Ovaj ce ti za 4-5 godina biti velika glava ukoliko SDA ne ode pod led....taj ce tek da nasMarlboroGold wrote:Zahiragić je budala. Nadam se da mu je ovo maksimum što je postigao u karijeri. Ovakvim idiotima nikad ne treba dati vlast.
Zahiragić opet jaše
- spreca
#3276 Re: Zahiragić opet jaše
- MarlboroGold
#3277 Re: Zahiragić opet jaše
Zato ako narod ima iole pameti takvo nešto neće dopustiti. IZ dopušta njegovo djelovanje i šute jer im ide u korist.spreca wrote:Ovaj ce ti za 4-5 godina biti velika glava ukoliko SDA ne ode pod led....taj ce tek da nasMarlboroGold wrote:Zahiragić je budala. Nadam se da mu je ovo maksimum što je postigao u karijeri. Ovakvim idiotima nikad ne treba dati vlast.u glavu
- spreca
#3278 Re: Zahiragić opet jaše
Ako se ne varam nedavno je bio kod Kavazovica u gostima ...tako da uopste me nebi zacudilo da instrukcije dobija i od Kavazovica i uopste od nekih krugova iz IZ......IZ je isto podijeljena vec odavno na svoje desne i lijeve....IZ uopste cuti po pitanjima koji se ticu njih i to mi se ne svidja jer neznamo njeno misljenje po mnogim problemima medju muslimanima i dzematima i to se zataskava a to nije dobro .MarlboroGold wrote:Zato ako narod ima iole pameti takvo nešto neće dopustiti. IZ dopušta njegovo djelovanje i šute jer im ide u korist.spreca wrote:Ovaj ce ti za 4-5 godina biti velika glava ukoliko SDA ne ode pod led....taj ce tek da nasMarlboroGold wrote:Zahiragić je budala. Nadam se da mu je ovo maksimum što je postigao u karijeri. Ovakvim idiotima nikad ne treba dati vlast.u glavu
- MarlboroGold
#3279 Re: Zahiragić opet jaše
Upravo zato što stoje sa strane i šute, a šalju svoje jahače u bitke. Ako ti jahači pogode cilj onda je sve super, a ako ne, onda oni postanu škart takvih zajednica najčešće zbog pritiska javnosti i slično. Tako i IZ postupa. Najgori su oni što šute, dopuštaju, prešutno odobravaju i opravdavaju i mute... Ako se javi pritisak javnosti na njega on preko noći može nestati sa javne scene... samo što mi rijetko stvaramo te pritiske.spreca wrote: Ako se ne varam nedavno je bio kod Kavazovica u gostima ...tako da uopste me nebi zacudilo da instrukcije dobija i od Kavazovica i uopste od nekih krugova iz IZ......IZ je isto podijeljena vec odavno na svoje desne i lijeve....IZ uopste cuti po pitanjima koji se ticu njih i to mi se ne svidja jer neznamo njeno misljenje po mnogim problemima medju muslimanima i dzematima i to se zataskava a to nije dobro .
-
hAZNADAR
#3280 Re: Zahiragić opet jaše
Ne odlucuje IZ izbore. Narod svoje pameti samo izabira manje zlo. Uspjeh SDA je samo zahvaljujuci katastrofi od opozicije.MarlboroGold wrote:Zato ako narod ima iole pameti takvo nešto neće dopustiti. IZ dopušta njegovo djelovanje i šute jer im ide u korist.spreca wrote:Ovaj ce ti za 4-5 godina biti velika glava ukoliko SDA ne ode pod led....taj ce tek da nasMarlboroGold wrote:Zahiragić je budala. Nadam se da mu je ovo maksimum što je postigao u karijeri. Ovakvim idiotima nikad ne treba dati vlast.u glavu
Izmedju multietnicarenja, pljuvanja po bosnjastvu i mladomuslimanstva, turkofilije - narod izabere ovo drugo. Ima li treca opcija?
- spreca
#3281 Re: Zahiragić opet jaše
Ko da stvara...oni koji bi trebali(studenti )su se svrstali na njegovu stranu...ko nam je ostao kao progresivne snage.......skoro svi love po safovima i ne radi vjere u Boga nego bas iz koristi ulova za to vjerske udruge vrati ih tamo gdje su bile nekada.... inace slabo nam se piseMarlboroGold wrote:Upravo zato što stoje sa strane i šute, a šalju svoje jahače u bitke. Ako ti jahači pogode cilj onda je sve super, a ako ne, onda oni postanu škart takvih zajednica najčešće zbog pritiska javnosti i slično. Tako i IZ postupa. Najgori su oni što šute, dopuštaju, prešutno odobravaju i opravdavaju i mute... Ako se javi pritisak javnosti na njega on preko noći može nestati sa javne scene... samo što mi rijetko stvaramo te pritiske.spreca wrote: Ako se ne varam nedavno je bio kod Kavazovica u gostima ...tako da uopste me nebi zacudilo da instrukcije dobija i od Kavazovica i uopste od nekih krugova iz IZ......IZ je isto podijeljena vec odavno na svoje desne i lijeve....IZ uopste cuti po pitanjima koji se ticu njih i to mi se ne svidja jer neznamo njeno misljenje po mnogim problemima medju muslimanima i dzematima i to se zataskava a to nije dobro .
- spreca
#3282 Re: Zahiragić opet jaše
Odlucuju ite kako....i ne samo IZ nego i SPC i KC.....sve su to iste interesantne grupe......Covic i Puljic skupa u Zagrebu....sutra ce Kavazovic i Bakir ili neko drugi itd itd......sve "zmije" se aktiviraju u godini izbora a aktivni su inace uvijek.....sve religije ucestvuju u krojenju nam kape...jer za svoje usluge dobija kontra usluge a i finansiraju se jednim djelom uz budzeta.....da su na strani naroda davno bi nam bilo i za nacionalizam koji imamo mozemo zahvaliti crkvenim djelovanjima ili njihovim precutnim odobravanjimahAZNADAR wrote:
Ne odlucuje IZ izbore. Narod svoje pameti samo izabira manje zlo. Uspjeh SDA je samo zahvaljujuci katastrofi od opozicije.
Izmedju multietnicarenja, pljuvanja po bosnjastvu i mladomuslimanstva, turkofilije - narod izabere ovo drugo. Ima li treca opcija?
- MarlboroGold
#3283 Re: Zahiragić opet jaše
Pa SDA je formirana od strane i na idealima mladomuslimana, a sadašnja IZ je nastala kao njena produžena ruka. Zašto se predizborni skupovi održavaju u džamijama? Sve je to u pet deka...hAZNADAR wrote: Ne odlucuje IZ izbore. Narod svoje pameti samo izabira manje zlo. Uspjeh SDA je samo zahvaljujuci katastrofi od opozicije.
IZ itekako ima uticaj na izbore. Samo naivni misle da to nije slučaj. Jaka SDA=Jaka IZ. To je jednostavno tako.
-
statixx
-
hAZNADAR
#3285 Re: Zahiragić opet jaše
spreca wrote:
Odlucuju ite kako....i ne samo IZ nego i SPC i KC.....sve su to iste interesantne grupe......Covic i Puljic skupa u Zagrebu....sutra ce Kavazovic i Bakir ili neko drugi itd itd......sve "zmije" se aktiviraju u godini izbora a aktivni su inace uvijek.....sve religije ucestvuju u krojenju nam kape...jer za svoje usluge dobija kontra usluge a i finansiraju se jednim djelom uz budzeta.....da su na strani naroda davno bi nam bilo i za nacionalizam koji imamo mozemo zahvaliti crkvenim djelovanjima ili njihovim precutnim odobravanjima
Malo pogledajte historijat kada je sta nastalo pa onda tvrdite. Naravno da ce IZ biti bliza politici koja fura vjeru, vjerska pravila,... itd.MarlboroGold wrote:
Pa SDA je formirana od strane i na idealima mladomuslimana, a sadašnja IZ je nastala kao njena produžena ruka. Zašto se predizborni skupovi održavaju u džamijama? Sve je to u pet deka...
IZ itekako ima uticaj na izbore. Samo naivni misle da to nije slučaj. Jaka SDA=Jaka IZ. To je jednostavno tako.
I to sto objasnjavate oko interesa je tacno ali nije o tome rijec. Hebe se narodu za moralom, etikom, necijim interesima, ... i sto ce se neko razotkriti.
Sve se svodi na taborenje - neko je blizi filozofiji koja postuje bosnjastvo, islam,... - a neko blizi filozofiji koja postuje multietnicnost, jugoslovenstvo, ateizam,... i ko je u jednom od ta dva mainstraima - taj sve oprasta svojima. Gleda se koja si raja a ne kakav si.
IZ opet moze pomoci puno u politici ali ne i na izborima. Koliko ljudi uopce cita njihove proglase, vidi sta stoji na dzamijskom panou,... i koliko vjernika ruralnih sredina uopce zna ko je sada reis?
Nije presudno ko ce pridobiti IZ za sebe na izborima. Presudno je ko ce se populisticki prodati. I tu je najveca greska opozicije, ljevice sto se ogradjuje od bosnjastva, islama,... a ljudi to danas vecinom postuju. Kad nece oni ima ko hoce. Do tada ne samo da ce Zahiragic jahati - vec ce dobiti i konjicu. Sta god uradio, kako god se provalio, sta god izvalio, koliko god sokirao, koliko god nas nasmijao,... on ce jahati jer je alternativa jos gora.
Moze biti bolje samo kada se stvori treca opcija - nesto sto nije ni SDAjugend a ni FGR.
- skupljac_zeljeza
#3286 Re: Zahiragić opet jaše
Imamo li takav egzemplar?hAZNADAR wrote: Moze biti bolje samo kada se stvori treca opcija - nesto sto nije ni SDAjugend a ni FGR.
-
hAZNADAR
#3287 Re: Zahiragić opet jaše
U praksi - ne.skupljac_zeljeza wrote:Imamo li takav egzemplar?hAZNADAR wrote: Moze biti bolje samo kada se stvori treca opcija - nesto sto nije ni SDAjugend a ni FGR.
Teoretski? Hajde da zamislimo.
Recimo socijaldemokratija - ali neka nova sa uzorom u modernim evropskim danasnjice sto je mnoooogo drugacije od domacih nazovi socijaldemokrata.
Ili prosto - neka bosnjacka nacionalisticka opcija ali da je po uzoru na danasnje moderne desnice i centre Evrope - znaci principijelna i tvrda ali ne balkanski primitivna i agresivna, hegemonisticka.
Ovo prvo ipak radije i realnije. Zamisli da domaca ljevica recimo uz savjetodavnu i edukativnu pomoc internacionale napravi restart. Podsjecam da se moderna socijaldemokratija danasnjice uopce ne ograduje ni od vjere ni od nacije - sta vise ne dopusta da taj barjak drugi preuzmu. Mozes li zamisliti domaceg socijaldemokratu koji je vjernik, postuje vjeru, busa se bosnjastvom, operisan od jugoslovenstva i tih standarda, fura BiH patriotizam i bori se protiv separatista svim sredstvima? Mozes li zamisliti osvajanje prostora demografijom, preglasavanjem,.. svim mogucvim sredstvima i bez ikakvog morala, pardona,... ?
Ako ne i ako ce neki teneki mi skociti u oci kako inace rade - onda neka i ostane kako jeste sa ove dvije krajnosti. A narod uvijek radije izabere zaguljene mladomuslimane umjesto fgr.
- ultima_palabra
#3288 Re: Zahiragić opet jaše
Upravo jedan takav je kandidat za člana Predsjedništva ispred SDP-ahAZNADAR wrote:. Mozes li zamisliti domaceg socijaldemokratu koji je vjernik, postuje vjeru, busa se bosnjastvom, operisan od jugoslovenstva i tih standarda, fura BiH patriotizam i bori se protiv separatista svim sredstvima? ?
Ali u Šveckoj vijesti iz BiH sa zakašnjenjem dolaze...
-
hAZNADAR
#3289 Re: Zahiragić opet jaše
Onda nije dovoljno glasan sa time jer jos uvijek vazi za jugokomunjaru kod mnogih koje kontaktiram oko tebe.ultima_palabra wrote:Upravo jedan takav je kandidat za člana Predsjedništva ispred SDP-ahAZNADAR wrote:. Mozes li zamisliti domaceg socijaldemokratu koji je vjernik, postuje vjeru, busa se bosnjastvom, operisan od jugoslovenstva i tih standarda, fura BiH patriotizam i bori se protiv separatista svim sredstvima? ?![]()
A i ta Svecka, sprdacina sa dijasporskim patriJotama, minkenskim bojnama,.... je odavno zastitni znak jedne krajnosti. Na kojem smo mjestu na listi pored Zahiragica, Sandzi u Sarajvu, ruralnih papaka,..? Nije ni cudo sto Zahiragic jase kada vidim sta mu je alternativa.
- JThomas
#3290 Re: Zahiragić opet jaše
to ti nije dovoljno glasno, a znaš meni objašnjavati kako omar mjesečar brani ljude u hodnicima i salama gdje sam ja svaki dan. o tome sve znaš.
e to je haznadarština.
e to je haznadarština.
- ultima_palabra
#3291 Re: Zahiragić opet jaše
Denis Bećirović jugokomunjara? Pa nije ni čudo što te ljudi ismijavaju.hAZNADAR wrote:Onda nije dovoljno glasan sa time jer jos uvijek vazi za jugokomunjaru kod mnogih koje kontaktiram oko tebe.ultima_palabra wrote:Upravo jedan takav je kandidat za člana Predsjedništva ispred SDP-ahAZNADAR wrote:. Mozes li zamisliti domaceg socijaldemokratu koji je vjernik, postuje vjeru, busa se bosnjastvom, operisan od jugoslovenstva i tih standarda, fura BiH patriotizam i bori se protiv separatista svim sredstvima? ?![]()
A i ta Svecka, sprdacina sa dijasporskim patriJotama, minkenskim bojnama,.... je odavno zastitni znak jedne krajnosti. Na kojem smo mjestu na listi pored Zahiragica, Sandzi u Sarajvu, ruralnih papaka,..? Nije ni cudo sto Zahiragic jase kada vidim sta mu je alternativa.
I ne sprdam se ja sa dijasporom i Šveckom, nego sa ljudima koji hoće da raspravljaju o nečemu o čemu nemaju pojma... isto to radim i na fudbalu kad se nemači pojma pojave.
-
statixx
#3292 Re: Zahiragić opet jaše
Kad Becirovic posjeti Ajvatovicu, bice priznat kao bosnjacki socijaldemokrata... 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3293 Re: Zahiragić opet jaše
JThomas wrote:to ti nije dovoljno glasno, a znaš meni objašnjavati kako omar mjesečar brani ljude u hodnicima i salama gdje sam ja svaki dan. o tome sve znaš.
e to je haznadarština.
nemoj bolan. kontaktiro je ljude i oko tebe. ne prosipaj se bezveze.
- JThomas
#3294 Re: Zahiragić opet jaše
a ovo mu treba depešu poslati, ili da mu reis lično prouči na uvce da je dobar s bećirovićem...
- Banksy
#3295 Re: Zahiragić opet jaše
MarlboroGold wrote:
Zahiragić je budala. Nadam se da mu je ovo maksimum što je postigao u karijeri. Ovakvim idiotima nikad ne treba dati vlast.
Izbori 2018,
Kada je u pitanju lista SDA za Skupštinu KS, nju će predvoditi Semir Efendić, potom Jasmina Biščević Tokić, Mirza Čelik, Aljoša Čampara, Amra Hasagić, Mahir Dević, Sabahudin Delalić, Smiljana Viteškić, Hamed Aljović, Samra Hajdarović Ćosović, Senija Milišić, Senad Hasanspahić, Haris Zahiragić, Muamer Bandić, Azra Muzur i Haris Gudić.
- Banksy
#3296 Re: Zahiragić opet jaše
Ove godine će to biti predizborni skupovi SDP-a.MarlboroGold wrote:
Pa SDA je formirana od strane i na idealima mladomuslimana, a sadašnja IZ je nastala kao njena produžena ruka. Zašto se predizborni skupovi održavaju u džamijama? Sve je to u pet deka...
- skupljac_zeljeza
#3297 Re: Zahiragić opet jaše
Denis zna pos'o.JThomas wrote:a ovo mu treba depešu poslati, ili da mu reis lično prouči na uvce da je dobar s bećirovićem...

-
hAZNADAR
#3298 Re: Zahiragić opet jaše
Citaj sto se pise. Nisam rekao sta ja mislim vec za mnoge koji nisu u Sveckoj. A mogu ti usput i reci da jedan covjek nista ne znaci,.. dug je put i dosta vremena treba da neka stranka stekne brend i drugaciji image. Treba sama stranka iz koje dolazi da ima drugaciji image. A isticanje necije harizme mimo stanke je pomalo retro zar ne?ultima_palabra wrote:Denis Bećirović jugokomunjara? Pa nije ni čudo što te ljudi ismijavaju.hAZNADAR wrote:
Onda nije dovoljno glasan sa time jer jos uvijek vazi za jugokomunjaru kod mnogih koje kontaktiram oko tebe.
I ne sprdam se ja sa dijasporom i Šveckom, nego sa ljudima koji hoće da raspravljaju o nečemu o čemu nemaju pojma... isto to radim i na fudbalu kad se nemači pojma pojave.
Mozda sam laik koji nema pojma ili jednostavno ti bolje upucen - ali Svecka sa time nema veze i svako isticanje toga je tipicno za jednu krajnost koja zna samo kuditi sve sto je drugacije i povazdan se ibreti nekakvim Zahiragicima a ne kontaju da takvima daju vjetar u jedra. Pa neznamo se od jucer,... pozadina prozivanja dijaspore je ista kao pozadina prozivanja seljaka, doslji, vjernika, papaka, regionalaca,... i svega sto nije sa pedigreom.
Da, kao nekadasnji jugokomunista a danas aktivni socijaldemokrata jedne uspjesne partije vani, i sa iskustvima u pokusajima povezivanja domace i strane socijaldemokratije pocetkom vijeka - itakako znam o cemu pricam. I tvrdim osnovano da je domaca ljevica u rasulu, bez ikakvih svjetonazora, bez kapaciteta za komprimis i u svojim redovima a kamoli sire. Ne mogu ni jedni sa drugim. I to se vidi, to se zna,. bez obzira gdje covjek zivio. Gaje iste predrasude kao komunisti nekada i to nazalost je jos uvijek image. Pa nek je kandidat od zlata - bitno je odakle dolazi.
A na drugoj strani imas populisticku SDA koja sve radi pametnije pa ti servira jedinstvo. Iako znamo jako dobro da je to samo parola i sta je njima stvarni interes - oni su ti zagospodarili tim brendom. Pa fleksibilni dio biraca koji glasa razlicito ce uvijek izabrati nekoga ko fura jedinstvo negoli nadmenost fgr-a.
-
hAZNADAR
#3299 Re: Zahiragić opet jaše
I to je sam domet. Aplauz i sprdacina ne nekom forumu a poslije izbora kuknjava kako je narod glup.Chmoljo wrote:JThomas wrote:to ti nije dovoljno glasno, a znaš meni objašnjavati kako omar mjesečar brani ljude u hodnicima i salama gdje sam ja svaki dan. o tome sve znaš.
e to je haznadarština.![]()
nemoj bolan. kontaktiro je ljude i oko tebe. ne prosipaj se bezveze.
- ultima_palabra
#3300 Re: Zahiragić opet jaše
Učiteljica pita Pericu o leptiru, a on naučio samo o slonu... "leptir je životinja sa krilima koja leti, leti i sleti na slona. A slon je..."