Ja ne sumnjam u njegovo poštenje(славянин wrote:Cuj kako pa zaobisao brojilo sa stendera (pretezno izvuce se na veceg potrosaca tipa protocni bojler ili slicno a ostalo ostane na brojilu da ne izhleda sumnjivo ) ili ima reaktor u kuci a mozda je i mudziza
Kazna za to poveca - mislim da je moguce i da se krivicno odgovara ..... jos mogu te iskljuciti i da ti ne daju prikljucak tako da je razumljiv veo tajne
Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?
- King Theoden
#3276 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
- King Theoden
- славянин
#3278 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Dino34 wrote:A šta je ovo?
- Dozer
#3279 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Davno zaboravljena tema....
Dino, dzaba se trudis. Ljudi naprosto nisu spremni prihvatiti cak ni postojanje tehnologije koja koristi svemirsko zracenje i pretvara ga u energiju, konkretno struju.
Davno rekoh da sam gledao prototip tog uredjaja, da sam vidio i ugovor o donaciji jedne sjevernoevropske zemlje covjeku i njegovoj firmi da to nastavi istrazivati i da razvije komercijalno upotrebljiv model.
Covjek je taj uredjaj koristio i koristi i danas u svojoj kuci u Krajini. Nisam ga odavno vidio, pa ne znam da li je razvio ono za sta je dobio dvocifrenu milionsku donaciju prije 5-6 godina, ali cisto sumnjam da nije.
Drugi par rukava je sto ni jedna jedina vlada na planeti nikada ne bi i nece dozvoliti komercijalizaciju jednog takvog uredjaja jer bi to znacilo da niko vise ne bi koristio struju iz termo i hidro elektrana, a samim tim ne bi ni drzavi placao stotine milijardi godisnje za tu energiju.
Dino, dzaba se trudis. Ljudi naprosto nisu spremni prihvatiti cak ni postojanje tehnologije koja koristi svemirsko zracenje i pretvara ga u energiju, konkretno struju.
Davno rekoh da sam gledao prototip tog uredjaja, da sam vidio i ugovor o donaciji jedne sjevernoevropske zemlje covjeku i njegovoj firmi da to nastavi istrazivati i da razvije komercijalno upotrebljiv model.
Covjek je taj uredjaj koristio i koristi i danas u svojoj kuci u Krajini. Nisam ga odavno vidio, pa ne znam da li je razvio ono za sta je dobio dvocifrenu milionsku donaciju prije 5-6 godina, ali cisto sumnjam da nije.
Drugi par rukava je sto ni jedna jedina vlada na planeti nikada ne bi i nece dozvoliti komercijalizaciju jednog takvog uredjaja jer bi to znacilo da niko vise ne bi koristio struju iz termo i hidro elektrana, a samim tim ne bi ni drzavi placao stotine milijardi godisnje za tu energiju.
- славянин
#3280 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Dozer wrote:Davno zaboravljena tema....
PS: Sto se tice kosmickog zracenja.. nisam bas citao o tome - mada mislim da je dovoljno da se usavrsi nuklearna fuzija (barem izgleda da vecina naucnika tako misli) za prakticno beskonacne kolicine energije.
-
nemezis
#3281 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Šta on to koristi i šta bi to bilo "komercijalno upotrebljiv model"? Ako proizvodi više nego što se utroši na proizvodnju to je vec komercijalno upotrebljivo. Ili je to ono "evo ga, samo što nije, za sada treba samo malo struje ali vidi kako brzo okreće, evo moji proračuni pokazuju da više proizvede nego što potroši, majke mi"?Dozer wrote:Davno zaboravljena tema....
- King Theoden
#3282 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Sad ozbiljno, zar niko ne zna o čemu je riječ?Dino34 wrote:A šta je ovo?
- King Theoden
#3283 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Druže, da postoji neka sprava koja bi koristila tu energiju, političari bi našli način da zakače sat. Ako ništa, povećali bi poreze.Dozer wrote:Ljudi naprosto nisu spremni prihvatiti cak ni postojanje tehnologije koja koristi svemirsko zracenje i pretvara ga u energiju, konkretno struju.
Što se tiče samog naslova teme, napisaću par riječi.
Naravno da sam ja kao vjernik čvrsto ubijeđen da je Allah kreator svega.
U ovim bićima koje nazivate elijeni prepoznajem džine.
Sve se poklapa: napredna tehnologija, javljanje određenim ljudima, podučavanje ljudi, brzina kretanja i sl.
Dakle, priča o džinima je prilično jasna i kaže da su živjeli na zemlji prije nas ljudi i još uvijek žive među nama.
Mogu uzimati razne oblike, a često se opisuju onako kako vi opisujete elijene.
- Ramzess Veliki
#3284 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Sto ce dzinima napredna tehnologija kad su oni bica iz druge dimenzijeDino34 wrote:Druže, da postoji neka sprava koja bi koristila tu energiju, političari bi našli način da zakače sat. Ako ništa, povećali bi poreze.Dozer wrote:Ljudi naprosto nisu spremni prihvatiti cak ni postojanje tehnologije koja koristi svemirsko zracenje i pretvara ga u energiju, konkretno struju.
Što se tiče samog naslova teme, napisaću par riječi.
Naravno da sam ja kao vjernik čvrsto ubijeđen da je Allah kreator svega.
U ovim bićima koje nazivate elijeni prepoznajem džine.
Sve se poklapa: napredna tehnologija, javljanje određenim ljudima, podučavanje ljudi, brzina kretanja i sl.
Dakle, priča o džinima je prilično jasna i kaže da su živjeli na zemlji prije nas ljudi i još uvijek žive među nama.
- King Theoden
#3285 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Pa obitavaju i u našoj.Ramzess Veliki wrote:Sto ce dzinima napredna tehnologija kad su oni bica iz druge dimenzije
Što se mene tiče, ne može biti slučajnost da na čitavoj kugli imaš ljude koji tvrde da komuniciraju sa tim bićima. Imaš razne opise. Čak su došli i u holivud
- Njanjavi
#3286 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Ko god da nas je pravio, halal mu cevap.
Ko da nas je retardiranim kurcem sklepo, jebo mu ja svu familiju!
- Dozer
#3287 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Ako nikada nisi procitao "Lacerta files", zrakni. Ima na Googlu i prevod na nas. Masa toga o cemu se prica u tome poklapa se i s vjerskim knjigama, ali i s onim o cemu su pricali ranije spominjani ( i redom naprasno umrli) insideri.Dino34 wrote:Dakle, priča o džinima je prilično jasna i kaže da su živjeli na zemlji prije nas ljudi i još uvijek žive među nama.
Nikad nista nije crno-bijelo, pa tako ni religije/vjera, price o vanzemaljcima, vladinim urotama o svemu i svacemu. Ja licno mislim da je sve to i te kako isprepleteno tokom proteklih 100-150 godina.
Last edited by Dozer on 06/05/2019 13:18, edited 1 time in total.
- Dozer
#3288 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Njanjavi wrote:Ko god da nas je pravio, halal mu cevap.
- Ramzess Veliki
#3289 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Mislim na drugu dimenziju, ne na podrucje obitavanja. Jasno da ih ima, I ima ih raznih, I furaju svoj fazon dok ih neko ne isprovocira ili magijom ne veze za sebe radi neke koristi, koja se poslije obije od glavu. Nije to samo u nasem vjerovanju, svi narodi i kulture vjeruju u taj paralelni svijet duhova i nama nevidljivih stvorenja. Kinezi zaista misle da su zmajevi postojali i da njihov duh prelazi u tijela ljudi koji su predodredjeni za velike stvari i pomaganju drugim ljudima, kao sto je bio on, Mali Zmaj, koji ce inspirisati i dalje tolike generacije na ovoj planeti.Dino34 wrote:Pa obitavaju i u našoj.Ramzess Veliki wrote:Sto ce dzinima napredna tehnologija kad su oni bica iz druge dimenzije
Što se mene tiče, ne može biti slučajnost da na čitavoj kugli imaš ljude koji tvrde da komuniciraju sa tim bićima. Imaš razne opise. Čak su došli i u holivudglume u filmovima.
Jasno samo je jedan Bruce Lee.
- Dozer
- tranquil
#3291 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Možda ludi samo opstaju?
Dole sa Darwinom!
Koliko tek lud je ON kad nas je po sebi pravio!
- MarlboroGold
#3292 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Treba pitati Chuck Norrisa.