Vala ko je siromasan u americi je stvar odabira a ne stanja, jebi ga ja kod njih nemam problem nac posla kad god hocu kao bosanac a eto amer nemoze...pusti tu im suplju...eto nek idu brat naradje po kaliforniji umjesto meksikanaca...kurko, ko i njemac da cisti klozete i to za te pare.Velkoski wrote:Ma vjeruj da ovakve stvari stvaraju samo kontraefekat. 'Liberalni ekstremisti' imaju fokus na totalno pogrešnim stvarima i ONI su uzrok pobjede Trumpa, niko drugi. Konstantno peglanje o pravima cuka, mačaka, insekata, dok siromašni nemaju ni za kifle je probudilo ovo što je probudilo. Bar ja tako mislimjeza u ledja wrote:Ma nemamo razloga da im ne vjerujemo. Tako omladina uvijek glasa.
Samo kazem mislim da sam podatak nije toliko relevantan.
Pa to je i poenta. Svejedno ok je predsjednik, razlike nema, kod običnog čovjekaGeneral War wrote:Isto ko sto ce ovaj dici ekonomiju, otprilike ko Radeljas Esso_BataZiv_0809 wrote:Hilari bi nas sve spasila, kao sto je i svoju glavu pod snajperima u Tuzli 1997
US presidential election - Trump vs Hillary
- General War
#3276 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
- jeza u ledja
#3277 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Naravno da goddamned world revolves around them, cuz they make the fucking world spin, a ne neki seljak iz pizdica kojemu smeta sto se pise o CRNACKOM New Orleansu, a nekom selu u Mississipiju.AleksoMKD wrote:Prepoprucujem.
Interesantna analiza USA, Urban vs Rural
http://www.cracked.com/blog/6-reasons-t ... lks-about/
I was born and raised in Trump country. My family are Trump people. If I hadn't moved away and gotten this ridiculous job, I'd be voting for him. I know I would.
Every TV show is about LA or New York, maybe with some Chicago or Baltimore thrown in. When they did make a show about us, we were jokes -- either wide-eyed, naive fluffballs (Parks And Recreation, and before that, Newhart) or filthy murderous mutants (True Detective, and before that, Deliverance). You could feel the arrogance from hundreds of miles away.
"Nothing that happens outside the city matters!" they say at their cocktail parties, blissfully unaware of where their food is grown. Hey, remember when Hurricane Katrina hit New Orleans? Kind of weird that a big hurricane hundreds of miles across managed to snipe one specific city and avoid everything else. To watch the news (or the multiple movies and TV shows about it), you'd barely hear about how the storm utterly steamrolled rural Mississippi, killing 238 people and doing an astounding $125 billion in damage.
But who cares about those people, right? What's newsworthy about a bunch of toothless hillbillies crying over a flattened trailer? New Orleans is culturally important. It matters.
To those ignored, suffering people, Donald Trump is a brick chucked through the window of the elites. "Are you assholes listening now?"
They're getting the shit kicked out of them. I know, I was there. Step outside of the city, and the suicide rate among young people fucking doubles. The recession pounded rural communities, but all the recovery went to the cities. The rate of new businesses opening in rural areas has utterly collapsed.
Interesantan pogled.
Pogodila ih recesija? A recesija pretspostavljam nije pogodila mali milion gradova pod Mid-Westu, gdje su cijela naselja napustena.
Jebote proslo sto i kusur godina kako se ruralno stanovnistvo konstantno seli u gradove za boljim zivotom. Ili gradove, ili pregdradja. Takav je zivot. Ako hoces da zivis na selu ili malom mjestu ocekuj da mozes ljohnut na dupe brze.
Toliko se para izdvaja sa farmere u Iowi i slicno, od razlicitih subvencija, ali je i dalje problem.
Imas kucu, imas tv, imas internet, imas auta, kombajne, masine, sve za mnogo manje para nego ranije zbog slobodnog trzista, a oni hoce izolacionizam. Sve radi neke fiktivne ideje o davnim proslim vremenima.
Cuj supci evo vam cigla...Ta cigla ce se bas njima vratiti samo ce ih biti 10 puta vise.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3278 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Siromašan ti se odnosi i na srednju klasu, više-manje. Mediji ti svaki dan pumpaju kako Ronaldo zarađuje 500 hiljada funti sedmično, Conley 150 miliona dolara, neki xy glumci isto tako... I onda ti isti likovi peglaju o Hillary, što probudi bijes kod ovih što se slomiše radeći, a ne mogu na Bahame. 
Tako to otprilike ide...
Tako to otprilike ide...
-
prog321
#3279 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
U Americi je lako naci posao. Ali je malo teze naci onaj od koga mozes solidno zivjeti
To su vas konglomati naucili da pricate kako ima posla. Da, ima. Ali kvalitetnog posla je veoma malo. Svagdje.
To su vas konglomati naucili da pricate kako ima posla. Da, ima. Ali kvalitetnog posla je veoma malo. Svagdje.
- AleksoMKD
#3280 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
https://twitter.com/freddiedeboer/statu ... 3362614274
no joke I'm begging liberal Democrats to discover a tactic other than wealthy celebrities mugging in a camera about how dumb the GOP is
no joke I'm begging liberal Democrats to discover a tactic other than wealthy celebrities mugging in a camera about how dumb the GOP is
- General War
#3281 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ma opleti, i ja se zafrkavam...Trampa samo gledam kroz prizmu BiH politike da neko moze ove domace dzilkose razjebat, on se okrece izolacionizmu a Putinu zino supak, nije meni problem ratovat, blize sam Isisu nego sto mislis ali buducnost nase djece mene brine, za sebe se ne sikiram._BataZiv_0809 wrote:Evo ti si rega lik, pa haj da budem ozbiljan.General War wrote:Isto ko sto ce ovaj dici ekonomiju, otprilike ko Radeljas Esso_BataZiv_0809 wrote:Hilari bi nas sve spasila, kao sto je i svoju glavu pod snajperima u Tuzli 1997
Ukratko spradam se sa ovim likovima sto kukaju kao placipicke, na celu sa Rembrandtom forumske patetike koji iz Bihacke Krajine gorke suze roni sto Hilari nije prosla. A otvaro bi sampanjac da jeste (po sopstvenom prizanju).
Jeza donekle i razumijem, frajer zivi tamo, ko sto razumijem i nas koji kukamo kad SDA uzme izbore.
Znaci umjesto trazenja krivaca oko sebe, nek se pogledaju u ogledalo i analiziraju sta im se desilo.
Nije valjo im Berni Sanders , a on bi ovog idiota pronosao u zubima i nek snose posljedice svojih gresaka.
Sta mene ba treba da boli rackas?
Je li nam oni koji ne zive ovdje pametuju na politickim temama? Dabome.
Sta je problem kad im se uzvrati istom mjerom?
- animals
#3282 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Najgore je kad se govori kako prominente i visoko obrazovani glasaju za demokrate,
a sirotinja i priglupi za radikale..
pa normala bogati glasaju da im tako i dalje kapa lova, kao i prominente..
njima uvijek dobro..
a sta je sa velikom vecinom , tj sirotinjom, koja nema uslove za zivot..
oni su rasisti i radikalni..
ne oni samo pokusavaju da nesto promjene, da i njima bude bolje..
njima uvijek dobro..
- sinuhe
#3283 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
AleksoMKD wrote:
Ma gluposti. Pa ukupno najrazvijenija drzava je Minnesota.Prepoprucujem.
Interesantna analiza USA, Urban vs Rural
Last edited by sinuhe on 10/11/2016 18:35, edited 1 time in total.
- AleksoMKD
#3284 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Slazem se sa tobom.jeza u ledja wrote:
Naravno da goddamned world revolves around them, cuz they make the fucking world spin, a ne neki seljak iz pizdica kojemu smeta sto se pise o CRNACKOM New Orleansu, a nekom selu u Mississipiju.
Pogodila ih recesija? A recesija pretspostavljam nije pogodila mali milion gradova pod Mid-Westu, gdje su cijela naselja napustena.
Jebote proslo sto i kusur godina kako se ruralno stanovnistvo konstantno seli u gradove za boljim zivotom. Ili gradove, ili pregdradja. Takav je zivot. Ako hoces da zivis na selu ili malom mjestu ocekuj da mozes ljohnut na dupe brze.
Toliko se para izdvaja sa farmere u Iowi i slicno, od razlicitih subvencija, ali je i dalje problem.
Imas kucu, imas tv, imas internet, imas auta, kombajne, masine, sve za mnogo manje para nego ranije zbog slobodnog trzista, a oni hoce izolacionizam. Sve radi neke fiktivne ideje o davnim proslim vremenima.
Cuj supci evo vam cigla...Ta cigla ce se bas njima vratiti samo ce ih biti 10 puta vise.
Cak im ne ulazi u glavu i da je Trump iz urbane elitne sredine, ali fakt je da je druga strana potcenila ove glasace.
Rezultat je ovo sto imaju sada.
- jeza u ledja
#3285 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
To je tipicna retorika desnicara koji za svaki svoj problem imaju uperen prst u neko "nametanje" gluposti od strane liberala. To vidim i u Bosni, na forumu. Valjda glavni problem homici i ostali.Velkoski wrote:Ma vjeruj da ovakve stvari stvaraju samo kontraefekat. 'Liberalni ekstremisti' imaju fokus na totalno pogrešnim stvarima i ONI su uzrok pobjede Trumpa, niko drugi. Konstantno peglanje o pravima cuka, mačaka, insekata, dok siromašni nemaju ni za kifle je probudilo ovo što je probudilo. Bar ja tako mislimjeza u ledja wrote:Ma nemamo razloga da im ne vjerujemo. Tako omladina uvijek glasa.
Samo kazem mislim da sam podatak nije toliko relevantan.![]()
Evo neko je postavio slikicu "zadnji put kad su Repulikanci imali vlast i u Bijeloj Kuci i u Senatu i u Predstavnickom Domu" bila je Velika Depresija. Nije to tacno da je to bilo zadnji put, ali to je primjer. Drugi primjer je za vrijeme mladjeg Busha. Imali su kontrolu nad svim - za to vrijeme su poceli rat u Iraku i do kraja mandata doveli do druge najvece recesije od vremena Velike Depresije.
Stranka za rast ekonomije. MUAHAHAHA
Stranka malog covjeka. MUAHAHAHA
Stranka licnih sloboda. MUHAHAHAHA
Na celu stranke imaju milijardera iz New York Citija koji se u svilenim pelenama rodio. MUHAHAHAA
-
prog321
#3286 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
PLATEE su maleee.
Halloo.. cuje li ko nekog redneka u Midwestu ?
- Muhamed Đakmić
#3287 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Naravno da je kvaziliberalizam jeben problem današnjeg društva i pošast koja će dovesti do raspada svijeta prije ili kasnije, jer će prevelika sloboda dovesti do toga da ništa ne smiješ uraditi jer narušavaš neku drugu slobodu nekog drugog.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#3288 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Pa vidiš, ja nisam ni blizu desničara, ali ne podnosim retoriku boraca prava za cuke, kada ja k'o čovjek jedva da imam pravo na zrak. As simple as that 
- jeza u ledja
#3289 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Jesu li crnci i Latinosi bogati ili sirotinja?animals wrote:Najgore je kad se govori kako prominente i visoko obrazovani glasaju za demokrate,
njima uvijek dobro..
- burgundy
-
Fudo387
#3291 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Nisu male, uglavnom nisu male.prog321 wrote:PLATEE su maleee.
Previse trosimo na gluposti, i jbg, onda postaju male.
- MyTao
#3292 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Demokrate su daleko bolji za srednju klasu I siromasne... ali DALEKO bolji. Nije ni blizu...animals wrote:Najgore je kad se govori kako prominente i visoko obrazovani glasaju za demokrate,
njima uvijek dobro..
Za Republikance glasaju samo oni koji popuse njihovu pricu kako ako pustis korporacije da imaju vise kontrole, ne placaju porez itd da ce te extra pare koji oni naprave nekako naci put do njih... oni I oni koji drze te velike korporacije.
Imas neke kozojebe koji zive po trailer parkovima, rade za minimalnu satnicu, jedva prezivljavaju ali opet su protiv toga da se minimalna satnica digne, protiv su svakog socijalnog programa koji bi im omogucio bolji zivot samo jer puse tu pricu da ce I oni nekada biti bogati (American dream) pa bi da zadrze sve kako jeste jer ce im trenutni system odgovarati u buducnosti kada budu bogati
-
prog321
#3293 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Fudo387 wrote:Nisu male, uglavnom nisu male.prog321 wrote:PLATEE su maleee.
Previse trosimo na gluposti, i jbg, onda postaju male.
A to ti hoces da pravim grafikone opet ?
Ma ja ba,, Ameri izabrali Trumpa jer im je dosadno. Od lagodnosti i previse punih dzepova oni ruse sistem. Pogan
- animals
#3294 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
A ko ih je napravio sirotinjom..jeza u ledja wrote:Jesu li crnci i Latinosi bogati ili sirotinja?animals wrote:Najgore je kad se govori kako prominente i visoko obrazovani glasaju za demokrate,
njima uvijek dobro..
i demokrate i Republikanci..
ono sto ja hocu reci, je da ljudi ocajnicki,mile da ako glasaju za nesto drugo, bit ce bolje..
oni se samo nadaju, da ce biti bolje..hoceli biti,vidjecemo..
do sada nije bilo, ni pod Obamom, niti pod Bushem..
- jeza u ledja
#3295 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Muhamed Đakmić wrote:Naravno da je kvaziliberalizam jeben problem današnjeg društva i pošast koja će dovesti do raspada svijeta prije ili kasnije, jer će prevelika sloboda dovesti do toga da ništa ne smiješ uraditi jer narušavaš neku drugu slobodu nekog drugog.
Mozete li malo vise elaborirati?Velkoski wrote:Pa vidiš, ja nisam ni blizu desničara, ali ne podnosim retoriku boraca prava za cuke, kada ja k'o čovjek jedva da imam pravo na zrak. As simple as that
Nije mi jasno, kako cuke uticu na unistavanje planete?
-
155_mm
#3296 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
General War wrote:protiv svog stanovnistva?_BataZiv_0809 wrote:Protiv koga ono ratuje legitimna vojna sila medjuradno priznate Sirijske Arapske Repulike uz pomoc sluzbeno pozvane oruzane sile Ruske Federacije?It_is_a_Leclerc wrote:
Siriju trenutno brutalno oružjem zabranjenim konvencijama UN-a razaraju Rusi i vojska sirijskog predsjednika. I jedni i drugi imaju javne simpatije novog američkog predsjednika.
neki vjeruju da su ona pobijena djeca po alepu dosla ilegalo u siriju iz tri vagine materine.
- animals
#3297 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Pa i u Evropi je tako..MyTao wrote:Demokrate su daleko bolji za srednju klasu I siromasne... ali DALEKO bolji. Nije ni blizu...animals wrote:Najgore je kad se govori kako prominente i visoko obrazovani glasaju za demokrate,
njima uvijek dobro..
Za Republikance glasaju samo oni koji popuse njihovu pricu kako ako pustis korporacije da imaju vise kontrole, ne placaju porez itd da ce te extra pare koji oni naprave nekako naci put do njih... oni I oni koji drze te velike korporacije.
Imas neke kozojebe koji zive po trailer parkovima, rade za minimalnu satnicu, jedva prezivljavaju ali opet su protiv toga da se minimalna satnica digne, protiv su svakog socijalnog programa koji bi im omogucio bolji zivot samo jer puse tu pricu da ce I oni nekada biti bogati (American dream) pa bi da zadrze sve kako jeste jer ce im trenutni system odgovarati u buducnosti kada budu bogatiI tako zive i umru.
Vladaju veliki koncerni, diriguju drzavama..
boli njih klinac za narod..
bez obzira ko dodje na vlast, oni dirigiraju..
-
Fudo387
#3298 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Evo, Bill objasnio, 0:48.jeza u ledja wrote:Muhamed Đakmić wrote:Naravno da je kvaziliberalizam jeben problem današnjeg društva i pošast koja će dovesti do raspada svijeta prije ili kasnije, jer će prevelika sloboda dovesti do toga da ništa ne smiješ uraditi jer narušavaš neku drugu slobodu nekog drugog.Mozete li malo vise elaborirati?Velkoski wrote:Pa vidiš, ja nisam ni blizu desničara, ali ne podnosim retoriku boraca prava za cuke, kada ja k'o čovjek jedva da imam pravo na zrak. As simple as that
Nije mi jasno, kako cuke uticu na unistavanje planete?
...drugim rijecima,
Braco liberalna, preCerali smo.
- jeza u ledja
#3299 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Govoris da sirotinja glasa za desnicare. Ja ti pokazujem da to nije tacno.animals wrote:
A ko ih je napravio sirotinjom..
i demokrate i Republikanci..
ono sto ja hocu reci, je da ljudi ocajnicki,mile da ako glasaju za nesto drugo, bit ce bolje..
oni se samo nadaju, da ce biti bolje..hoceli biti,vidjecemo..
do sada nije bilo, ni pod Obamom, niti pod Bushem..
Definisi sta znaci "bolje"? U vidu cega treba da se ogleda to "bolje" za prosjecnog Amerikanca?
Za vrijeme 2008-2016 sigurno je postalo bolje u Americi. To nema govora.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#3300 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Eo možda je ovako najjasnije.
Dakle, njima je veći problem pravo cuka nego to što ja dvije godine ne mogu otići ni na dan godišnjeg, a da ne pričamo o 30 plaćenih dana.
To je. samo primjer... Mogu ovako do sutra.
Dakle, njima je veći problem pravo cuka nego to što ja dvije godine ne mogu otići ni na dan godišnjeg, a da ne pričamo o 30 plaćenih dana.
To je. samo primjer... Mogu ovako do sutra.