Sirija vol. 2
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#3276 Re: Sirija vol. 2
YPG uhvatio četvoricu špijuna u svojim redovima. Čitava čelija otkrivena kad je jedan od boraca prepoznao policajca turske policije u svojim redovima.
-
Škobo Habu
#3277 Re: Sirija vol. 2
Ameri su dali ultimatum nakon akcije "Pogorelica", kada su razbili kamp za obuku AID-ovaca koje su obučavali iranski vojni instruktori.salik79 wrote:
Ameri su Aliji, nakon rata, doslovno postavili ultimatum - ili mi, ili Iranci! Nema tu nikakve mudrologije. Iranci su bili svjesni naseg polozaja i nisu postavljali nikakva daljnja pitanja, tj nisu nam htjeli stvarati probleme, te se povukli (uostalom, vec su bili izvrsili svoju duznost po pitanju odbrane BiH).
I da jos jednom ponovim pitanje (citiram samoga sebe) sada kada sam te uputio da su ti instruktori i borci u u ratu djelovali u BiH, u nasim jedinicama:
Uostalom, navedi mi jedan jedini zlocin koji je u ratu neki Iranac, ili Hizbullahovac, pocinio?!! Samo jedan!? Ako ne znas, navedi mi barem jednu vojnu formaciju, u kojoj su bili, a da je neki ratni zlocin pocinila?! Neces, jer ga nije ni bilo. Obucavali su nas za casnu borbu i tako se i borili, dok su upravo ovi - koji kasnije proganjase Irance - dovukarili bjelosvjetski olos koji je, uglavnom, bio tu da spijunira i cini zlocine. Cast izuzecima...
No, moraš znati još jednu stvar, uticaj Iranaca je zaustavljen još u jesen '92. godine, kada je Tuđman, na zahtjev Amerikanaca, vratio sa zagrebačkog aerodroma Pleso iranski avion sa oružjem nazad u tu zemlju. Sve poslije toga je "undercover" angažman Iranaca u BiH, jer su bili pod lupom raznih bijelosvijetskih obavještajnih službi. Druga bitna stvar, Arapima u BiH se uopšte nije svidjelo vojno prisustvo Iranaca, odnosno IRG-a u Bosni, pa je tako u Zenici, ne sjećam se tačno koje godine- ili '93. ili '94. došlo do ubistva jednog Iranca, navodno humantarnog radnika, u Zenici od strane pripadnika "El Mudžahida".
Treća bitna stvar jeste ubistvo iranskog vojnog instruktora od strane HVO na barikadi u Čatićima kod Kaknja, kada je zajedno sa njim poginuo i jedan od pripadnika ABiH, koji je inače bio smješten sa svojom bazom u Zenici. O tome postoji i dokumentarac koji se može naći na yt-u. Čisto sumnjam da u to ubistvo nisu bile umješane zapadna obavještajne službe tipa Mossada i Cia. No, to su samo moje pretpostavke.
Što se tiče boldanog, meni nije poznata niti jedna jedinica sastavljena od pripadnika Hezbollaha i IRG koja se borila na strani A BiH u ratu? Poznato mi je da su njihovi pripadnici djelovali kao vojni instruktori i ljudi zaduženi za logističku podršku u distribucije iranskog noružanja, a da znam da su učestovali u nekim operacijama tipa "Farz 95", kao što je to "El Mudžahid", moram priznati da mi je to nepoznato.
Zaparavo, mislim da je jedna jedinica učestovala u prvom pokušaju deblokade Sarajeva, ali ni tu nisam siguran, pošto je iransko djelovanje u BiH, u mnogoo čemu, prekriveno velom tajne. No, ne može se nepriznati da su odigrali dosta konkretnu i korektnu logističku podršku A BiH, i to treba cjeniti.
- Em2r
#3278 Re: Sirija vol. 2
Mnogo mnogo mnogo vecu nego arapsku i tursku, a danas se po njima pljuje, a arapima i turcima se guzice lizu ko da su od zlata.Škobo Habu wrote:No, ne može se nepriznati da su odigrali dosta konkretnu i korektnu logističku podršku A BiH, i to treba cjeniti.
- Kikibombona
#3279 Re: Sirija vol. 2
Protesti lokalnih Arapa u selu Mariameen protiv kurdske okupacije

Napali enklavu. Ljudi iz enklave napadnu njih i uzmu im znacajan teritorij. Nakon toga protesti, ultimatumi, plac...
Fakat su smijesni!

Napali enklavu. Ljudi iz enklave napadnu njih i uzmu im znacajan teritorij. Nakon toga protesti, ultimatumi, plac...
Fakat su smijesni!
- arman1
- Em2r
#3281 Re: Sirija vol. 2
Najsmjesnije mi je sto na ovim protestima uvijek samo mudonje vojni obveznici.Kikibombona wrote:Protesti lokalnih Arapa u selu Mariameen protiv kurdske okupacije![]()
Napali enklavu. Ljudi iz enklave napadnu njih i uzmu im znacajan teritorij. Nakon toga protesti, ultimatumi, plac...![]()
Fakat su smijesni!
- Kikibombona
#3282 Re: Sirija vol. 2
Kurdi su se specijalizovali za selefije tipa Nusra i Islamski front.Em2r wrote: Najsmjesnije mi je sto na ovim protestima uvijek samo mudonje vojni obveznici.
Ovi ih napadnu. Kurdi im razbiju njusku i najure ih. Zauzmu sela iz kojih je pokrenut napad. I onda stanovnistvo tih sela place na sav glas.
Isto u Alepu. Napadnu selefije YPG. Ovi ih nabubaju i zauzmu jedinu rutu za Alepo. Nakon toga vidis ljude sa bradama kako nose parole 'YPG je teroristicka organizacija', 'YPG terorise gradjane Alepa'...
Pa jebote, je li moguce... sta god uradis ne valjas... nemoguce im ugoditi
- arman1
#3283 Re: Sirija vol. 2
Kiki ambasador BiH u virtuelnom nezavisnom kurdistanu(drugačiji neće postojati).Kikibombona wrote:Kurdi su se specijalizovali za selefije tipa Nusra i Islamski front.Em2r wrote: Najsmjesnije mi je sto na ovim protestima uvijek samo mudonje vojni obveznici.
Ovi ih napadnu. Kurdi im razbiju njusku i najure ih. Zauzmu sela iz kojih je pokrenut napad. I onda stanovnistvo tih sela place na sav glas.
Isto u Alepu. Napadnu selefije YPG. Ovi ih nabubaju i zauzmu jedinu rutu za Alepo. Nakon toga vidis ljude sa bradama kako nose parole 'YPG je teroristicka organizacija', 'YPG terorise gradjane Alepa'...
Pa jebote, je li moguce... sta god uradis ne valjas... nemoguce im ugoditi![]()
-
sumirprimus
#3284 Re: Sirija vol. 2
ha ko to zna,mozda ce ipak postojat...
ako se zvijezde posloze...
ako se zvijezde posloze...
- arman1
#3285 Re: Sirija vol. 2

ŠOKANTNO : Novinar slikom dokazuje da su na nkim kamionim uništenim od strane rusa stvarno bili hrana i slični artikli.
Čudno : Kamion skoro izgorio, a kartonske kutije u njem ni boju nisu promijenile.
-
jefff
#3286 Re: Sirija vol. 2
Čujem Ruje dovukli S400. Nejma više da prismrde Turci..., i Izraelčani 
- arman1
#3287 Re: Sirija vol. 2
Delegacija Japanskog ministarstva odbrane u posjeti vrhovnoj komandi SAA - nude saradnju.
- Kikibombona
#3288 Re: Sirija vol. 2
Misteriarman1 wrote:
ŠOKANTNO : Novinar slikom dokazuje da su na nkim kamionim uništenim od strane rusa stvarno bili hrana i slični artikli.
Čudno : Kamion skoro izgorio, a kartonske kutije u njem ni boju nisu promijenile.
Koji likovi majko mila. Jebes Monti i Mucke za njih.
Nikada necu zaboraviti scenu sa nekog trga u Kairu, kada je egipatska policija jurila pristalice teroristicke skupine Muslimanska braca. Zamotali dvadesetak ljudi u bijelo, optuzuju Sisija za masakr. Ide redom i zumira lica. Meni crnjak, mrtvi ljudi. Kad jedan od njih podje treptati, valjda vise nije mogao izdrzati...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3289 Re: Sirija vol. 2
Syrian Army advances in Daraa City as the Islamist rebels retreat south:
- Truba
#3290 Re: Sirija vol. 2
pa moraju i terori nešto jestiarman1 wrote:
pukla bomba pukle tegle za kisele krastavce i smokrio se karton te tako nije morao izgorjeti kao kaminon
- Em2r
#3291 Re: Sirija vol. 2
Black swan wrote:pa moraju i terori nešto jestiarman1 wrote:
pukla bomba pukle tegle za kisele krastavce i smokrio se karton te tako nije morao izgorjeti kao kaminon
a vidim i ovog juliana po twiteru pljuju zbog podrske ovima ... sto im se ime ne izgovara
- Kikibombona
#3292 Re: Sirija vol. 2
Syria Kurd leader challenges Turkey’s planned “safe zone”
Saleh Muslim said that Ankara has no right to intervene in Jarablus, which he called a historic part of Kurdistan.

https://mobile.mmedia.me/lb/en/newsrepo ... -safe-zone
Saleh Muslim said that Ankara has no right to intervene in Jarablus, which he called a historic part of Kurdistan.

https://mobile.mmedia.me/lb/en/newsrepo ... -safe-zone
- Mlohavi
#3293 Re: Sirija vol. 2

Vecina ovakvih pokusaja humora mi je bila skroz glupa, al' ovo ima potencijala
Naravno poneka socna psovka bi samo dobro ucinila.
Nova bombardovanja pogranicnih gradova Azaz i Sarmada.
- Truba
- Mlohavi
#3295 Re: Sirija vol. 2
Rusi nemilosrdno tuku, a evo Turkmeni napadaju, nelos snimak.
Uzeli su danas to neku brdo il' planinu Zahia u Latakiji blizu granice.
Zarobili dva tenka i nesto MTSa.
- Em2r
#3296 Re: Sirija vol. 2
los propagandni uradak, ko oni osvajaju onu zgradu a stepenice srusene ne moze se ni popeti u nju, samo oni pucaju, pa malo setaju, pa pucaju, pa setaju, pa se malo okrene da snimi bracu .Mlohavi wrote:Rusi nemilosrdno tuku, a evo Turkmeni napadaju, nelos snimak.
- Mlohavi
#3297 Re: Sirija vol. 2
Naravno da je propaganda, ruski visecjevni bacaci su unistili i zohare na tom terenu, sad samo SAA treba da useta. Ja fino napisem brdo on kaze zgrada, Allahu dragi, pa on od sume ne vidi drvo a od zgrade ne vidi brdo.Em2r wrote:
los propagandni uradak, ko oni osvajaju onu zgradu a stepenice srusene ne moze se ni popeti u nju, samo oni pucaju, pa malo setaju, pa pucaju, pa setaju, pa se malo okrene da snimi bracu .
Kolega Emire ako neces ponuditi neki valjan dokaz da nisu uzeli to brdo i da je ovo ustvari njihov ogromni filmski studio u Latakiji, mani se slobodne interpretacije svega ti.
Cak savrseno lako to brdo mozes prepoznati po zgradi koju si pomenuo pa eto, uzmi si vremena, niko nigdje ne zuri.
Last edited by Mlohavi on 27/11/2015 15:28, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#3298 Re: Sirija vol. 2
Novi debakl režima u Mehinu.Desetine poginulih i ranjenih režimskih vojnika i 4 uništena tenka u kontraofanzivi koju je Isil danas pokrenuo u istočnoj okolini Homsa.
-
sarajevoxxxx
#3299 Re: Sirija vol. 2
Turkmeni brutalno pregazili kukavice i djecoubice u Latakiji.Strateški toranj ili Zahia ponovo u rukama FSA.
-
sarajevoxxxx
#3300 Re: Sirija vol. 2
arzuhal wrote:Turska se pogubila, sad će morat pustit još jedno 100, 200 hiljada izbjeglica ka EU...