REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
General War

#3276 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by General War »

Molim vas da više ne branite Srbiju!

Predsjednik Liberalno demokatske partije (LDP) Čedomir Jovanović osvrnuo se na posljednja dešavanja u Bosni i Hercegovini nakon što je odlučeno da BiH pokrene reviziju presude pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu protiv Srbije za genocid.
"Postalo je jasno da je Bosna i Hercegovina u ozbiljnoj krizi i da se sada samo traže povodi za međusobne obračune. Ako srpski lideri u BiH misle da brane Srbiju kao što su to već radili, molim ih da to više ne rade. Najveća pomoć nam je mir u Bosni i Hercegovini. Nakon više od dvadeset godina, najbolje bi bilo da makar pokušamo da ponovo budemo normalni", naveo je Jovanović.

"Nikad nećemo naći dovoljno pravde za sve one koji su stradali u strašnom ratu, i nema te pravde koja bi mogla tu bol da nadoknadi. Ako nema pravde, neka na kraju bude pameti, to je ono što nam je svima potrebno", poručio je lider LDP-a.

"Revizija postaje samo povod za nove međusobne odnose. Političari ne treba da se bave pravom. Revizija ili traganje za pravdom ne smije biti ni razlog ni opravdanje za neke nove nesporazume ili radikalizaciju odnosa u regionu. Neka se time bave sudije i pravni timovi, ali nema potrebe za radikalizacijom odnosa između Srba i Bošnjaka u samoj Bosni i Hercegovini", navodi Jovanović.

"Sve ono što je potrebno Srbiji, potrebno je i Srbima i Bošnjacima - a to je mir. Ne smijemo dozvoliti da problemi ugroze krhki mir koji imamo više od dvadeset godina. Ko god se nalazi na vlasti u Sarajevu, u Beogradu ili Banjaluci, on se suočava sa problemom koji razara sve, a to je surova prošlost za koju smo svi zajedno odgovorni".

"Presudno zavisimo jedni od drugih. Nema normalnog odnosa između Srba i Bošnjaka ukoliko je Bosna i Hercegovina takva kakva je, i to je ono što je kamen spoticanja. Previše dugo nam se glava drži u devedesetim, i kada kao društvo nemamo odgovore na probleme, onda podsećamo ljude na ono što su preživeli i to je dovoljno da proključa krv i da se odlože, za ko zna koliko vremena, u stranu ona pitanja na koja sami nemamo odgovor", navodi Jovanović.

"Ne smijemo izgubiti ni sekund više u ovako nesigurnom svijetu. Moramo zajedno tražiti odgovor na probleme koji će zajedno polomiti kičmu i Srbiji i Bosni i Hercegovini ukoliko budu ostali previše dugo otvoreni. Moramo da budemo sposobni da razmišljamo o rješenjima za 21. vijek, a ne da se držimo rješenja koja će nas vraćati u '95. godinu. To ponekad liderima nije lako da kažu, ali će cijena koja se onda plaća biti samo veća", stoji na kraju saopštenja predsjednika Liberalno demokatske partije (LDP) Čedomira Jovanovića.
:thumbup:
asker

#3277 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by asker »

arzuhal wrote: Ma sve su lijepo sami poslagali u emisiji, dijeliti transkripte djeci da uče historiju kako se preko noći transformisala tzv. JNA u tzv. VRS, kako su i sami Srbi znali da imaju svo naoružanje i da "Alija nije imao šanse", itd.

Pa kad počnu priče ko je počeo rat, ko je ovo, ono, kako su Srbi bili zatečeni, oni sami a 'iljade mudžaedina udarilo sa svijeh strana...
Zato cudi ovo konstantno zabijanje glave u pijesak. Ne cudi jedino ako se radi u suprotnoj strani tog vremena (a Boga mi i danas).
Nikakvo peglanje cinjenica, izvrtanje dogadjaja, "ko nas bre zavadi" palamudjenje, ne moze osporiti historijski fakt da je prvo jedna strana a poslije i druga, zeljela biolosko istrebljenje jednog naroda.
Ako ne u potpunosti onda te ostatke Bosnjaka degradirati, obespraviti, poniziti. U nametnutom miru im zabraniti da pricaju o svom pogromu, negirati genocid i masovna unistenja, sistematsko unistavanje intelektualne elite, historijskog i kulturnog naslijedja.
Cetnicka bagra (politicari negatori pocinjenog zla i mediji) ovih dana nebrojeno puta pominje "sastanak u vijecnici" - pa i nju ste zapalili stoko primitivna rusilacka!!!

I sad kad se treba na civilizovan nacin pokusati revidirati neke dogadjaje iz rata, bez tenkova i pusaka, sve srpsko se diglo na noge.

I mi bi trebali da se brinemo i pokusamo shvatiti sto kerovi laju?
Ma mrs u pm!
asurbanipal

#3278 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by asurbanipal »

shake69 wrote:Friska emisija od prije par dana u Beogradu koja nudi neke zanimljive nove informacije i u vezi revizije a i velikosrpske agresije na BiH.
https://youtu.be/wmIcqfD9yLc

Ima bisera u emisiji, pogotovo od ovog Vučičevića :lol:

"Ustaški zločini na Drini 1918. god.", Ustaše 1918.? :?
ušće

#3279 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by ušće »

Drage moje komšije , vi kojima se dogodila Ćele kula ,vi kojima se dogodio Jasenovac , vi kojima se dogodila Oluja Vi koji to nikada i nigdje ne zaboravljate i ne trebate .Vi koji svaku slavu i, svaki imendan ,svaki rođendan , svako sijelo , svaku radost i svaku žalost počinjete sa Bojem na Kosovu ...Zar vi da tražite od nas da zaboravimo Krvavu Drinu , da zaboravimo ,Srebrenicu , da zaboravimo Omarsku , da zaboravimo Prijedor , Višegrad , Foču , Zvornik ..Recite mi šta ste vi ,kako bi ste nazvali onog što bi vama zabranio i od vas tražio vaše tragedije JESTE LI VI LJUDI , samo mi recite šta ste kada od drugog tražite da sve zaboravi ,ono što nikad niko i nigdje vama nebi smio ni spomenuti ...

I još jedna ...KRIV JE BAKIR IZETBEGOVIĆ ...Hajde da zajedno hebemo Bakiru mater , da ga smjenimo ,zatvorimo , da ga zbrišemo sa lica zemlje , zar zaista mislite da u Bošnjačkom narodu postoji neko ko ima dovoljno muda da sve ovo odbaci ,da pljune u lice svom narodu ,da se posere na svoje i njihjovo dostojanstvo .Vi kroz Bakira samo gledate sve nas i ništa manje .Krivi smo mi svi jer ste vi nam davno namjenili sudbinu od koje ni za živu glavu ne želite odustati ...SUDBINU NESTANKA :
glockov kolac

#3280 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by glockov kolac »

Politicka Banjaluka i politicki Beograd su malo nervozni...
muha_sa

#3281 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by muha_sa »

glockov kolac wrote:Politicka Banjaluka i politicki Beograd su malo nervozni...
20 godina katarze ni na vidiku :-)

sad ko nešto iznenadjeni--i uvrEdjeni :-)
Tarzo

#3282 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tarzo »

DAVID SCHAFFER, AUTOR ZAHTJEVA ZA REVIZIJU: "Vjerujemo da imamo dokaze za genocid, ključni događaji iz 1992. godine"

- Fokusiramo se na dokazivanje genocida u napadima na šest bh. općina 1992. godine. Prije deset godina je Sud smatrao da nisu imali dovoljno dokaza o postojanju genocidne namjere. Vjerujemo da sada imamo dokaze za to – kazao je član bh. tima i autor zahtjeva za reviziju David Scheffer, a prenosi New York Times.

...

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/469 ... odine.html
crazy_diamond

#3283 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by crazy_diamond »

[quote="Dozer"]Pogresno nastimani mentalni sklopovi...shtash...
Jer, fakat treba biti ober malouman pa mrziti zemlju u kojoj si se rodio, gdje si svoj na svome, gdje su ti se radjali cukuncukuncukundede i babe, gdje si ostvario i stvorio sve sto imas i koja ti je to sve, kako tako, omogucila.
A sve radit nekakvih imaginarnih budalastina koje ti je neko vremenom utrpao u glavu, bukvalno ti isprao mozak s tim supljacima, i pri tome te ubijedio da si nesto sto nisi i da pripadas necemu s cim, realno, nemas nikakve veze.
E - to su danasnji BH Srbi i Hrvati.

Doduse, nisu tu ni Bosnjaci nista bolji. I njih su neki, ne tako davni agresori i osvajaci, ubijedili da ostave svoje korijene i prihvate nesto tudje, tj. njihovo, agresorsko. Danas se oni time busaju.
Stokholmski sindrom, sta li...

U rezimeu - slabo je ko u ovoj nesretnoj BiH zaista svjestan svojih korijena, stvarnog porijekla i predaka, kao i sta su i ko su oni zaista bili, cime su se ponosili i cemu su zaista pripadali.
A pripadali su, redom - Bosni. Njom su se ponosili, u nju su vjerovali, nju su gradili, razvijali i, najbitnije, voljeli.

Danas, tesko da se za bilo koju etniju ovdje moze reci bilo sta od ovoga....
Danas u Bosni imamo bar 80% onih koji bi je sad rascerecili, a samo kako bi za sebe otkinuli neki njen komad, i koji bi onda nazivali "svojim". Logicno, to "svoje" se bazira prvo na vjeri (imaginaciji), a zatim na etniji/narodnocu (opet imaginacija).

I niko od svih njih ne konta da u tome nema ni srece, ni prosperiteta, ni normalnog zivota.... Zaista jeste zalosno... :roll:[/quo.

E moj dozer,i ja sam se pitao isto,kako je moguce da neko kome je bih pradjedovina sije u bosni a ceka kisu iznad beograda, kakva je to ludjacka logika biti neciji pijun,marioneta,topovsko meso (u svim velikosrpskim atacima na bosnu beograd je zrtvovao volove,a bosanskosrpska sirotinja sinove).

I onda kad malo ozbiljnije udjes u pricu s bh srbima koji se kunu u beograd i ne priznaju bih, pa ti pocnu pricu o svojim njivama,sumama,djedovima, tad ti se ukaze odgovor na ovo pitanje koji im je qrac i logika mrziti zemlju vlastitu. Vecina ovih koji su meni pricali o svom po tice porijeklu, a i onako iz knjiga sto se moze vidjeti i sl, i nije im bih bas toliko pradjedovina, vecinom made in montenegro cuke,djedovi dosli politicki radit po begovinama,politicki oteli zemlju za sebe, politicki se i dalje bore za prevlast, a sve to nikad ne bi mogli bez beograda, otuda ta ljubav.

Laz,otimanje i zakleta sluzba beogradu ima svoju jaku istorijsku podlogu, naravno dosta je bih srba tu i autohtono,ali su se uklopili u filozofiju ovih pridoslica,

Eto npr karadzic, sarajlija vako nako, sarajevo vekovni srpski grad ovo ono, a ne da mu je djed ili otac dosao u sarajevo i tu mu mater osjemenio,nego je radovan tu dosao tek kao student, i to je ta folozofija,koja generacija gore dole, al u principu skoro svi tako misle, drugi narodi u bih su im bili lijeha za otimanje, a beograd im je to omogucio i to je to
muha_sa

#3284 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by muha_sa »

crazy_diamond wrote:
E moj dozer,i ja sam se pitao isto,kako je moguce da neko kome je bih pradjedovina sije u bosni a ceka kisu iznad beograda, kakva je to ludjacka logika biti neciji pijun,marioneta,topovsko meso (u svim velikosrpskim atacima na bosnu beograd je zrtvovao volove,a bosanskosrpska sirotinja sinove).

I onda kad malo ozbiljnije udjes u pricu s bh srbima koji se kunu u beograd i ne priznaju bih, pa ti pocnu pricu o svojim njivama,sumama,djedovima, tad ti se ukaze odgovor na ovo pitanje koji im je qrac i logika mrziti zemlju vlastitu. Vecina ovih koji su meni pricali o svom po tice porijeklu, a i onako iz knjiga sto se moze vidjeti i sl, i nije im bih bas toliko pradjedovina, vecinom made in montenegro cuke,djedovi dosli politicki radit po begovinama,politicki oteli zemlju za sebe, politicki se i dalje bore za prevlast, a sve to nikad ne bi mogli bez beograda, otuda ta ljubav.

Laz,otimanje i zakleta sluzba beogradu ima svoju jaku istorijsku podlogu, naravno dosta je bih srba tu i autohtono,ali su se uklopili u filozofiju ovih pridoslica,

Eto npr karadzic, sarajlija vako nako, sarajevo vekovni srpski grad ovo ono, a ne da mu je djed ili otac dosao u sarajevo i tu mu mater osjemenio,nego je radovan tu dosao tek kao student, i to je ta folozofija,koja generacija gore dole, al u principu skoro svi tako misle, drugi narodi u bih su im bili lijeha za otimanje, a beograd im je to omogucio i to je to
nikad ovi domaci nece skontat da Srbiji služe za jednokratnu upotrebu---pitam se da li su oni iz Hrvatske, što na traktorima odoše, to skontali
PM72

#3285 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

Kako će skontati kad su ubjeđeni da jedino prekodrinski Srbi imaju punomoć od Isusa Hrista da brane Srbiju i srpstvo od pomahnitalih džihadista i plaćenika sa zapada.
megaman4

#3287 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by megaman4 »

glockov kolac wrote:Politicka Banjaluka i politicki Beograd su malo nervozni...
Ovo je kljuc svih problema sto Srbija BiH ne vidi kao drzavu i susjeda nego kao potencijalni plijen na njen teritorij uz svesrdnu pomoc RS-a kao kocnicara svih procesa.

Veceras na face tv Senad, koji je otisao u Ameriku, imao je intervju s cuvenim senatorom i dokazanim prijateljem BiH Bob Dojlom. Kaze covjek na pocetku intervjua s Senadom: Jesu li Srbi jos problem?

Nije Amerika nimalo glupa. Znaju oni sta se ovdje desava. Cak je ovaj senator najavio skori dolazak u BiH.

Jos vaznija vijest je da se Joe Biden vraca na scenu i da se ide na jacu ofanzivu na BiH kako bi se obuzdala Rusija koja je prijetnja po cijelu regiju. Jos Senad kaze da se od nase strane odavno lobira za BiH iz Amerike od strane nase dijaspore, dok s druge strane Dodikovo lobiranje je dozivjelo fijasko.

Za kraj Senator pozdravlja BiH i Kosovo kao znacajne partnere za SAD.

Mene ovo sve navodi da je ova Revizija Americka inicijativa a Bakir i nas agent samo provode dalje.

Cilj je srusiti Ruski utjecaj na BiH preko RS, sto znaci slabljenje RS i njegovih institucija, dok ce Vucic po Americkom diktatu morati odjebati Ruse ako ne zeli nerede u svojoj zemlji.
dudevitz

#3288 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dudevitz »

Autor članka stavlja senzacionalni naslov i iznosi pogrešne zaključke zarad čitanosti. Bolje bi bilo da posvete prostor nečemu drugom.
Ripicipi

#3289 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Ripicipi »

dudevitz wrote:
Autor članka stavlja senzacionalni naslov i iznosi pogrešne zaključke zarad čitanosti. Bolje bi bilo da posvete prostor nečemu drugom.
Cuj, a opet pitam?? Zasto su jedino turci bili protiv zakljucaka PIC-a??
Mislim da covjek uopste ne treba biti posebno inteligentan da bi shvatio, ali izgleda da mnogi nisu shvatili.
mg

#3290 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mg »

Kako je u BiH podnosenje revizije postalo politicko pitanje, a ne pravno, takva ce biti i odluka suda, politicka, koja ce imati namjenu da smiri tenzije, bude kompromisna i vrati nas u odnose prije pokretanja revizije.
Tako, mislim da su tenzije bezvezne, svakako ce ostati status quo.

Zivi bili, pa vidjeli.
ušće

#3291 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by ušće »

Ripicipi wrote:
dudevitz wrote:
Cuj, a opet pitam?? Zasto su jedino turci bili protiv zakljucaka PIC-a??
Mislim da covjek uopste ne treba biti posebno inteligentan da bi shvatio, ali izgleda da mnogi nisu shvatili.
Čuuuj a ja opet pitam ..Zaćeraj i Bakiru i Bakirovici ...on nije revizija ...Eto neka ga smjeni Zapad ...daj prijedlog koji je to "uhljup" u Bošnjaka koji će reći: ma mi se malo zahebavali evo sva zaboravljamo ,sve opraštamo , povlAčimo presudu i nikad više nećemo ni zucnuti na tu temu ...
Hebote svezali se Bakira kao da je centar svemira ...Začeraj mu ...
Last edited by ušće on 24/02/2017 21:42, edited 1 time in total.
muha_sa

#3292 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by muha_sa »

mg wrote:Kako je u BiH podnosenje revizije postalo politicko pitanje, a ne pravno, takva ce biti i odluka suda, politicka, koja ce imati namjenu da smiri tenzije, bude kompromisna i vrati nas u odnose prije pokretanja revizije.

Zivi bili, pa vidjeli.
kakvi su bili odnosi prije revizije :?
Edin H.

#3293 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Edin H. »

hizo ramidovic wrote:Ево, огласио се и Драган Човић а муслићи се одмах сасрали у гаће од страха. Вероватно им страх остао од претходног рата када су јединице Хрватског већа одбране незадрживо и јуначки јуришале према положајима исламиста и величанствено побеђивале у тим борбама. Где год је ХВО нападао ту је и побеђивао и освајао територију те је чистио од исламских фанатика. И зато би било паметније тзв. бошњацима у наметнутој тзв. БиХ да се не играју ватром и да раде оно што им кажу Драган Човић и остали српски политичари.

СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
Svaka ti je zlatna. :oops:
megaman4

#3294 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by megaman4 »

mg wrote:Kako je u BiH podnosenje revizije postalo politicko pitanje, a ne pravno, takva ce biti i odluka suda, politicka, koja ce imati namjenu da smiri tenzije, bude kompromisna i vrati nas u odnose prije pokretanja revizije.

Zivi bili, pa vidjeli.
A sta mislis da ovo nije mozda Americka ucjena Srbiji da se odmaknu od Rusije inace ce biti veselo u Srbiji?

I sam znas da Revizija moze uzdrmati Srbiju samo ako Amerika tako odluci. Oni povlace jos konce ovdje.

Revizija je dosla u pravo vrijeme da se malo Srbija uplasi.
mg

#3295 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mg »

muha_sa wrote:

Zivi bili, pa vidjeli.
Erozija odnosa pocinje sa Dodikom iza Aprilskog paketa, a sad je kulminacija.
Objektivno pitanje je MMF, i izgledan bankrot bez transe.
Cijenim da su medju ljudima odnosi danas bolji nego 95, a da politicari od svakog pitanja prave bauk i dizu tenzije do maksimuma i sludjuju ljude putem medija.

Jedino ih zapaljiva retorika moze odrzati jos koju godinu na vlasti.

A odnosi prije revizije, bili su bolji nego danas. Mada, citiran sam van konteksta, u negativnom smislu...
mg

#3296 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mg »

megaman4 wrote:

Zivi bili, pa vidjeli.
A sta mislis da ovo nije mozda Americka ucjena Srbiji da se odmaknu od Rusije inace ce biti veselo u Srbiji?

I sam znas da Revizija moze uzdrmati Srbiju samo ako Amerika tako odluci. Oni povlace jos konce ovdje.

Evo se Rusija i Amerika saglasile na sjednici PIC-a.
Racunaj i sa ovim, ako revizija bude uspjesna, Srbija ode u bankrot jer nemaju da plate stetu. To bi opet tektonski pomjerilo stanje u regionu.
Govorimo o politickom, ne pravnom pitanju.
GeeTnT

#3297 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by GeeTnT »

muha_sa wrote:

Zivi bili, pa vidjeli.
Najjaci odgovor na temi....klap, klap muha
Ripicipi

#3298 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Ripicipi »

muha_sa wrote:

Zivi bili, pa vidjeli.
Ako nemam jednu ruku, sta fali da sebi odsjecem i drugu.
PM72

#3299 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

mG wrote:
Racunaj i sa ovim, ako revizija bude uspjesna, Srbija ode u bankrot jer nemaju da plate stetu. To bi opet tektonski pomjerilo stanje u regionu.
Ti fakat vjeruješ u to?
Tarzo

#3300 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tarzo »

megaman4 wrote:

Zivi bili, pa vidjeli.

Ne smije Amerika pogledati u Srbiju otkako su dobili one MIG-ove.
Post Reply