Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MarlboroGold

#3276 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote: Zato što postoje i uvijek je postojalo muškaraca koji, iako odgojeni patrijahalno, nisu bili lišeni osnovne
ljudske empatije i zdravog razuma da prepoznaju probleme i nepravde sa kojima su se suočavali drugi.
Bilo to žene, druge rase ili neko drugi. Patrijarhat je samo okvir u kojima smo mnogi od nas (barem na ovim
prostorima) rođeni i odgajani (ne svojim izborom) Što ne znači da ga se moramo pridržavati kako odrastamo
i bolje shvatamo svijet oko sebe i probleme sa kojima se suočavaju drugi, konkretno u ovom slučaju žene.
Slažem se, jer je on daleko od savršenog okvira niti je ikad bio savršen.
Konkretno mogu za sebe reći da ga se pridržavam u onim sferama gdje imam korist koja nije na štetu drugog, dakle bez ikakve diskriminacije.
Ono što je Bloo nabrojala treba mijenjati i ja to također zagovaram - naročito za trudnice ili žene koje planiraju djecu, jer je to trenutno najveći problem sa kojim se žene susreću u poslovnom životu.
burgundy

#3277 Re: Danasnji "feminizam"

Post by burgundy »

Image
Prva femisticka vlada na svijetu.Svedska.U Svedskoj problemi zdravo.

:lol:
triconja

#3278 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Bloo wrote:
triconja wrote: E vidis te stavke, to ce se ispravit nikad. Nemoj mislit da sam ja za iskoristavanje bilo koga, ali drustvo jeste i ono diktira pravila.
Da, ali to onda djelomicno objasnjava i postojanje radikalnog, cak nasilnog feminizma.
Kao neki red army faktion zena :mrgreen:
Sta ima objasnjava, 'naci opravdava :thumbup:
triconja

#3279 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Bloo wrote:
Puno smo mi muškarci i svi prije nas uložili u ovakav (kakav takav) svijet, a da bi se kormilo tek tako predalo bez nekih garancija o našoj dobrobiti u sistemu kakvog zamišljate.

:mrgreen:

I mislim da sa.ovim mozemo zatvoriti diskusiju na ovu temu.
Sto jes jes, nije puno masio malboro geld. :lol: :lol: :lol:
triconja

#3280 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

burgundy wrote:Image
Prva femisticka vlada na svijetu.Svedska.U Svedskoj problemi zdravo.

:lol:
Ode svedska u tri lepe, u politici nije mjesto empatiji i tako tijem (pretezno zenskim) osobinama. Treba celicna cizma i šaka tebra :D
dale cooper

#3281 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Jel' se to i Švedska raspada ko' i Njemačka? :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#3282 Re: Danasnji "feminizam"

Post by kakavdanakneiskustvu »

Fudo387 wrote:Himzo je muski sovinista, gleda u jabuke i cese jaja dok one gajbe nosaju. Zoran je fin, kuha rucak. :D

pa ako smo ravnopravni onda i jedni i drugi trebaju nosati i gajbe i raditi na kasi
Fudo387

#3283 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Fudo387 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Fudo387 wrote:Himzo je muski sovinista, gleda u jabuke i cese jaja dok one gajbe nosaju. Zoran je fin, kuha rucak. :D

pa ako smo ravnopravni onda i jedni i drugi trebaju nosati i gajbe i raditi na kasi
Ne trebamo.
Ko to voli neka izvoli. :D
kakavdanakneiskustvu

#3284 Re: Danasnji "feminizam"

Fudo387 wrote:

Ne trebamo.
Ko to voli neka izvoli. :D

mislim na muskarce i zene,ako smo podjednaki onda podijeliti poslove ,kakve god
triconja

#3285 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Fudo387 wrote: Ko to voli neka izvoli. :D

Zamisli kako bi izgledalo da je all quiet on the western front isprican iz zenske perspektive, tj. perspektive zenskog vojnika (a vojnici svi zenski, a muskinje po kuci ostalo) :lol: :lol: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#3286 Re: Danasnji "feminizam"

triconja wrote:
Fudo387 wrote: Ko to voli neka izvoli. :D

Zamisli kako bi izgledalo da je all quiet on the western front isprican iz zenske perspektive, tj. perspektive zenskog vojnika (a vojnici svi zenski, a muskinje po kuci ostalo) :lol: :lol: :lol:
da,sve ok,ali eto,ravnopravnost,jbg
triconja

#3287 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

triconja wrote: Zamisli kako bi izgledalo da je all quiet on the western front isprican iz zenske perspektive, tj. perspektive zenskog vojnika (a vojnici svi zenski, a muskinje po kuci ostalo) :lol: :lol: :lol:
Sta mislis bil zenskinje bili bolji vojnici od muskinja, mislim bil bilo manje sihickih bolescura poslije raznijeh "akcija i ratnijeh nepravdi"?
kakavdanakneiskustvu

#3288 Re: Danasnji "feminizam"

triconja wrote:
triconja wrote: Zamisli kako bi izgledalo da je all quiet on the western front isprican iz zenske perspektive, tj. perspektive zenskog vojnika (a vojnici svi zenski, a muskinje po kuci ostalo) :lol: :lol: :lol:
Sta mislis bil zenskinje bili bolji vojnici od muskinja, mislim bil bilo manje sihickih bolescura poslije raznijeh "akcija i ratnijeh nepravdi"?

ne znam vala
S4mpion

#3289 Re: Danasnji "feminizam"

Post by S4mpion »

dale cooper wrote:
Kurac bi doživio napredak da nije bilo raznih pokreta i ljudi koji su se bili spremni boriti za bolji i pravedniji svijet. Sufražetkinje za prava žena da glasaju, radnički pokreti za bolje uslove rada i sindikalno organizovanje,
civil rights pokret za građanske slobode onih koji su bili ugnjetavani i smatrani za građane drugog reda.
Ništa od toga se ne bi samo od sebe desilo da su se pitali oni koji su imali moć, a to su mahom patrijahalni bijeli
muškarci iz visokog staleža
.
Da, masovno odgajani od strane svojih majki, koje su, igrom slučaja, žene. Masovno radili stvari uz podršku svojih supruga, koje su takođe, igrom slučaja, žene.

Nema tu razdavajanja na muškarce i žene, svačijeg masla tu ima.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3290 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Velkoski »

Evo, otkad je FK Sarajevo postao feministički klub ne možemo ni da primirišemo prvom mjestu, a i sve derbije gubimo :sad:
Muhamed Đakmić

#3291 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Muhamed Đakmić »

Vidiš, kad bih ja nazvao Sabrinu i Emu nesposobnim kokoškama koje se guraju gdje im nije mjesto, ispao bih patrijarhalni krkan.

A sto posto jesu kokoške koje se guraju gdje im nije mjesto. Ali gdje ću biti politički nekorektan da to izgovorim :D
dale cooper

#3292 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

S4mpion wrote:
dale cooper wrote:
Kurac bi doživio napredak da nije bilo raznih pokreta i ljudi koji su se bili spremni boriti za bolji i pravedniji svijet. Sufražetkinje za prava žena da glasaju, radnički pokreti za bolje uslove rada i sindikalno organizovanje,
civil rights pokret za građanske slobode onih koji su bili ugnjetavani i smatrani za građane drugog reda.
Ništa od toga se ne bi samo od sebe desilo da su se pitali oni koji su imali moć, a to su mahom patrijahalni bijeli
.
Da, masovno odgajani od strane svojih majki, koje su, igrom slučaja, žene. Masovno radili stvari uz podršku svojih supruga, koje su takođe, igrom slučaja, žene.

Da, pod diktatom patrijarhata u kojoj je uloga dodijeljena ženi bila striktno ograničena kao i smjernice odgoja.
insomnia78

#3293 Re: Danasnji "feminizam"

Post by insomnia78 »

Vidi ovog feminiziranig sto se zad’o
Ti garant volis i imigrante
dale cooper

#3294 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

insomnia78 wrote:Vidi ovog feminiziranig sto se zad’o
Ti garant volis i imigrante
Da, trudim se da volim ljude generalno. :D Iako je ponekad teško moram priznati, posebno kad vidiš koliko ima
ciničnih šupaka na svijetu. :mrgreen: Ali pretpostavljam da su i oni postali takvi iz nekog razloga. :|
sadie_forever

#3295 Re: Danasnji "feminizam"

Post by sadie_forever »

dale cooper wrote:
S4mpion wrote:
dale cooper wrote:
.

Da, pod diktatom patrijarhata u kojoj je uloga dodijeljena ženi bila striktno ograničena kao i smjernice odgoja.
Ako si citao feministicke ideje poznato ti je da su najveci zastitnici patrijarhata-starije zene.Mlada dodje,ima zelje ali brzo se razocara i tako sve bude dok njen sin ne odraste,onda ona postane bitna i zagorcava tako zivot buducoj snajki ..klasika :D
dale cooper

#3296 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

sadie_forever wrote:
Ako si citao feministicke ideje poznato ti je da su najveci zastitnici patrijarhata-starije zene.Mlada dodje,ima zelje ali brzo se razocara i tako sve bude dok njen sin ne odraste,onda ona postane bitna i zagorcava tako zivot buducoj snajki ..klasika :D
Ovo vjerovatno znaš i iz ličnog iskustva ako se ne varam? :mrgreen:
sadie_forever

#3297 Re: Danasnji "feminizam"

Post by sadie_forever »

dale cooper wrote:
sadie_forever wrote:
necemo o tome :skoljka: :mrgreen:

no poenta je da je tesko srusit patrijarhat a matrijarhat nije prirodan
dale cooper

#3298 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

sadie_forever wrote:
dale cooper wrote:
sadie_forever wrote:
necemo o tome :skoljka: :mrgreen:

Ja nisam ni za jedno ni za drugo. Ja sam za punu ravnopravnost, uzajamno poštovanje, razumijevanje i harmoniju
među spolovima, ali i među ljudima generalno. Ali mi se čini da smo još jako daleko od svega toga...nažalost :|
triconja

#3299 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

dale cooper wrote:
sadie_forever wrote:necemo o tome :skoljka: :mrgreen:

Ja nisam ni za jedno ni za drugo. Ja sam za punu ravnopravnost, uzajamno poštovanje, razumijevanje i harmoniju
među spolovima, ali i među ljudima generalno. Ali mi se čini da smo još jako daleko od svega toga...nažalost :|
Nikad nece bit ljudi jednaki, pa cim ti kaze da i u raju nece bit jednaki a bogami ni u paklu onda sta mozes ocekivat na ovom svijetu?
dale cooper

#3300 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

triconja wrote:
dale cooper wrote:
sadie_forever wrote:necemo o tome :skoljka: :mrgreen:

Nikad nece bit ljudi jednaki, pa cim ti kaze da i u raju nece bit jednaki a bogami ni u paklu onda sta mozes ocekivat na ovom svijetu?
Možda ne, ali to ne znači da se ne možemo zalagati, podržavati i stremiti prema stvarima koje vode ka tom cilju.
Napravljeno je čak i nekog progresa u tom smjeru. Zato mi nije jasno ovo pljuvanje po pokretu koji ima u svojoj
samoj srži poboljšanje prava i životnog standarda jednog ogromnog i iznimno važnog dijela ljudske populacije.
Od kad su nam to žene postala prijetnja umjesto majki, sestri i životnih partnera, ali i osoba koje žele iste
stvari za sebe koje mi muškarci svakodnevno uzimamo zdravo za gotovo. Ostvarenje svojih snova i životnih
ciljeva koji nisu samo majčinstvo, nego i uspješna karijera kao i druge stvari.
Post Reply