Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MaroonBrigade wrote:Najjaci fenomen je ono kada nisi zivio u nekoj drzavi a znas sve o istoj. Pa onda poredjenje sa nekom drugom drzavom o kojoj znas sve a nisi nikada bio tamo
Nisam npr. zivio ni u Sjevernoj Koreji, ali znam da mi se ne bi svidjalo.
Najjaci fenomen je gubitak logike.... vjetri ko sitno samljevena kahva.
MaroonBrigade wrote:Najjaci fenomen je ono kada nisi zivio u nekoj drzavi a znas sve o istoj. Pa onda poredjenje sa nekom drugom drzavom o kojoj znas sve a nisi nikada bio tamo
Nema utakmica i blejanja u kafani, dvije stvari koje me najbolje odmore
Sva sreca pa je SK u par deka sa Njemackom i Amerikom
animals wrote:Moze pricati ko sta hoce.. Evropa je najbolje mjesto na planet za zivot..
jos uvijek..
sto se tice svega.. od prirodni do socijalni pogodnosti..
Jeste lijepa, to je jasno -- ali, sta to pojedincu znaci i donosi.
Pa jest divna. Dok se ne pozelis skolovat i studirat, dok ne odes doktoru, dok ne dodje kraj godine pa moras porez platit, dok ti ne bude trebalo porodiljsko odsustvo, dok ne pozelis godisnji veci od 10 dana, dok ne zatrebas kredit, dok ne pozelis imat svoj kucerak ili stan, dok ti ne zatrebaju usluge javnog prijevoza...
Je li ti ovo pricas iz vlastitog iskustva ili onako .
Pa jest divna. Dok se ne pozelis skolovat i studirat, dok ne odes doktoru, dok ne dodje kraj godine pa moras porez platit, dok ti ne bude trebalo porodiljsko odsustvo, dok ne pozelis godisnji veci od 10 dana, dok ne zatrebas kredit, dok ne pozelis imat svoj kucerak ili stan, dok ti ne zatrebaju usluge javnog prijevoza...
Je li ti ovo pricas iz vlastitog iskustva ili onako .
Sestra je deceniju u USA. Tek sad počinje ubirat plodove rada i truda, a od 10 godina nije radila možda 6 mjeseci. Amerika je nemilosrdna drzava za početnika. Mislim da je se dosta lakše snaći u Europi.
Radio Sarajevo wrote: a ne mogu da vjerujem da se ljudi vežu samo za jednu stvar, i radili bi samo to, i ništa nikad drugo.
što ne možeš vjerovati? ima nas koji smo na vakat znali procijeniti za šta posjedujemo sklonost i ljubav pa smo se, shodno tome, i školovali u toj struci to i ništa drugo!
To je skroz okej, iako ja to gledam kao uskogrudno razmišljanje. Ali onda nemoj psovati državu što u tome nema posla, ako se već odlučiš baviti alhamijado književnošću.
ae, zamisli državu koja bi imala smislen i svrsishodan obrazovni sistem i proizvodila radnu snagu prema svojim potrebama i na vakat profesionalno orijentisala podmladak, otvarala i zatvarala smjerove....
pa ko bi je sovo...