- NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post Reply
sumirprimus

#3276 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

Krokodajl wrote:Banja Luka pod sankcijama, Maoča nije :lol:
tako i treba , prvo ugusit pobunu u dodikistanu.
onda se obracunat sa ovim zalutalim ovcicama!
nema zajebancije.vise...
i treptanja, :D
seln

#3277 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by seln »

Kažu ukinuće Trump sankcije, čim u'apsi Ilariju :D :D :D
Puuu... jebem ti pravdu!
Krokodajl

#3278 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Krokodajl »

sumirprimus wrote:
tako i treba , prvo ugusit pobunu u dodikistanu.
onda se obracunat sa ovim zalutalim ovcicama!
nema zajebancije.vise...
i treptanja, :D
Zna se ko su Kurdi u Bosni, ko se u kolo fata, kome Ameri pjesme pjevaju :D
Kikibombona

#3279 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Kikibombona »

Da hoce govedo vise skinuti. Srbi toga nisu svjesni, Dodik je za njih trenutno najveca prijetnja.

Sve u svemu, konacno da Amerika reaguje. Dobro je za cijelu BiH i za sirotinju u sva tri tora.
sumirprimus

#3280 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

Krokodajl wrote:
Zna se ko su Kurdi u Bosni, ko se u kolo fata, kome Ameri pjesme pjevaju :D
ko su kurdi u bosni?
znas ti sta je bosna za kjurdistan,zapadna evropa bate.
statixx

#3281 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by statixx »

Kikibombona wrote:
statixx wrote:Valja vam spustati kriterije kako godine prolaze.... :D
Nisam vjerovao kada su ljudi govorili da se sa godinama poostravaju kriteriji. Alfonso je izgleda stariji par godina od mene, kod njega metastaziralo, ne moze zeMsko ocima. :lol: I kod mene se pogorsava, ne smijem dozvoliti da zamrzim zene kao on. :lol:
Poslije zaostravanja ide spustanje... :D
sumirprimus

#3282 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

i grijanje.. ha termoforom ha dekom :lol:
madner

#3283 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by madner »

Kikiju su toliko pali standarde poslje onih brkatih da sada nema Bosanke koja mu nije dobra. :D
Alfons Kauders

#3284 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

Kikibombona wrote:
statixx wrote:Valja vam spustati kriterije kako godine prolaze.... :D
Nisam vjerovao kada su ljudi govorili da se sa godinama poostravaju kriteriji. Alfonso je izgleda stariji par godina od mene, kod njega metastaziralo, ne moze zeMsko ocima. :lol: I kod mene se pogorsava, ne smijem dozvoliti da zamrzim zene kao on. :lol:
Hahaha, al nije to da padaju kriteriji, vec se mijenjaju prioriteti :D

Jednostavno sa 35 neces trpiti ista sranja kao sa 25 da bi bio sa zenom, bilo u vezi, bilo bez obaveze... Samim tim, pametnije biras bitke, jer nemas ni vremena, ni energije, ni volje kao kad si u cvijetu mladosti. Da se ne lazemo, koliko bi svako od nas ulozio vremena i truda da u krevet odvede zensku na faksu, a koliko danas? Koliko bi trpili sranja da pokupite curu na faksu ili u srednjoj, a koliko sa 30, 35 ili 40 godina?

A daleko od toga da nemrem zensko ocima... Ocima i dalje mogu - ali problem nastaje kada otvore usta. Da joj je 18 a meni 21, mogao bih sve saslusati, ali danas jok. Jednostavno nije vrijedno truda u vecini situacija. Zene to nazalost najcesce prihvataju teze od muskih, radi cega obicno kazem da se "precijene" - jer sa 30 ili 35 i dalje ocekuju da oko njih neko plese kao puterice :)
Banksy

#3285 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
madner wrote:
Beograd je taj koji na ovim prostorima pokrece krize.

Dakle pitanje je da li su procjenili da je sada taj trenutak dosao.

Odgovor je da ovo sada ispitavanje terena, cekaju raspad EU.
Bitno je da pitanje vise nije da li se mogu graditi konstruktivni odnosi sa Srbijom, jer su u proteklim mjesecima dokazali da imaju iste ciljeve kao i prije 25 godina, ali da samo cekaju novu priliku.

Pitanje nije da li je trenutak dosao, nego sta su oni smatrali za pravi trenutak, tj. kada su i zasto donijeli odluku da pokusaju pokrenuti novi rat?
Kad su namjere poznate već skoro tri decenije, ta pitanja i odgovori su nam skoro nevažni.

Jedino pitanje koje je NAMA zaista važno u ovom trenutku je ima li SDA većinsku podršku u bošnjačkom narodu za prihvaćenu (ili sanjanu, svejedno) puzajuću podjelu BiH.
GeeTnT

#3286 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by GeeTnT »

Kikibombona wrote:

Da hoce govedo vise skinuti. Srbi toga nisu svjesni, Dodik je za njih trenutno najveca prijetnja.

Sve u svemu, konacno da Amerika reaguje. Dobro je za cijelu BiH i za sirotinju u sva tri tora.
..reagovala je jer se problem ticao direktno njih, a ne BiH...sad ako Bosnjaci u tome ne vide (a nevide) svoju sansu za vracanjem Ustava iz 1991...
Banksy

#3287 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Pričaš li ti toliko i na dejtovima... :mrgreen:
Alfons Kauders

#3288 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
madner wrote:
Beograd je taj koji na ovim prostorima pokrece krize.

Dakle pitanje je da li su procjenili da je sada taj trenutak dosao.

Odgovor je da ovo sada ispitavanje terena, cekaju raspad EU.
Bitno je da pitanje vise nije da li se mogu graditi konstruktivni odnosi sa Srbijom, jer su u proteklim mjesecima dokazali da imaju iste ciljeve kao i prije 25 godina, ali da samo cekaju novu priliku.

Pitanje nije da li je trenutak dosao, nego sta su oni smatrali za pravi trenutak, tj. kada su i zasto donijeli odluku da pokusaju pokrenuti novi rat?
Kad su namjere poznate već skoro tri decenije, ta pitanja i odgovori su nam skoro nevažni.

Jedino pitanje koje je NAMA zaista važno u ovom trenutku je ima li SDA većinsku podršku u bošnjačkom narodu za prihvaćenu (ili sanjanu, svejedno) puzajuću podjelu BiH.
SDA nema, ali SDA u koaliciji sa IZ BiH ima.

Zato ponovo pozivam IZ BiH da se ugasi kao vjerska institucija i preregistruje kao politicka partija, kako im i dolikuje. Da znamo na cemu smo.
Alfons Kauders

#3289 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
Pričaš li ti toliko i na dejtovima... :mrgreen:
Ne.

Jednostavno ne stignem do rijeci. :lol:
sumirprimus

#3290 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

mirno spavajte,podjela znaci rat. :D :evil:
Banksy

#3291 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Banksy »

sumirprimus wrote:mirno spavajte,podjela znaci rat. :D :evil:
Ne nužno. Oduzmi broj budžetlija x 6 šire familije, starci, žene djeca, slabo će šta ostati spremno da uzme pušku.
Tipujem na puzajući, tihi, prešutni (formalni ili neformalni) raspad u narednih 5 godina.
sumirprimus

#3292 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

Banksy wrote:
Ne nužno. Oduzmi broj budžetlija x 6 šire familije, starci, žene djeca, slabo će šta ostati spremno da uzme pušku.
Tipujem na puzajući, tihi, prešutni (formalni ili neformalni) raspad u narednih 5 godina.
to ce sve da hladno,lagano i u tisini preuzme plavu kovertu i ode do najvblizeg centra za mobilizaciju..
no sikiriki.. :D :izet:
ko sto su i navikli,lelemudace po internetu,al ce otic. :lol:
Alfons Kauders

#3293 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
To je do IZ BiH.

Vise nije do SDA, vec do IZ. :wink:
512MB

#3294 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by 512MB »

Alfons Kauders wrote: Hahaha, al nije to da padaju kriteriji, vec se mijenjaju prioriteti :D

Jednostavno sa 35 neces trpiti ista sranja kao sa 25 da bi bio sa zenom, bilo u vezi, bilo bez obaveze... Samim tim, pametnije biras bitke, jer nemas ni vremena, ni energije, ni volje kao kad si u cvijetu mladosti. Da se ne lazemo, koliko bi svako od nas ulozio vremena i truda da u krevet odvede zensku na faksu, a koliko danas? Koliko bi trpili sranja da pokupite curu na faksu ili u srednjoj, a koliko sa 30, 35 ili 40 godina?

A daleko od toga da nemrem zensko ocima... Ocima i dalje mogu - ali problem nastaje kada otvore usta. Da joj je 18 a meni 21, mogao bih sve saslusati, ali danas jok. Jednostavno nije vrijedno truda u vecini situacija. Zene to nazalost najcesce prihvataju teze od muskih, radi cega obicno kazem da se "precijene" - jer sa 30 ili 35 i dalje ocekuju da oko njih neko plese kao puterice :)
Jah, i ja kad sam neki dan kupovo auto, pa onog novog Q7 od 100k € gledam i sam seb velim "nebi ga da mi ga poklone" :zzzz:

Tako Alfons sa dobrim kokama :lol:
Alfons Kauders

#3295 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

512MB wrote:
Alfons Kauders wrote: Hahaha, al nije to da padaju kriteriji, vec se mijenjaju prioriteti :D

Jah, i ja kad sam neki dan kupovo auto, pa onog novog Q7 od 100k € gledam i sam seb velim "nebi ga da mi ga poklone" :zzzz:

Tako Alfons sa dobrim kokama :lol:
Gdje sam rekao dobrim? :)

Samo ne volim kada mi neko prodaje Q7 i trazi sto milja... A zapravo je u pitanju Audi 80...
Boskero

#3296 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 02:16, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#3297 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

Boskero wrote:
Banksy wrote:
A to mišljenje si bazirala na čemu?
Prepostavljam na stavovima i djelovanju SDA...
daddy-kool

#3298 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by daddy-kool »

palermo

#3299 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by palermo »

Banksy wrote:
Pa mislim čemu onda sekiranje. Ako bošnjačkom narodu ne treba država, ko smo mi da drugačije presuđujemo. Pa ne može Bosna i Hercegovina postojati samo zbog Banksy ili Palerma.

Naravno, ubijeđen sam da ti je premisa potpuno pogrešna
daddy-kool

#3300 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by daddy-kool »

Banksy wrote:
Jok, podjela će značiti rat.
Neće se puno niko pitati oko toga, jednostavno će okolnosti iznuditi poteze na koje se mora odgovoriti, i tako to krene.
Naravno, sve je to bolje raditi planirano i promišljeno.
Post Reply