-storm- wrote:Tomahawk11 wrote:Najjači su oni što daju ocjene i sve znaju, a bili samo u Hrvatskoj.
Fin je Jadran, al je komšiluk, ima nas što bi i da promijenimo.
Naravno, to da im ponuda ne ide u korak sa cijenama također stoji.
Moraće će se malo više potruditi ako već hoće da budu top destinacija.
Koji je parametar skupoce?
Evo ja zivim u centralnoj sloveniji, grad nije ni turisticki neki centar, niti nesto posebno, a opet osoba ispod 25-30€ ne može prespavati...a ni standard nije sad nesto veci od hr.
A onda je apartman za 4-6 osoba, na moru, sa cijenom 100€ preskup?
Zadrzavao sam se i u sarajevu, pa sam nisam ispod 30€ prolazio, da ne pricam o destinacijama po eu.
(Al ok, tamo to ima pokrića u visem standardu)
Pisao sam vec, osim novih hotela, koji su izvrsni (lone rovinj sam bio) oni stariji su banana i precijenjeni...ali se i to popravlja.
Bio sam u dominikanskoj republici...resort, nema da nema...bazeni rules, jet more je prilicno neupotrebljiva stvar...onaj tespih je na 10-15 metara od obale...kad plivas do njega, valovi te vraćaju i bacaju ko tuljana na obalu...ako ipak uspijes doplivati do toga, struja te krene vući van na otvoreno...znaci smociti se fino, okupati i plivati u bazenu
Izadjes van resorta (koji cuvaju haicani sa avtomatskim puskama i doslovce su robovi dominikancima....preziru ih, nazivaju ih "hejti" posprdno) prvo sto uočiš je smeće oko rupicaste ceste, dokle se moze dobaciti kroz prozor auta u voznji...svako je romsko naselje na balkanu eminentnije....narod bijeda, bio sam u selima. U gradicu pošta, opcina, banka ozidane zgrade, ostalo stracare od drveta, blata i lima. Aids hara, dzeparosi i ostali folklor...
No dobro, ne moras izaci...letio si deset sati za par dobrih fotki egzotike, dobro se nazderati i bazen

te ofkors tag na fb ...punta cana republica dominikana

(hejteri ti padaju u aftan)
Tunis mi je bio bolji ali opet...more pretoplo...preskakujes hrpe travuljine, da zaplivas, more mutno, cudna boja, miris nula bodova. Gradici i souk/pijace su zakon...
Ali opet se ti sve na kraju na bazenu zavrsi, ako imas malo dijete pogotovo.
Portugal super ali ledeni atlantik...trazis bracni uzorak dok ne padne mrak

obala super, beskrajne plaže, cijene iste kao hr...izuzev lisabona...tamo si bankrot. Vlada velika netrpeljivost prema ex kolonijalnim sudrzavljanima...tako da nismo ni u tome posebni

mi samo mrzimo u drugim relacijama...
A jadran, meni je miris bora, lavande, sa soli u zraku...iskomuniciram domacine vrlo lako, podjebavam ujutro konobara, koji je u pravilu navijac hajduka...pa nakon driblinga, nazdravimo sa grappom ipak
O moru i nema smisla pisati, sve receno...
Otoci nestvarni, posebno ako imas priliku morskim putem kruzati...