Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
-
dugonja
#3276 Re: Xiaomi mobiteli
nikakvo čudo, kad su zasrali sa bezelima na flagshipu Mi6 da ne zaseru sa srednjom klasom
a bili avangarda sa pojavom MiMix gdje su ih svi onda kasnije kopirali
a bili avangarda sa pojavom MiMix gdje su ih svi onda kasnije kopirali
- kloniran
#3278 Re: Xiaomi mobiteli
skafiskafsnjak wrote:Samo za Dileju
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3280 Re: Xiaomi mobiteli
Dileja na haparatima.skafiskafsnjak wrote:Samo za Dileju
- TDK-90
#3281 Re: Xiaomi mobiteli
Pozzz
Od danas i ja imam ovu marku mobitela,
model redmi note 4x 3/32 GB
Dosao iz Singapura placen 163 Eur preko poznanika jer nemam paypal a broj katice ne zelim da dajem i ne pegla mi se sa narudzbama jer jedan telefon koristim vise godina.... pa je malo skuplje ali ok.
Posto se slabo razumijem ako moze neko nesto da mi napise
Na kutiji i inace nigdje ne stoji taj Global ROM
a kada pritisnem info O UREDJAJU stoji sljedece
Global stable 8 .5
8.5.4.0 (NCFMIED)
Android version 7.0 NRD90M
Ima Hrvatski i srpski jezik instalirano
Nema skoro nikakvih aplikacija , ima Google Play i sve sto dodje tu Chrome , Youtube , Gmail neke mape i sl i jos jedna mapa sa nekim Microsoft aplikacijama Word exel powerpoint outlook skype
Nemam info koja je kamera - gdje se to vidi ?
Nemam info o procesoru stoji samo 8 core max 2,0 Ghz
Kakav je ovo telefon ? jel to regularno sto se tice mogucih update
Koja je navigacija dobra za ovaj telefon da se instalira ?
I jos nesto ako ko zna sta da instaliram da je korisno i trebam li nesto podesiti INDIJA RUSIJA .. ne kuzim bas najbolje
Pa ako neko hoce i ima volje da kaze koju rijec hvala
Od danas i ja imam ovu marku mobitela,
Dosao iz Singapura placen 163 Eur preko poznanika jer nemam paypal a broj katice ne zelim da dajem i ne pegla mi se sa narudzbama jer jedan telefon koristim vise godina.... pa je malo skuplje ali ok.
Na kutiji i inace nigdje ne stoji taj Global ROM
Global stable 8 .5
8.5.4.0 (NCFMIED)
Ima Hrvatski i srpski jezik instalirano
Nema skoro nikakvih aplikacija , ima Google Play i sve sto dodje tu Chrome , Youtube , Gmail neke mape i sl i jos jedna mapa sa nekim Microsoft aplikacijama Word exel powerpoint outlook skype
Nemam info o procesoru stoji samo 8 core max 2,0 Ghz
I jos nesto ako ko zna sta da instaliram da je korisno i trebam li nesto podesiti INDIJA RUSIJA .. ne kuzim bas najbolje
-
dugonja
#3282 Re: Xiaomi mobiteli
dobro došo u club Xaomaša
još da si čito ranije postove
ovdje je odgovor za ROMove klikni
aplikacija da vidiš koji ti je procesor
https://play.google.com/store/apps/deta ... puid.cpu_z
najbolje mape i navigacija koje rade i offline
https://play.google.com/store/apps/deta ... net.osmand
https://play.google.com/store/apps/deta ... e.maps.pro
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3283 Re: Xiaomi mobiteli
Cestitam, ali sto nisi kupio ovdje, cak bi i jeftinije prosao?!TDK-90 wrote:Pozzz
Od danas i ja imam ovu marku mobitela,model redmi note 4x 3/32 GB
Na kutiji i inace nigdje ne stoji taj Global ROMa kada pritisnem info O UREDJAJU stoji sljedece
Global stable 8 .5
8.5.4.0 (NCFMIED)
Ima Hrvatski i srpski jezik instalirano![]()
Nemam info o procesoru stoji samo 8 core max 2,0 Ghz![]()
- TDK-90
#3284 Re: Xiaomi mobiteli
konektovan wrote:Cestitam, ali sto nisi kupio ovdje, cak bi i jeftinije prosao?!TDK-90 wrote:Pozzz
Od danas i ja imam ovu marku mobitela,model redmi note 4x 3/32 GB
Na kutiji i inace nigdje ne stoji taj Global ROMa kada pritisnem info O UREDJAJU stoji sljedece
Global stable 8 .5
8.5.4.0 (NCFMIED)
Ima Hrvatski i srpski jezik instalirano![]()
Nemam info o procesoru stoji samo 8 core max 2,0 Ghz![]()
Za cijenu je tako ispalo, nisam ne zadovoljan jer ne mijenjam telefone bar 2- 3 god.dugonja wrote:dobro došo u club Xaomaša
Hvala za info o navigaciji , a aplikaciju moram imati da bih vidio procesor ? A kako da znam za kameru koja je jel samsung ili ona neka lijeva?
NE SNALAZIM SE BAS NAJBOLJE SA TIM ROM ... zato bih volio da mi neko kaze samo na osnovu mojih specifikacija jel to ok ili trebam strucnu pomoc, flesovanje romovanje ili kakogod? Hocu li dobiti taj neki update koji je vazan kako da postavim INDIJA RUSIJA ili sta ..... citao sam postove prije ... ali mi se sve pomijesalo i cini kao atomska fizika ( nisam neki da bas volim cackati ALI me nervira ako telefon nije nastiman po najnovijem ...necemu a ,koje je potrebno na danasnjem vremenu.
Eto to samo zelim da znam
-
dugonja
#3285 Re: Xiaomi mobiteli
jel to toliko teško bilo naći na onoj listi na linku tvoj uređaj
http://en.miui.com/download-321.html
i vidjet da je zadnja verzija 8.5.8.0
što znači da te "čeka" još jedan update koji treba sam od sebe da ti se ponudi čim se spojiš na wi fi
ako ne, otiđi u "about phone" i na dnu ekrana imaš "system update"
tapni na to i sve će ti dalje smao kazat....
da, moraš instalisat app da bi vidio koji je chipset
za kamere nema načina da se vidi koje su, ali neki site-ovi kažu da su
zadnja sony imx 258
prednja samsung s5k5e8
http://en.miui.com/download-321.html
i vidjet da je zadnja verzija 8.5.8.0
što znači da te "čeka" još jedan update koji treba sam od sebe da ti se ponudi čim se spojiš na wi fi
ako ne, otiđi u "about phone" i na dnu ekrana imaš "system update"
tapni na to i sve će ti dalje smao kazat....
da, moraš instalisat app da bi vidio koji je chipset
za kamere nema načina da se vidi koje su, ali neki site-ovi kažu da su
zadnja sony imx 258
prednja samsung s5k5e8
- MTV
#3286 Re: Xiaomi mobiteli
Aplikacija za procesor, kameru, bateriju, ekran
Aida64
Aida64
- TDK-90
#3287 Re: Xiaomi mobiteli
Ja sam htio to u krtakim crtama , da znam traziti ne bih pitao ovdje.
Nema veze bilo kako bilo nesto sam pronasao na internetu onako s
brda s dola
Kod mene kada dodjem na opciju O UREDJAJU i tri puta kliknem na podopciju kernel pojavi se neki meni
i tu stoji sve koji je IMEI koja MAC adresa koji chip i sl
Kod mene je glavna zadnja kamera ov_13855 .... i kako sam trazio i koliko sam razumio ( a ne razumijem bas najbolje) to je neka kamera marke omnivision
i kada iskljucim HDR opciju pravi sasvim solidne slike u prostoru sa malo svjetla u kuci vani po oblacnom vremenu.
Ovo je sada neka 4 vrsta kamere tj sezora ha?
Nema veze bilo kako bilo nesto sam pronasao na internetu onako s
Kod mene kada dodjem na opciju O UREDJAJU i tri puta kliknem na podopciju kernel pojavi se neki meni
Kod mene je glavna zadnja kamera ov_13855 .... i kako sam trazio i koliko sam razumio ( a ne razumijem bas najbolje) to je neka kamera marke omnivision
Ovo je sada neka 4 vrsta kamere tj sezora ha?
-
dugonja
#3288 Re: Xiaomi mobiteli
pa koji ti je chipset nisi napiso
gdje si našo da ti je Omnivision kamera
i koja je to treća vrsta
a lijepu ti app dao gdje lijepo prikaže sve
al ljudi tvtdoglavi, valjda misli neko će ga nešto zajebat

i koja je to treća vrsta
a lijepu ti app dao gdje lijepo prikaže sve
al ljudi tvtdoglavi, valjda misli neko će ga nešto zajebat

Last edited by dugonja on 08/10/2017 18:31, edited 1 time in total.
- skafiskafsnjak
#3289 Re: Xiaomi mobiteli
Ovi u Xiaomi stave kameru koja im prva pod ruku bude 
- valjuga
#3290 Re: Xiaomi mobiteli
Bar im ne izgarajuskafiskafsnjak wrote:Ovi u Xiaomi stave kameru koja im prva pod ruku bude
-
dugonja
#3291 Re: Xiaomi mobiteli
Omnivision je ugrađivao Apple u svoje prve serije Ajfona i tim kamerama nista ne fali, sve zavisi koja je klasa
ne pisat ono što se ne zna
ne pisat ono što se ne zna
- skafiskafsnjak
#3292 Re: Xiaomi mobiteli
Ja ne idem avionom, svejeedno mivaljuga wrote:Bar im ne izgarajuskafiskafsnjak wrote:Ovi u Xiaomi stave kameru koja im prva pod ruku budea i smiješ se u avion ukrcat
- TDK-90
#3293 Re: Xiaomi mobiteli
Chipset ima i svoj ID broj , a vrsta je SD 625 - standardni chip kao i ostali redmi note 4dugonja wrote:pa koji ti je chipset nisi napiso
i koja je to treća vrsta
Kamera je ov_13855 ( tako pise na onom meni sto sam napisao kako se dodje do njega) a kako sam shvatio nju su poceli prije "par dana" ugradjivati tako stoji na nekim stranicama.
I takodjer kako znam prvo su neki chip lijevi ugradjivali , pa onda malo Sony chip, pa onda Samsung i sada ovaj Omnivision
Prednja kamera je Samsung s5k5e8
Last edited by TDK-90 on 08/10/2017 18:36, edited 1 time in total.
-
Mega Man X
#3294 Re: Xiaomi mobiteli
skafiskafsnjak wrote:Ovi u Xiaomi stave kameru koja im prva pod ruku bude
- kloniran
#3295 Re: Xiaomi mobiteli
tako nekako, al tjesimo se da bar ostatak telefona ne fusere ko kameruskafiskafsnjak wrote:Ovi u Xiaomi stave kameru koja im prva pod ruku bude
-
dugonja
#3296 Re: Xiaomi mobiteli
lupanje gluposti
kao prvo Omnivision kamerama ne fali nista, a kao drugo ugrađuju se spram klase mobitela, posto je spomenuti mob srednja klasa takva je i kamera
u flagshipove Mi4, Mi5, Mi5s Xaomi je ugradio najbolji sensor koji je postojao tada na tržištu pa je npr. u Mi5s sensor sony imx 278 baš isti kao u google pixelu 1 skupljem 3-4 puta !!!
a da sam hardver kamere nije bitan, nego vise softver pokazuje upravo google pixel 2 koji je uz prosječnu kameru osvojio prvo mjesto na dxomark sa 98 bodova
Što je u biti važno za dobru smartphone kameru? Video otkriva kako je Google napravio kameru Pixela 2
Lani su kameru Google Pixela proglasili najboljom smartphone kamerom ikad, a unatoč relativno usku otvoru blende i izostanku optičke stabilizacije, na mojem se testu kamera lanjskog Pixela pokazala izvrsnom. Kasnije je HTC U11 svojom DxOMark ocjenom nadmašio Pixele, a i on se u mojoj recenziji pokazao izvrsnim i po pitanju kamera. Možda tu onda doista ima nečega ili nam se jednostavno sviđaju iste fotografije i video?
Prije neki dan predstavljeni Pixel 2 i Pixel XL 2 DxOMark opet je počastio najvišom ukupnom ocjenom u svijetu smartphone kamera ikad – 98, premda je Note8 iz Samsunga dobio i 100 ali kao pojedinačnu ocjenu fotoaparata.
Da je u svijetu smartphone fotografije za super fotke i video, softver kudikamo bitniji od hardvera potvrdit će vam cool video u nastavku. Bacite oko.
http://www.smartphonehrvatska.com/2017/ ... -pixela-2/
kao prvo Omnivision kamerama ne fali nista, a kao drugo ugrađuju se spram klase mobitela, posto je spomenuti mob srednja klasa takva je i kamera
u flagshipove Mi4, Mi5, Mi5s Xaomi je ugradio najbolji sensor koji je postojao tada na tržištu pa je npr. u Mi5s sensor sony imx 278 baš isti kao u google pixelu 1 skupljem 3-4 puta !!!
a da sam hardver kamere nije bitan, nego vise softver pokazuje upravo google pixel 2 koji je uz prosječnu kameru osvojio prvo mjesto na dxomark sa 98 bodova
Što je u biti važno za dobru smartphone kameru? Video otkriva kako je Google napravio kameru Pixela 2
Lani su kameru Google Pixela proglasili najboljom smartphone kamerom ikad, a unatoč relativno usku otvoru blende i izostanku optičke stabilizacije, na mojem se testu kamera lanjskog Pixela pokazala izvrsnom. Kasnije je HTC U11 svojom DxOMark ocjenom nadmašio Pixele, a i on se u mojoj recenziji pokazao izvrsnim i po pitanju kamera. Možda tu onda doista ima nečega ili nam se jednostavno sviđaju iste fotografije i video?
Prije neki dan predstavljeni Pixel 2 i Pixel XL 2 DxOMark opet je počastio najvišom ukupnom ocjenom u svijetu smartphone kamera ikad – 98, premda je Note8 iz Samsunga dobio i 100 ali kao pojedinačnu ocjenu fotoaparata.
Da je u svijetu smartphone fotografije za super fotke i video, softver kudikamo bitniji od hardvera potvrdit će vam cool video u nastavku. Bacite oko.
http://www.smartphonehrvatska.com/2017/ ... -pixela-2/
- zemomak
#3297 Re: Xiaomi mobiteli
svidja mi se opasno mi note 3, razmisljam da narucim 
- valjuga
#3298 Re: Xiaomi mobiteli
Rođak,kakav je senzor otiska prsta kod mi5?skafiskafsnjak wrote:Ovi u Xiaomi stave kameru koja im prva pod ruku bude
Jel ono ekstra il srednja žalost.
- skafiskafsnjak
#3299 Re: Xiaomi mobiteli
Teska srca priznajem, savrsen hahaha. Bolji i brzi nego na s7.valjuga wrote:Rođak,kakav je senzor otiska prsta kod mi5?skafiskafsnjak wrote:Ovi u Xiaomi stave kameru koja im prva pod ruku bude
Jel ono ekstra il srednja žalost.
- irac300
#3300 Re: Xiaomi mobiteli
Volim se igrati sa romovima, isprobavati, ne da mi đavo mira.
Naravno, uvijek imam backup. Međutim, danas probam da vratim sistem sa buckupa, sve odradi, ali kada želim da otključam uređaj ne dozvoljava mi. Sreća imao sam još romova na sd kartici, pa sam flešao novi, inače bi bilo problema. Ako neko čačka, da zna.
Nemam pojma koji je razlog?!