.
"Ciljano, smišljeno i organizovano to rade. Tražim da se redovno izvještava o statusu privrednih subjekata. Očigledno je da imaju svoje političke zaštitnike", rekao je on.
Naveo je da takva inicijativa ne narušava poslovničke procedure.
"Ne tražim dodatno izjašnjavanje vlade", zaključio je Konaković.
kako da glasaju kad su to bOkirovi aHbabi...