Huawei telefoni
Moderator: Benq
- Qler
#3276 Re: Huawei telefoni
Ja sam p10+ bas zbog baterije zamijenio, nije mogla radni dan izdržati nakon godinu i po...
-
cccccc
#3277 Re: Huawei telefoni
Koji mob uzeti za nekih 600 - 700 KM ? Gledao sam nesto izmedju p20 pro ili s9 +. Mozda jos neki prijedlog ?
- nosara
#3278 Re: Huawei telefoni
poco f1cccccc wrote:Koji mob uzeti za nekih 600 - 700 KM ? Gledao sam nesto izmedju p20 pro ili s9 +. Mozda jos neki prijedlog ?
- diablobih
#3279 Re: Huawei telefoni
Cuj poco, kada moze uzeti S9+ 
- shalla
#3280 Re: Huawei telefoni
Treba mi jedna objektivna informacija, dakle bez ikakvih senzacija, preuveličavanja i sl
Šta sada za jednog korisnika kojem je P30 pro jako zapao za oko
znači kupovina istog? Nisam dakle više sve ni pohvatao u ovom moru informacija. Koliko sam skontao, neće se dobijati dalja ažuriranja Androida? Ok, vidim i da je pun klinac firmi otkazalo saradnju, mene interesuje ako iko može u nekim kratkim crtama objasniti, šta to u naravi znači, jel se većinom odnosi na buduće modele ili i na postojeće itd itd
Unaprijed hvala puno na odgovorima
Šta sada za jednog korisnika kojem je P30 pro jako zapao za oko
- Dzontra Volta
- Location: a on živi sa mamom i tatom, i nema je đe odvest' da je ljubi
#3281 Re: Huawei telefoni
Ja koliko sam shvati da ce Huawei imati problem tek sa narednom proizvodnjom... Prijatelj je jucer kupio novi Huawei telefon, i sve fercera...Cak mu je izbacio novi update OS-a koji poboljsava rad kamere i radi neke zakrpe oko googla...shalla wrote:Treba mi jedna objektivna informacija, dakle bez ikakvih senzacija, preuveličavanja i sl![]()
Šta sada za jednog korisnika kojem je P30 pro jako zapao za okoznači kupovina istog? Nisam dakle više sve ni pohvatao u ovom moru informacija. Koliko sam skontao, neće se dobijati dalja ažuriranja Androida? Ok, vidim i da je pun klinac firmi otkazalo saradnju, mene interesuje ako iko može u nekim kratkim crtama objasniti, šta to u naravi znači, jel se većinom odnosi na buduće modele ili i na postojeće itd itd
-
Melo15
#3282 Re: Huawei telefoni
Dobijat će se nadogradnje na postojećim modelima, ali vjerovatno par mjeseci poslije ostalih korisnika...Ne bi trebalo nekih većih problema da bude, a i vjerovatno će u ovo 90 dana što imaju doći do dogovora, tako da...shalla wrote:Treba mi jedna objektivna informacija, dakle bez ikakvih senzacija, preuveličavanja i sl![]()
Šta sada za jednog korisnika kojem je P30 pro jako zapao za okoznači kupovina istog? Nisam dakle više sve ni pohvatao u ovom moru informacija. Koliko sam skontao, neće se dobijati dalja ažuriranja Androida? Ok, vidim i da je pun klinac firmi otkazalo saradnju, mene interesuje ako iko može u nekim kratkim crtama objasniti, šta to u naravi znači, jel se većinom odnosi na buduće modele ili i na postojeće itd itd
- shalla
#3283 Re: Huawei telefoni
Ma ja, nemojte me nikako dodatno ložiti na mobitel

- skafiskafsnjak
#3284 Re: Huawei telefoni
Pa sad je trenutno rizik kupiti . Ali kako kazu, ko ne riskira - ne profitira.
Sad su na piku cijene dosta pale, prodavaci se prepali . Sad kupis po nizoj cijeni, a oni rijese problem . I ti dobio mob jeftino.
A isto tako moze bit da ne rijese....
Ali mislim da ce prije rijesiti nego da nece....Ako ne rijese, gubi tu svak....Nije ni SAD-u svejedno .
Sad su na piku cijene dosta pale, prodavaci se prepali . Sad kupis po nizoj cijeni, a oni rijese problem . I ti dobio mob jeftino.
A isto tako moze bit da ne rijese....
Ali mislim da ce prije rijesiti nego da nece....Ako ne rijese, gubi tu svak....Nije ni SAD-u svejedno .
- shalla
#3285 Re: Huawei telefoni
Sve kontam, samo eto i dalje ne kontam šta će biti ako ne "riješe problem", zato sam i pitao ovdje 
-
gidra
#3286 Re: Huawei telefoni
Ostat ćeš na verziji Anrdroida koju si dobio na telefonu, znači Android 9 Pie.shalla wrote:Sve kontam, samo eto i dalje ne kontam šta će biti ako ne "riješe problem", zato sam i pitao ovdje
Razdvoji sebi termin u glavi sistemski i aplikativni update.
Nećeš dobijati sistemske buduce update, npr Android 10 koji je u pripremi, ili 11 verziju nekad za par godina.
Sve ostale aplikacije tipa Instagram, Viber, Whatsapp itd ćeš sasvim normalno dobijati update kroz Playstore, ali ćeš ostati zakovan na Android 9 Pie verziji android operativnog sistema.
- diablobih
#3287 Re: Huawei telefoni
Mnogo toga su ovi napisali, a ustvari nista.shalla wrote:Treba mi jedna objektivna informacija, dakle bez ikakvih senzacija, preuveličavanja i sl![]()
Trenutni modeli ce dobijati sve sto mogu 3 mjeseca od updatea (tj. ostalo je neka 2 mjeseca sad).
Poslije toga nece vise dobijati update za sistem, ali hoce za aplikacije sa google playa dok ga ne bacis.
Ovo sto vidis da otkazuju sa njima saradnju, to je druga prica i ona se tice novih modela nakon sto isteknu ova 3 mjeseca. Ako se nekako ne dogovore, onda nece vise praviti nove modele, jer nece imati nista, ni SoC, ni OS, ni jos neke stvarcice, a to je ono najvaznije realno.
- Qler
#3288 Re: Huawei telefoni
SD, WiFi i BT vratili saradnju sa Huawei... tako ce i ostali.. Prevelik je Huawei igrač da se odreknu profita njihovi dobavljaci.
- diablobih
#3289 Re: Huawei telefoni
E hoce se usreciti sto su opet u SD asocijaciji 
-
djama
#3290 Re: Huawei telefoni
ma nista od ovoga na kraju nece biti , ja da nadjem sad neki p30 pro ispod cijene odmah bi ga uzeo 
-
Teufik
#3291 Re: Huawei telefoni
Ako sada koristite Huaweijev mobitel ili kupite novog koji se već nalazi u prodaji, zabrane se ne odnose na vas ni na vaš uređaj. Ovo je potvrđeno iz samog Googlea, jer je to inače način na koji sankcije funkcioniraju. Postojeći ugovori se moraju ispoštovati i na njih sankcije nemaju utjecaja.
Isto tako, svi uređaji koji budu lansirani u sljedeća tri mjeseca, također bi trebali ostati netaknuti Trumpovim sankcijama, budući da su ugovori o njihovoj izradi s Googleom vjerojatno već sklopljeni ili se trebaju sklopiti.
Naime, prema Export ban odredbi, a potom i odgodi primjene iste na tri mjeseca, zabrana prodaje američkih proizvoda i usluga Huaweiju nastupa tek 19.08., što znači da ako se Huawei u međuvremenu odluči lansirati 20 modela, svi će oni nastaviti dobivati potrebnu podršku u skladu s ugovorima.
https://mob.hr/sto-ce-biti-s-huaweijevi ... jasnjenje/
Isto tako, svi uređaji koji budu lansirani u sljedeća tri mjeseca, također bi trebali ostati netaknuti Trumpovim sankcijama, budući da su ugovori o njihovoj izradi s Googleom vjerojatno već sklopljeni ili se trebaju sklopiti.
Naime, prema Export ban odredbi, a potom i odgodi primjene iste na tri mjeseca, zabrana prodaje američkih proizvoda i usluga Huaweiju nastupa tek 19.08., što znači da ako se Huawei u međuvremenu odluči lansirati 20 modela, svi će oni nastaviti dobivati potrebnu podršku u skladu s ugovorima.
https://mob.hr/sto-ce-biti-s-huaweijevi ... jasnjenje/
- diablobih
#3292 Re: Huawei telefoni
Samo sto nece izdati, izdali su novi honor i to bi bilo to tokom ovog perioda.
- KB9
#3293 Re: Huawei telefoni
pa kolko su to opale cijene huawei mobitela da se to vec toliko spominje?
-
zippoo87
#3294 Re: Huawei telefoni
nista...bosnjo ne spusta ni markeKB9 wrote:pa kolko su to opale cijene huawei mobitela da se to vec toliko spominje?
- nosara
#3295 Re: Huawei telefoni
Huawei Mate 20 Pro back in Google's Android Q beta programme
Read more at https://www.thestar.com.my/tech/tech-ne ... R5dAXmP.99
Read more at https://www.thestar.com.my/tech/tech-ne ... R5dAXmP.99
- Qler
#3296 Re: Huawei telefoni
Sinoc slikao, iz ruke 

-
probook
#3297 Re: Huawei telefoni
A odnose li se ove zabrane na Honor modele?
-
zrakomlat
#3299 Re: Huawei telefoni
Qler wrote:Sinoc slikao, iz ruke
- alibaba_i_30_godina
#3300 Re: Huawei telefoni
Jel' ovo slikano sa P30 PRO?
Još uvijek izgleda nisi uštelio se sa slikanjem, može to još bolje i oštrije. Il' ti drhti ruka.
Još uvijek izgleda nisi uštelio se sa slikanjem, može to još bolje i oštrije. Il' ti drhti ruka.