Sad ce se oni usutiti do poslije izbora...Super Genijalac wrote:ako se narod ne digne i govnjivom palijom sve ne pomete nema dobra ovde
A narod se nece dic, nego prodat sto ima, prebacit novac u inostranstvo i otici
Moderator: anex
Sad ce se oni usutiti do poslije izbora...Super Genijalac wrote:ako se narod ne digne i govnjivom palijom sve ne pomete nema dobra ovde
Ove godine prvi put krecem, pozvat cu sve zive!Junuz_Juka wrote:SDA je postavila Šerifa i jedno od rješenja je maknuti ovu bagru sa vlasti. A mogli bi izgubiti izbore čim su toliki jadnici da fataju neku omladinu da im uplate po hiljadu ili dvije maraka. Što znači da nemaju više para za kupovinu glasova i da je ovo potez iz očaja.
@kica glasaj obavezno.
oni godinama pozivaju sve mrtve tako da su opet u prednosti.kica wrote:Ove godine prvi put krecem, pozvat cu sve zive!Junuz_Juka wrote:SDA je postavila Šerifa i jedno od rješenja je maknuti ovu bagru sa vlasti. A mogli bi izgubiti izbore čim su toliki jadnici da fataju neku omladinu da im uplate po hiljadu ili dvije maraka. Što znači da nemaju više para za kupovinu glasova i da je ovo potez iz očaja.
@kica glasaj obavezno.
Ako su pocele dolaziti cestitke PU i za devizne racune, onda je to tisuce novih ljudi koji su u govnima.heat3 wrote:Ja sam danas dobio poziv (ZDK) iako su mi sve uplate dolazile direktno na devizni racun, znaci nije samo PayPal i slicno. Takodjer sam dobio obrazac AMS 1035 koji ima rubriku za zdravstveno osiguranje, ali nema rubriku za rashod od 20%.
Definitivno. Ja sam samo cekao kad ce mi ovo doci jer sam znao da je ona "samo PayPal i ostali online servisi" prica bezveze. Znaju oni sta rade, pa hoce da se predstave u dobrom svjetlu.PeroVelikiZdero wrote:Ako su pocele dolaziti cestitke PU i za devizne racune, onda je to tisuce novih ljudi koji su u govnima.heat3 wrote:Ja sam danas dobio poziv (ZDK) iako su mi sve uplate dolazile direktno na devizni racun, znaci nije samo PayPal i slicno. Takodjer sam dobio obrazac AMS 1035 koji ima rubriku za zdravstveno osiguranje, ali nema rubriku za rashod od 20%.
Puno vise od ovih 840 za koje stalno po medijima javljaju.
Valjda imas izvode sa ebaya i paypala sta si prodao? Ja cu otici do porezne i samo dostaviti dopis da je sav prihod ostvaren prodajom licnih stvari i da za to posjedujem dokumentaciju i da to izjavljujem pod punom odgovornoscu. A na njima je da dokazu suprotno. Samo ne znam kako ce. Isovic je u tri navrata naglasio, a imas i na webu porezne...prodaja licnih stvari se potpada pod ovo. A pokloni prema Kantonalnim zakonima. Koji si kanton?Norm wrote:...kod mene je bas to...razmjena, prodaja i kupovina stvari iz licne kolekcije sa drugim kolekcionarima sirom svijeta via eBay... ali ne...jos me teta pita u koju skupinu djelatnosti spadas...rekoh joj pa vi ste mene zvali recite vi meni...evo kaze u ovu cemo te smjestit...nekome wrote:@PeroVelikiZdero onaj je na jednom od onih klipova rekao za zakon o porezu na dohodak da propisuje 0% ako se radi o prodaji licnih stvari. Prelistaj zakon i ako mognes dokazati da je prodana licna stvar, mozda mozes izbjeci to.![]()
![]()
nije ni ona kriva ali nisam ni ja...KO IM JE DAO NETACNE PODATKE?
Kako dokazujem da prodajem i/ili mijenjam licnu stvar?
Receno je da cekaju izmjenu pravilnika i da ce biti obrazac rashodi 20 i 30%.PeroVelikiZdero wrote:Ako su pocele dolaziti cestitke PU i za devizne racune, onda je to tisuce novih ljudi koji su u govnima.heat3 wrote:Ja sam danas dobio poziv (ZDK) iako su mi sve uplate dolazile direktno na devizni racun, znaci nije samo PayPal i slicno. Takodjer sam dobio obrazac AMS 1035 koji ima rubriku za zdravstveno osiguranje, ali nema rubriku za rashod od 20%.
Puno vise od ovih 840 za koje stalno po medijima javljaju.

Obavezno pismeno odgovoriti. Više na linku:Indigont wrote:
Ovi su ludi u sto gradi. Piše nije prijavio po AMS1035 obrascu za 2015. kada taj obrazac NIJE POSTOJAO! Kako će prijaviti jbt kad je tek 2018. donesen obrazac? Što je najgore i taj novi obrazac nije u skladu sa zakonom, nema kolonu za rashode nit ih priznaje.
Nema granice.Očekuj je ako si i 10KM primio a da nisi platio porez.Tih 10 000KM godišnje ili 30 000KM u 3 godine su oni uzeli za početak da obrade jer su im tu najveće pare.Takođe ovih 800+ freelancera je uzeto samo za početak a oporezovat će sve, od radnika na brodovima,radnika u afganistanu itd.Nemoj da te buni ovo 10 000KM pa da misliš da su svi ispod oslobođeni i da je to neki limit.Nije niko oslobođen i platit ćeš na bilo koji iznos.Ljudi misle nisu zaradili 10 000km pa ušutit ću se,ne tiče me se.Naprotiv oni su sljedeći.phillie wrote:Moze li mi neko reci, ove prijave koje su dobili ljudi...jesu li u rangu 10.000 KM i vise godisnje, ili idu i na manje iznose. Ovo pitam posto nisu mi jasni ovi clanci u kojima se govori o iznosima. U jednom dijelu ide prica o 10000/godina, a kasnije se spominju SVI prilivi iz inostranstva (po mom razumjevanju dakle da primas 100 mjesecno, mozes ocekivati cestitku).
Slazem se, samo i to ce pokusati sprijeciti, dali ce uspjeti ne znam vidjeti cemo.phillie wrote: Bitcoin je buducnost borbe protiv ovih lihvara
Sjesti na racune, uracunati kamate, i sve sto legne na racun ti uzimaju. To je sigurnoferratilis wrote:Recimo da podignem sav novac koji imam i negdje zastekam, onda poreznoj kazem da sam sve potrosio, sta je najgore sto se moze desiti?
Obračunavaš na osnovu izvoda iz banke.Ne možeš na osnovu paypal-a jer USD ili neka druga valuta nije fiksna odnosno kurs nije stalan.Jedino ako je EUR onda možeš koristiti i paypal jer je BAM vezan za EUR pa je odnos uvijek isti.beautyfool wrote:jeli se svaki put mora dostavljati potvrda od banke o prihodima ili je dovoljno da samo obracunamo na osnovu naseg paypala?